Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
I tak nie ma różnicy. Jeśli postać ma 0F i dostanie -3F to dalej ma zero, ale na potrzeby kolejnych foce bonusów/penalty liczy się jak by miała -3.Poza tym, jak pisano. To jest zdolnosc pasywna i dziala w kazdym momencie. Zarowno przed force bonusem jak i po. Czyli tak czy siak dziala. To jest roznica miedzy Daetsu-ba a Daigotsu.
Cytat: "Volrath"I tak nie ma różnicy. Jeśli postać ma 0F i dostanie -3F to dalej ma zero, ale na potrzeby kolejnych foce bonusów/penalty liczy się jak by miała -3.Poza tym, jak pisano. To jest zdolnosc pasywna i dziala w kazdym momencie. Zarowno przed force bonusem jak i po. Czyli tak czy siak dziala. To jest roznica miedzy Daetsu-ba a Daigotsu.Jest różnica. W przypadku kiedy penalty od Daigotsu wchodzi pierwsze Gempachi będzie miał 0f (Nie -3 tylko 0), potem zagra swoją reakcje i dostanie 7f bonusa (żeby się wyrównać z Daigotsu). Drugi raz Daigotsu mu nie zabierze, więc będzie już miał 7.Jeżeli pierwszy wchodzi Gempachi, to będzie miał 7, straci 3 i będzie miał 4.A, o ile obaj przydzielali się w infantry maneuvers, pierwszy wchodzi trait Daigotsu. (Gempachi wykorzystuje reakcje dopiero po cavalry maneuvers, a trait Daigotsu wchodzi jak tylko są opposing).
(Nie -3 tylko 0)
To pytanie jest dobre. Jak dla mnie trait dziala zawsze na akutalnego force'a i powinno sie go rozpatrywac po kazdej zmianie ale tutaj akurat moge sie mylic. Jak dla mnie ma 7-PH.
To pytanie jest dobre. Jak dla mnie trait dziala zawsze na akutalnego force'a i powinno sie go rozpatrywac po kazdej zmianie ale tutaj akurat moge sie mylic. Jak dla mnie ma 7-PH.Inaczej mowiac wedlug mnie dostaje te siedem, ale po otrzymaniu 7 blyskawicznie odejmujemy jego PH (jako ze trait działa all the time a nie jest 'jednorozowo rozpatrywany').
A może nie należy tego rozpatrywać jak oddzielne dwa penalty, tylko jako jeden efekt trwający dopoty, dopóki postac jest opposed wobec Daigotsu?
Zgodziłem się do tego co cytowałem, a więc o co loko?Rozpatrywanie po każdej zmianie = trwały efekt.
To tak jak byś na stałe ten minus doczepił do forca. Wyobraź sobie, że na twojej karcie w lewym górnym rogu jest napisane X-PH. A ty zmieniasz jedynie X.