Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
1. Shokushu No Oni: When paying for a Spell attaching to this Personality, you must lose Honor equal to its printed Gold cost as an additional cost, and need not pay its Gold cost. * Czy jako gracz Shadowami moge dawac spelle postaci z tym followerem nie placąc za nie ( tracąc honor)??
2. Chuda Mishime : Maho Open: Target a Personality. Reduce his Chi to his printed Chi.* Co się dzieje jak odpalam tego Opena na postac z Mieczem Klanowym ( minimum chi 5)? Czy moge taką postać zabić za chi penalty?
3. Chuda Ikumi : Battle: Any number of times per turn, destroy a card in this army: Ikumi produces a Ranged Attack with strength equal to the Force of that card before it was destroyed. This Ranged Attack may be compared against a Personality's Chi instead of Force.* Czy moge zabić Chuda Ikumi i użyć jej zdolności?
4. Pytanie ogólne : czy mogę używać zdolności z itemów/followerów pod zbowowaną personalką? Czy "bow personality" jest równe "bow unit"?
Ad 4: bow personality =/= bow unit ale poza paroma wyjatkami nie mozesz korzystac z akcji itemow/followerow dolaczonych do zbowowanej postaci (tak ja sie przynajmniej nauczylem).
actions on bowed cards can't be used
1. Actions on a Personality or Follower are performed by that card.
2. Actions on an Item or Spell are performed by its Personality.
Heh, powinny wrocic i one, i to, ze nie mozna targetowac swoich stapowanych akcjami (chyba, ze sa to akcje odsylajace z bitwy/prostujace/reakcje np.).
Ad 3: nie mozesz strzelic nia sama, poniewaz najpierw musisz zaplacic koszt (poswiecic postac) a potem ona wykonuje akcje (ale nie moze jej wykonac bo juz jej nie ma).
Cytat: "Manit0u"Ad 3: nie mozesz strzelic nia sama, poniewaz najpierw musisz zaplacic koszt (poswiecic postac) a potem ona wykonuje akcje (ale nie moze jej wykonac bo juz jej nie ma).Ja bym się z tym nie zgodził. Są przecież postacie/folowerzy (vide Daidoji Setsuko) które w koszcie akcji mają zniszczenie/usunięcie z gry samych siebie. W takim wypadku ich akcja nie mogłaby być użyta. Tak samo nie działało by np. To Do What We Must (nie można by było wskazać opposing postaci).