Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Widac bylo ze jak sie nie pier.... z dyshonorem to jedziesz w niego jak w maslo.
Hitomi, przed pre nie dalo sie wogole zlozyc dyshonoru (gowniana baza kart)po-masz juz naprawde brzydkie zabawki: na wysokohonorowe postacie masz np saye, jak na poczatek edycji jest mnostwo bezkondycyjnego dyshonoru, akcje -2, podbijarki strat. Podstawa decku jest, reszta to juz metodologia obrony.
takiego zestawu narazie nie dostal nikt.
W SE scorp byl dobry do momentu erraty Adeiko, potem nic nie robil.Wiem bo gralem wtedy DUZO wiecej niz w EE i bardzo duzo gier z Kluskiem - z jego dyshonorem. Moze dla innych klanow byl to problem, ale Liony wciagaly DVD nosem.Zreszta pamietam gre Walca z Ravenem, gdzie Walec rozwalil Ravena chyba w 10-15 minut mimo ze Raven stalowal, a byla to gra za czasow swietnosci DVD.Widac bylo ze jak sie nie pier.... z dyshonorem to jedziesz w niego jak w maslo.
1) Saya jest po prostu OP, a przedrukowanie jej w wersji o 2 taniej tylko to OP wzmacnia. Naprawdę można było dać/przedrukować Skorpowi lepsze (tzn. grywalne, ale nie tak zjebane) postacie niż ta. Albo chociaż dać jej koszt "kiwnij się" (see 2).
Cytat: sejmitar w 2013-12-18, 17:451) Saya jest po prostu OP, a przedrukowanie jej w wersji o 2 taniej tylko to OP wzmacnia. Naprawdę można było dać/przedrukować Skorpowi lepsze (tzn. grywalne, ale nie tak zjebane) postacie niż ta. Albo chociaż dać jej koszt "kiwnij się" (see 2). Jakby zabierała maks 2, to też byłoby trochę lepiej, natomiast nie rozumiem o co wam chodzi z tymi kosztami? Przecież ona nie jest tańsza o 2g, kosztuje dokładnie tyle samo jak zawsze, tyle, że teraz aby "kupić postać z honorem" nie trzeba dopłacać 2g jak kiedyś. Kiedyś wszystkie postaci były 2 tańsze niż ich napisany tekst, także kosztuje ona dokładnie tyle samo co zawsze.
Złóżcie sobie parę decków i potestujcie, to zobaczycie...
Gold Cost Sayi : Widziałem jak wystawiano Doji Dainagon za 3G, i w życiu nie widziałem wystawnia za pełen koszt Matsu Ryoichi (która w dodatku ma 8HR i 2PH) czy Matsu Agoro. Cała trójka przeszła w niezmienionym koszcie. Saya za 7G na pewno by dalej była grana, a te 2GC skompensowałoby jej OP. Bo ona w środowisku Ivory jest OP (see above).
My tu pitu pitu a i tak przez pierwsze 2 miesiące wygrywać będzie lew
Hitomi : Będziesz razem z Klepkiem w duecie recytował. Gold Cost Sayi : Widziałem jak wystawiano Doji Dainagon za 3G, i w życiu nie widziałem wystawnia za pełen koszt Matsu Ryoichi (która w dodatku ma 8HR i 2PH) czy Matsu Agoro. Cała trójka przeszła w niezmienionym koszcie. Saya za 7G na pewno by dalej była grana, a te 2GC skompensowałoby jej OP. Bo ona w środowisku Ivory jest OP (see above).
Rozsądne to znaczy jakie? Nawet spokojne Knife in the Darkness jest za mocne jak na Ivory, bo ma klauzulę o nienegowalności. Never safe? Shadow Games? Touch of the Night? Te wszystkie rzeczy w Ivory mają potencjał na rozwalanie systemu. A rzeczy takie jak The Art of Ninjitsu pewnie nie uznasz za "rozsądne". Do tego właściwie wszystkie akcje pod ninja wymagają ninja (lub innego keywordu) aby w ogóle zadziałać, a to się kłóci z filozofią Ivory. Obecnie akcje pod keyword to "jak to zrobisz i jesteś KEYWORD - masz bonus". Akcji "musisz mieć KEYWORD" właściwie nie ma. Co oznacza, że "rozsądne akcje do ninja" będą i dla innych, a ninjowanie z nich będzie głównie dla flaffu... z tych 2 kart które do decku wstawisz.