Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
skoro rozpatrujesz bitwę na pustym battlefildzie, nie masz postaci nie możesz zagrać!
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.
Mozesz zagrac Smile polecam smignac instrukcje jeszcze raz.
to jest battle, więc poprostu żeby to zagrać musisz mieć postaci w bitwie...
1.)jadę pojedynczym ninją na prowincję, opponent broni przede mną, rozpatruje pierw bitwę na innej prowincji, czy mogę movnąć się z silient movements na tą niebronioną prowincję i dać minusy personalce na batelfildzie gdzie pierwotnie był mój ninja??
2.)deklaruje atak nie wysyłam piechoty ani kawalerii, przeciwnik nie broni, zagrywam silient movements, movuje mojego ninję na current battlefield i daję minusy postaci opponenta w homie??
Post scriptum : co jest trudnego w wyrażeniu "give a target Personality at your Ninja's location -3F/-1C, even if not at the current battlefield. " ?
Jest po angielsku
jak ktoś rozumie 'give a target personality a -3/-1' , to naprawdę nie zrozumie 'at Ninja's location' ? Jakieś Skorpiońkie sztuczki ...
Naprawdę, gramatyka polska i angielska nie są aż tak odległe. 'Wybranej postaci w tej samej lokacji, nawet na innym polu bitwy'. Czytać, czytać, czytać !
Cytat: "sejmitar"Naprawdę, gramatyka polska i angielska nie są aż tak odległe. 'Wybranej postaci w tej samej lokacji, nawet na innym polu bitwy'. Czytać, czytać, czytać !Ale mozna dac na tym battlefieldzie, z ktorego sie wlasnie odeszlo czy tylko na tym, na ktory sie przyszlo?Mnie dzisiaj w kosciele i na zajeciach z laciny odmuzdzyli totalnie i ja juz nic nie wiem...