Autor Wątek: KO...tei?  (Przeczytany 5286 razy)

Hanson

• Scorpion Clan
  • experienced Personality
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #40 dnia: 2007-08-01, 14:45 »
W sobote mamy też prelesa na którym mozna będzie pogadać i pomyśleć co i jak ewentualnie dałoby się zrobić.

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
KO...tei?
« Odpowiedź #41 dnia: 2007-08-01, 16:40 »
Jeśli chcielibyście zorganizować Kotei w Krakowie to calkiem sporą i przyjemną salą dysponuje Szeherezada. Jest to kub Jędruś w okolicach Huty i zazwyczaj jeśli jest organizowany większy turniej to udostępniają go nieodpłatnie. Możę lokal nie jest tak reprezentacyjny jak sala konferencyjna w hotelu ale mozna przyciąć na tym kosztów. Zresztą kto był na którejkolwiek z imprez organizowanych tam przez Szehe to wie o czym mówię.

To taka moja mała dygresja co do ewentualnej organizacji imprezy przez Krk :wink:

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
KO...tei?
« Odpowiedź #42 dnia: 2007-08-01, 17:21 »
calkiem przyjemna sala na 50 osob ? ladnie... bo na tyle sie projektuje K. poza tym pamietajcie, ze K. to miejsce do grania + logistyka - gracze musza gdzies pomieszkac, nawet jak planuje sie event na sobota 11..20 to niektoryz przyjada w piaek wieczor a niektorzy zostana do niedzieli ... sala to poczatek :)
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #43 dnia: 2007-08-01, 17:34 »
Niestety.

Nawet w proposalu do koteia trzeba opsiać takie rzeczyi je zorganizować. Po za tym trzeba podac alternatywne lokacje tak na wszelki. Żeby było śmieszniej trzeba było opisać również okoliczne spożywczaki.

Po za tym Sejmitar za proposalem to ja stoje.

Wiecie co walić to.

Zróbcie to tak niech ten komu się chce złoży proposala AEG wybierze sobie tego kto zrobi.
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #44 dnia: 2007-08-01, 17:37 »
Mirage : owszem, młotek w twoim wykonaniu. Ja pracuję, ale moje wolne przychody są prakycznie zerowe - lewdo mnie stać na stater do SE w tym miesiącu, a nowy domek lewka (pierwszy dodatek) pewnie kupię sobie pod choinkę. Tak zwane 'inne wydatki' pochłaniają moją pensję. Czas - jeszcze gorzej, wrocek wie  jak ciężko mnie gdzieś zastać. Więc nie mów że kotej jest tani i latwy czasowo, bo NIE JEST - dla osób 'na miejscu' wejściówka to minimum 80z, dla osób spoza regionu koszta rosną 2..3 krotnie ze względu na dojazd, zakwaterowanie, wyzywienie, plus koniecznosc zalatwienia sobei urlopu etc... wyjazd na kotej nie jest sprawa latwa prosta i przyjemna, niektorzy podejmuja decyzje w ostatniej chwili, niektorzy w ostatniej chwili nie przyjedzaja, bo pomimo 'odkladania przez caly rok' po prostu ich nie stac, albo wola wydac kase / czas na cos innego; jeszcze innym wypadnie cos w czasie i nie sa w stawnie przyjechac pomimo wczesniejszch zapowiedzi... ja juz teraz, w sierpniu zaslaniam sie brakiem czasu i kasy w przyszlym roku - z tego powodu, ze doskonale wiem, ze jak bede mial wolny weekend i kase w kiesznei (zwlaszcza to) to bedzie niesamowity fuks. nie podoba ci sie to? to twoj problem -  niezaleznie od tego co uwazasz - to jest ICH prywatna sprawa, co robia z kasa, czasem, dziewczyna, a tobie wara od tego. ZWŁASZCZA publiczne pieprzenie 'niech 2 dni poswieci grze' i teksty na temat twojej irytacji.

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Jabbas po transformacji w Jabbosklep ;)
    • www.pegaz-gry.pl
xxx
« Odpowiedź #45 dnia: 2007-08-01, 23:04 »
dobrym rozwiązaniem były układy z MP

lokal fajny za free, spanie za free...

czyli dojazd+wejscie:D

ale MP ludzie zlali(chwała przybyłym)
i tak to wygląda..

ja proponuje jakiś ośrodek z domkami, ognichem i świetlicą na samą grę..:D
Tylko najlepsze gry planszowe i karciane  www.pegaz-gry.pl Bydgoszcz

Zombi Damien

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
  • Srogi Plugawiec
Re: xxx
« Odpowiedź #46 dnia: 2007-08-02, 02:02 »
Cytat: "jabbas"
dobrym rozwiązaniem były układy z MP

lokal fajny za free, spanie za free...

czyli dojazd+wejscie:D

ale MP ludzie zlali(chwała przybyłym)
i tak to wygląda..

ja proponuje jakiś ośrodek z domkami, ognichem i świetlicą na samą grę..:D

kto zlał to zlał :)
kto był ten nie żałuje :D
Spider Clan * Daimyo * Middle Finger of the Dark Lord * Shugenja * Shadowlands * Unique * Loyal

Lose 20 Honour.

Open/Battle: Umrzyj.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #47 dnia: 2007-08-02, 02:51 »
to musialaby byc DUZA swietlica... wiekszosc osrodkow dysponuje swietlica na 20..30 osob MAX, i to ciasno upakowanych - cos w stylu knajpy... wieksze zdarzaja sie tylko w 'rasowych' osrodkach, ale te sa niestety drogie i negatywnie reaguja na znizki za sponsoring :/ a impreza jest na tyle mala, ze niestety poza niszowymi sposnorami nikt sie nie interesuje; sponsor chce zeby w zamian za kase cos sie ruszylo w interesie.

PS : ja nie odstraszam, mówię jak jest żeby nie było rozczarowań już na starcie :) zorganizowane (de facto) niszowej imprezy nie jest latwym zadaniem. carry on ;]

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #48 dnia: 2007-08-02, 02:54 »
jabbas : MP bylo fajne, ale nie na kotej  - za ciasno by nam bylo :] z drugiej strony problem zero kasy za sale jest bardzo atrakcyjny. tylko gdzie to znalezc ponownie ;]

Kaptur

• blank Personality
KO...tei?
« Odpowiedź #49 dnia: 2007-08-02, 09:32 »
Ja wiem, ze tu nowy jestem i wogóle, się nie powinienem udzielać, ale...
W sprwie sali moge w miare pomóc, ale w Warszawie. W miare regularnie organizujemy całkiem spore turnieje bitewniaków. Co jakiś czas są one dwu dniowe. Jakbyście chcieli to można by pomyśleć o podczepieniu Kotei do takiego spędu. Turnieje odbywają się w szkole, która na ten czas jest cała dla nas. Więc spokojnie mielibyście dla siebie sale, lub korytarz. Miejsce do spania terz by wtedy było. Koszt to miejwięcj 30-35 zł więc bardzo źle nie jest. Uważam też, ze nizłym pomysłem mogło by być podcepienie się pod jakiś konwent. Jest wtedy i reklama i sporo kwesti logistycznych wam odpada.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #50 dnia: 2007-08-02, 14:13 »
podczepienie sie pod konwent - odpada, chyba ze konent jest darmowy... powod ? kwestie stricte kasowe. ten temat byl przerabioany przy okazji 2 kotejow... jezeli masz zaplacic za wejsciowke na kotej te 80-90z, a wejsciowka na konwent koszyuje 20-30z (rzakdo kiedy mniej), to albo kotejowicze wchodza na konwent za darmo (i konwent traci), albo musza doplacic za wejscie na konwent (co podraza znacznie wejsciowke), albo trzeba miec naprawde dobra ochrone ktora bedzie sortowac, kto gdzie moze wejsc...

Kaptur

• blank Personality
KO...tei?
« Odpowiedź #51 dnia: 2007-08-02, 14:20 »
Nie bij, wiedziałem, że nie powinienem się odzywać :-P
A tak na poważnie, to myslałem, że te 80-90 zł to są właśnie koszta wejściówki spowodowane kosztami sali itp.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #52 dnia: 2007-08-02, 14:43 »
kotej kit kosztuje 500$ (total, z clem i wysylka). tylko ciii, bo o tym sie glosno nie mowi :) reszta - to dodatkowe nagrody i sala, oraz, od czasow 2007, Samurai Fund (czyli 'dobrowolny' haracz na rzecz AEG). problemem jest zawsze to co wysla w Kotej kicie, niestety przewaznie (poza promkami , pinami i tym podobnym merchandise turniejowym) jest sam chłam... resztę trzeba dokupić własnoręcznie, a AEG nie daje zniżki na takie sprawy. oczywiście zostaje Potomac czy dystrybutorzy...

Kaptur

• blank Personality
KO...tei?
« Odpowiedź #53 dnia: 2007-08-02, 14:49 »
Dzięki. Tera się czuje uswiadomiony.
Tak czy inaczej moje propozycje nadal aktualne, gdyby zaszła taka potrzeba.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #54 dnia: 2007-08-02, 15:18 »
Kaptur, będziesz ofiarą przykładową :P
To, że ktoś zgłasza sale i jest w stanie pomóc oznacza, że Koteja u was nie będzie. Najpierw potrzebny jest ktoś kto powie, że Koteja zrobi :P potem do niego mogą zgłaszać się helperzy. Namówcie kogoś na organizację (nie powiem : znajdzcie frajera, bo każdy kto miał do czynienia z jakimikolwiek konwentami wie czym pachnie bycie orgiem, a nie chcę odstraszać ludzi :D), bez tego ani rusz - ktoś musi koordynować innych, wiedzieć na jakim etapie są poszczególne sprawy, poganiać (jak trzeba) i wiedzieć, co na to AEG.

PS : dla tych którzy nigdy niczego nie organizowali na poziomie konwentowym - orgowie  odpowiedzialni są za wszystko, włącznie z pogodą, zmianami rozkładu MPK/PKP/PKS i nieodpowiednim smakiem piwa.

Kaptur

• blank Personality
KO...tei?
« Odpowiedź #55 dnia: 2007-08-02, 15:31 »
To prawie jak P.O. (przymusowy ochotnik :-P )

Zdaje sobie sprawe z  tego co napisałeś. Kilka takich "zabaw" mam za sobą. Tylko, że nie znam tego środowiska, firmy itp. Więc zaczełem "od dupy strony". Czyli przedstawiam co moge zaoferować, z może ktoś się skusi ;-) Pozty nie choci tylko o Kotei, ale także o ewentualne turnieje.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #56 dnia: 2007-08-02, 15:34 »
Turniej jest o niebo latwiejszy, nie muisz sie troszczyc wlasciwie o nic poza sala na 20-30 osob (chyba ze chcesz zrobic cos z drozszym wstepem, to wtedy trzeba do kogos usmiechanc sie o nagrody). jak dowiodla Czewa, wystarczy zaprzyjazniona knajpa :)

MiRage

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #57 dnia: 2007-08-02, 15:36 »
mysle ze jak bedzie liga to jakis system wiekszych turniejow bedzie nam potrzebny i do Wawy bedzie mozna 1-2 do roku przyjechac ;P

zatem Sejmitar, wpierw zbieramy tu na forum propozycje a potem decydujemy ktora z nich wysylamy do AEG?
"we hope to errata no more cards in Celestial Edition. "

Kaptur

• blank Personality
KO...tei?
« Odpowiedź #58 dnia: 2007-08-02, 15:40 »
Tu się człowiek, z dobroci serca oferuje, a marudzisz  :P  :wink:

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #59 dnia: 2007-08-02, 16:04 »
Liga : od dawna o tym mysle, ale trudnosc polega na odpowienidm doborze puntkacji - zeby niskopunktowi gracze chcieli grac, a wysokopunktowym oplacalo sie grac z kazdym, a nei tylko z innymi 'wysokimi' ...

Propozycje : mnie wiecej, tylko niech to juz bedzie dopiete na ostatni guzik. W przypadku rozmow ze sposorami/lokalami etc mozna sie zastrzec, ze zbiera sie oferte dla 'centrali', ktora musi sprawe zatwierdzic - poniewaz propozucje zwykle sklada sie do konca grudnia, a (mam nadzieje) bedziemy mieli lokalnego winnera na dlugo przed tym terminem, bedzie duzo czasu zeby potem wszystko popotwierdzac...