Autor Wątek: Pierwsze Personalki z nowego dodatku  (Przeczytany 12356 razy)

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
Pierwsze Personalki z nowego dodatku
« dnia: 2007-11-16, 18:07 »

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #1 dnia: 2007-11-16, 18:21 »
Nowy Etsui - ciekawe umiejętności... Nic nadzwyczajnego - po prostu uniwersalny.

Ale jestem zły... co ja gadam... Wściekły jestem! To jego trzecia karta/art i pokazali jego twarz... w dodatku tak ją spaścili...

eh... nie pozostaje nic, jak powiedzieć "HOWGH!" Ostatniemu Mohikaninowi... :/

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #2 dnia: 2007-11-16, 18:30 »
Sozen wygląda wspaniale, zdecydowanie najlepiej do tej pory.
I do tego ma Heroic action :)

Noritoshi przegina pałę
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #3 dnia: 2007-11-16, 19:49 »
Czempion nie jest taki przegięty jak mógłby być. A szkoda. Noritoshi jest. Strasznie. Hehehhehehe. Jego trait rozwalił mnie bardziej od "Dishonor Moto Chagatai". Eya ma super klimatyczny flav. Sozen jest jeszcze bardziej koxny niż był. A to już bardzo dużo.
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #4 dnia: 2007-11-16, 19:53 »
Sozen - niekiepski
Noritoshi - T_T
Iweko - nudy na pudy
Robun - solidny
Etsui - spoko, tylko obrazek z odbytu
Kokuten - mnie sie podoba
Jimen - wporzo
Eiya - duelist kufa? jeszcze tylko tego spiderom brakowalo...
Akasha - troche gniot
the mikado - jedyne do czego toto sie nadaje, to zeby podgladac przeciwnikowi 1 karte losowa na ture
Time is precious. Waste it wisely.

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #5 dnia: 2007-11-16, 20:15 »
Cytat: "Manit0u"
Sozen - niekiepski
Noritoshi - T_T
Iweko - nudy na pudy
Robun - solidny
Etsui - spoko, tylko obrazek z odbytu
Kokuten - mnie sie podoba
Jimen - wporzo
Eiya - duelist kufa? jeszcze tylko tego spiderom brakowalo...
Akasha - troche gniot
the mikado - jedyne do czego toto sie nadaje, to zeby podgladac przeciwnikowi 1 karte losowa na ture

Trochę się z Tobą nie zgodzę, ja to widzę tak:
Sozen :arrow: jest zajebisty i do tego po prostu dojeżdża
Kokuten :arrow: fire szugas + range za 4 szkoda tylko że się bowuje do tego efektu ale jest za 7.
Noritoshi  :arrow: Król na zamku ten jego text ze skorpem to takie poniżające no ale trudno i tak robi jatkę
Iweko :arrow: minus to to że jest loyal,ale reszta w porządku jeżeli smoki coś dyshonorować będą.
Robun :arrow: Najważniejsza że jego umiejętnośc nie jest taktykal tak to spoko.
Narumi  :arrow: Kolejny magistrate z Loyal a szkoda, taka srednia ta karta, nie przypadała mi do gustu.
Jimen :arrow: Nawet nie jest samurajem umiejętność dobra, ale ta reszta textu jakoś świadczy na przegrywanie bitew by przeciwnik nie mógł się rehonorować, rewelacją jest to że jest magistratem.
The mikado :arrow: nie sądzę że się pojawi we wielu taliach czas pokarze.
Etsui :arrow: Jest rewelacyjny jedna z najlepszych postaci z setu kiwa w nawalu i ma wbudowanego spearheada, nic dodać nic ująć mój namber łan.
Akasha :arrow: Teoretycznie może mieć 7F + Tiktak umiejętnośc taka z odbytu już strzał za 4 lub 5 by robił z niej ciekawszą postać, nieciekawe.
Eyia :arrow: do spiderów tak średnio się nadaje chyba że nowe duele wyjdą, ale jego umiejętność za sam text wymiata, można po growlować :wink: może będzie grywalny w duelówkach,ale te -5FH.

Się zobaczy to dopiero początek setu, a już sie szykuje coś niezłego.

Togashi Sparrow

• Dragon Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2007-11-16, 21:04 »
Noritoshi ma power level wiekszy niz niektorzy clan championi. Jak dla mnie on wyglada na emerald championa - Jimnen jest slabiutki.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2007-11-16, 21:29 »
jestem krejnowym graczem wiec poweim tylko o kenshinzenie: troche jednak ssie (koszt, lapie nieunikalnych tylko, nie jezdzi na skorpa), a bedzie ssal tylko bardziej bo uików bedze iw taliach coraz wiecej. wiec textu sparrowa i Matsushiro w ogole nie rozumiem :roll:

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #8 dnia: 2007-11-16, 21:59 »
Ten holding jest przerabany... za 3 golda pozwoli mi obejrzec karty na rece przeciwnika i jeszcze moze wiecej kasy dzieki temu robic...
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Mess

• Lion Clan
  • inexperienced Personality
  • *
  • Nyu ^.^
    • MessiahFuture DA
« Odpowiedź #9 dnia: 2007-11-16, 22:03 »
Cytat: "gaijin"
jestem krejnowym graczem wiec poweim tylko o kenshinzenie: troche jednak ssie (koszt, lapie nieunikalnych tylko, nie jezdzi na skorpa), a bedzie ssal tylko bardziej bo uików bedze iw taliach coraz wiecej. wiec textu sparrowa i Matsushiro w ogole nie rozumiem :roll:

No ale ile na stole przeciętnie jest unique a ile zwykłych!? To po pierwsze, po drugie jak dla mnie jest najlepszą postacią jaka teraz wyszła zaraz po Jimenie xD (na marginesie: Jimen ma boski flavor :D). Koszt to tam pół biedy xD przynajmniej nie ma 40 wymagań honorowych ;). I za kiwnięcie niszczy wszystko co się rusza XD I co tu jest złego?? XD Ma jeszcze "Daimyo" więc łapie się na Seata ;P

Co do mojego kochanego Robuna ;) tak 3 Chi by mu nie zaszkodziło, ale to tylko taka mała uwaga xD (coś ostatnio za dużo duelówek spotkałam ;P) poza tym jest fajny xD szkoda, że nie jest przegięty, np. zniszcz dowolną ilość razy na turę atachement xD Wtedy to bym go chyba czciła xD Ale wszystkiego mieć nie można XDDDD A za marzenia nie karają ;P

No i Krab *_______* Wg mnie najprzystojniejszy pan z tych, którzy teraz wyszli xD A tak bardziej poważnie wreszcie ma Heroic akcję xD jest jeszcze bardziej nieśmiertelny niż był xD i w dodatku może sobie przyjechać xD. W traicie można by mu dopisać: "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz xDDD" muahahaha :D

Podsumowując Crane na pewno nie ma na co narzekać ;P Więc nie tragizować, bo zawsze mogło być dużo gorzej ;P
Lion Clan ? Samurai ? Tactician ? Scout ? Fire ? Courtier ? Magistrate ? Spymaster ? Loyal ? Unique

http://l5rnetwork.ning.com/profile/JoannaJankowiak ^.^

MiRage

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2007-11-16, 22:03 »

ma 7 Chi.... który pojedynek przegra?
"we hope to errata no more cards in Celestial Edition. "

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2007-11-16, 22:16 »
Bryan Reese wrote:
   Hey everybody! During playtest, Chris Fuchs said that as he is currently worded, when he overlays the person continues to be locked down, and now he can attack freely. Hooray!

I am not the greatest to explain all the tenchnicalities of this, but basically when XP. 1 comes in, it is a on-time trait that triggers and now is simply card states. So he doesn't even need have the trait anymore once it triggers, he just needs to be unbowed. A great example of this, I think, would be thinking back to Lotus. If Etsui XP 1 got hit with Wanderer's Revealed, he would continue locking down his victim.

This is not official, as the rules guys don't give official answers until the set is released, but I will say that Chris Fuchs unofficially said that is how it worked during PT, and his trait has not changed since then. Enjoy!

a oto interesujący ruling dotyczacy etsuia . Fajnie co . Jak rekaika strzelajaca do ambusha bez movowania sie do niego :D
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2007-11-16, 23:41 »
Cytat: "MiRage"

A jakie to ma znaczenie?

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2007-11-16, 23:43 »
Cytat: "Mess"

No ale ile na stole przeciętnie jest unique a ile zwykłych!? To po pierwsze, po drugie jak dla mnie jest najlepszą postacią jaka teraz wyszła zaraz po Jimenie xD (na marginesie: Jimen ma boski flavor :D). Koszt to tam pół biedy xD przynajmniej nie ma 40 wymagań honorowych ;). I za kiwnięcie niszczy wszystko co się rusza XD I co tu jest złego?? XD Ma jeszcze "Daimyo" więc łapie się na Seata ;P
\
Yyyyyy...no ja nie wiem ile ty grasz w tę grę, ale ja już jedną edycję widziałem i np. w krejnie pod koniec lotusa w duelowce z nieuników była tylko 3x Saori i to by było na tyle.

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #14 dnia: 2007-11-17, 00:45 »
Yyyyyy...no ja nie wiem ile ty grasz w tę grę, ale ja już jedną edycję widziałem i np. w krejnie pod koniec lotusa w duelowce z nieuników była tylko 3x Saori i to by było na tyle.

To nie jest koniec lotusa
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Krzychu

• Crab Clan
  • *
    • www.ancalentari.com
« Odpowiedź #15 dnia: 2007-11-17, 01:30 »

No i Krab *_______* Wg mnie najprzystojniejszy pan z tych, którzy teraz wyszli xD

Nie kochaj się w mongołach ;P

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #16 dnia: 2007-11-17, 08:21 »
Cytat: "MiRage"

A jakie to ma znaczenie?

oj teraz ma to znaczenie bo to jest najwięceje hi z wszystkich postaci a co zatym idzie mozna duelowac championów z czym czasem byly problemy  jerzeli oposing champion miał dueliste nie było perwszego focus teraz też focusy trochę się pozmieniały i czasami zdaża sie że uduelówka przegra w focusach a z 7 chi masz duza przewagę

w niektórych dekach liczba uników bedzie rosła ale nie tak drastycznie jak w lotusie  bo nie ma kart pod postacie unikalne jak wtedy (fields of piric victory, into the darkness

ale zgadzam się już teraz są deki z 7-9 unikami na 20 -22 postacie
Walec

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #17 dnia: 2007-11-17, 11:34 »
Cytat: "Krzychu"

No i Krab *_______* Wg mnie najprzystojniejszy pan z tych, którzy teraz wyszli xD

Nie kochaj się w mongołach ;P

Sam jesteś mongoł :P
Twoja stara, to Fosuta!

Krzychu

• Crab Clan
  • *
    • www.ancalentari.com
« Odpowiedź #18 dnia: 2007-11-17, 12:36 »
PAKU Joined the Rank of the Mongols.

Furzyn

• blank Personality
« Odpowiedź #19 dnia: 2007-11-17, 12:50 »
Cytat: "Geralt_Bialy_Wilk"
Nowy Etsui - ciekawe umiejętności... Nic nadzwyczajnego - po prostu uniwersalny.

Ale jestem zły... co ja gadam... Wściekły jestem! To jego trzecia karta/art i pokazali jego twarz... w dodatku tak ją spaścili...

eh... nie pozostaje nic, jak powiedzieć "HOWGH!" Ostatniemu Mohikaninowi... :/

dołączam się okrzyku..
przykra sprawa... z Ostatniego Mohikanina robić zwyczajnego gościa
możemy tylko liczyć na lepszy rysunek w następnym exp. 3:)
i na to, że spłodzi wiele małych mohikaninów...
Mantis Clan Spirit Visage?Kolat?Soul of The Szajbus Drwal?Samurai?Magistrate?Naval?Million Champion

What could have protected You, if we are scouts, scouts, scouts??"