Autor Wątek: Official Sanction, bla bla bla  (Przeczytany 1067 razy)

Ozdarify

• Phoenix Clan
  • blank Personality
  • *
  • Samurai
Odp: Official Sanction, bla bla bla
« Odpowiedź #20 dnia: 2014-09-03, 22:54 »
A niech se robią, co chcą - któryś już raz dochodzę do wniosku, że community (a zwłaszcza forumowi narzekacze) nie mają zielonego pojęcia jak się gra w L5R.

To nie dotyczy jedynie L5R :) w większości grach zamiast wymyślić coś ponad utarte schematy i zametować się na najczęściej grane techy gracze wolą biadolić i prosić o bana/nerfa ;)

OS mocna karta, nie stawia honorówek we wygranej sytuacji jedynie daje sensowną odpowiedź na wjazdy. Co zrobić z dyshonorem dalej nie wiadomo. Z kolei wrzucanie OS do wjazdówek to troszkę dziwny pomysł. Wjazd w drugiej turze musi mieć postać, w trzeciej zajeżdżać prowincję, a nie się bawić w jakieś akcje open moim zdaniem.

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 2014-09-04, 00:23 »
OS potrzebuje bardzo specyficznego decka, by nie być zawadą, a nawet jak dobrze siądzie to gry nie wygrywa.

Bo ja wiem....
W ostatnich 5 grach powstrzymałem przed bytnością w rezolucji jakies 8 unitów (w sensie w jednej z bitew, a nie że całą grę leżały).
Jak do tej pory nie znalazłem w Ivory równie taniego sposobu na osiąganie takich efektów. Podobnie skutecznie działa tylko Thoughtless, ale niestety wymaga umierania.

No ale co ja tam wiem.
Najpewniej jestem równie głupi co nie tylko Amerykanie, ale również mieszkańcy Europy.
Scorpion Clan * Central head of 3-headed oni * Spoiled air shugenja
A message, my lord, from the... Nezumi ambassador

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 2014-09-04, 00:54 »
Chmielu, w defensywnym honorze?
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 2014-09-04, 10:27 »
Chmielu, w defensywnym honorze?

Tak

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 2014-09-04, 11:00 »
OS mocna karta, nie stawia honorówek we wygranej sytuacji jedynie daje sensowną odpowiedź na wjazdy. Co zrobić z dyshonorem dalej nie wiadomo. Z kolei wrzucanie OS do wjazdówek to troszkę dziwny pomysł. Wjazd w drugiej turze musi mieć postać, w trzeciej zajeżdżać prowincję, a nie się bawić w jakieś akcje open moim zdaniem.

Jasio, zależy jak bardzo ktoś nie lubi przeciwników, jak robi ostatni pojazd. Militarki częstawo wymieniają się provkami i odwlekają moment ostatecznej bitwy. Czasem przed taką ostateczną bitwą całkiem fajnie zachęcić jakiś unit do odpoczynku i regeneracji w trakcie gdy koledzy z teamu bohatersko walczą na prowincji. Zwłaszcza jak ów unit miał na sobie ze 2 fajne akcje i był konkłerorem. A wszystko to za relatywnie niewiele. 0G i trochę machania itemem.

Niby głównie na to jebią koledzy na forum Alderaca - że da się tym grać bez bólu w militarce i z dobrymi efektami. Jakby zrobili jakiś nerf, który bardzo zniechęcałby do wsadzania tego itemu do decków militarnych, przy jednoczesnym pozostawieniu go nietkniętym w kontekście honorówek, to byłbym bardzo szczęśliwym koniem honorowym. I nie ruszam militarek, bo nie chcę się denerwować.