Autor Wątek: SE Unaligned  (Przeczytany 4380 razy)

Ratman

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
SE Unaligned
« dnia: 2007-06-24, 03:08 »
http://miarroba.com/foros/ver.php?foroid=556515&temaid=5984121
Courtierka wydaje się być zaprawdę fajna i, jak podejrzewam, znajdzie się w niejednym krejnowym decku.
Scout jest stworzony po to żeby z niej rzucać Find a Way Through It, czy Advance Position. Solidna postać.
Obsidian Dragon mocno oberwał, bo zarówno po statsach jak i traicie (nonunique only).
Ech... Stonebreaker  :roll: Kto mi wyjaśni czemu to właściwie jest postać?

Drobny apel. Chłopaki postarajcie się coś pisać w tych wątkach. Ja wiem, że wszyscy już dawno wiedzą co w SE będzie i decki mają poskładane. Więc piszcie chociaż dla młodych żeby mieli jakieś rozeznanie w tych kartach.

[Transmission completed: Ratman out.]

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
SE Unaligned
« Odpowiedź #1 dnia: 2007-06-24, 03:38 »
Courtierka jest miekawa... favor w tej edycji praktycznie nic nie bedzie robil, ponadto ona dziala jak ktos lapie favor a nie jak ktos go zrzuca... bierzesz favor (bow postaci) i kiwasz ja (drugi bow) zeby miec +1 punkcik honoru... fakt, mozesz jej uzyc jak ktos inny pojdzie po favor... tylko nie bardzo wiadomo kto i po co, mialby to robic.

Scoucik juz konkretniejszy... moze bedzie sie dalo zlozyc jakiegos theme decka tylko na skautach :) aczkolwiek tez nie jest to jakas przerazajaca postac.

Dragon - kurcze, nie za duzo juz kart mieszajacych z PH postaci?

Stone braker wyglada jak jakis dobry dowcip prim aprilisowy... a myslalem ze ward dogsy sa totalnym przegieciem :)... no nic, widocznie karta pasowala pod mechanike postaci w legendzie i dlatego jest postacia :)... Tylko niech mi ktos wytlumaczy dlaczego ona ma 1 PH :) (LOL)
Moze jakis krabik na fallowsach bedzie tym cudem naparzal?
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Matchii

• blank Personality
SE Unaligned
« Odpowiedź #2 dnia: 2007-06-24, 10:56 »
Stone Breaker to nowe wcielenie tego: http://l5rsearch.com/db/search.cgi?cmd=detail&card_id=3194
ale teraz przynajmniej pamiętano o zabezpieczeniu przed chi death.  :wink:

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
SE Unaligned
« Odpowiedź #3 dnia: 2007-06-24, 11:04 »
Nie wiem czy pamiętasz ale w water monku takarta się bardzo często powtarzała
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Ratman

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
SE Unaligned
« Odpowiedź #4 dnia: 2007-06-24, 11:34 »
bierzesz favor (bow postaci) i kiwasz ja (drugi bow

Ano, przeoczyłem to 'bow' w koszcie. 1sza w nocy, ech ;P

benjiro

• boxable Personality
SE Unaligned
« Odpowiedź #5 dnia: 2007-06-24, 21:28 »
Osobiście pamiętam, że pierwszy raz zobaczyłem 'Stone Breaker'-a parę lat temu przegladając listę Diamond Legal na stronie Stalowego Tronu. Wydał mi sie wtedy fajną postacią do Krabów ale wówczas nie do dostania; bo to jakieś ultra promo było.
Jako postać wydaje mi się równie logiczny jak szczurowe  warpacki   :wink:
"Victory needs no explanation, Defeat allows none"

Togashi Yeti

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
SE Unaligned
« Odpowiedź #6 dnia: 2007-06-25, 15:41 »
E, mnie się właśnie logika Stone Breakera podobała jak go zobaczyłem pierwszy raz na koteju w Krakowie, w deku tego Niemca co szorował wszystkich (no, prawie wszystkich) water monkiem na strzelaniu (O_o!) - jak nie masz kierowcy (followera), to Stone Breaker nie pojedzie (0F). Jak się koło wkopie, to ktoś z załogi idzie je odkopać (wstaje za bow followera). No i wreszcie - jak tu duelować kawał drewna i żelaza?...
Toshiro
Ronin*Samurai*Yojimbo*Storyteller*Poet*Tactician*Good Person

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
SE Unaligned
« Odpowiedź #7 dnia: 2007-06-25, 16:58 »
Ale tak to mozemy sobie udowadniac co kolwiek :)... rownie dobrze to moze byc item, podpiety do postaci, bo postac dowodzi tym Stone brekarem, fallowerowie wykonuja czarna robote itd itp...
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
SE Unaligned
« Odpowiedź #8 dnia: 2007-06-25, 18:09 »
No cóż... chyba wolałbym to w takiej formie jak Hammer of Kaiu.

A co do duelowania - tego się nie da, ratlingowych packów się nie da, ale Orochi to już jak najbardziej na sushi przerobić można >P

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
SE Unaligned
« Odpowiedź #9 dnia: 2007-06-25, 21:14 »
A tam sie nie da Ratling packa duelowac :) Iaijutsu to nie (tylko) sztuka pojedynkow to sztuka dobywania miecza z jednoczesnym zadawaniem ciosu, to ze tak sie pojedynkuja w Rokuganie to inna sprawa... w iaijutsu cwiczy sie kata do maksymalnie 5 przeciwnikow... ja nie widze problemow z duelowaniem ratling packa ;)

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
SE Unaligned
« Odpowiedź #10 dnia: 2007-06-26, 00:12 »
na shinbonie którymśtam pisze, że nie może zostać wyzwany na duel. Ale zonk jest taki, że nie pisze, że nie może wyzywać :p Tak więc udupia go skorpionowa akcja w stylu "ja targetuję gracza, jego personalkę i ona wyzywa moją na duel" xD

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
SE Unaligned
« Odpowiedź #11 dnia: 2007-06-26, 00:31 »
Funaki.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
SE Unaligned
« Odpowiedź #12 dnia: 2007-07-03, 01:21 »
Cytat: "Geralt_Bialy_Wilk"
na shinbonie którymśtam pisze, że nie może zostać wyzwany na duel. Ale zonk jest taki, że nie pisze, że nie może wyzywać :p Tak więc udupia go skorpionowa akcja w stylu "ja targetuję gracza, jego personalkę i ona wyzywa moją na duel" xD

OT - SWarpack i SPack nie mogą ani wyzywać, ani być wyzywanymi.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe