Autor Wątek: Streets of the Second City  (Przeczytany 2879 razy)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Streets of the Second City
« dnia: 2014-07-15, 00:18 »
Streets of the Second City (Coliseo)
Strategy - COMMON - 146

Terrain

Your Fear effects have +1 strength and may target Personalities with Followers.
Battle/Engage: Destroy a target Terrain (if able). Put this Terrain into play.

Focus Value: 1

As the Dragon tried to restore order to the Ivory Court, the violence unleashed tensions throughout the city, It was just a matter of time before the fighting renewed in the Second City streets.

Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Odp: Streets of the Second City
« Odpowiedź #1 dnia: 2014-08-04, 00:05 »
Coś z Coliseo od Chrisa :)
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2014-08-04, 13:17 »
moze to byc rzecz ktora fear deck postawi na nogi
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #3 dnia: 2014-08-04, 23:23 »
Osobiscie watpie. Zwykle to zly pomysl zaczynac bitwe od terenu, czesciej lepiej czekac az przeciwnik zagra  teren, zeby go zepsuc swoim.

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2014-08-05, 08:19 »
Osobiscie watpie. Zwykle to zly pomysl zaczynac bitwe od terenu, czesciej lepiej czekac az przeciwnik zagra  teren, zeby go zepsuc swoim.
Jasne. Ale postawienie go w engage jest juz niezlym rozwiazaniem.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2014-08-05, 08:35 »
Nie do końca. Nadal jesteś "pierwszym graczem" który zagrał teren, co zwykle oznacza, że przeciwnik będzie miał w sprawie terenów ostatnie słowo... a większość granych terenów służy to shiftowania rezolucji (Contentious, Encircled, Hold the Walls, Lakeside). Wydaje mi się, że streetsy trzeba jednak grać z mapą, by się nie przejechać.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2014-08-05, 11:03 »
Nie do końca. Nadal jesteś "pierwszym graczem" który zagrał teren, co zwykle oznacza, że przeciwnik będzie miał w sprawie terenów ostatnie słowo... a większość granych terenów służy to shiftowania rezolucji (Contentious, Encircled, Hold the Walls, Lakeside). Wydaje mi się, że streetsy trzeba jednak grać z mapą, by się nie przejechać.
sa tereny pod rezolucje.
sa tereny ugrywalniajace ci decka.

jezeli tym poklekasz armie przeciwnika/pozabijasz z okury to jestes do przodu. +1 fear nie trzymasz na ost.akcje przed rezolucja  ::)

Tensai

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Ashigaru
« Odpowiedź #7 dnia: 2014-08-05, 11:13 »
Aż miło będzie negować ze scout's training :D
Phoenix Clan • Ronin • Daigotsu Bofana Hater • Ashigaru • Gozoku Informant

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2014-08-05, 19:58 »
sa tereny pod rezolucje.
sa tereny ugrywalniajace ci decka.

jezeli tym poklekasz armie przeciwnika/pozabijasz z okury to jestes do przodu. +1 fear nie trzymasz na ost.akcje przed rezolucja  ::)

Jak chcesz tym pokiwać armię, jak z pierwszej akcji przeciwnik Ci to zniszczy?
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2014-08-06, 09:08 »
Aż miło będzie negować ze scout's training :D
jak zaczne widywac te karte to zaczne sie przejmowac. nawet grajac na scoutach sie nie bardzo chce zmiescic.

@Chord:
to gra karciana. na kazde sztuczki sa inne sztuczki. (bez sensu jest kiwanie skoro jest tyle prostowania, bez sensu sa att.skoro jest gathering, bez sensu sa boosty F skoro jest CO/breaking itd.itp). pytanie jaka opcje ludzie maja najczesciej w decku.
mnie sie wydaje ze tego typu akcje (teren boostujacy) lepiej zgrywac za friko w engage niz tracic na to tempo w bitwie. to ze teren jest opcja niestabilna to wiadomo (i dobrze ze teren sam w sobie jest meta na teren).
jak faktycznie bardzo lubisz swoje tereny to mozesz kombinowac z mapa.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2014-08-06, 19:01 »
Mam trochę coś innego na myśli.
Obecnie grywane tereny (poza dwoma wyjątkami) mają generalnie power jak leżą w stole przy rezolucji i do tego się ich głównie używa - najlepiej kampić je na ręku, by przywalić na koniec, szczególnie jeśli przeciwnik będzie musiał wymięknąć pierwszy i "spalić" swój teren. Ten tutaj należy do klasy Blanketeda - działa jak długo leży w stole i lepiej go tam utrzymać (dlatego mapa jest tu dobrym pomysłem), ale zazwyczaj nam go szybko zepsują i karta sprowadzi się do dopalenia jednego feara (albo i żadnego jak przeciwnik zdoła odpalić pierwszą akcję).
Ten teren trzeba zwyczajnie grać jak najszybciej na początku bitwy, a to nie najlepsza metoda zagrywania terenów.