Autor Wątek: ERRATY  (Przeczytany 2861 razy)

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
Odp: ERRATY
« Odpowiedź #40 dnia: 2010-03-27, 01:21 »
Ciekaw tylko jestem jak. Zbanują? Czy wrzucą koszt jak przy Certain Death? Karta totalnie mroczna jest tylko w tym konkretnym zestawieniu,w pozostałych przypadkach jest po prostu dobra, a i to niekoniecznie.

Czy ja wiem? Cofnięcie na łapę zbroi czagatrona, a potem sprzedanie komuś gola to nie jest słaba zagrywka jednak.
Crab Clan • Lion Clan • Scorpion Clan • Spider Clan • Shadowlands • House Greyjoy • AGOT Paratrooper • Inexperienced • Unique
Hokus-pokus, nie masz buta, Twoja stara to Fosuta!

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
« Odpowiedź #41 dnia: 2010-03-27, 01:46 »
Ale wymaga magistra więc nie jest to staple we wszystkich deckach a jedynie do kilku konkretnych buildów. I mimo że magistrów posiada kilka klanów to tak naprawdę środowisko "zgina" tylko jeden.

Chociaż przyznam szczerze, że jak walną jakąś erratę z kosmosu Stolenowi bądź też go zbanują to zaskoczony nie będę. Już nie takie cuda się w tej edycji w wykonaniu DT widziało.

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Jabbas po transformacji w Jabbosklep ;)
    • www.pegaz-gry.pl
« Odpowiedź #42 dnia: 2010-03-27, 09:19 »
do stolena dodać (pay cost) i jest już ok.
Tylko najlepsze gry planszowe i karciane  www.pegaz-gry.pl Bydgoszcz

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #43 dnia: 2010-03-27, 09:21 »
do stolena dodać (pay cost) i jest już ok.

Wystarczyło by dodać stratę honoru. (:
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #44 dnia: 2010-03-27, 09:26 »
wystarczyło bynapisać na stolenie controler nie owner i wszystko było by ok:)
Walec

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #45 dnia: 2010-03-27, 10:03 »
To nie Stolen jest zepsuty, tylko Stolen+Sake pod smoczym domkiem. To combo umożliwia zbombowanie honoru... Zresztą, ja na koteju ani jednego Stolena nie zobaczyłem, a Sake trochę wypiłem.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
« Odpowiedź #46 dnia: 2010-03-27, 11:57 »
To combo działa w każdej honorówce gdzie są magistraci, czyli w dragonie, kranie i feniksie. Grałem na koteju feniksowym temple honorem i wygrałem w ten sposób kilka gier, bombiąc się w ostatniej turze (z innymi źródłami) za 20+. Smoczy domek nie ma z tym nic wspólnego, poza tym, że stanowi właśnie dodatkowe, powtarzalne źródło honoru, którym nie dysponują inne klany, a ponadto przejmuje rolę części presenceless defenca, która w takim kranie czy feniksie musi znajdować się w fate, i dzięki temu może do fate załadować więcej robiących coś kart. I dlatego jest broken, a nie przez combo które pojawiło się zupełnie niezależnie od niego i dostępne jest dla większości klanów.

Powiem więcej - tylko dzięki temu combosowi kranowy i feniksowy honor są wystarczająco szybkie, żeby mieć jakieś szanse wygrać z obecnym lionem. Bez sakebomby - mogiła.
« Ostatnia zmiana: 2010-03-27, 12:01 by Feroz »
+5 do lansu (by Sephirion)

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #47 dnia: 2010-03-27, 12:03 »
sory ale fenol bardzo dobrze radzi sobie z lionem jeżeli lion nie jest zmetowany mocno na honor to dobry fenol go rozwala bez masełka
Walec

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 2010-03-28, 22:11 »
sory ale fenol bardzo dobrze radzi sobie z lionem jeżeli lion nie jest zmetowany mocno na honor to dobry fenol go rozwala bez masełka

I beg to differ, chyba, że za mocną metę uważasz War of Dark Fire.

A swoją szosą - dragon dostał powtarzalny honor, ale lwom zabrali trick z AWP i Naomasą. I gdzie tu kurna sprawiedliwość?
Crab Clan • Lion Clan • Scorpion Clan • Spider Clan • Shadowlands • House Greyjoy • AGOT Paratrooper • Inexperienced • Unique

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 2010-03-28, 22:13 »
tak naprawdę to brakuje jednej karty - "In time of War" powinni przedrukować i byłoby po problemie :D
Shoju na prezydenta! :)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 2010-03-28, 22:34 »
Z całym szacunkiem, trick z Naomasą był bardziej straszny niż domek smoka.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: 2010-03-28, 22:54 »
@cent- przedrukowali the new order zeby nie bylo ciagle tego samego... bo in time of war przycinal honorowki o wiele mocniej... w ogole nie mialbym szans z takim dajmy na to breederem po pierwszoturowym in time
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Shiba Qwal

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 2010-03-28, 23:02 »

I beg to differ, chyba, że za mocną metę uważasz War of Dark Fire.

Ty Flint o metowaniu się na honor mógłbyś nic nie mówić bo dostałem od ciebie na koteiu, War'em, 3x Deeds and Words, i 3 Game'a więc jak to nazwać jak nie meta? 3 sneaki to też przy okazji się znalazły ale to już akurat można użyć na wszystkich. I nawet pomimo takiego podejścia przejechałeś mniej jedynie o 2 F na kiedy miałem ponad 40 honoru.

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 2010-03-28, 23:20 »
Ty Flint o metowaniu się na honor mógłbyś nic nie mówić bo dostałem od ciebie na koteiu, War'em, 3x Deeds and Words, i 3 Game'a więc jak to nazwać jak nie meta? 3 sneaki to też przy okazji się znalazły ale to już akurat można użyć na wszystkich. I nawet pomimo takiego podejścia przejechałeś mniej jedynie o 2 F na kiedy miałem ponad 40 honoru.

Sprawdzam Twoją czujność =P.

A poważnie, GoS jest w decku bardziej ze względu na klocki, z którymi Lion sobie kiepsko radzi, niż na honor - ale że też działa, co poradzę?

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: 2010-03-29, 08:15 »
bo in time of war przycinal honorowki o wiele mocniej... w ogole nie mialbym szans z takim dajmy na to breederem po pierwszoturowym in time

odpowiem ci tak jak odpowiadają skorpom na zarzut o Oyo - no przecież możesz wrzucić 3xForewarning jako meta na metę :P

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 2010-03-29, 12:31 »
nie powiem zeby takie hasla byly mi obce... bo nie sa ;D. tjaa no przeciez mozesz wsadzic to takie do kasowania zdolnosci z holdinga za 5g? jakos tak i oyo juz nie robi...

a tak btw to po prawdzie oyo daje szanse spiderowi, a reszta to i tak go raczej nie miesci... widziales kraba z oyo? albo mantisa? gdzie tam...
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 2010-03-29, 12:34 »
spider nawet z Oyo nie ma szans (no jakby jakimś cudem szybko 3 wykopał to ma), ten holding wygrywa gry właśnie krabowi i mantisowi :) (boleśnie sprawdzone)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: 2010-03-29, 12:44 »
To wrzućta do decku Convenient Disaster. Ja po naszym koteju bardzo ją polubiłem.

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 2010-03-29, 12:51 »
 ;D

widzisz breaker właśnie o tym piszę ;)

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality