Autor Wątek: S&M - Turnieje 20F Arc i Modern  (Przeczytany 18823 razy)

RebelMac

• Phoenix Clan
  • blank Personality
  • *
Odp: S&M - Turnieje 20F Arc i Modern
« Odpowiedź #20 dnia: 2015-03-10, 22:01 »
Przegrałem w modernie z Crane duel honorem po wyrównanej walce. 2-1.
May the Force be with You!

Lehu

• Spider Clan
  • blank Personality
  • *
  • Samurai
« Odpowiedź #21 dnia: 2015-03-11, 01:19 »
Moja trzecia gra to coś czego nie życzę nikomu, albo inaczej , jeżeli lubisz siedzieć przed kompem 2h obgryzając paznokcie to spoko. Takiej ilości nerwów nie dostarczył mi żaden sport ekstremalny .Spotkanie dwóch spiderów. Nuda. Wydawało by się , że scenariusz rozgrywki będzie łatwy do przewidzenia, ja mu shiho on mi shiho , konishi pokaże palec rodzonemu bratu bliźniakowi , teruo pomacha do rodziny zmutowanymi kończynami itd. Ale zacznę od początku. Pierwsza tura. Hmm nieźle - zaczynam z Nexusem i Shinomen Marsh, koleś z holdingiem fortyfikacją za 2, uzywa legacy, ja wprowadzam nexusa i sępie się na shiho zostawiając ją w prowincji. A tak w ogóle gram bez senseja więc zaczynam bo typ jedzie na Aranaju. Jak wiemy - nie lubimy tego. Tak więc z Fearem3 i bez refilla gramy dalej bośmy twardzi są nie miętcy. Druga tura same postacie + pozostaly z poprzedniej tury shinomen - bieda. Wprowadzam shiho i shinomen, reszta do discardu.
Koles o dziwo zaczyna nadrabiać ze złotem, wprowadza Bountiful Fields i fortyfikacje. 3 Tura zaczyna iśc zloto więc wystawiam co się da, koleś w miedzyczasie wrzuca 1 x tairao i zloto. 4 tura - zloto i 2 typów, u kolegi za to kolejni tairao i ten ninja co kreuje battlefield i wciąga do bitwy. 5 tura stukam gościowi jedna prowincję, puszcza mnie na czysto. On wrzuca trzeciego Tairao i kolejnego Ninjasa ( jak na zamówienie ) do tego dokoptowuje golda tak ,że ma już godnie, ja bieduje na moich kharmikah 2 za 2. Od 6 tury koles daje mi lekcję pokory, wreszcie rozumiem po co ten ujowy ninja co robi te bitki o nic, moze ma kompleksy z powodu wygladu - nie wiem, ale skurwiel jest skuteczny. Moi goście to 2 - 3 Chi max. Koleś targetuje jednego z moich kmiotków dwoma lub trzema tairao, tak żeby miał 0 chi jak go zassie ten paskudny ninja z ryjem pająka. Trace typa. Troszkę licha łapka więc odpuszczam atak. Dynastja itd. W jego openie powtórka z rozrywki, kolejny gość zdycha z w/w powodu. Koleś czyści mi stół jak chce a ja patrze jak osioł na to co się dzieje. Moi ludzie giną a ja nic dłubie w nosie , mlaskam zniesmaczony i popijam herbatę bez cytryny ( a lubię z ). Po drodze gubię jedną provkę ( chlip ). Na szczęście po zalewie złota pojawiają się nowi rekruci. Koleś dalej czyści stół więc cały czas nie mam wiecej niz 3 -4 postaci na stole a jego armia rosnie w siłę. Gość już jest w ogródku, już wita się z gąską dziarsko miesza kartami, widać, że grę ma w garści a przynajmniej tak mu się wydaje... 8 albo 9 runda zbiera armie i atak. Na szczęście dzięki Teruo i Feign Death miałem podwójny dociąg - w swojej raz i jego turze przed atakiem po raz drugi, mam 9 - 10 kart na łapie wiec ryzykuje obronę wszystkim co mam. Dodam ,że koleś jest już na -15/-17 honoru ( nie pamiętam dokładnie ) , bo co turę traci minimum 2 z akcji ninjasa o którym była mowa wczesniej + shiho i te sprawy. Bronię. Gość skutecznie wykańcza 2 moich typów w tym shiho dzięki wounded in battle i wcześniej zagranym tairao, niestety nie wie, że mam kilka niespodzianek. Generalnie nie pamiętam wszystkich akcji zagranych w tej bitwie ale suma sumarum koleś z wielkimi oczami dostaje lanie od 2 kmiotków którzy mi zostali :D Gra ciągnie się dalej , za 2 tury tracę kolejną prowincję, bo oddaje ją za free. Zostaję na 2 prowincjach. Koleś buduje armię, znów atak i moja obrona i sytuacja jak w poprzedniej bitwie. Ciężko uwierzyć ,żeby koleś który miał ok. 25 - 30 F a ja 12 przegrał, ale tak się dzieje. Powiedział bym Wam jak tego dokonałem , ale możliwe ,że będę grał z którymś z Was więc ciiii, nie będzie niespodzianki :). Tak czy inaczej on ma 3 z refillem a ja 2 provki. Ciągniemy dalej tego flaka uważając żeby nie nadepnąć :) Wystawiam wszystko do spodu i tworzę dwa countery reprezentujące moje prowincje, dzięki wygranym bitwom mam 5 honoru na plusie a mialem -14 :). Koleś tez wystawia all. Ma -21 honoru ( gramy do -22 bo ma tę fortyfikację , wiecie którą ), nie może wprowadzić ostatniego kmiotka bo pisze na nim lose 1 honor, znaczy teoretycznie może ale musiałby stuknąc dwie naraz co byłoby trudne. Przez kilka rund nic nie wystawiamy tylko dociągamy na koniec tury. Nagle typ atakuje wszystkim jedną. Liczę force'a moich gości, 3 postacie po 3 na jedna provke, 4+3+2 na drugą i samotny Jemaru spoglądający niepewnie w przyszłość.
Puszczam typa , zostaję na jednej. W następnej turze jadę wszystkie 3. Podział force'a jak wyżej, Samotny jemaru z contentious terrain i wedge dobija 3 provkę. Gość pisze ,że nie wierzy ,że przegrał ten mecz, ja też nie wierzę,że wygrałem. Wyszedłem z takiego bagna ,że wypadało by flaszkę walnąć na zdrowie. Ręce mi się trzęsą i serducho bije szybko. Dre się podniecony do niemal śpiącej zony, że wygrałem i, że to prawie niemożliwe. Patrzy na mnie jak na jakiegoś zboczeńca w szale i odwraca się na drugi bok. Jak tu nie kochać tej dziwnej gry panowie co?
Spider Clan - Samurai - Shugenja - Fallen - Addicted - Ninja - Nonhuman

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 2015-03-11, 14:57 »
Bywa gorąco :) To takie gry, które jednocześnie kocham i nienawidzę :)

Scorpion Clan * Central head of 3-headed oni * Spoiled air shugenja
A message, my lord, from the... Nezumi ambassador

RebelMac

• Phoenix Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 2015-03-11, 22:05 »
Przegrałem z Unicornem. Mecz do jednej bramki. Chagatai wygrał grę razem z gościem co prostuje w openie. 2-2
May the Force be with You!

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 2015-03-12, 10:44 »
@ Lehu Jak wygrzebiesz sie z takiej ciemniej dupy to tak jakbys wbil 5 bramek Realowi. Raczej sie nie zdarza ale jak sie zdarzy to jestes jak Zawisza :)

Lehu

• Spider Clan
  • blank Personality
  • *
  • Samurai
« Odpowiedź #25 dnia: 2015-03-12, 21:41 »
Bywa gorąco :) To takie gry, które jednocześnie kocham i nienawidzę :)

Zgadza się:)

@ Lehu Jak wygrzebiesz sie z takiej ciemniej dupy to tak jakbys wbil 5 bramek Realowi. Raczej sie nie zdarza ale jak sie zdarzy to jestes jak Zawisza :)

Heh, prawda,  czułem się jak hybryda Zawiszy i Sobieskiego :)

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 2015-03-13, 11:50 »
A ja wtopiłem trzecią rundę z organizatorem. Ale nie ma się co dziwić - decka złożyłem trzy tygodnie temu i jest dziś bardzo nie aktualny... Miał być to switch a wyszła jakaś kulawa honorówka. Ech... koniec końców pozostanę chyba przy Geishach na wpierdol.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
« Odpowiedź #27 dnia: 2015-03-13, 15:46 »
Lehu gj :) fajnie się czytało.
Sklep internetowy MGŁA.pl ( http://www.mgla.pl )

Lehu

• Spider Clan
  • blank Personality
  • *
  • Samurai
« Odpowiedź #28 dnia: 2015-03-14, 19:59 »
Lehu gj :) fajnie się czytało.

Dzieki!  :)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #29 dnia: 2015-03-15, 23:38 »
Przez problemy techniczne straciłem mecze w obu turniejach (brak możliwości rozgrywki czy też kłopoty z rozłączaniem) i tym samym dropy. Powodzenia dla reszty.

Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #30 dnia: 2015-03-17, 07:46 »
Turniej Modern wygrał honorowy Crane w finale przeciwko innemu Crane.

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
« Odpowiedź #31 dnia: 2015-03-17, 11:59 »
Turniej Modern wygrał honorowy Crane w finale przeciwko innemu Crane.
Jakoś mnie to nie dziwi. W modernie honorowy Crane OP. A na duelach to juz w ogole.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 2015-03-17, 12:06 »
co prawda moi taktycy to bardziej fanaberia
ale sadze ze lwia honorowka ci natubi :D
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #33 dnia: 2015-03-17, 13:13 »
A ja mysle, ze po trzech zwyciestwach honorowek w turniejach Modern ludzie wreszcie zaczna grac konkretna mete. W wielu przypadkach bedzie wystarczylo zwykle Desperate Wager, ktore nawet w militarnych maczapach moze nie byc martwa karta.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 2015-03-17, 13:58 »
tej mety jest od groma - gl eventow; niby 1 sztuka, niby w 50 kartowym decku ale w zasadzie robi to samo wiec czemu nie? On/In times itp. w fate np shameful
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #35 dnia: 2015-03-17, 14:19 »
Tak, tylko wszyscy to olewali. Ja np z finalista bym wygral w swissie gdyby nie fakt, ze mnie uswiadomil iz The New Order nie dziala w TFT (political). ;) Ale juz teraz mam w decku OAS, Desperate Wager i zastanawiam sie nad Alter History. To dopiero poczatek bo ciecia bola, ale musze chyba wpakowac ten event co wylacza Proclaim na dwie tury, bo to sie przeklada na jakies 8-9 honoru albo i wiecej jak podejdzie Jiramu.

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 2015-03-17, 14:22 »
Dobry ARCowy turniej póki co.
Dzięki nim się dowiedziałem, że w Ivory/20F w ogóle istnieje taki dektajp, jak wjazd na chatę w drugiej.
You gotta love Voitek.

Ale jakieś takie mniej denerwujące to jest, niż w poprzednich arc'ach.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #37 dnia: 2015-03-17, 14:53 »
Dzięki nim się dowiedziałem, że w Ivory/20F w ogóle istnieje taki dektajp, jak wjazd na chatę w drugiej.
You gotta love Voitek.

Gdybys uwaznie wczytywal sie w czikana informacja taka dotarlaby do Ciebie wczesniej. :

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 2015-03-17, 16:55 »
Czasem lepiej jest "learn by doing" :)

Lehu

• Spider Clan
  • blank Personality
  • *
  • Samurai
« Odpowiedź #39 dnia: 2015-03-17, 20:26 »
W czwartej grze nie zdążyłem zadac decydującego ciosu na czas,  gdyz kolesowi pula honoru rosła szybciej niż pomidory traktowane GMO. Zabrakło 1 tury jak to zwykle z honorowkami bywa. Coś mi się wydaje że honorowe decki będą bardzo przegięte w tej edycji.