Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Cool heads prevail ma jedną małą wadę, nie jest SE legal :?
Self-Appointed Prophet of Doom:Something like :6/4/3Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality . Random dude:Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.
Są mantisy i jakie miodne . Dech normalnie zapierają tyle opcji . followery scout stor ridery akcje do magistratów . czego tam nie ma . support to każdego klanu ......poza mantisami . :evil:
A czy mantis potrzebuje akcji do fate?
kolejnego i know that tricka czy guerilli?
Utemaro jest bardzo dobrym uniqiem a raczej bedzię na poczatku SE, tam sporo bedzie grało attachmentów.
tym bardziej że SE to bedzie bardziej movement + bowing a nie PK.
Pirat jest solidny, strzelaczka za 4 co przeskakuje followerów jest bardzo mocna, a że nie ma navala to ktoby sie tym przejął.
połowa tego dodatku porównując z obecnymi kartami lotusowymi to chała, ale oto chodziło i ludzie tego chcieli
Osobiscie podejrzewam że postacie z wbudowanymi akcjami PK nie beda miec navala.
masz więcej navala niż ja duelistów, ba dueling na dobrą sprawę nie będzie supportowany w SE w obecnej postacii i raczej nic z tego co jest obecnie nie bedzie przedrukowane.
nie ma jakiegoś konkretnego super złego matchupu.
CytujA czy mantis potrzebuje akcji do fate? No nie wiem . Crab akcje dostały . do scoutów do herosów różniaste . Bardzo dobre do lotusa [nie wąskie też teraz,ale to akurta nie ważne ] . Scorpy dostały karty do karania dishonoru . Crany do courtierów .phoenixy dostały zajebiste czary (again na SE) . Ty aoshi patrzyłeś wogólen an karty akcji w mantisowym preview ? tam nie ma jednej karty która by miała synergie z dużymi gosćiami albo ze strzelaczami [choc to drugie to rozmumiem].
Cytuj kolejnego i know that tricka czy guerilli?Na guerrillu już się nie gra w wiekszości decków , futoshi i pare innych postaci na to nie pozwalają . A czytałeś mojego posta . nie tam zwisa i powiewa co te kart robią teraz . fate mamy tak napięty ,że i tak nic się nie zmieści [ no chyba że by zrobili cos jeszcze lepszego niż elemental arrow , ale przecież nie o to chodzi w KD prawda] . Gdzie są kary scout dla mantisów albo nawet do tych pierdzielonch magistratów ? hmm . nie ma i prawdopodobnie nie będzie .
CytujUtemaro jest bardzo dobrym uniqiem a raczej bedzię na poczatku SE, tam sporo bedzie grało attachmentów. źle go czytasz . on kradnie jedynie followersy . Osobiście nie widze przymusu grania na followersach dla innych klanów [jeden powód by nim grać ] albo jakiegoś tabunu drogich i dobrych followerów , którymi mógłby grać mantis . 1 unikalny samurai w SE do followerów i 1 follower z tutorem , to nie jest to w okół czego można robić deck . Ja już nie mówie co się może stać jak na ręce/discardzie zostaną 7/8g [narazie nie ma ale licze ,że są ] followery a on nie przyjedzie albo wyjdzie i zginie .
Cytuj tym bardziej że SE to bedzie bardziej movement + bowing a nie PK. spoko to też rozumiemy nawet jeżeli mantisy od czasów diamona były zawsze mocno nastawione na pk . Z tym ,że nam to odbiorą to sie już pogodziliśmy jak RotS wyszedł . Tylko ja ma pytanie . Gdzie są te bow akcje do mantisów . Bo ja widze do dragonów , cranów , scorpów , do crabów , ale mantisowych jakoś nie widze .
Porównuje mantisowe postaci [które nie są takie złe , ale mogłyby być lepsze i z lepsząsynergią ] oraz faktyczny brak kart fate dla mantisów w KD . Poco ja mam porównywać gostaka z range attackiem 2 do terao albo kekiesu . Przecież to byłby absurd .
A chcesz się Aoshi założyć , że się mylisz ?
mantis nie potrzebuje dzisiaj supportu do fate , bedzie potrzebował w SE ale to nie oznacza że musi dostac go dzisiaj. A propo supportu skoro juz mówimy o tych nieszczęsnych courtierach w całym LE jest wiecej supportu dla magistratów i scoutów niz dla courtierów , dopiero teraz cos wyszło i te akcje w LE i tak nie wiele zrobią
w SE przez pierwsze 2 dodatki beda grali followerzy zawsze graja na starcie edycji
takie rzeczy były by o tyle dobre że po prostu wiedział byś na czym stoisz w SE i tyle by to zmieniło, ale co ma powiedzieć na ten temat lion czy nawet koń oni tez nie zobaczą wiele w tym secie po stronie fate
Z checia usłysze z jakim dekiem masz auto losa , bo na dzień dzisiejszy mantisami masz wieksze szanse z całym stuffem typu T2 enlightment itp. niz ja cranem