Autor Wątek: HV Preview: Crab  (Przeczytany 21687 razy)

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
HV Preview: Crab
« Odpowiedź #60 dnia: 2008-01-11, 00:26 »
ale i tak krab byl 2gi...

Chyba nie bardzo wiesz o co chodzi :)
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

marecky

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #61 dnia: 2008-01-11, 00:32 »
mysle ze wiem bo bylem na tym turnieju, ale ofc moge sie mylic

pozdr
Cytat: ertai
Oj bo wrzuce maly hipokryto rozmowy z gg

dobrze że nie macie nagranego swojego sapania pod prysznicem :)

MiRage

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: 2008-01-11, 00:36 »
Cytat: "PAKU"
Cytat: "MiRage"
bo tak Dishonor jak i ChiDeath sa skuteczne :)

Problem jest taki, że ChiDeath ma bardzo miętko z Krabem, a Dishonorowi też jakoś fantastycznie z nami nie idzie...

bardzo miekko ?
hehe niemal dowolna akcja jaką podjme zabija kraba lub daje mu -2 / -3 Chi ... taak miekko ^^
"we hope to errata no more cards in Celestial Edition. "

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #63 dnia: 2008-01-11, 00:38 »

Chodzi o kotei 2 lata temu.

Najlepsze bylo to jak potem z Sejmitarem pisalismy posta, ze to inni nie ogarniaja gry feniksami a Polacy wlasnie tak :)
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

marecky

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #64 dnia: 2008-01-11, 00:39 »
Cytat: "Ertai"

Chodzi o kotei 2 lata temu.

mea culpa, myslalem ze chodzi o bydzie niedawno, sorry

pozdr
Cytat: ertai
Oj bo wrzuce maly hipokryto rozmowy z gg

dobrze że nie macie nagranego swojego sapania pod prysznicem :)

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #65 dnia: 2008-01-11, 00:40 »

Problem jest taki, że ChiDeath ma bardzo miętko z Krabem, a Dishonorowi też jakoś fantastycznie z nami nie idzie...

bardzo miekko ?
hehe niemal dowolna akcja jaką podjme zabija kraba lub daje mu -2 / -3 Chi ... taak miekko ^^

Grałem w tej edycji z dobrym chi deathem już nie raz i jak tylko nauczyłem się grać przeciwko niemu to wygrywałem bez aż tak dużych problemów. Nasze postaci bardzo was bolą szczególnie daizu, genichi, sozen czy kuon
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Krzychu

• Crab Clan
  • experienced Personality
  • *
    • www.ancalentari.com
« Odpowiedź #66 dnia: 2008-01-11, 02:25 »
Cytat: "marecky"

mea culpa, myslalem ze chodzi o bydzie niedawno, sorry

pozdr

Przecież to nie był Kotei.

kunoichi

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 2008-01-11, 08:28 »
Sejmitar znasz mój poprzedni koteiowy wynik....  :? Przy moim szczęsciu mogę sobie kotei darować.... co nie znaczy, że zrobi to całość graczy. Mam nadzieję, że wiele osób się pojawi na tegorocznym koteiu bo to zawsze fajne wydarzenie. Tylko, że prawdopodobnie wygra Krab lub Skorp. A wynik 0-8 już mnie nie bawi :wink:

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #68 dnia: 2008-01-11, 09:27 »
Moze tez fenol niezle pokazac bo jako jedyny deck przy idealnym dojsciu moze pokarcic 4 prowincje w 3 turze :P
Time is precious. Waste it wisely.

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #69 dnia: 2008-01-11, 09:29 »
A wynik 0-8 już mnie nie bawi Wink

spoko ja ostatnio w bydzi miałem 1-4 (wybitnie wybitnie biorąc pod uwagę że to wogóle był 1 raz kiedy wygrałem) :P (a ogólnie to mam 2-10 hehe)

wogóle trochę nie rozumiem tych jęków o hv, wg mnie wszystko w tym dodatku jest słabe w porównaniu do tego co było wcześniej (a obecnie legalne) ... no ale pewnie się nie znam;p
no dobra ten krab niszczący followerow jest przegięty, praktycznie udupia decki grajace w ten desen(chyba);
Shoju na prezydenta! :)

katsa

• experienced Personality
« Odpowiedź #70 dnia: 2008-01-11, 10:10 »

bardzo miekko ?

Grałem w tej edycji z dobrym chi deathem już nie raz i jak tylko nauczyłem się grać przeciwko niemu to wygrywałem bez aż tak dużych problemów. Nasze postaci bardzo was bolą szczególnie daizu, genichi, sozen czy kuon

No niemożliwe. Przecież krab taki marny jest w tej edycji, nic nie może, NINJÓW przejechałeś?! Nie da się.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #71 dnia: 2008-01-11, 10:36 »
A wynik 0-8 już mnie nie bawi

No offense, ale napisz mi kiedy ostatnim razem zajrzales do Wrocka, zeby potrenowac z kims innym?

Sry, ale karty kartami a umiejetnosci gry to zupelnie inna sprawa, wrzuc tutaj swoja obecna talie to Qwal ci napewno pomoze po pierwsze zlozyc competive deck a to juz polowa sukcesu, a potem wystarczy tym grac grac i grac, moze i szansy koteia wygrac nie masz ale 0-8 nie zrobisz jak bedziesz trenowal.

kunoichi

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: 2008-01-11, 10:49 »
Ostatnim razem byłem na prelisie Stronger than steel i od tamtego czasu odpoczywam od karcianki śledząc ją na spokojnie. Narazie karcianka nie sprawia mi przyjemności i czekam na lepsze czasy.

Togashi Yeti

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #73 dnia: 2008-01-11, 14:58 »
skoro akurat w tym wątku można sobie poprzeklinać, to uwaga, agent J-23 nadaje:

ja pierdolę.

to powiedziałem sobie, kiedy zobaczyłem Hummingbird's Wings i pana Travelling Craba.

inne karty z tego preview - już ch...FFG... z nimi, naprawdę, nawet Aki to pytka w porównaniu do tych dwóch kart. pan do wyłączania zdolności jest ok, fajny pomysł ("zdzielę cię z bani i przewinę kartę"), reszta też daje radę, ale bez przegięć. scout był Krabom potrzebny, bo ci, których mieli do tej pory byli boleśni. courtier jest całkiem daremny, tak samo gunso.

ale te dwie, to już jest po prostu poniżej każdego komentarza. nie dość, że ta frakcja od początku SE miała na ryju wielki napis: "mamy najbardziej przegrzany domek w tej edycji", to jeszcze z każdym dodatkiem dostają tyle kart do bezwarunkowego dymania w dupę przeciwnika, że można się przewrócić od samego patrzenia. Draw Your Blade, Unauthorized Duel, Hummingbird's Wings, Yarijutsu, Standing Fast, Furious Assault, Unbroken Blade Style... mógłbym tak długo. podczas, gdy inne klany muszą gnieść dek we wszystkie możliwe strony, żeby cokolwiek przeciwnikowi zrobić, Krab ma zabijanie z domku (z bowniętej postaci i praktycznie bez kosztu, więc proszę mi tu nie porównywać do Kyuden Wasuremono), negowanie zniszczenia (Courage in Death to kolejna kpina), a praktycznie każda akcja w Fate Decku mówi: "ja mam unit w bitwie, ty masz przejebane".

nigdy nie byłem jakimś maniakiem teorii spiskowych typu "DT robi karty pod siebie", ale tym dodatkiem przekroczyli wszystkie granice bezczelności.

howgh.

ps. Self-Appointed Prophet of Doom, respect! nie przypuszczałbym, że ktoś jeszcze oprócz mnie na tym łez padole użyłby słowa "czniają" ;).
Toshiro
Ronin*Samurai*Yojimbo*Storyteller*Poet*Tactician*Good Person

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #74 dnia: 2008-01-11, 15:27 »
Ja sie pocieszam tym, że mantis ma lepszą (imo) wersję Kaiu Taru... Yoritomo Isoshi, mimo, że kosztuje 9 golda, ma 6 siły, jest nawalonym samurajem, ma tyle samo chi, abilitke tą samą, ale bez kosztów. I do tego jest uncommonem :P

Wiadomo, pan jest z KD, ale mimo wszystko... ;p

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #75 dnia: 2008-01-11, 16:08 »
No tak teraz nic tylko wspolczuc Krabom , przy tylu dobrych postaciach i tylu dobrych akcjach fate-a to naprawde beda musieli sie naglowic co wrzucic . Szczerze wspolczuje , zwlaszcza ze ostatnio karty dla kraba staja sie coraz drozsze (powod chyba dosc jasny) .
Fajnie ze kraby sa mocne w SE , ale dwa ostatnie dodatki daly im niesamowitego powera , chyba troche zbyt duzego. Coz LE byl okresem dominacji szczurow , mantisow i ew. dragonow , teraz szykuje nam sie okres krabow i scorpionow ( na poczatku mocne byly lwy ale troche schodza w dol)

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Vol

• Spider Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: 2008-01-11, 16:38 »
Diamondowa Saori by nawet nic tym przepakom nie zrobiła :P A z chi deadem skorpiońskim to można sobie teraz pograć jak wychodzi ten mieczyk, że nie mozna tracic CHI ^^ Tyle w temacie skorpion vs krab

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #77 dnia: 2008-01-11, 16:45 »
Cytat: "kunoichi"
A wynik 0-8 już mnie nie bawi :wink:

Wyniki 0-8 to chyba my będziemy mieć :/ Chyba że nie widziałeś fenolskiego previu
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

kunoichi

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: 2008-01-11, 17:15 »
To, że jest Fenolskie preview to nie znaczy, że będzie mnie a takie karty stać, lub je trafię. No i mieć nie znaczy umieć nimi grać.

Vol

• Spider Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: 2008-01-11, 17:38 »
Ale to pretensji nie ma co miec do kart w takim razie.