Autor Wątek: UCP - Mantis  (Przeczytany 6656 razy)

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
UCP - Mantis
« dnia: 2008-04-10, 22:11 »
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
UCP - Mantis
« Odpowiedź #1 dnia: 2008-04-10, 22:24 »
Dissension jest ciekawe.
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Aramasu

• Mantis Clan
  • toolbox Personality
  • *
UCP - Mantis
« Odpowiedź #2 dnia: 2008-04-10, 22:37 »
Cytat: "Ertai"
Dissension jest ciekawe.

niestety o żadnej z pozostałych kart nie można nawet powiedzieć że są ciekawe :(

Hanson

• Scorpion Clan
  • experienced Personality
  • *
UCP - Mantis
« Odpowiedź #3 dnia: 2008-04-10, 22:44 »
Moim zdaniem bez rewelacji.  Dobry wydaje się comander  i to chyba tyle. Kimita ma zbyt wysoki hr, folowerek 3 za 3 niby fajny, ale cudo to to nie jest. Unleashed archer jest jeszcze przyzwoite - na EHP nie jest potrzebne granie czegoś takiego, ale za to może sprawdzić się jako suport pod KA.

Edit: Doczytałem, że postać targetowana przez comadera ma być bez navala (autmatycznie przyjałem, że z navalem) - w takim razie nie jest dobry.

Aramasu

• Mantis Clan
  • toolbox Personality
  • *
UCP - Mantis
« Odpowiedź #4 dnia: 2008-04-10, 22:51 »
Cytat: "Hanson"
Moim zdaniem bez rewelacji.  Dobry wydaje się comander  i to chyba tyle. Kimita ma zbyt wysoki hr, folowerek 3 za 3 niby fajny, ale cudo to to nie jest. Unleashed archer jest jeszcze przyzwoite - na EHP nie jest potrzebne granie czegoś takiego, ale za to może sprawdzić się jako suport pod KA.

Edit: Doczytałem, że postać targetowana przez comadera ma być bez navala (autmatycznie przyjałem, że z navalem) - w takim razie nie jest dobry.

Jeśli jest prawdą że będzie mógł odbownąć holdingi i regiony to się może do niego przekonam

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
UCP - Mantis
« Odpowiedź #5 dnia: 2008-04-10, 22:52 »
Commander jest bardzo dobry ale znów walnęli się w clan aligmencie. On powinien być skorpionowy:/. Nawet bym te 3 Chi przebolał... Jak on by fajnie działał w Heathed Discussion :( ...
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
UCP - Mantis
« Odpowiedź #6 dnia: 2008-04-10, 23:01 »
Ten cały magistrat to taka inna wersja Fuyu. Kto to kutwa wymyślił? _^_ Jakby miał nawala to spoko. Nawet niższy HR go w takiej postaci nie ratuje.

Kitsune powinna mieć albo lepszą abilitke, albo jakiegoś keyworda. Zresztą to w ogóle powinna być Moshi, ale co tam. Omura to jakaś kpina - to tak jakby to był Unix prostujący Infantry Unixa -_-'

Yoriki do magistratów - pominę; tam trzeba akcji, nie kolejnych attachy redukujących forca
Holding powinien nie być uniqe, albo się nie kiwać.
Conscript SAILORS bez nawala - kpina jakaś chyba. Do generowania nawala mam cowardly rabble - tyle samo siły, mniejszy gold cost i 3x w deku. Pff.
Item jakby miał więcej FV, albo kosztował 2 - spoko. W takiej postaci powinien przynajmniej za te marne 3 strzelać. Bezużyteczny.
Dissension w aktualnym środowisku jest dobre i ma DWIE sensowne akcje. Przyda się.
Archers Unleashed - tylko do KA, czyli do martwego domku. Chyba, że "base Range Attack Ability" to też np. reakcja Moshi Euiko "Increase RA's strenght by 1".

Podobają mi się natomiast w miarę arty i bardzo przypadły mi do gustu fluffy.

Gdybym był casual palyerem, to nie dałbym za te paści 50 USD, ale z racji, że ja nie do końca jestem normalny to pewnie i tak to kupię. Ładnie będzie w klaserze wyglądać.

PS: Pewnie w ciągu najbliższego tygodnia te karty coraz bardziej będą mi się podobać, ale ja tak mam. Nie można jednak powiedzieć, że to coś niesamowitego -_-'

Hanson

• Scorpion Clan
  • experienced Personality
  • *
UCP - Mantis
« Odpowiedź #7 dnia: 2008-04-10, 23:01 »
Aramasu napisał:
Jeśli jest prawdą że będzie mógł odbownąć holdingi i regiony to się może do niego przekonam

O takim jego użyciu nie pomyslałem, skupiłem się na jego uzyciu ogrniczając się wyłącznie do batlefieldu. Jeżeli będzie mógł takie rzeczy robic no to będzie solidną postacią.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
UCP - Mantis
« Odpowiedź #8 dnia: 2008-04-10, 23:03 »
Cytat: "aramasu"
Cytat: "Hanson"

nie sądzę, bo target akcji musi być kartą w unicie na bitwie... czy jakoś tak...

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
UCP - Mantis
« Odpowiedź #9 dnia: 2008-04-10, 23:07 »
z tekstu wynika że będzie można targetować karty poza bitwą
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Radko

• Personality
UCP - Mantis
« Odpowiedź #10 dnia: 2008-04-10, 23:08 »
Z Baireiem to samo mówili...

Gothmog

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Barlog's Commander
UCP - Mantis
« Odpowiedź #11 dnia: 2008-04-10, 23:15 »
doklanie jest tak jak drozdz mowi. Mozna nim holding wyprostowac tak samo jak Bairei'e. Zasada targetowania karty w bitwie tylko dotyczy kart w unicie. Wszystkie karty ktore nie sa w unicie mozna dowolnie targetowac.

marecky

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
UCP - Mantis
« Odpowiedź #12 dnia: 2008-04-10, 23:22 »
Cytat: "Radko"
Z Baireiem to samo mówili...

tak jest
mój ptysiu mietowy :))

podr
i tak bairei lepszy 8)
Cytat: ertai
Oj bo wrzuce maly hipokryto rozmowy z gg

dobrze że nie macie nagranego swojego sapania pod prysznicem :)

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
UCP - Mantis
« Odpowiedź #13 dnia: 2008-04-10, 23:35 »
Bairei do holdingów może i lepszy, ale zauważyłem coś ciekawego... Ten kolo prostuje mi czary w bitwie ><"

Jedzie shugenja i to coś do bitwy. Mam EHP. Mam purge na stole. Dokładam Consumed by Five Fires (SMOOOKE ON THE WAAAATEEEER! >P), odpalam dzięki EHP, odpalam purga, prostuję Consumeda, odpalam drugiego purga, rzucam Consumeda po raz drugi...

Fajne! :D

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
UCP - Mantis
« Odpowiedź #14 dnia: 2008-04-11, 00:08 »
Cytat: "Geralt_Bialy_Wilk"
Jedzie shugenja i to coś do bitwy. Mam EHP. Mam purge na stole. Dokładam Consumed by Five Fires (SMOOOKE ON THE WAAAATEEEER! >P), odpalam dzięki EHP, odpalam purga, prostuję Consumeda, odpalam drugiego purga, rzucam Consumeda po raz drugi...
Rajt, ale z jednej karty jedną abilitkę można wykorzystać tylko raz na turę, więc chyba co najwyżej drugiego consumeda... :wink: .

BTW. Jakby jakiś miętus chciał się pozbywać swoich Archers Unleased to ja sie zgłaszam ^^. Faktycznie tylko darmowego force bumpa mi w ninjach brakuje...
Myśl. Potem pytaj.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
UCP - Mantis
« Odpowiedź #15 dnia: 2008-04-11, 00:10 »
Przeczytaj tego pana raz jeszcze, przyjacielu. On pozwala grać abilitkę po raz drugi ^.^

A akurat ten force pump to jedna z fajniejszych rzeczy do KA jaka wyszła od KD do teraz ;-)

Za to ja łyknę skorpiońskiego spella  :lol:

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
UCP - Mantis
« Odpowiedź #16 dnia: 2008-04-11, 00:20 »
Przeczytaj tego pana raz jeszcze, przyjacielu. On pozwala grać abilitkę po raz drugi ^.^
Muszę ograniczyć czytanie postów na trzech różnych forach o 23ciej z groszem :roll: . Zrozumiałem, że chcesz stawiać tego spella Baireiem...
A akurat ten force pump to jedna z fajniejszych rzeczy do KA jaka wyszła od KD do teraz  :wink:
Im dłużej czytam swój deck na ninjach tym bardziej jestem przekonany, że to na pewno jest karta supportująca HoFH a nie KA :twisted: .
Myśl. Potem pytaj.

Klepek

• temptation Personality
UCP - Mantis
« Odpowiedź #17 dnia: 2008-04-11, 11:42 »
No tak ninje maja duzo bardziej sensowne postacie z range attack niz mantisy;)A bonus 3 do forca bez opposa to juz cos
Followerek jest rewelacyjny robi to samo co imperial magistraci (tylko ze nie dyshonoruje) z tym ze jego akcja ma pewne wymogi i jest o 1 drozszy , w zamian dajac 1 do f.Miod:P
Holding spxik , moze mantisy zaczna grac na itemach;)? A najlepiej jak zaczna grac na duele ;) Naval - item z bonusem do Chi i duel:P
Luk jest badziewny az milo;)
Omura moze znalesc sie w wielu deckach nie tylko mantisowych:)
Tak wogule to swietne chlopaki maja arty , pelen szacun dla rysownikow:)

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
UCP - Mantis
« Odpowiedź #18 dnia: 2008-04-11, 14:51 »
Klepek - właśnie arty i fluffy są najlepsze tutaj XD

Akurat force pump w KA się bardzo przyda, bo chłopakom siły brakowało. Więcej! Więcej!

;]

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
UCP - Mantis
« Odpowiedź #19 dnia: 2008-04-11, 15:22 »
Dissension najlepsze. Moze w koncu ludzie przestana pakowac wszedzie postacie z poza klanu.
Time is precious. Waste it wisely.