Autor Wątek: Her Father's Daughter  (Przeczytany 11665 razy)

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: [LCG] Her Father's Daughter
« Odpowiedź #20 dnia: 2017-05-19, 14:22 »

@Tara: "zbliżenie Togashiego z Tsuruchim" CZYTALBYM!! :D

dolaczam sie do galiego na tej karuzeli . ciekawe czy maja wytatuowane wacki :)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #21 dnia: 2017-05-19, 16:58 »

A dokładnie? Tatuaże z wackami czy tatuaże na wackach? Czy kombo jednego z drugim? :D

@Kempy: Krecenie gowno burzy z powodu opowiadania o lesbie to jest oznaka zmecznia/jojczenia.

Nic nie kręcę, tylko piszę jak jest.

Pozostaje miec nadzieje ze w nowa bedzie sie gralo przynajmniej w 80% tak dobrze jak w stara.

Ja jej nie mam. Peace! :-\
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 2017-05-19, 23:45 »

A dokładnie? Tatuaże z wackami czy tatuaże na wackach? Czy kombo jednego z drugim? :D

zobaczymy co przyniesie opowiesc :)

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 2017-05-21, 22:09 »
Ojoj. Oni naprawdę zrobili yuri fanfick  ;D
Ale żenua. Jak do dobrze, że w mojej przygodzie z L5R ikonicznym żurowym championem jest Domotai i taki nekrofilski gwałt na Hoturim całkiem mi zgrzewa...
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Mishima

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 2017-05-26, 09:58 »
http://gatherer.wizards.com/Pages/Card/Details.aspx?multiverseid=420653

Królewska gejowska para w MtG:commander (eternalowy, singleton multiplayer format)

Już od jakiegoś czasu pisze się, że osoby homoseksualne to świetny sprzedażowy target. Mianowicie są już na tyle dojrzałe, że mają dochody a nie mają dzieci tym samym mają więcej czasu i pieniędzy. Dodatkowo w karciankach przeważająca większość graczy to młodzi mężczyżni...

Odważnym ruchem byłoby zrobienie z żurawia "klanu" skupiającego całą społeczność LGBT w Rokuganie, jako jedyne kryterium przynależności  ;D   A takich osób na pewno byłoby/jest w Rokuganie  dużo. Homoseksualizm był dość popularny w średniowiecznej Japonii, coś w rodzaju transwestytyzmu też bo samuraje i dworzanie malowali się szminką często też robili makijaż i przesadnie dbali o wygląd.

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 2017-05-26, 11:05 »
Mishima nie wiem czy ktoś ci mówił, że generalnie 99,999999999% osób na tym forum ma MtG głęboko w czterech literach.
Opanuj się z porównywaniem wszystkiego do tego gówna bo normalnie 1 raz zacząłem szukać przycisku ignoruj...
Shoju na prezydenta! :)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #26 dnia: 2017-05-26, 11:14 »
Mishima nie wiem czy ktoś ci mówił, że generalnie 99,999999999% osób na tym forum ma MtG głęboko w czterech literach.
Opanuj się z porównywaniem wszystkiego do tego gówna bo normalnie 1 raz zacząłem szukać przycisku ignoruj...

Spokojnie. Mnie to na przykład interesuje bo nie znam osobiście nikogo, kto gra w medżika i od kogo mógłbym się tego dowiedzieć. Wzmianka o akcentowaniu wątków LGBT w MtG może wyjasnić teraz dlaczego FFG (wielcy mistrzowie kopiuj-wklej) ruszyli z tym tematem w L5R. Bo skoro u większego to wypaliło to czemu u nas nie? Tą są zmiany które dosięgają nas wszystkich, znaczy hermetycznej grupy graczy karciankowców/planszówkowców.

Jakąkolwiek MtG może być dla kogoś grą, to nie umniejsza to faktu, że WotC jest wydawcą od którego inni powinni się uczyć skoro przez tyle lat udaje im się to sprzedawać.   

Poza tym zawsze śmieszyli mnie ludzie, którzy np. klnęli na MtG a sami systematycznie z zaangażowaniem pykają np. w HS.

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #27 dnia: 2017-05-26, 11:16 »
Poza tym zawsze śmieszyli mnie ludzie, którzy np. klnęli na MtG a sami systematycznie z zaangażowaniem pykają np. w HS.
Może dlatego że jedno z drugim ma niewiele wspólnego?

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #28 dnia: 2017-05-26, 11:18 »

HS ma więcej wspólnego z MtG niż L5R LCG z L5R CCG.  ;D

Mishima

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 2017-05-26, 11:28 »

MtG to common ground dla karcianek. Choćby tylko leksykalny. Np. kolega, z którym gram w Emperora nienawidzi Magica a jest fanboyem LCG (ostatnio mniejszym ale ciągle).
Myślisz, że mówi bow albo kneel ? Nie, mówi tapuje .  MtG wyznacza trendy czy komuś się to podoba czy nie. Niestety nie byłoby L5R bez MtG, analogii między obiema grami znajduje mnóstwo. Dla porównania gry Target Games (DoomTrooper, Dark Eden, Kult) były już od MtG "silnikowo" różne a też wychodziły jak L5R w 95 i 96roku. Ja Magica obecnie nie kupuje i nie zachęcam do jego kupowania. Ta gra ekspansywnie pożera Twoje życie nawet bardziej niż gry video, grać w MtG na poważnie to hardcore. Mogę tylko kiwać z politowaniem głową gdy ktoś mówi, że MtG jest prosty w porównaniu do jakiegoś LCG. Po prostu widzi czubek góry lodowej w postaci formatu standard. Legacy czy EDH to studnia combosów bez dna, dosłownie. No i jeszcze ta procedura żeby zostać sędzią... jak rytuał parzenia herbaty u Żurawia :D Ci ludzie się uczą latami do egzaminu !
W L5R jestem ciągle nowy, porównania do MtG to też dla mnie metoda na oswajanie sobie gry. Zresztą w L5R pozostanę już na wieki "nowym" bo ich więcej nie przybędzie  ;D

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
« Odpowiedź #30 dnia: 2017-05-26, 12:34 »

+1

Darboh

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
  • Monk
« Odpowiedź #31 dnia: 2017-05-26, 12:54 »

To go poszukaj i wciśnij.
Miso-no miso-kusai-wa jo-miso-ni arazu.

Yrq

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 2017-05-26, 14:59 »
Co wam przeszkadzają porównania? Żeby wykorzystać zdolność karty obróć ją o 90° - ktoś powie bow, ktoś tap, ktoś exhaust czy inaczej. Zdolność można zagrać przed przeciwnikiem - naval, first strike. Mechaniki się powtarzają pod innymi nazwami, a każdy używa określeń, które już zna i kojarzy, normalna sprawa.
Gry mają podobną historię i wiele aspektów można i warto porównywać, nawet jeśli ktoś uważa MtG za najgorszy syf.
Za obrazę uznałbym porównania do HS, TES i kart z piłkarzami.

Tu gdyby nie seppuku to przeciwnicy byli podobnej klasy.
Phoenix Clan • Grammar Inquisitor • Overthinker • Fudo

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #33 dnia: 2017-05-26, 15:07 »

Ty tak możesz bez końca póki któś nie powie że masz rację?
Dobrze kempy - więc masz rację. L5R CCG ma niewiele wspólnego z L5R LCG a HS i MtG to prawie to samo.

<odwraca się i kręci głową - wcale tak nie jest>

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #34 dnia: 2017-05-26, 16:31 »

Ty tak możesz bez końca póki któś nie powie że masz rację?
Dobrze kempy - więc masz rację. L5R CCG ma niewiele wspólnego z L5R LCG a HS i MtG to prawie to samo.

<odwraca się i kręci głową - wcale tak nie jest>

Co Ty tam marudzisz pod nosem?  ;D

Mishima

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 2017-05-27, 00:46 »

+1

Skoro wam tu tak zawadzam to > send target personality home. Nie bede wam tu przeszkadzal w watku LCG.
Zreszta w sumie to dobrze bo i tak przeciez bym tego nie kupil.
Za duzo juz LCG przerobilem zeby uwierzyc w FFG jeszcze raz.

I'atz'ek

• Ratling Wanderer
  • temptation Personality
« Odpowiedź #36 dnia: 2017-05-27, 01:41 »
To narka, Pozdro i Poćwicz ;)
Squeek

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 2017-05-27, 11:53 »
To narka, Pozdro i Poćwicz ;)
Brutal but cunning  ;D
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #38 dnia: 2017-05-27, 15:44 »

+1

Skoro wam tu tak zawadzam to > send target personality home. Nie bede wam tu przeszkadzal w watku LCG.
Zreszta w sumie to dobrze bo i tak przeciez bym tego nie kupil.
Za duzo juz LCG przerobilem zeby uwierzyc w FFG jeszcze raz.

Ja też nie zamierzam kupować a cały czas piszę. Każda opinia nie będąca nergazmem jest tu równie mile widziana.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 2017-05-27, 16:17 »
Guzik prawda - nerdgazmy też mile widziane  :)
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.