Autor Wątek: Pierwsze Personalki z nowego dodatku  (Przeczytany 12330 razy)

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Pierwsze Personalki z nowego dodatku
« Odpowiedź #20 dnia: 2007-11-17, 17:39 »
Cytat: "Walec"
Cytat: "gaijin"
Cytat: "MiRage"
jestem krejnowym graczem wiec poweim tylko o kenshinzenie: troche jednak ssie (koszt, lapie nieunikalnych tylko, nie jezdzi na skorpa), a bedzie ssal tylko bardziej bo uików bedze iw taliach coraz wiecej. wiec textu sparrowa i Matsushiro w ogole nie rozumiem :roll:

ma 7 Chi.... który pojedynek przegra?

A jakie to ma znaczenie?

oj teraz ma to znaczenie bo to jest najwięceje hi z wszystkich postaci a co zatym idzie mozna duelowac championów z czym czasem byly problemy  jerzeli oposing champion miał dueliste nie było perwszego focus teraz też focusy trochę się pozmieniały i czasami zdaża sie że uduelówka przegra w focusach a z 7 chi masz duza przewagę

w niektórych dekach liczba uników bedzie rosła ale nie tak drastycznie jak w lotusie  bo nie ma kart pod postacie unikalne jak wtedy (fields of piric victory, into the darkness

ale zgadzam się już teraz są deki z 7-9 unikami na 20 -22 postacie

Aha, to ty z tej strony myślisz. Nie no, ja w ogóle nie zakładałem że duelówka ma przegrywać duele, bo to już w ogóle koszmar. No więc okej, champów łapiesz i wygrywasz więcej niż wygrywałeś czyli nie 95%, a 100%.

Ja raczej myślałem o Jedi w kontekście gry przeciwko niemu. Wg mnie nie  jest jakiś rewelacyjny.

Co do liczby uniqow to oczywiście masz rację że już takie decki są, bo sam takim gram;)

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #21 dnia: 2007-11-17, 18:01 »

Co do liczby uniqow to oczywiście masz rację że już takie decki są, bo sam takim gram;)

A dodales, ze 5 z tych uniqow nie jest z twojego klanu? Dragony ogolnie chyba najwiecej wciskaja, moze jeszcze fenole.
Time is precious. Waste it wisely.

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 2007-11-19, 09:33 »
Sozen mnie się podoba w końcu dostał coś co może go umieścić w większości konikowych decków

Noritoshi - kill i tyle

Iweko ???

Robun - jest znośny

estui - howgh

kokuten ???

Jimen - solidna ta akcja

Eyia - klimatyczny ten tekst

Akasha - niezły rysunek, co prawda jako postać nic rewelacyjnego ale nie narzekajmy lepsza niż wersja z Diamentu, +4f z Chenem jest ciekawe a poza tym ma tik taka czyli nie jest taka straszna a RA też się przyda.

The Mikado - fajny ten holding i w sumie nie jest taki najgorszy chociaż to że WT dostaje się losowo może czasami wkurzać.
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #23 dnia: 2007-11-19, 12:03 »
Aha, to ty z tej strony myślisz. Nie no, ja w ogóle nie zakładałem że duelówka ma przegrywać duele, bo to już w ogóle koszmar. No więc okej, champów łapiesz i wygrywasz więcej niż wygrywałeś czyli nie 95%, a 100%.

teraz nie masz aż tak wysokich fokusów w duelówce a zawsze znajda się deki z podobnym focusem (np w moim spiderze mam 10 x 4 focusa plus dwa style które daja piątki plus 3-4 chi praktycznie na wszystkich postaciach a jak broń boze daigotsu dostanie jakiś item z bonusem do chi to już wogóle kapa z duelowaniem go)
Walec

Hanson

• Scorpion Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 2007-11-19, 18:56 »

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #25 dnia: 2007-11-19, 19:00 »
Nowa Krabiczka jest wspaniała :) :) :) :) :) :)
I do tego ciekawy test.
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Hanson

• Scorpion Clan
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 2007-11-19, 19:04 »
Na pierwszy rzut oka najmocniejszy wydaje się Otemi.
Yasuyo jest też całkiem fajna ( za przyzwoity gold cost w przeciwieństwie do przereklamowanego chyba jednak Noritoshiego)
I mamy nowy rodzaj kart akcji: testy.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #27 dnia: 2007-11-19, 19:12 »
Holding do wyciagania Daigotsu jest ciekawy... czasy MC hammera Daigotsu nadchodza.
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 2007-11-19, 19:18 »
Dragon wygląda ciekawie... taka bitewna alternatywa dla Say'i do mantisowego Houritsu Mura, problem polega na tym, że droższy i wymaga honoru :P Ale i tak przyjemnie się prezentuje.

Ki to porażka... jak dla mnie powinien mieć to wymaganie 4, kosztować 6 i się nie kłaść przy strzelaniu...

Danjuro to masowy spearhead... super... Arashi to crab killer... Holding dla spiderów to chyba lekka przesada, nie?

"A, mam już złoto, to se wyciągne championa... albo dowolną postać z deku w zasadzie..."

Nowa seria kart akcji typu "TEST" zapowiada się ciekawie... (nie sądzę, żeby zaprzestali na jednej akcji tego typu, skoro wprowadzili nowy keyword).

Generalnie reszta mnie nieciekawi :P

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #29 dnia: 2007-11-19, 20:42 »
Skorpion jest morderczy. Nindża samuraj RA3 w chi za 7 złota to miodzio. Szkoda, że art taki nie do końca. Dragon pomimo tej samej wady też in plus. Krabowa pani jest masakryczna, tak samo test; gracze krabowi nie maja absolutnie na co narzekać (nie mówiąc już o Sozenie). Holding spiderowy o tyle ciekawy co mocny. Danjuro masakryczny. Lajon przeraża liczbą użytecznych traitów (prawie jak Akasha). Ki jest zabawny.
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 2007-11-19, 21:20 »
Cytat: "Sephirion"
Ki jest zabawny.

"Żałosny" to lepsze słowo.

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #31 dnia: 2007-11-19, 21:23 »
Co do testu jest on fajny, ale w zasadzie Kraby raczej nie potrzebują kolejnego zwiększenia force.
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Shiba Qwal

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 2007-11-19, 21:40 »
Cytat: "Geralt_Bialy_Wilk"

Danjuro to masowy spearhead... super...

Gdzie ty w nim widzisz spearheada? On prostuje po Combat Segmencie czyli jak obaj gracze powiedzą pass, tuż przed rezolucją

Ageto

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Claimster - centrum umów
« Odpowiedź #33 dnia: 2007-11-19, 21:40 »
Ale ten bonus jest permanentny

Proszę Admina o zrobienie nowego tematu forum Emerald and Jade Champions
Claimster - centrum umów

Brzana's HunterZ Team Member

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #34 dnia: 2007-11-19, 22:28 »
Na pierwszy rzut oka najmocniejszy wydaje się Otemi.
Yasuyo jest też całkiem fajna ( za przyzwoity gold cost w przeciwieństwie do przereklamowanego chyba jednak Noritoshiego)
I mamy nowy rodzaj kart akcji: testy.

otemi najmocniejszy?? gdzie ? ten koszt dla liona jest naprawde bardzo duży

Holding dla spiderów to chyba lekka przesada, nie?

"A, mam już złoto, to se wyciągne championa... albo dowolną postać z deku w zasadzie..."

jaka dowolna postac w deku?? what are you saying?

co do danjuro jest fajny io nic pozatym fenol ma ciekawsze (on nie prostuje postaci po bitwie wice tak czy inaczej się bołuja po ataku)
Walec

Furzyn

• blank Personality
« Odpowiedź #35 dnia: 2007-11-19, 22:40 »
Ki jest zabawny.

nie noo bez przesady....

no dobra ssie i do tego jeszcze ta parasolka...
Mantis Clan Spirit Visage?Kolat?Soul of The Szajbus Drwal?Samurai?Magistrate?Naval?Million Champion

What could have protected You, if we are scouts, scouts, scouts??"

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 2007-11-19, 22:56 »
art jest ok / ale ki to jeszcze nic .
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 2007-11-19, 23:28 »
Cytat: "Furzyn"
Ki jest zabawny.

nie noo bez przesady....

no dobra ssie i do tego jeszcze ta parasolka...

Właśnie art jest w nim chyba najgorszy ><" Już nie mówiąc o tym, że sam koleś... meh...

Ale dość, bo już powiedziałem co o nim myślę.

@Qwal - wycofuję to co powiedziałem, karty czytałem na szybko i nie zwróciłem uwagi. Masz jak najbardziej rację. Mimo wszystko gość i tak jest dobry :)

I to samo do Walca - też źle czytałem; myślałem, że to wyciąga coś, co ma w tytule Daigotsu; czyli ma np. Daigotsu Cośtamcośtam. Już łapię, gdzie mój błąd, Ciebie też przepraszam ;-) Mimo wszystko - karta nadal przyśpiesza i kontroluje deck dość dobrze... No cóż - przynajmniej jest uniqe, więc z Walla nie wyjdzie i nie będzie bonusów +3 dla wszystkiego :P

Chemik

• Spider Clan
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 2007-11-20, 01:54 »
non unique fenol - żałość...

fire shugas - super mamy od zaje.... fire shugasów...
duelist - ... super to niech dadzą jeszcze jeden duel w limited to się coś pomyśli... do tego czasu trait dla ozdoby...
range - jakby ten lion/mantis nie miał tony followerow, jakby te kraby były mniejsze, jakby się nie kiwał do tego...

ogólnie za 7 golda to mam od groma lepszych postaci...

Shiba Danjuro - bardzo solidny. Jak się potwierdzi na 100% champion fenolowy to będzie to już druga postać z bonusem działającym wszędzie... Taktyk, 4/4 za 9, yojimbo i dopał w bitwie... dla mnie bomba.

Z reszty najbardziej kuje mnie w oczy (bo to on będzie mi solą w oku podczas gry) Sozen... Jak dla mnie "trochę" przegięty...

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #39 dnia: 2007-11-20, 09:46 »
I to samo do Walca - też źle czytałem; myślałem, że to wyciąga coś, co ma w tytule Daigotsu; czyli ma np. Daigotsu Cośtamcośtam. Już łapię, gdzie mój błąd, Ciebie też przepraszam Wink Mimo wszystko - karta nadal przyśpiesza i kontroluje deck dość dobrze... No cóż - przynajmniej jest uniqe, więc z Walla nie wyjdzie i nie będzie bonusów +3 dla wszystkiego Razz

nie ma za co przepraszać przecież tro tylko dyskusja :)

a codo daigotsu costam coś tam to w sumie nie pomyślałem :P ciekawe jak to z ruluja :P
Walec