Autor Wątek: Kotei 2013:Burnaby Canada 9 Marca  (Przeczytany 8170 razy)

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
Kotei 2013:Burnaby Canada 9 Marca
« dnia: 2013-03-10, 08:12 »
Burnaby/Vancouver Top 8

1. Dave Brereton (PHX) vs. 8. Roland Sakowski (DRG)
2. Anthony Ngo (MNT) vs. 7. Angus Campbell (MNT)
3. Greg Wong (DRG) vs. 6. Adrian Chan (UNI)
4. John Tong (MNT) vs. 5. Kyle Andersen (SPD)

Top 4
1. Dave Brereton (PHX) vs. 7. Angus Campbell (MNT)
3. Greg Wong (DRG) vs. 4. John Tong (MNT)

Finals
1. Dave Brereton (PHX) vs. 3. Greg Wong (DRG)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
Odp: Kotei 2013:Burnaby Canada 9 Marca
« Odpowiedź #1 dnia: 2013-03-10, 14:15 »
Wygrał Dave.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Ledóch

• Scorpion Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2013-03-10, 16:30 »
Na początek sezonu Feniks w każdym z finałów, z tego 2 wygrane. WTF?!
Zmieniłem nicka, bo ponoć Fealedhrel ciężko wymówić, hihi :)

Epik

• Mantis Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2013-03-10, 16:39 »

Czyli w sumie można powiedzieć że fenol miał pecha że wygrał tylko 2 finały jak był w 5...

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #4 dnia: 2013-03-10, 16:54 »

Na prawdę jesteś zdziwiony ? Jeśli tak to ja jestem zdziwiony, że ktoś jest zdziwiony.
Szkoda finału Dragona, to mógł być jedyny z taką szansą dla mojego klanu finał.
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2013-03-11, 09:41 »
Tu jest deck lista i raport: http://www.thephoenixclan.com/phpbb3/viewtopic.php?f=13&t=2958

Muszę przyznać, że trochę dziwaczny ten spis, ale nawet bardziej interesujący jest deck przeciwnika w finale, DBC Shadow Dragon, Dark Naga... o co chodzi ? :)

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #6 dnia: 2013-03-11, 11:13 »
Muszę przyznać, że trochę dziwaczny ten spis, ale nawet bardziej interesujący jest deck przeciwnika w finale, DBC Shadow Dragon, Dark Naga... o co chodzi ? :)

Też jestem ciekaw, podejrzewam jakiś cud na Unbound Essence, ale szczegóły mnie interesują.
Jakby ktoś wszedł w posiadanie decklisty to niech wrzuci ją na Chikana (Tak Kempy to przede wszystkim do Ciebie, przeszukałbyś zasobu swojego internetu).
Hitomi Monroouke

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #7 dnia: 2013-03-11, 12:34 »
Watpie zeby to byl deck na unbound, wielkie krowy typu gozaru/shadow dragon da sie zlozyc na kazdym klanie i na kazdym domku.
W dragonie masz darmowy honor przeciwko dyshonorom co utrzymuje Cie w grze, do tego nieglupia zdolnosc na chacie.
I w odroznieniu od tft zaczynasz.
Taki deck nawet na sk widzialem i dzialal.
Wazne zeby miec opcje zdobywania honoru i jakas sensowna akcje na domku.
Sprawdzalem build na sk do midgame- 4-5 tura jest szybszy niz tft, bo sprawdzalem.Tutaj link:
http://lafiertedulion.ephpbb.com/t1682-shamate-keep-big-personality

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #8 dnia: 2013-03-11, 13:26 »
Być może masz rację, występowała tam też Quelsa deatchstar (cokolwiek by to nie znaczyło).
Faktycznie nie analizowałem utrzymywania się ponad niebezpiecznym poziomem za pomocą domu.
A w ataku powinno być dość nieprzyjemne i bez wsparcia strongholdowego, hmmm
W dodatku klockowe shugasy chronił dzielny Mirumoto Ezuno, być może też Shiba Sansesuke.
Nadal (a może jeszcze bardziej) jestem ciekawy jak to wyglądało w szczegułach ;)
Hitomi Monroouke

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2013-03-11, 15:35 »
No i Henshini wygrali... jakoś trudno się dziwić. Nawet Lew na skautach im się nie oparł.
"Where others see trouble, the Scorpion see possibilities" - Shosuro Mogami
"Weźmy słowo "Hantei"... parę liter dodać, parę ująć, parę przestawić i wychodzi "Fu Leng".

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #10 dnia: 2013-03-11, 16:13 »
kurcze nie wiem czy to stany czy tendencja ale gośc nie trafił na ani jedna honorówke ani jeden dyshonor ani jedna ringówkę a patrzac na jego deck to z każdym z tych rodzai deków miął by problem
Walec

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #11 dnia: 2013-03-11, 16:29 »
kurcze nie wiem czy to stany czy tendencja ale gośc nie trafił na ani jedna honorówke ani jeden dyshonor ani jedna ringówkę a patrzac na jego deck to z każdym z tych rodzai deków miął by problem

Walec nie od dziś wiadomo, że poza dobrym deckiem, dobra grą, ważne jest dobre losowanie.
Ciężko wygrać deckiem dobrym na wszystko, dlatego najczęściej wygrywają takie które nie trafiły na swoje "doomy" w swiss'ie.
Hitomi Monroouke

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #12 dnia: 2013-03-11, 17:36 »
Ja zakładam, że to jest stary deck Wonga dostosowany do standardów.
I grasz jak Old School Kensai czyli prze 2/3 pierwsze kolejki sypiesz kaskę.
Do obrony masz Pałac, inexorable, hidden defense, sword for hire, mysterouis death, sudden blockade.
W dynasti są wszystkie Unikalne kloce Smokowe, które w większości mają 5/6F i 4C + jakaś zdolność, Shejdi , Cthulhu i Quelsa są bonusem, choć może też i gra takie cuda jak Hotako i Gyoken.
Za pomocą no Shima i Unparallel sword daje wszystkim kensai/duelist i większość ma po 6/7C dwie akcje zabijające na ręku ( oba duele ) , trochę negacji i pokrzyku.
Ezuno sam w sobie jest duelistą, a dzięki no Shima i The Passing of Tradition masz szugasa.
Poszukam starej listy to wkleję.

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #13 dnia: 2013-03-11, 17:41 »
Stary deck Wonga

Foothills Keep
Border Keep XP
Bamboo Harvesters

Dynasty - 40

Celestials - 1

Jurojin's Blessing

Events - 2

Imperial Gift
Scorpion Wall is Finished

Holdings - 15

3xColonial Harbor
3xGold Mine
3xProsperous Village
3xStaging Ground
Traveling Peddler
Chugo Seido
Falling Rain Dojo

Personalities - 22
3xMirumoto Kojinrue
3xMirumoto Houken
3xMirumoto Kouzei
3xTogashi Rikyou
3xYamazaki
Kuronada XP2
Daigotsu Hotako XP3
Mirumoto Shikei
Togashi Osawa XP
Tetsuo XP
Fukuzo XP

Regions - 1

Ivory Coast

Fate - 40

Items - 10

Blade of Champions
3xCursed Relic
3xMaga-yari
3xWyrmbone Katana

Rings - 2

Air
Water

Strategies - 28

A Game of Dice
Creating Order
Fruitless Search
Peace
The Heir's Wrath
2xBrave New World
2xSneak Attack
2xRetribution
2xSecret Reserve
3xIndecision
3xFall Back
3xHundred Fold Cut
3xSteel on Steel

Mógłbyś czasami mnie Piotrze posłuchać jak ci mówię że Dragony mają lepszy dueling :P Zresztą kiedyś ci podsyłąłem podobną listę :)

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2013-03-12, 10:53 »
Koleś widocznie wie, jak tym grać, skoro doszedł tak wysoko. Zakładam, że nie przeszedł nagle na kensaje o małych FV.
Sam próbowałem tego w EE (przed EoW) i czy to specyfika decków w środowisku, czy jakieś insze przyczyny - srodze się przejechałem (deck "kensajowo-duelowy" tworzyłem na bazie wiedzy lepszych od siebie). Przynajmniej w localu (i chyba na paru kotejach też) wymiatał wtedy kensaj na małych FV (Modifications, Again!, Superior Reach). Skłoniło mnie to do wywalenia Stali o Stal i innych tego typu kart, i przejścia na krwawą, mało inteligentną rzeźnię (która wtedy była produktywniejsza niż teraz ze względu na mniejsza ilość attachów u typowego przeciwnika).
Ale z drugiej strony, w tym decku są tylko 3 duele (plus 1 na personce). Nie ma nawet Ichizo, jest za to Cursed Relic bez bonusa do Chi i potencjalnymi z karami do tejże. Mam też nadzieję, że do dziś Maga-yari z tego decku wyleciała. Falling Rain Dojo z dwoma Duelistami w decku i jednym Chugo też nieco dziwnie wygląda... faktycznie w Nowym Świecie chyba inaczej te decki działają.

Wiadomo, że dziś za pomocą różnych sztuk typu Passing czy no Shima zrobisz kensaja z byle chłopka, i o duelach w wykonaniu superstars można na serio pomyśleć. Ale ciągle to parę slotów w decku, a taka no Shima trochę kosztuje... nie wiem, co bym powiedział grając w USA, ale tu ciągle są dla mnie lepsze pewne kensajowe kwiatki z niskim FV.

"Where others see trouble, the Scorpion see possibilities" - Shosuro Mogami
"Weźmy słowo "Hantei"... parę liter dodać, parę ująć, parę przestawić i wychodzi "Fu Leng".

Shiba Qwal

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2013-03-12, 12:40 »
Ja myśle że ten deck Wonga jednak troszke inaczej wyglądał. Skoro gra Quelsa to trzeba grać spelle (bo tylko wtedy ma sens) i skoro zmienił domek to pewnie też już się nie przydawał do weaponów. Quelsa, Dark Naga, Shadow Dragon i już masz 5 shugasów więc sądze że Tsunami i Mara's Touch śmigało tam.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #16 dnia: 2013-03-12, 13:10 »
Ja myśle że ten deck Wonga jednak troszke inaczej wyglądał. Skoro gra Quelsa to trzeba grać spelle (bo tylko wtedy ma sens) i skoro zmienił domek to pewnie też już się nie przydawał do weaponów. Quelsa, Dark Naga, Shadow Dragon i już masz 5 shugasów więc sądze że Tsunami i Mara's Touch śmigało tam.

Nie chciałem się kłócić z Matshishiro, coby potem nie powiedział, że znów go nie słucham.
Ale moje przemyślenia są identyczne z Twoimi młody Walcze, to był deck na shugasach (dużych) z osłoną Yojimbo.
Ciekaw jestem jak budował wielkość owych wróżek, wszak w relacji mowa o 14force'owej Quelasie.
Wątpię by były tam jakieś klamki czy tym bardziej duele.
Hitomi Monroouke

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
« Odpowiedź #17 dnia: 2013-03-12, 13:27 »

Nie chciałem się kłócić z Matshishiro, coby potem nie powiedział, że znów go nie słucham.
Ale moje przemyślenia są identyczne z Twoimi młody Walcze, to był deck na shugasach (dużych) z osłoną Yojimbo.
Ciekaw jestem jak budował wielkość owych wróżek, wszak w relacji mowa o 14force'owej Quelasie.

Spelle. Quelsa + Maras Touch to już 10F (6 bazowe Q +2 z jej Traita +2 z Mary)  podrzucasz jej Chaneling the Fallen albo Strength of Tsunami i już masz 15-16F. Pearl of Rage też daje radę. Praktycznie każdy spell robi Ci dopałkę do Force.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #18 dnia: 2013-03-12, 13:55 »

Spelle. Quelsa + Maras Touch to już 10F (6 bazowe Q +2 z jej Traita +2 z Mary)  podrzucasz jej Chaneling the Fallen albo Strength of Tsunami i już masz 15-16F. Pearl of Rage też daje radę. Praktycznie każdy spell robi Ci dopałkę do Force.

Zasadę to ja rozumiem, ale interesują mnie nie ukrywam szczegóły tego decku.
Hitomi Monroouke

Nimrod

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 2013-03-13, 01:11 »
Hitomi tutaj są moje przeszpiegi i wywiad środowiskowy

DBC

Fate:
Blades of the Black Dragon
Pearls & Spirits
Mara's Touch
A Yojimbo's Duty
Katana of Fire
Ring of Fire
Black Pearl
Creating Order
Govern the Land

Dynasty:
Quelsa
Mirumoto Rokai
Shiba Sansesuke
Naka Mahatsu
Dark Naga
Shadow Dragon

jak widać nie jest to całość ale można już lepiej/dokładniej domniemywać co tam było.
« Ostatnia zmiana: 2013-03-13, 01:17 by Nimrod »
"Warrior monks are a dangerous breed, but I would prefer to face a dozen of them than those tattooed madmen from the Dragon Clan." - Ikoma Toraji" - A Warrior's Wisdom"