Autor Wątek: KHAN'S DEFIANCE => Zapowiedź  (Przeczytany 37789 razy)

Matsushiro

• temptation Personality
KHAN'S DEFIANCE => Zapowiedź
« Odpowiedź #120 dnia: 2006-12-20, 21:03 »
Scorpy:
http://www.kuroiban.net/article.asp?a=4295

Bayushi maemi ma słodki rysunek  :wink:

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #121 dnia: 2006-12-20, 21:12 »
Cool heads prevail ma jedną małą wadę, nie jest SE legal :? unexpected betrayal jest fajne walcząc z oniaczami  :twisted: no i scorpy mają range ciekawe czy mantisy będą miały akcje na dyshonor :P

Kakita Aoshi

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #122 dnia: 2006-12-20, 21:16 »
Cytat: "Matsushiro"
Cool heads prevail ma jedną małą wadę, nie jest SE legal :?

Dzięki bogu, że nie jest SE legal, chociaż z tego co się orientuje ta karta ma znaczek SE chociaż miała go nie mieć, ale wszystko się wyjasni ostatecznie za około 3 tygodnie.
Kakita Aoshi
Crane Clan Samurai*Bounty Hunter
"Zniszczmy całe zło, nie będzie konkurencji"

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
« Odpowiedź #123 dnia: 2006-12-21, 00:41 »
No muszę przyznać że Skorpy całkiem mi się podobają (głównie Maemi ale to chyba nikogo nie dziwi  :lol: ).

Akcje są wyjątkowo interesujące. Mogą się ładnie zgrywać z nwym domkiem Crane`ów.

Jakoś szxczególnie do gustu przypadł mi Unexpected Betrayal, daje ciekawe możliwości  :wink: Hunting the Propet też jest niczego sobie.

Gdyby tak wycięli Szczury w SE to trzeba się będzie poważnie zastanowić który klan wybrać. Ale w grę wchodzą już tylko Scorpy i Crany  :lol:

Kakita Miyato

• Crane Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #124 dnia: 2006-12-21, 01:18 »
Dla mnie Hunting the Prophet wygrywa jak na razie konkurs na najlepszego arta tego dodatku.

Trzeba by też zacząć testować decki z KD, bo jak oni myślą, że kupię te wszystkie erki z KD dla courtierów, bo będa legalne przez cały Samurai Edition, to... mogą mieć rację  :? .

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #125 dnia: 2006-12-22, 19:45 »
Oto  i fenixy:

http://www.thelionclan.com/moonandsun/viewtopic.php?t=177

Coś fenixy na honor kombinują , fire dragon jest super, HOUHOU Rulez=> poprostu :twisted:
Powrót Nakamuro, który ma świety obrazek no i unstoppable power lepiej by było w Harrier'ach, ale trudno :( Za to dotknięcie mrozu bardzo sympatyczne.

Matchii

• blank Personality
« Odpowiedź #126 dnia: 2006-12-22, 20:10 »
Karty dla Feniksów są naprawdę dobre, zwłaszcza yojimbo (żeby tylko jeszcze Kanjiro Sensei przedrukowali). Akcja do wyciągania czarów z decku też zapowiada się ciekawie. Jestem naprawdę dobrej myśli co do losów klanu w SE.

No a wording i flavor Houhou po prostu powalają na kolana. Od razu sobie człowiek przypomina, dlaczego L5R jest najlepszą karcianką na świecie.

Shiba Qwal

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #127 dnia: 2006-12-22, 21:11 »
Te karty są piękne :D w końcu feniks będzie mógł skutecznie grać na honor (pierwszy raz od początku lotusa :) ) Unstoppable Power wymiata:) -5F dla przeciwnika 5 honoru dla mnie i jeszcze kolejna akcja w której pale cie z kurosa :D Jedynie Nakamuro nie powala na kolana ale ja i tak czekam na Aikune BURNITATE :D

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #128 dnia: 2006-12-22, 21:57 »
no tak jak zrobic phoenixy do rees wie , ale jak zobic liony to już nie bardzo .  :?
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

I'atz'ek

• Ratling Wanderer
  • temptation Personality
« Odpowiedź #129 dnia: 2006-12-26, 00:57 »
No to już wiemy - nie zobaczymy ratów w SE  :evil:
Natomiast miło, że wspomnieli o naszych 'gatkach' :)
http://www.samuraiedition.com/the-clans/
Squeek

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #130 dnia: 2006-12-26, 12:13 »
no wiesz to shadowlandy zostały klanem a nie wy więc was nie moga umieścić w rozpisce klanów .

14 godzin do mantisowego preview .
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #131 dnia: 2006-12-26, 20:44 »
Są mantisy i jakie miodne . Dech normalnie zapierają tyle opcji . followery scout stor ridery akcje do magistratów . czego tam nie ma . support to każdego klanu ......poza mantisami .  :evil:
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

MiRage

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #132 dnia: 2006-12-26, 22:15 »
"we hope to errata no more cards in Celestial Edition. "

Kakita Miyato

• Crane Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #133 dnia: 2006-12-27, 00:10 »
buuu.... Mantisy dołączyły do Khana :evil:

A co do postaci, to pozwól Self-Appointed Prophet of Doom, że sparafrazuję Twoje słowa: Może te karty nie są zbyt mocne teraz, ale Ty wiesz, jakie cuda-wianki one będą w samurai edition robiły??  :wink:

Kakita Aoshi

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #134 dnia: 2006-12-28, 14:54 »
Cytat: "THE Self-Appointed Prophet of Doom"
Są mantisy i jakie miodne . Dech normalnie zapierają tyle opcji . followery scout stor ridery akcje do magistratów . czego tam nie ma . support to każdego klanu ......poza mantisami .  :evil:

Bajki Mantis jest mocny, przecież było wiadomo że bedzie mniej akcji z PK w SE a więc mniej strzelaczy. w końcu główna karta która odpowiada za porazkę środowiska w Lotusie jest guerilla tactics.

Więc ja sie dziwię podejściu typu tnijcie wszystko nie nas, jak chcesz zobaczyc postacie które naprawdę przypadkiem znalazły sie w dodatku to popatrz na liony. Postacie Mantisa maja jakąś koncepcje na to co robią, a i tak było wiadomo że aby zostąpic cokolwiek z obecnie grających musieli by wydac same petardy dla których na dzień dzisiejszy nie ma miejsca w SE.

Pozatym pewnie nie zwróciłeś uwagi że Mantis jest jednym z top clanów obecnie a na pewno jest silniejszy niż był kiedykolwiek, tylko niektórych irytuje chyba że  ludzie grają na nich metą.
Kakita Aoshi

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #135 dnia: 2006-12-28, 16:42 »
stary co to znaczy jeden z lepszych . jak nie jest jak z starym khol wallem albo z WooT , to nie jest wystarczająco mocne . Nie ma totalnej dominacji mantisów w czasie kotei . Nie widzimy bandowgoningu na mantisy [ w stylu 1/3 graczy na turnieju 100 osobowym mantisy ) Itd .

Pozatym mantisowym graczą przeszkadza to ,że uno = postaci mogłby być lepsze (utemaro jak by kradł attachment a nie followery , box był humanem) , bez robieni ich przegietymi lub niszczenia balansu w SE.  secundo = Ludzie myslą że mantisowi gracze to be chciel w tym dodatku dostać samych gości z range attackami a to jest nie prawda . Chcieliśmy więcej postaci do BWC na kotei seson i kart z których bedzie wiadmom jak bedzie wyglądał mantisowy way w SE , tak jak to inne klany (poza lionami ) dostały w tym dodatku.
A my tak mamy 1  dobrego goscia do BWC , 1 box non human co wspólgra z poratami i samo DT mówi że to postać raczej do draftu , dwa uniqi co są w kosmos sytuacyjne jak w żadnym klanie i to w obu edycjach ,i lotusie i samraju . 1 strzelacza . 1 magistrate , 1 scouta . poprostu mrok . Do tego DT bawi nas opowieściami o powrocie do starych czasów (duże goscie i strzelacze) i rozdzieleniu mantisów na navalowe i nie navalowe . Hmm nie wiem ile z was pamięta , ale w openie to mantisy były interesujące i to wszystko , co można o nich powiedzieć .
 Pozatym nawet  najspokojeniejsi z mantisów jak Kilian , czy Agent Void wkurwili się lekko ,że kart akcji z preview mantisowego są do różnych klanów , ale nie do mantisów . I to nie chodzi nawet o lotus (deck lotusowy mantisów i tak już nie mieści wszystkich kart ) , ale o SE .
Dlaczeo mantisy nie dostały takich kart jak craby do herosów , scorpy do dyshonoru albo phoenix i ich bardzo interesujące spelle . Jedyna kart która jest teoretycznie nasz (no bo ma na sobie range attack  :roll: ) lepiej wsółdziała z innymu klanami (np scorpy ) bo my mamy dokładnie 1 magistrata ,żeby jej użyć . Predzej widze ją w cranach albo phoenixach , bo SE bedzie pełne defensywanych honor runnerów przynajmniej na początku.
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

Kakita Aoshi

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #136 dnia: 2006-12-29, 00:23 »
Mantisy dostały dobre postacie ,za wyjątkiem tego stwora co wygląda jak zabłąkana ruska torpeda.

Utemaro jest bardzo dobrym uniqiem a raczej bedzię na poczatku SE, tam sporo bedzie grało attachmentów. nie patrz na te postacie okiem LE tylko SE, połowa tego dodatku porównując z obecnymi kartami lotusowymi to chała, ale oto chodziło i ludzie tego chcieli. A czy mantis potrzebuje akcji do fate? jakich? kolejnego i know that tricka czy guerilli? jak to by to miało znaczek SE to pół swiata z design teamem włacznie by sie pochlastało. Przecież nie chodzi o toaby w pierwszej akcji mając wbudowanego sneak zabijali cała armie przeciwnika w pierwszej akcji, jak to się dzieje dzisiaj, tym bardziej że SE to bedzie bardziej movement + bowing a nie PK.

Pirat jest solidny, strzelaczka za 4 co przeskakuje followerów jest bardzo mocna, a że nie ma navala to ktoby sie tym przejął.
Osobiscie podejrzewam że postacie z wbudowanymi akcjami PK nie beda miec navala. Ba masz więcej navala niż ja duelistów, ba dueling na dobrą sprawę nie będzie supportowany w SE w obecnej postacii i raczej nic z tego co jest obecnie nie bedzie przedrukowane. Za to spodziewam sie że zobacze iai duel i challenge z powrotem.

Mantis nie był Wootem ani Kholem z dawnych lat ale chyba nigdy nie chodziło  oto aby był, mantis od Weba zawsze był w 4 top clanów i osobiście nie pamiętam okresu żeby jakos lezał w tym czasie pomijając wordsy i spotkanie z metą. Mantis jest w sumie jedynym klanem który może wygrać ze wszystkim i nie ma jakiegoś konkretnego super złego matchupu.
Kakita Aoshi

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #137 dnia: 2006-12-29, 01:32 »
A czy mantis potrzebuje akcji do fate?

No nie wiem . Crab akcje dostały . do scoutów do herosów różniaste . Bardzo dobre do lotusa [nie wąskie też teraz,ale to akurta nie ważne ] . Scorpy dostały karty do karania dishonoru . Crany do courtierów .phoenixy dostały zajebiste czary (again na SE) . Ty aoshi patrzyłeś wogólen an karty akcji w mantisowym preview ? tam nie ma jednej karty która by miała synergie z dużymi gosćiami albo ze strzelaczami [choc to drugie to rozmumiem].

kolejnego i know that tricka czy guerilli?

Na guerrillu już się nie gra w wiekszości decków , futoshi i pare innych postaci na to nie pozwalają . A czytałeś mojego posta . nie tam zwisa i powiewa co te kart robią teraz . fate mamy tak napięty ,że i tak nic się nie zmieści [ no chyba że by zrobili cos jeszcze lepszego niż elemental arrow , ale przecież nie o to chodzi w KD prawda] .

Gdzie są kary scout dla mantisów albo nawet do tych pierdzielonch magistratów ? hmm . nie ma i prawdopodobnie nie będzie .

Utemaro jest bardzo dobrym uniqiem a raczej bedzię na poczatku SE, tam sporo bedzie grało attachmentów.

źle go czytasz . on kradnie jedynie followersy . Osobiście nie widze przymusu grania na followersach dla innych klanów [jeden powód by nim grać ] albo jakiegoś tabunu drogich i dobrych followerów , którymi mógłby grać mantis . 1 unikalny samurai w SE do followerów i 1 follower z tutorem , to nie jest to w okół czego można robić deck . Ja już nie mówie co się może stać jak na ręce/discardzie zostaną 7/8g [narazie nie ma ale licze ,że są ] followery a on nie przyjedzie albo wyjdzie i zginie .

tym bardziej że SE to bedzie bardziej movement + bowing a nie PK.

spoko to też rozumiemy nawet jeżeli mantisy od czasów diamona były zawsze mocno nastawione na pk . Z tym ,że nam to odbiorą to sie już pogodziliśmy jak RotS wyszedł . Tylko ja ma pytanie . Gdzie są te bow akcje do mantisów . Bo ja widze do dragonów , cranów , scorpów , do crabów , ale mantisowych jakoś nie widze .

Pirat jest solidny, strzelaczka za 4 co przeskakuje followerów jest bardzo mocna, a że nie ma navala to ktoby sie tym przejął.

Stary a kto się akurat ją czy gostkie 6/3 przejmuje . Nikt to brak akcji i jednego temat dla decku brakuje . Szczególnie ,że ni chuja nie widamo co bedzie w reprintowane a TT nie napawa optymizmem .

połowa tego dodatku porównując z obecnymi kartami lotusowymi to chała, ale oto chodziło i ludzie tego chcieli

Porównuje mantisowe postaci [które nie są takie złe , ale mogłyby być lepsze i z lepsząsynergią ] oraz faktyczny brak kart fate dla mantisów w KD . Poco ja mam porównywać gostaka z range attackiem 2 do terao albo kekiesu . Przecież to byłby absurd .

Osobiscie podejrzewam że postacie z wbudowanymi akcjami PK nie beda miec navala.

to już nam raczył DT powiedzieć jakieś 2/3 miesiące temu na forum mantisowym .

masz więcej navala niż ja duelistów, ba dueling na dobrą sprawę nie będzie supportowany w SE w obecnej postacii i raczej nic z tego co jest obecnie nie bedzie przedrukowane.

bo wy duelowac sie w SE nie bedziecie [przynajmniej nie w pierwszym secie ] defensiv honor runner i courtier tricks . Przecież to Reese już powiedział . Co z tego zresztą że ja mam naval . Jak ja potrzebuje 21 navalowych gości żeby deck złożyć [ten z dużych gości tak jak mówi nam DT ,że bedzie działało ] .

nie ma jakiegoś konkretnego super złego matchupu.

A chcesz się Aoshi założyć , że się mylisz ?
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

Kakita Aoshi

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #138 dnia: 2006-12-29, 11:28 »
Cytat: "THE Self-Appointed Prophet of Doom"
A czy mantis potrzebuje akcji do fate?

No nie wiem . Crab akcje dostały . do scoutów do herosów różniaste . Bardzo dobre do lotusa [nie wąskie też teraz,ale to akurta nie ważne ] . Scorpy dostały karty do karania dishonoru . Crany do courtierów .phoenixy dostały zajebiste czary (again na SE) . Ty aoshi patrzyłeś wogólen an karty akcji w mantisowym preview ? tam nie ma jednej karty która by miała synergie z dużymi gosćiami albo ze strzelaczami [choc to drugie to rozmumiem].

jeszcze 1 dodatek i cały base set, na dzień dzisiejszy tylko crab dostał akcje do herosów i crane dostał akcje do supportu defensa, z tym że te akcje same z siebie nic nie zrobią, a karty akcji pokazane w cranowym preview były kompletnym pasztetem i dopiero te pokazane później cos robią, nawet jak by ich nie było to wciąż jest 1 dodatek i base set

kolejnego i know that tricka czy guerilli?

Na guerrillu już się nie gra w wiekszości decków , futoshi i pare innych postaci na to nie pozwalają . A czytałeś mojego posta . nie tam zwisa i powiewa co te kart robią teraz . fate mamy tak napięty ,że i tak nic się nie zmieści [ no chyba że by zrobili cos jeszcze lepszego niż elemental arrow , ale przecież nie o to chodzi w KD prawda] .

Gdzie są kary scout dla mantisów albo nawet do tych pierdzielonch magistratów ? hmm . nie ma i prawdopodobnie nie będzie .

mantis nie potrzebuje dzisiaj supportu do fate , bedzie potrzebował w SE ale to nie oznacza że musi dostac go dzisiaj. A propo supportu skoro juz mówimy o tych nieszczęsnych courtierach w całym LE jest wiecej supportu dla magistratów i scoutów niz dla courtierów , dopiero teraz cos wyszło i te akcje w LE i tak nie wiele zrobią

Utemaro jest bardzo dobrym uniqiem a raczej bedzię na poczatku SE, tam sporo bedzie grało attachmentów.

źle go czytasz . on kradnie jedynie followersy . Osobiście nie widze przymusu grania na followersach dla innych klanów [jeden powód by nim grać ] albo jakiegoś tabunu drogich i dobrych followerów , którymi mógłby grać mantis . 1 unikalny samurai w SE do followerów i 1 follower z tutorem , to nie jest to w okół czego można robić deck . Ja już nie mówie co się może stać jak na ręce/discardzie zostaną 7/8g [narazie nie ma ale licze ,że są ] followery a on nie przyjedzie albo wyjdzie i zginie .

będzie mniej drukowania gotowych deków , według mnie postac co kradnie followerów w deku co strzela to dobra opcja, w SE przez pierwsze 2 dodatki beda grali followerzy zawsze graja na starcie edycji

tym bardziej że SE to bedzie bardziej movement + bowing a nie PK.

spoko to też rozumiemy nawet jeżeli mantisy od czasów diamona były zawsze mocno nastawione na pk . Z tym ,że nam to odbiorą to sie już pogodziliśmy jak RotS wyszedł . Tylko ja ma pytanie . Gdzie są te bow akcje do mantisów . Bo ja widze do dragonów , cranów , scorpów , do crabów , ale mantisowych jakoś nie widze .

a potrzebne ci one dzisiaj? przy tym całym unbow dostępnym na chwile obecna, jakby wyszły to byście sie zirytowali że sa nic nie warte, takie rzeczy były by o tyle dobre że po prostu wiedział byś na czym stoisz w SE i tyle by to zmieniło, ale co ma powiedzieć na ten temat lion czy nawet koń oni tez nie zobaczą wiele w tym secie po stronie fate

Porównuje mantisowe postaci [które nie są takie złe , ale mogłyby być lepsze i z lepsząsynergią ] oraz faktyczny brak kart fate dla mantisów w KD . Poco ja mam porównywać gostaka z range attackiem 2 do terao albo kekiesu . Przecież to byłby absurd .

dokładnie ja bym się zaczął martwic dopiero po TT, bo wtedy bedziesz znał 10 postaci i bedziesz mół cos powiedzieć o mantisach genralnie w SE

A chcesz się Aoshi założyć , że się mylisz ?

Z checia usłysze z jakim dekiem masz auto losa , bo na dzień dzisiejszy mantisami masz wieksze szanse z całym stuffem typu T2 enlightment itp. niz ja cranem
Kakita Aoshi

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #139 dnia: 2006-12-29, 11:55 »
mantis nie potrzebuje dzisiaj supportu do fate , bedzie potrzebował w SE ale to nie oznacza że musi dostac go dzisiaj. A propo supportu skoro juz mówimy o tych nieszczęsnych courtierach w całym LE jest wiecej supportu dla magistratów i scoutów niz dla courtierów , dopiero teraz cos wyszło i te akcje w LE i tak nie wiele zrobią

Prawda . Zgadzam się z tobą . Tylko że doświadzczenie uczy ,że jak mantisy nie dostną czegoś odrazu to nie dostaną tego nigdy . Gdzie jest ten obiecany na początku lotusa support dla mantisowych scoutów ?? Niby tyle kart wydano [deck sie z postaci da złożyć] . tylko ktos zapominał dać karty akcji .

w SE przez pierwsze 2 dodatki beda grali followerzy zawsze graja na starcie edycji  

No to muszą ich jeszcze troche dodrukowć bo jak narazie to są 3 SE legal + banika . ale jak utemaro nie robi followerów to może ona też już nie robi .

takie rzeczy były by o tyle dobre że po prostu wiedział byś na czym stoisz w SE i tyle by to zmieniło, ale co ma powiedzieć na ten temat lion czy nawet koń oni tez nie zobaczą wiele w tym secie po stronie fate

Tylko że ja wiem na czym stoi SE . A liony mają obiecane przez Todda akcje do harpoonera w Truest Test . Cokoliwek to ma znaczyć . Mantisy nie dostałay 1 karty akcji , o której można by powiedzieć "o to wsadze do decku w SE" . I nie nie grał bym na bow kartach w lotusie w mantisach . No chyba , że w decku na nie nawalowych piratach . Zresztą ja nie rozmumiem . Karta nie może być dobra i teraz i w lotusie ???

Z checia usłysze z jakim dekiem masz auto losa , bo na dzień dzisiejszy mantisami masz wieksze szanse z całym stuffem typu T2 enlightment itp. niz ja cranem

Najlepszym deckiem mantisowym w tej chwili są Pirate control i Waps archer . Instant death dostają od ..... craba i ratlinga . Na szczęsci na ratlinga można się zmetować (3 timely) i na craba też (3 determination).
Przegrywamy często z phoenixem bo on wybucha na enlighement w 3/4 turze najpóźniej . Co z tego , że jesteśmy jednym z 5 najleoszych klanów do grania , jak nie mamy totalnej domiancji nad środowiskiem . No ale to to już wiedzieliśmy po RotS .

[/quote]
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude: