Autor Wątek: Wypisywać zaginione koku ordery! (było : nieznana twarz Alderaca)  (Przeczytany 1089 razy)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Otrzymałem list z AEG. Podaję bez tłumaczenia, tak jak dostałem...

Tytuł : Problemy z koku

Hej Grzegorz,
Przykro mi jest ze masz takie problemy z zamowien Koku. Chce to naprawic dla ciebie, i do tej pory mialem wielki sukces z Polskich graczy.

I'm sorry my Polish is so terrible, I don't get the chance to speak or write very often (...)

Po prostu ścięło mnie z nóg :)

Potem przeczytałem jeszcze raz, i ścięło mnie z nóg drugi raz. Do tej pory mieli wielki sukces? Ja coś przegapiłem, ostatnio jak sprawdzałem to o koku ordery kempy musiał się upominać, a i tak wszystkie nie doszły?
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: Nieznana twarz Alderaca
« Odpowiedź #1 dnia: 2014-09-16, 02:03 »
Czytaj między wierszami:
"Mamy swoich ludzi w Polsce i wiemy gdzie mieszkasz. Lepiej siedź cicho, bo z ciebie też będzie sukces...

PS: to może być każdy"
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #2 dnia: 2014-09-16, 10:00 »
Podejrzewam, ze konfident pracuje w Google. Byc moze w dziale odpowiedzialnym za translator.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #3 dnia: 2014-09-16, 10:53 »
Google translator brzmi dużo gorzej ;) Co sobie próbuję wpisać takie zdanie po angielsku to brzmi to dużo gorzej ;)
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2014-09-16, 11:28 »
Andrew Narzynski? :)
Scorpion Clan * Central head of 3-headed oni * Spoiled air shugenja
A message, my lord, from the... Nezumi ambassador

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2014-09-16, 13:50 »
sukces....nawet propaganda sukcesu.
nie chce mi sie juz dochodzic moich 80 koku + kosztow wysylki. wyslalem kilka maili, byla 1 odpowiedz....ze sprawdza.
sprawdzaja 2 miesiace
na kolejnego maila- cisza.

uj im w doopsko.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2014-09-16, 15:02 »
Sejmitar, mogło mu na przykład chodzić o mnie. Ja też ze 3 miesiące temu w odpowiedzi na jakąś skargę dostałem po raz pierwszy mail napisany łamaną polszczyzną od nieznanego mi zupełnie typa. Od tamtego czasu człowiek bardzo mi pomógł, każdą sprawę załatwiał szybko i sprawnie (a było ich kilka - zaginiony koku order, pogięta karta z redempcji, brak heralda itp.) i w sposób bardziej niż zadowalający, bo dokładał od siebie jakieś bonusy, o które wcale nie prosiłem. Teraz, gdy mam jakieś pytanie czy problem, piszę tylko do niego. I do tej pory się nie zawiodłem.

Co ciekawe, byłem tak zszokowany jakością obsługi, że po kolejnej załatwionej świetnie sprawie napisałem nawet do niego, że chętnie napiszę jakiś mail do jego szefa z pochwałą (bo osobiście uważam, że ludzie są bardzo skorzy do krytyki innych, ale pochwały przychodzą im znacznie trudniej, a tutaj taka pochwała byłaby na pewno na miejscu), i żeby powiedział mi, kto to teraz jest. Ziomek odpisał, że dziękuje, ale żebym tego nie robił, bo to dla niego standard, żeby starać się zawsze robić więcej.

Także ja osobiście kontakt z Andrzejem polecam.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #7 dnia: 2014-09-16, 15:13 »
W moim przypadku jedny problem dotyczyl zaginonego koku order z kartkami z base ive. Sprawa sie jednak wyjasnila, a po korekcie i wysylce gostek zmonitorowal czy kartki dotarly. Jak dla mnie obsluga jest w tym przypadku tiptop i nie mam powodow do narzekan.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Aramasu

• Mantis Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2014-09-16, 21:03 »
u mnie też kontakt i załatwianie sprawy z Andrzejem jak najbardziej pozytywnie

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2014-09-16, 21:13 »
Dowcip tej historii polega na tym, że ja nigdy nie miałem z nim kontaktu innego niż gaducha na feju i jego zastanawianie się, czy nie przyjechać na MPki, bo ma jakieś tam polskie korzenie i że chętnie by odwiedził.

Nigdy mi nic z koku nie załatwiał.
Po prostu go zakodowałem jako fajnego amerykańca, który coś tam z Polską i coś tam z Legendami.
Scorpion Clan * Central head of 3-headed oni * Spoiled air shugenja
A message, my lord, from the... Nezumi ambassador

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2014-09-17, 00:58 »
Aha, czyli mówiąc o wielka sukces miał na myśli swoje osobiste wielka koku sukces, a nie sukcesy AEGa. To mogę zaakceptować. Faktycznie, nawet chwalił się gaijinem w korespondencji.

Po awanturze jaką zrobiłem w customer service David nie chce ze mną rozmawiać *), ale Andrew wykazuje chęci do współpracy **). A ponieważ ciągle mam sposób nacisku (foiled Love Lettery, których ani ja, ani Endriu jeszcze nie dostaliśmy), można ugrać także jakieś zaległości.

Koleś pyta, komu jeszcze koku zgineło. Quas, coś więcej o tym co ci się nie chce? Ktoś jeszcze ma zniknięte koku ordery które nie doszły? Wypisywać, wypisywać!

*) udowodniłem mu, że można mu postawić zarzut współudziału w oszustwie. W zależności od rozwoju sprawy, być może także zmowy kryminalnej.
**) w piątek się odezwał, a dziś znalazłem w skrzynce zaginione ordery; magia

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
Mi jedynie nie wpisali 1400 koku które szło na konto: IA: 42234.

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2014-09-17, 14:45 »
Sejmitar- nr koku order oraz braki mam zapisane na kompie w domu. podam jutro poznym popoludniem.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

AkodoJacek

• Personality
    • Kyuden Bydgoszcz
Ja jestem z nimi na czysto ... przez ostatnie 10 lat 3 razy nie dotarły ordery i wysyłali je ponownie po pierwszym zwróceniu uwago.
Koku docierało do kokubanku zawsze. Więc dla mnie ciut dziwne że są osoby traktowane inaczej.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
Ja jestem z nimi na czysto ... przez ostatnie 10 lat 3 razy nie dotarły ordery i wysyłali je ponownie po pierwszym zwróceniu uwago.
Koku docierało do kokubanku zawsze. Więc dla mnie ciut dziwne że są osoby traktowane inaczej.
widać mam pecha.
do Kato dochodzily mi przesylki bezproblemowo.
teraz 1/3 przesylek ma jakies wady (zgniotki, braki zamowionych kart-a koku zabrane, brak paczek, mega opoznienia).
zwykle przynajmniej jakos logicznie mi sie mailowalo (nawet przyjmuej do wiadomosci ze ost 3 tyg roku nie pracuja), obecnie kontakt oceniam na "dno i 6m mułu"

AkodoJacek

• Personality
    • Kyuden Bydgoszcz
widać mam pecha.
do Kato dochodzily mi przesylki bezproblemowo.
teraz 1/3 przesylek ma jakies wady (zgniotki, braki zamowionych kart-a koku zabrane, brak paczek, mega opoznienia).
zwykle przynajmniej jakos logicznie mi sie mailowalo (nawet przyjmuej do wiadomosci ze ost 3 tyg roku nie pracuja), obecnie kontakt oceniam na "dno i 6m mułu"

zgniotki - poczta ? Pakują bardzo średnio ale jak narazie miałem może jedną pogniecioną przesyłkę (gdzie podejrzewam że moim rodzicom się zdażyło przy wyciaganiu ze skrzynki), odnośnie braku pojedynczych kart chyba miałem jedną taką sytuację i odpuściłem, firma jest niewielka więc jak gdzieś są jakieś targi etc gdzie się wystawiają jest 2-3 tygodnie pauzy, wykonuję kokuordery dość regularnie więc jak osatnio nie przyszła przesyłka to odzywałem się po dotarciu kolejnej (miesiąc puźniej wysłanej) co spowodowało że nie dyskutowali że może jeszcze przyjść ... nie wiem czy ma to znaczenie ale w totalu już kilka tysięcy koku im wysłałem (nie sądzę by różnie traktowali z tego powodu ale kto wie - ktoś kto wysyła 1000 koku "kupił" przecież 20 boxów ).

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
No i tobie się udaje, a ja o połowę orderów musiałem się wykłócać. I o KAŻDE zamówienie z AEG Store w każdym czegoś brakowało.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
3 months ago (Jun 14)   koku order: #12120 nie doszlo w calosci (Planted/Suana/Kalimpeh)
3 months ago (Jul 2)   koku order: #12394 nie doszedl Watch Commander.

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
Do Szkrabiga nie dotarło:
3 Months Ago (Jun 13)   koku order: #12075

;D

Endriu

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
  • Moral Victor Exp2...
Umnie brakuje koku order: #12096 3 months ago (Jun 13)
Unicorn ● Clan ● Samurai ● Cavalry ● Loyal ● Unique
Zły RELEASE boli przez całe życie
NIE JADAM REESOTTO!