Autor Wątek: Unicorn - Wandering Warriors  (Przeczytany 3572 razy)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
Odp: Unicorn - Wandering Warriors
« Odpowiedź #1 dnia: 2017-08-09, 20:59 »
Nadal nie mam zielonego (sorry wszelkie podobieństwo jest przypadkowe) o tej grze, ale Unicorny podobają mi sie jak ch...FFG... ;)
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #2 dnia: 2017-08-09, 21:00 »
Nadal nie mam zielonego (sorry wszelkie podobieństwo jest przypadkowe) o tej grze, ale Unicorny podobają mi sie jak ch...AEG... ;)

Z reguły w grach rzeczy silne podobają się ludziom bardziej niż słabe, hehe.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #3 dnia: 2017-08-09, 22:59 »
Nadal nie mam zielonego (sorry wszelkie podobieństwo jest przypadkowe) o tej grze, ale Unicorny podobają mi sie jak ch...AEG... ;)

Z reguły w grach rzeczy silne podobają się ludziom bardziej niż słabe, hehe.

Pewnie masz racje, ale po pierwsze nie gram kucykami, po drugie nie mam pojecie o tej grze... poza tym jak juz wspomniałem wszystko sie zgadza  ::)
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

koziu

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2017-08-10, 02:29 »
I am Ready - srogi koszt. Usunąć sobie 1 fate z postaci. No ale czasami może to być dobry pomysł.
Meishōdō Wielder - Raz będzie super raz będzie "normalny". Blank. Shugenja - może się przydać.
Moto Horde - Za 4 piniądza dostajemy 6/-. Strasznie ryzykowne umieszczać wszystkie jajka w jednym koszyku. Niby klan daje wstawanie, daje dojazdy... jednak ryzyko pozostaje.
Moto Youth - Fajny :). Kolejny blank tak po prawdzie ale mnie się podobają takie kartki.
Captive Audience - No i to jest kartka :). Co tu dużo mówić - miodna. Z tekstu wynika też, że to pozwala zrobić drugi konflikt militarny. Jedyny problem jaki widzę to to, że jak za bardzo nastawią klan na konflikty militarne to może się okazać, ze bez tej karty ani rusz do drugiego ataku.
Ide Messenger - Niegłupi jeśli chcemy jedynie wygrać bitwę. Jadę takim. Staniesz? Mogę dosłać zrobić cuda. Nie staniesz - biorę ring :) Fajne takie dosyłanie do biwy.
Spyglass - Za 1 +1 polityki i dociąg karty. A może więcej niż jednej. Potrafię sobie wyobrazić, że z tego dociągniemy 4 nawet :) Mnie się podoba.
Ide Trader - Tu mam mieszane uczucia. Zarabianie fate z jego tekstu to forma obniżenia jego kosztu. Za 3 dostajemy ziomka 1/3 - więc szału nie ma. Dociąg karty wydaje się bardziej sensowną opcją.
Shinjo Tatsuo - Drogi :/ Nie zawsze będzie kim do bitwy podjechać - tym bardziej, że opcji dojazdu wydaje się być dużo (domek?). Dla mnie za drogi jak na to co daje.
Giver of Gifts - Troszkę drogi. Ale może się zwrócić jak będzie fajnie utrzymywał przy życiu attache. No i 3 polityki, której może trochę brakować. No i nie mogę się doczekać: - jadę do bitwy: Giver of Gifts. - Ok. Bronię Giftgiverem...
Favored Mount - Tych dojazdów nasrałoooo. Za 1 golda chyba kolejny dojazd będzie zbędny. Lepszy jakiś mieczyk.
Born in War - no i to jest konkret :) Nawet +3 to już coś co warto rozważyć. A, że może to być aż 5? Nice.
Cavalry Reserves - To jest karta OP. Co tu dużo mówić? Za 3 kwiatki wystawiam ludków za 6? A mogę na nich dorzucić po kwiatku? Chyba mogę jak zagrywam postać dodać na nią fate... Wtedy to juz w ogóle gięte by to było.
Domek - Słaby mi się wydaje. Na razie chyba najsłabszy z domków. Może jak odesłań przybędzie... A no i działa tylko w konflikcie militarnym.
Endless Plains - Zupełnie nie pojmuję tej prowincji. Słaba jak szkło. Mogę ją sobie rozbić, żebyś to ty mój drogi przeciwniku sobie kogoś skasował. No ale celem ataku na prowincję jest jej rozbicie nie? Proszę - czy ktoś może mi wytłumaczyć głębię tej prowincji?
Champion - Czuję się rozczarowany. Słabiutki ze słabym tekstem. Chyba, że znowu ktoś mnie przekona, że jestem w błędzie.
Way of the Unicorn - Bycie pierwszym fajna rzecz. Ale jak dociągnę tę kartę to czuję, że będę się wkurzał :D
Breakthrought - Dobrze się wkomponowuje w kuca. Ale grywalna będzie tylko jak będziemy mieli przewagę.

Brakuje mi czegoś co umożliwiłoby powrót po ewentualnych początkowych trudnościach, które na pewno się pojawią. Na Mid-End game jedynie te rezerwy widzę.

Co waszym zdaniem będzie kucyk pożyczał od innych klanów (innego klanu)?
"Jeśli myślisz, że zwycięstwo uczyniło Cię większym, zmierz swój Cień." - przysłowie spartańskie.

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #5 dnia: 2017-08-10, 08:26 »
Champion zabija. Nie wystarczająco?
Co do pożyczania, to jednym z pomysłów jest pożyczanie od lewków eventu za 1 "jak wygrasz to daj każdemu bushi kwiatka" co by utrzymać w stole tych gości z cavalry reserves ;) Generalnie jak gości wstawiasz z eventu do gry (put into play) to nie możesz im dać kwiatka normalnie

EDIT:
Kolejny pomysł to połączenie się z krabem po tetsubo wpierdolu :D Moar removal!
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Nimrod

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2017-08-10, 14:02 »
Jak dla mnie kuc wygląda srogo. Champion zabija, silne postacie. Możliwość jeśli Ci pójdzie karta zrobienie szybkiej wygranej. Gorzej jak nie pójdzie i będzie pod górkę - kuchenne wolą równiny. Słabo też na politycznych, ale można zmieniać. Ciekawe. Ja będzie się grać wyjdzie na polu bitwy.
Koziu  ty nadal masz moje kostki co Ci wygrały Oracle of Air xP
"Warrior monks are a dangerous breed, but I would prefer to face a dozen of them than those tattooed madmen from the Dragon Clan." - Ikoma Toraji" - A Warrior's Wisdom"

koziu

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2017-08-10, 21:53 »
Champion zabija ale nie wybieramy kogo - więc zabija bylekogo. Mi brakuje battle maidenek :( ta jedna dawała i nadzieję a tu takie rozczarowanie...
Nimrod - gdzieś na pewno mam... ale obawiam się, że prędzej Kempy pokocha L5K LCG niż ja je znajdę :/ napisz na priv jaka forma rekompensaty by Cię urządzała :)
"Jeśli myślisz, że zwycięstwo uczyniło Cię większym, zmierz swój Cień." - przysłowie spartańskie.