Autor Wątek: Kotei Sezon 2008  (Przeczytany 5295 razy)

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
Odp: Kotei Sezon 2008
« Odpowiedź #60 dnia: 2008-06-17, 18:58 »
szło danemu klanowi jest ten ranking na akashy bo bierze pod uwage tez miejsca w top 4 i liczebność koteia
no i tam to dopiero widać moc mantisa :D top 16 to prawdziwy killer dla nich chyba ,że naprawde grają top world gracze . 1 z naszych winów to totalny fart bardzo dobrego gracza , dwa wygrane przez bardzo dobrych graczy i jeden wygrany przez gracza który wygrywa kotei w danym miejscu od 4 lat .
kotei sezon śmieszny dla wszystkich poza chyba mantisami[i chyba feneli ale to się wolę nie wypowiadać , bo xp grania nimi mam 0] . czołówka ma fun , bo decki wygrywają środek ma fun , bo ma szanse . spider mam naprawde decki którymi się fajnie gra , tona akcji i kill , kill , kill , jak mientusy za dobrych czasów . mam nadzieje, że przed worldsami będą jeszcze bardziej grywalne , bo gracze tego klanu na to zasługują . crabusi to mi troche żal . tyle supportu i tak mało winów [znaczy mało jak mało z punku widzenia mientusa to dużo] , ale tu chyba znowu weszła zemsta gości o statach unixów tylko bez kawalerii. ogólnie z punktu widzenie całego l5r sezon bardzo udany .

a co do poddawania finałów to było ich więcej i to nie tylko od dragonowych graczy.
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #61 dnia: 2008-06-17, 21:06 »
haha nieżle się Self-Appointed Prophet of Doom ubawiłem spider moze bdzie zabawny po W&D ale narazie to naprawde trzeba było mieć farta zeby dostać się top 16
mantis duuuuużo cześciej się pojawiał w 16 niz spider
boże nawet mnie nie denerwuj jęczeniem
Walec

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: 2008-06-17, 23:34 »
to prawda . tylko ,że deck mantisowy jest nudny jak ch...FFG... . ja tym samym grałem od pre testów SE . wymieniam tylko erki na lepsze . Ja bardzo liczyłem na to ,że albo H&M [choć magistratów nie nawidze fluffowo] albo ten nowy domek wniosą coś nowego i że znowu będzie się fajnie grało [nie koniecznie wygrywało] . Ale dupa h&M nie działa i działać nie będzie , bo reese oficjalnie podziedział ,że oni nie wydadzą grywalnego courtiera do mientusów [bo to niby nie fluffowe , tylko na cholere wtedy było robić H&M  , nie lepiej domke na scoutach albo coś] a ten nowy domek to taka porażka , że aż strach . 0 akcji i przestaje działać jak przeciwnik bownie /zabije/odeśle ci postać , a support do niego robi liony lepszym. To nawet nie jest whine , bo w sumie to nawet za 2 dodatki będziemy nadal grać na ehp [i dostajemy całe dwie karty w nich , ale jakie tadame xp i kisho xp znajdą miejsce w wielu deckach]. zresztą napisałem , że kotei sezon udany  ;)

always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #63 dnia: 2008-06-17, 23:52 »
Ja bardzo liczyłem na to ,że albo H&M [choć magistratów nie nawidze fluffowo] albo ten nowy domek wniosą coś nowego i że znowu będzie się fajnie grało [nie koniecznie wygrywało] .
Na strzelaczach gra się bardzo przyjemnie i nie jest to deck beznadziejny, którym nie da się grać.
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #64 dnia: 2008-06-18, 00:17 »
to fajnie . mnie sie słabo nimi gra z crabami , unixami , lionami , spiderami i wszelkimi honorówkami [za wolny force build up ] . ale ciesze się , że się KA komuś podoba .
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #65 dnia: 2008-06-18, 01:12 »
Self-Appointed Prophet of Doom mi sie tez nudno gra... pierwsza tura holding, druga postac i obsidian champion, w trzeciej przeciwnik traci prowincje, ja dwa holdingi, w czwartej przeciwnik traci prowincje ja postac albo dwie,w piatej przeciwnik traci prowincje, dostaje summonsa na postac glowna i traci osatnia prowincje... nuda... i co z tego?

I jeszcze smok: kiwne ring +fefnascie honoru, nie kiwne tego ringu, dobiore karte... wyprostuje twoja prosta postac +2 honoru... w bitwie flash +5 honoru....o mam 40... przegrales...nuda

Nie urzekla mnie slowem twoja historia.
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #66 dnia: 2008-06-18, 23:30 »
nie ale ty masz akcje na postaciach . Dragon może jest nudny z punktu widzenia mechaniki , ale co on się na macha postaciami [to samo crane i jego postacie + gunso] . mientus to tylko jadno attach i wjazd w trzy . już to mieliśmy kiedyś z orochimi . tylko tam było tona akcji [i gry trwała 5 min max ] zjadanie przeciwnika itp . mientus teraz jak nie dobierze oni daikyu to w sumie robi pass . żadnej rasie , tego nie życzy . 
ale następny sezon post worldsy zapowiada się bardzo interesująco . jeszcze więcej hybrydowych decków , postaci znowu dostają interesujące akcje [no może nie ze wszystich klanów ] . no i story line może być interesujący wojna z bogami itp . ja mam nadzieje , że jakiś team wygra te turnieje o słońce/księżyc i wybiorą mixa hitomi/jade albo yakamo/obsydian.  Mocno zastanawiam się nad zmianą klanu tylko nie wiem na co . może spider'y , przynajmniej do końca SE .
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 2008-06-18, 23:38 »
A ja, kutwa, bede te atacze tłukł do końca tej zafajdanej edycji, choćby mi miał od tego kaktus zwiędnąć! I uj! Ja sie durnym jankesom wyjuchać nie dam!

Smoooke on the waaaater... Consumed by five fires!

::)

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: 2008-06-19, 12:02 »
nie ale ty masz akcje na postaciach . Dragon może jest nudny z punktu widzenia mechaniki , ale co on się na macha postaciami [to samo crane i jego postacie + gunso] . mientus to tylko jadno attach i wjazd w trzy . już to mieliśmy kiedyś z orochimi . tylko tam było tona akcji [i gry trwała 5 min max ] zjadanie przeciwnika itp . mientus teraz jak nie dobierze oni daikyu to w sumie robi pass . żadnej rasie , tego nie życzy . 
ale następny sezon post worldsy zapowiada się bardzo interesująco . jeszcze więcej hybrydowych decków , postaci znowu dostają interesujące akcje [no może nie ze wszystich klanów ] . no i story line może być interesujący wojna z bogami itp . ja mam nadzieje , że jakiś team wygra te turnieje o słońce/księżyc i wybiorą mixa hitomi/jade albo yakamo/obsydian.  Mocno zastanawiam się nad zmianą klanu tylko nie wiem na co . może spider'y , przynajmniej do końca SE .
Za-graj krej-nem! Za-graj krej-nem!

Kakita Miyato

• Crane Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #69 dnia: 2008-06-19, 13:15 »
Za-graj krej-nem! Za-graj krej-nem!

Nieeee!! Jeszcze tego by brakowało. Self-Appointed Prophet of Doom grający Krejnem i whineujacy, że Żuraw ma najgorsze karty i odkąd on nimi zaczął grać, to Żurawie są nudne i mają karty do dupy. Przecież to może cały Klan obrzydzić. Self-Appointed Prophet of Doom- Spidery są zajebiste. Graj nimi. ;)

A co do Kotei sezonu, to trzeba przyznać, że tak wyrównanego sezonu jeszcze chyba nie było. Fakt, zawsze są jakieś 1-2 rodzynki, co mają przewagę w wygranych, ale generalnie było bardzo wyrównanie.

Zobaczymy teraz, jak to wpłynie na Race for throne, ale z tego, co się zapowiada, to Scorpy mają wygraną w kieszeni, a i ze dwie inne pozycje zajmą.

miyato,

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 2008-06-19, 20:15 »
wiesz to wszystko zależy co todd postanowi i jak on rozumie "extra points for having 3 legs" , bo jak to znaczy +4 [x2 nowy rule w tym leg'u] punkty to sobie można odpóścić zabawa to się raczej będzie toczyła kto wypchnie kogo na drugie miejsce . zaczną się dziwniaste rzeczy dziać .

Nieeee!! Jeszcze tego by brakowało. Self-Appointed Prophet of Doom grający Krejnem i whineujacy, że Żuraw ma najgorsze karty i odkąd on nimi zaczął grać, to Żurawie są nudne i mają karty do dupy.
a ja pamiętam jak gracze cranowi whinowali w testach ,że pierwsza saorka jest za 8g [bo za droga] . czułbym się jak w domu . pozatym ja już grałem taktycznymi cranami na pierwszym kosaten shiro , nie mogłem się oprzeć [ta moc hokejarza z kitsuki kagi journalem i dzigaczem klanowym ...aaa dobre czasy].
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #71 dnia: 2008-06-19, 22:29 »
Shoju na prezydenta! Otemi na premiera! I wszyscy (którzy przeżyją) będą zadowoleni.

Self-Appointed Prophet of Doom, ty masz być prophet of doom a nie master whiner / grumbler.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

marecky

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: 2008-06-19, 23:01 »
za prawde powiadam wam:

THE END IS NEAR

by fajw masters

pozdr

Cytat: ertai
Oj bo wrzuce maly hipokryto rozmowy z gg

dobrze że nie macie nagranego swojego sapania pod prysznicem :)

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #73 dnia: 2008-06-19, 23:52 »
Shoju na prezydenta! Otemi na premiera! I wszyscy (którzy przeżyją) będą zadowoleni.

Self-Appointed Prophet of Doom, ty masz być prophet of doom a nie master whiner / grumbler.

wiesz sejmi ja musze cię zawieść liony nadal dobre w nastepnych setach . ale mantis , te mantisy...one ....normalnie support dla nich lepiej działa w lionach  ;D . mnie osobiście interesuje jak się skończy to
Part of the agreement is that if the Lords of Death ever break their oath to not harm Rokugan, the souls of the Lion Clan will be tortured in the Realm of Waiting for all time.
I think it would be funny because [name changed ]  found a way to trick the Lords of Death into breaking their Oath.So dont worry J-man
bardzo mnie to interesuje .

a propo masterów to chyba już czas żeby zaczeli umierać . tak ... masterzy starzy masterzy umierają , a nowi są taintowani . [albo implodują jak ningen :D ].

Ja się normalnie nie moge doczekać worlds'ów i następnego kotei sezonu.
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

kunoichi

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #74 dnia: 2008-06-20, 08:20 »
Ja przepraszam, tainowani? Mistrzowie Żywiołów? Kto takie rzeczy wymyśla  :o Oni przy wyborze pomysłów chyba maja x scenariuszy i turlaja k4 (no bo wiecej scenario nie wymysla) który wybrac. 

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #75 dnia: 2008-06-20, 09:39 »
wiesz jeden z masterów wody był taitowany
dwóch ognia było szalonych z czego jedem taitowany
master of earth był taintowany od samogo poczatku (to ze walczył z taintem i remosował to już inna sprawa:))
mastero of air the była taitowana
chyba tylko master of the void nie miał nigdy tainta (no od biedy można powiedzien ze z nameless onem coś się stało:) inaczej z Isawa Ujina)
Walec

kunoichi

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: 2008-06-20, 10:24 »
Wiem. Ale niby Feniks w2yzbył sie tego badziewia przegonil Kinuye i ...

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #77 dnia: 2008-06-20, 13:40 »
Nie, oni po prostu co tydzień, jak idą na browara to mają taką zabawę "kto wymyśli największą głupotę do L5R" :P

Monk

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • The Sexorcist
« Odpowiedź #78 dnia: 2008-06-20, 13:43 »
Nie, oni po prostu co tydzień, jak idą na browara to mają taką zabawę "kto wymyśli największą głupotę do L5R" :P

A że robią to nad jeziorem, łowiąc ryby, to...
No dobra, nie podpuszczam ;D :D

Twoja stara liczy Koku w AEG'u.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #79 dnia: 2008-06-20, 14:06 »
Wiem. Ale niby Feniks w2yzbył sie tego badziewia przegonil Kinuye i ...
ta ta
 zwłaszcza że bloodspeakerzy nie sa tozsami z taintem Sam isawa Był Bloodspekerem nie ztaintowanym bo magia krwi to pierwotna magia feniksów dopiero potem przeszli na magię żywiołów natomiast taint przejawia się chęcią wieksze potegi czasem by czynic dobro czasem by czynić zło ale masterzy np sa na to bardzo narażeni
Walec