Autor Wątek: ERRATY  (Przeczytany 2864 razy)

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Jabbas po transformacji w Jabbosklep ;)
    • www.pegaz-gry.pl
ERRATY
« dnia: 2010-03-26, 09:19 »
Co za deb le
z tego AEG
znowu errata z miesięcznym wyprzedzeniem...')

i po wielkim lionie

teraz znowu trzeba bedzie bardziej kombinować
jak gospodarować ręką w grze, a nie zrzucam co mam bo i tak za turę bedzie pełna.

cichaczem zapomnieli o LSC, albo chcą na raty ogłaszać swoje rewelacje;)

Lion nadal ma 2 mega techy -kasei/kolega kopista, i najlepszy quidance
który powoduje, że te g... za 4 golda bez honoru mają po 5-6 siły przez
duża część killa ich nie rusza... a domek(może przez ten nieszczęsny lightwater)
był po prostu glupio przegięty.
Tylko najlepsze gry planszowe i karciane  www.pegaz-gry.pl Bydgoszcz

Gothmog

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Barlog's Commander
Odp: ERRATY
« Odpowiedź #1 dnia: 2010-03-26, 09:27 »
udupili w sumie tylko bay'a, tiktak, ringi dalej dzialaja jak dzialaly wiec zbyt wiele to nie zmienia.

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
    • www.pegaz-gry.pl
« Odpowiedź #2 dnia: 2010-03-26, 09:46 »
o baya i tiktaka kopię się kryszyło...

bay czyli nie zrobie nic zrzucę najmniej potrzebną kartę i dociągnę 2
skracając deck i przekopując się do 1 z 3 kluczowych kart
to był od początku totalny bezsens

celestial też słusznie oberwał, gdyż głupim fuksem mógł rozj.. niejedną grę

a l5r powinno jednak polegać możliwie zawsze na wypracowywowywaniu sobie zwycięstwa
a nei o kur#!$% podeszła 1 karta wygrałem.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2010-03-26, 10:11 »
No dobra chłopaki, ale na czym polegają te erraty? Bo ja mam l5r.com zablokowane w pracy i sobie nie mogę sprawdzić :-\

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
    • www.pegaz-gry.pl
« Odpowiedź #4 dnia: 2010-03-26, 10:12 »
do Guidanca wstaw do 3 ONI :)

do CC jest dopisane destroy Your rightmost province,

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
« Odpowiedź #5 dnia: 2010-03-26, 10:14 »
do CC jest dopisane destroy Your rightmost province,

Bzdura.

Cytat: Errata Announcement
Due to unforeseen power levels with two cards, we are issuing the following errata. They will go into effect on Saturday, April 24th. All parts of the cards unmentioned remain the same.

The Wrath of Kali-Ma
Limited: Discard this card and destroy your rightmost Province: Search your Dynasty deck for any number of non-Unique Oni Personalities. Bring them into play. Lose 10 Honor.

The Wrath of Kali-Ma?s ability to put 4-6 (or more) Goblins into play during the action phase was too powerful.

Central Castle
Reaction: After the resolution of an action performed by your Personality during battle for which you discarded a card due to its costs or effects: Draw a card.

Central Castle?s ability to replenish your hand with otherwise fair effects (such as Lightwater Bay) was deemed to be too powerful.

Please know that despite the recent amount of errata, we do not issue errata lightly and we hope to errata no more cards in Celestial Edition. We still believe Celestial Edition is the best the game has ever been with more competitive decks around than ever before in L5R?s history. Please enjoy it with us as we continue to strive for perfection.
+5 do lansu (by Sephirion)

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
    • www.pegaz-gry.pl
« Odpowiedź #6 dnia: 2010-03-26, 10:18 »
 ;D

gregu

• inexperienced Personality
« Odpowiedź #7 dnia: 2010-03-26, 10:22 »
;D

hehe może Jabbas chciał rozgryźć sposób generowania kart i errat do kart.
- Piszemy na kartach co nam ślina na język przyniesie?
- A jak będzie do dupy ?
- Spoko spoko posypiemy erratami"

:D
Twoje posty nie wnosza nic do dyskusji a tylko robia burdel. Ale nie przejmuj sie za bardzo tym, duzo osob pisze tutaj bez sensu, takze sam w tym nie jestes :D

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #8 dnia: 2010-03-26, 10:31 »
Z dwojga zlego dobrze ze w ogole sa te erraty a nie chowanie glowy w piasek (vide czagatron).

- LWB
+ 5f napadacz za 4g

Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #9 dnia: 2010-03-26, 10:33 »
Oook tak naprawde cos to zmienia? LWB nie dochodzil przeciwnikowi (pomimo 3 w decku) a i tak gra konczyla sie w 5 turze...
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2010-03-26, 10:43 »
zmienia ze reka moze sie zaciac, z lightwaterem reka byla praktycznie zawsze idealna. ja to jestem ciekaw kiedy i jak przytna lsc
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2010-03-26, 10:45 »
lsc łatwo przyciąć - dać dopisek, że zdolność można odpalić tylko do iluśtam honoru, np 15 czy 20 a powyżej już nie :)
(nie wiem ile to by miało być, nie znam się )
Shoju na prezydenta! :)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #12 dnia: 2010-03-26, 10:48 »
Przesadzacie. LWB będzie działało jak wcześniej, jak się nie wyrobi dodatkowej karty na nim (bo nie można) to się przewinie tiktaczeniem czy Seppunem. Z decków na pewno nie wyleci, bo nadal pozwala przewijać szybko... Ot i taka 'broken errata broken klanu'.

LSC - dopisać 'jak masz mniej postaci niż przeciwnik'. 1-2 tury honoru na starcie do piachu, potem różnie, a na gule i swarmy errata nie działa.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #13 dnia: 2010-03-26, 10:49 »
Co do LWB to tak jak napisal Sejmitar. Errata nic nie robi
Co do LSC to jakies dziwolagi wymyslacie. Wystarczy napisac, ze jezeli przeciwnik kontroluje postacie i nie pojechal cie to dopiero wtedy dostaje ten honor. I tak to nic nie zmieni ale wszyscy beda lepiej spali.
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2010-03-26, 10:56 »
taa jasne, moze niech od razu zrobia dopisek- w tej edycji nie zrobimy grywalnego strongholdu do dragona i walcie sie! a tak btw ja tez uwazam ze skorpowe strongholdy to skandal...

@sejmitar- moze od razu- tapnij swoja postac zrob nic... ech chopcy, to naprawde nie stronghold robi gre w tym decku, moje gry na kotei z honorowkami wygladaja tak: pierwsza tura lece do 9, druga do 13-15, trzecia do 17-20, 4ta do 22-25. inne honorowki zrobily w miedzyczasie wiecej bo maja holdingi do honoru i wyzsze ph na postaciach (oraz zaczynaja...), potem jest magiczna 4ta/5ta tura kiedy odpalam bombe- sake/stolen, impromptu/hamstrung i peacefule... i albo osiagne to 40 albo nie i przegralem. stronghold tutaj naprawde wyrabia raptem ze wyrownuje nizsze ph na postaciach i to ze nigdy nie zaczynam z honorowkami... ja wiem ze to duzo, ale gry to on nie wygrywa sam...

wg mnie zerratuja koszt tych bolkow za 4 do 5(ktoregos z nich, nie wiem... pewnie tego od uniqow) albo zbanuja stolena  ;D bo jest taki przegiety...
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #15 dnia: 2010-03-26, 10:56 »
LSC nie da sie dobrze zerratowac. Tak jak jest teraz jest za mocny, a z dowolna zmiana o ktorej piszecie (lub ktora przychodzi mi na mysl) bedzie za slaby.

A co do errat - Wrath przestal robic cokolwiek, Lioni teraz beda miec 1 za 1 zamiast 2 za 1 z lightwater baya.

EDIT: Tak jak napisal Breaker, to w sumie nie stronghold robi u dragona gre :P
« Ostatnia zmiana: 2010-03-26, 10:58 by pinokyo »
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
« Odpowiedź #16 dnia: 2010-03-26, 11:00 »
LSC nie da sie dobrze zerratowac. Tak jak jest teraz jest za mocny, a z dowolna zmiana o ktorej piszecie (lub ktora przychodzi mi na mysl) bedzie za slaby.

Zbicie honor gaina do 1 byłoby dobrym początkiem. Dużo by nie zmieniło samo w sobie, ale to plus podbicie dwóch boxów do 5 GC powinno załatwić sprawę. A reszta? Reszta jest bardzo podobna jak w honorze kranowym, z wyłączeniem drawa z Satsu...
+5 do lansu (by Sephirion)

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2010-03-26, 11:21 »
feroz zrozum, taki uklad ktory proponujesz przytnie ten stronghold tak ze zredukujesz go do poziomu pozostalych 2ch czyli warzywo. bez jaj ze mamy miec kolejny nic nie robiacy stronghold w edycji.

poza tym zobacz- sa tez inne buildy na LSC- np magistrzy bez boksow i tamten deck jest baardzo wolny (konczy w 6tej na turbo farcie) a to wyraznie wskazuje ze nie jest to wina strongholdu tylko boksow i ewentualnie fate'a. bo naprawde ten deck robi honor reka i jak reka zle idzie to wpierdolisz z byle czym. w pierwszej grze z santosem robilem honor tylko i wylacznie strongholdem i doszedlem raptem do kolo 20 kiedy on mial 40 (po kuracji 2ma herbatami i thrivingiem  ::), ale nadal), a wn astepnych grach to juz lecialo kombo i dojechalem do 48 w bodajze 4tej turze... rakieta
Mirumoto Breaker

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #18 dnia: 2010-03-26, 11:27 »
Problemem nie jest deck per se tylko srodowisko i to ze LSC ma autowina dzieki stolen property z honorowkami.

Deck jest zlozony ogolnie na militarki (jak to z honorami bywa), przypadkowo tez ma autowina (powiedzmy) z innymi honorami, dyshonor w tej edycji to scierwo... ciezko znalezc wiec deck, z ktorym smok mialby pod gorke. Mnie pokaleczyly lwy i spidery na koteiu, czyli kolejne dwa klany ktore sa ostro przegiete jezeli chodzi o power level.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 2010-03-26, 11:33 »
No errata Wratha spoko. Errata domku..zobaczymy. Jest to na pewno krok w dobrym kierunku. A na erratę dragon bym nie liczyl, bo w przeciez obiecali ze to byly ostatnie erraty w tej edycji :)