Autor Wątek: HV Preview: Crab  (Przeczytany 21626 razy)

Niebo

• blank Personality
HV Preview: Crab
« Odpowiedź #20 dnia: 2008-01-09, 21:58 »
Chyba juz wiemy do kogo bedzie nalezal sezon Kotejowy.
Podejrzewam ze nie zjedlibysly tyle zupy krabowej co przyjedzie na nasz kotej przez 2 lata!!!
Kazdy Klan miał swoje wzloty i upadki, teraz czas na Kraby a w przyszłym roku na FENOLE
rzana's HunterZ Team Member

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #21 dnia: 2008-01-09, 22:17 »
No to najwyzej znow sprobuje ugrac topa na koteiach.. bo raze ze kraby sa mocne, dwa ze mamy dobrych krabich graczy w Polsce... szkoda tylko, ze tak piekny poczatek edycji + 1 dodatek zostaje zniszczony przez takie gowno jakie teraz oni odstawiaja... koteie wygrane przez kraby ewentualnie skorpiony, moze jakis innowacyjny deck okazyjnie... a reszta gra na rownym poziomie bez szans na wygrana... no i spidery w dupsko dostaja pewnie :)...

zal...
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 2008-01-09, 22:30 »
Właśnie sobie uświadomiłem (o ile pamięć mnie nie zawodzi), że od początku SE, to wygrałem z krabem 1 raz.... (słownie: JEDEN RAZ). Czym? Słabym deckiem shugenjowym, jeszcze przed STS :P

EDIT: Dla jasności dodam - gram głównie na EHP; pare raz złożyłem coś na Houritsu Mura. Kyuden Ashiganabachi nie tknąłem - za mało kart (teraz coś wyszło)... nawet scouci się lepiej na EHP sprawdzają niż na KA ;/

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #23 dnia: 2008-01-09, 22:39 »
Różne klany były na topie, teraz kolej Krabów.
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #24 dnia: 2008-01-09, 22:42 »
kolejny raz
Walec

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #25 dnia: 2008-01-09, 22:51 »

To jest polprawda. Dlatego, ze mialo juz nie byc czegos takiego, jak klan na topie... mialo byc zbalansowane srodowisko i naprawde bylo dobrze do tego dodatku, krab odstawal wyraznie ale nie na zasadzie pozdro & pocwicz... a teraz to sry... ale dostales kolesi raz, ze do trzeciego themu, ktory bedzie tak samo grywalny jak dwa poprzednie (czyli ni chuja sie nie zmetujesz na kraba bo on ma 3 decki i nie wiesz co wlozyc) do tego wchodza ci postacie wzmacniajace twoja obecna talie, ktora juz i tak byla pomylka w stylu, kiwnales mnie-> i tak cie zabije, po trzecie reszta klanow dostala albo srednie prev, albo totalne gowno i nie ma jak teraz z wami stanac do boju. To jest ostatni dodatek przed kotejami?
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #26 dnia: 2008-01-09, 22:52 »
Cytat: "PAKU"

Paku, jakbyś nie zauważył, w czasach pre-HV Kraby są na topie - na spółkę z mantysiem i lwem. DT z podpierdółki uwala dwa z tych klanów i dopakowuje trzeci na 2 miechy przed rozpoczęciem sezonu kotejowego (co ciekawe, zarazem dopakowując słabsze klany takie jak fenol czy spider).

To nie jest 'teraz kolej na kraby' tylko Skurwysyństwo. Przez duże 'S'.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #27 dnia: 2008-01-09, 23:03 »
No to kto zna jakąś metę na Kraby??

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #28 dnia: 2008-01-09, 23:08 »
Cytat: "sejmitar"
To nie jest 'teraz kolej na kraby' tylko Skurwysyństwo. Przez duże 'S'.

Nie mówię, że nie. Ale jeśli już to na pewno nie jest to wina nas graczy.
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Krzychu

• Crab Clan
  • experienced Personality
  • *
    • www.ancalentari.com
« Odpowiedź #29 dnia: 2008-01-09, 23:08 »
Mam nadzieję, że mimo postępków DT zostaniemy nadal kolegami :P

Cytat: "Geralt_Bialy_Wilk"
Właśnie sobie uświadomiłem (o ile pamięć mnie nie zawodzi), że od początku SE, to wygrałem z krabem 1 raz.... (słownie: JEDEN RAZ). Czym? Słabym deckiem shugenjowym, jeszcze przed STS :P

A ja jakoś nie mogę wygrać :|.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #30 dnia: 2008-01-09, 23:14 »
Krzysiu, ty grasz Krabem. Jeżeli grasz swoim deckiem kontra inny Krab, to masz 100% pewności że Kraby wygrywają :P
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Zombi Damien

• Spider Clan
  • *
  • Srogi Plugawiec
« Odpowiedź #31 dnia: 2008-01-09, 23:28 »
Cytat: "Matsushiro"

kraby
Spider Clan * Daimyo * Middle Finger of the Dark Lord * Shugenja * Shadowlands * Unique * Loyal

Lose 20 Honour.

Open/Battle: Umrzyj.

Vol

• Spider Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 2008-01-09, 23:33 »
Gdyby nie wyszło justly earned vitory i  iron tetsube (imo pomyłki tej edycji) to byliby wrazliwi na obnizanie force'a. Obecnie mozna ich jedynie odeslac - ale to przedluzanie agonii ;/

Przegiecie;/

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 2008-01-09, 23:33 »
Cytat: "Damien"
Cytat: "Matsushiro"

kraby

Znowu mnie rozbawiłeś :D

co do "bycia kolegami" to akurat nie o to chodzi w tym temacie, nie? ;P Bo jedno do drugiego nic nie ma :P

Nam (mantisowi) się oberwało, jak widać, za dominację pierwszego lega i niezły wynik w drugim. W trzecim ciągniemy średnio. W czwartym będzie porażka. W piątym nas nie widzę, jeśli ta tendencja się utrzyma. Ja rozumiem - klan dużo wygrywał - przyciąć. Ale dlaczego przycinać już po wyjściu nowej edycji która = nowe środowisko :/

No nic. Wierzę w pomysłowość moich "kolegów" zza oceanu - zielone decki na shugasach i scoutach będą na pewno wesołe.

Wracając do tematu - fajną metą ponoć na kraba jest mantysiowy Kyuden Ashiganabachi. Podobno. Bo w defensywie sprawdzi się nawet nawet - ale poatakować, to on se może conajwyżej fenola (bez obrazy; low F = łatwy zgon z RA :P) na sąsiednim stole ><"

Zombi Damien

• Spider Clan
  • *
  • Srogi Plugawiec
« Odpowiedź #34 dnia: 2008-01-09, 23:51 »
hehehhe, the power of the spider is irony...

a tak serio to ja dla spidera to widze tak:
poprzednie legi nie mam co mówić
3=nareszcie coś
4-podejrzewam że utrzymamy sfere, w końcu shadsowi gracze to zamknięta grupa ktora jest loyalna od dosc dawna i zna sie kurde na klimacie i historii swiata
5=? oby wypalil ten deck za setki pln na dark virtue jak nie to jestesmy dalej szmatami z duza wiedzą o świecie :D
Spider Clan * Daimyo * Middle Finger of the Dark Lord * Shugenja * Shadowlands * Unique * Loyal

Lose 20 Honour.

Open/Battle: Umrzyj.

Ageto

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Claimster - centrum umów
« Odpowiedź #35 dnia: 2008-01-10, 00:26 »
Właśnie zauważyłem, że 'łańcuszek' to karty z temptation :D

Nareszcie zrobili 'łańcuszek', który działa.
Claimster - centrum umów

Brzana's HunterZ Team Member

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #36 dnia: 2008-01-10, 00:28 »
Zwróć uwagę, że dla kraba to nie jest łańcuszek ;)
Twoja stara, to Fosuta!

Ageto

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Claimster - centrum umów
« Odpowiedź #37 dnia: 2008-01-10, 00:42 »
Cytat: "PAKU"
Zwróć uwagę, że dla kraba to nie jest łańcuszek ;)

Wpisałem potocznie bo nie chciało mi się wpisywać nazw kart  :roll:
Claimster - centrum umów

Brzana's HunterZ Team Member

Kakita Tatsuyoshi

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 2008-01-10, 01:02 »
Zgadzam sie całkowicie z sejmitarem. Krab jest obecnie strasznie silny i denerwuje mnie to że DT nie staje na wyskości zadania i nie wyrównuje poziomu gry tak jak było to zapowiedziane dla samurajskiej edycji.

O ile rozumiem feniksa i to że potrzebował takich kart żeby jako bitewny klan mógł dalej żyć i dobrze funkcjonować o tyle całkowicie nie rozumiem dopakowywania kraba.

Dodatkowo nie ma balansu pomiędzy klanami w danych dodatkach. Wiem że modliszka narzeka że nie dostała dobrych kart ale przyajmniej wspierają jej jakies tam jej themy. Lew troche oberwał (może nawet bardzo niestety nie znam się) fakt ale najbardziej (przynajmniej według mnie) oberwał obecnie żuraw żadnej konkretnej postaci do themu duelowego. Żadnej postaci do tehmu dyshonorujacego i żadnej postaci do themu honorruna. Czyli nic pod shizuka toshi. Dostaliśmy od groma bezużytecznych postaci na nowy them favorowy. Tylko dwie postacie nadają się do themu pojazdowego reszta to syf niezmierny.

Chemik

• Spider Clan
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 2008-01-10, 01:59 »
Cytat: "Kakita Tatsuyoshi"

O ile rozumiem feniksa i to że potrzebował takich kart żeby jako bitewny klan mógł dalej żyć i dobrze funkcjonować o tyle całkowicie nie rozumiem dopakowywania kraba.

Ja ogólnie nie rozumiem czemu do ch... AEG Fenol ma być klanem na pojazd... Przez dużą część tego co grałem (a grałem od początku golda) Fenol miał swe domeny w honorówkach, kontrolach (tainted i nie) oraz w combo deckach... Czasem pojawiały się jakieś buildy na pojazd albo duele ale przeważnie to dalej było rozwinięcie honor/kontroli (duele) albo comba (MC`hammer)... A tu kuwa AEG mac zaczyna robić na siłę Fenola jako naporowy klan... Hej ty popierd.... krótkowzroczne DT ! Inne klany jadą lepiej... Ja chcieć na fenolach kontrol do wafla pana ><...

A co do Krabów to już ludziki popisali... Przegięli pytona...