Autor Wątek: Spider  (Przeczytany 9960 razy)

Draq

• Dragon Clan
  • inexperienced Personality
  • *
Spider
« Odpowiedź #20 dnia: 2008-04-15, 18:01 »
Mrok i zło jak na spidera przystało. Unity "pociągi" moga się zbierać do krain cienia. Czekałem na ten preview bo chciałem zobaczyć nowe kihosy, a tu zonk. W smokach ich nie użyję  :cry: .

Już widać że dodatek bedzie bardziej dopakowany od poprzedniego. Machina "coraz silniejszych kart" się rozpędza.

Ciekawie się zapowiada deck na tworzeniu postaci. Tym bardziej że "przyzywacze/wskrzeszacze" to shugenja więc będą czarami ciskać. I daigotsu się ucieszy  :? .

Ciekawe czy Daigotsu Masisha zmieści się u skorpów. 6 gold curtier. Może być wsparcie dla dishonoru.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
Spider
« Odpowiedź #21 dnia: 2008-04-15, 18:10 »
Ciekawe czy Daigotsu Masisha zmieści się u skorpów. 6 gold curtier. Może być wsparcie dla dishonoru.

Loyal
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Walec

• eternal Personality
Spider
« Odpowiedź #22 dnia: 2008-04-15, 18:15 »
Michio -> postać fajna ale trochę droga :)szkoda że niedziała już jak jest stapowany

Spider Abbot -> hmm może gdzieś się pojawi np w deku na tworzeniu postaci

The Jackal's Kiss -> reueba resurection za 3 kasy i stapowanie nie najgorsze

Darkness Unleashed -> fajna karta problem z tym że chyba z połowa monków nie ma strat honoru albo ma mały 2-3 honoru

Chuda Jinsei -> postac która może dopełnić mój deck kontrolno tworzący

Fatina -> hehe ona jest tak mroczna że ja piernicze jedziesz sobie na sorrowa bum tworzysz sobie 3 postacie:)(jak będa trzy) nawet jak się w rezolucji zginie to można w domu tworzyć postacie

Daigotsu Masisha ->za taką postac to chyba skorpiony by zabiły
pozwala ograniczyć honorówki
pozwala zbudować fajny dyshonor kontrole albo dyshonor-honor
mam mroczne pomysły
Demented Craftsman -> wsumie do deku na

Daigotsu Harushi -> ladnie bedzie wygladal w klaserze bo gry to nie zobaczy honor dyshonor

Tetsuo -> 4/4 za 7 nice brak straty honoru :(
zdolnośc fajna

Web of Pain -> lipa

Black silk castle - hmm ma perspektywy nie wielbiłbym go aż tak bardzo jest bardzo warunkowy nad jego oceną poczekam dopóki na nim nie pogram
Walec

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
Spider
« Odpowiedź #23 dnia: 2008-04-15, 18:20 »
Fatina -> hehe ona jest tak mroczna że ja piernicze jedziesz sobie na sorrowa bum tworzysz sobie 3 postacie:)(jak będa trzy) nawet jak się w rezolucji zginie to można w domu tworzyć postacie

Lepiej... wkladasz ta shugenje, ktora niszczy postac (karte) i strzela za jej F w chi albo w F przy dobrych wiatrac robisz strzal za 3 i wypinasz 3 nowych typkow :)
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Zombi Damien

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
  • Srogi Plugawiec
Spider
« Odpowiedź #24 dnia: 2008-04-15, 18:26 »
ja na razie tylko powiem tak :

UFFFFFFFFFFFFFF

Michio....

już się bałem ...

a co do kart to napisze coś konstruktywnego jak porównam czy coś się nie zmieniło, tak czy siak wracam do mojego decku na shugasach wreszcie :D

(a web of pain by było zarąbiste jeden zonk tylko.... który shugas, monk odpali DV :P ? no właśnie :D )

PS
i niech sie kraby nie boją o domek, a co do fixa to nie mówcie że daigo słaby :D
Spider Clan * Daimyo * Middle Finger of the Dark Lord * Shugenja * Shadowlands * Unique * Loyal

Lose 20 Honour.

Open/Battle: Umrzyj.

Draq

• Dragon Clan
  • inexperienced Personality
  • *
Spider
« Odpowiedź #25 dnia: 2008-04-15, 18:34 »
Loyal

Fakt, przeoczyłem...

Zombi Damien

• Spider Clan
  • *
  • Srogi Plugawiec
Spider
« Odpowiedź #26 dnia: 2008-04-15, 21:16 »
dobra pierwsze przemyslenia po odkopaniu decka a shugasach kiedy juz mam potwierdzone karty....

primo

chuda produkuje SAMURAJOW za 2 goda na ture:D = pakujemy jednak DV, Stay your blade i flankingi:D:D:D

secundo
nie ma to jak kolejne postacie spidera tak zrobione by corruptowac inne klany:D uber monk nie majacy honor lossa ani shadsa, michio bez loyala i tracacy shadsa... chyba wrutce dołącza do dragonowego Muhehheehhtsu
 :D

a kwestią doładki...

"k mam 3 kissy, to daj mi Hachigoro,Benike i Kitketa, kthxbai"

:twisted:
http://youtube.com/watch?v=grbSQ6O6kbs
 :twisted:
Spider Clan * Daimyo * Middle Finger of the Dark Lord * Shugenja * Shadowlands * Unique * Loyal

Lose 20 Honour.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
Spider
« Odpowiedź #27 dnia: 2008-04-15, 21:18 »
Cytat: "Walec"

Darkness Unleashed -> fajna karta problem z tym że chyba z połowa monków nie ma strat honoru albo ma mały 2-3 honoru

Sa akolici ktorzy daja ci monka :) Daigotsu ktory strzela za 20 do Akumy to juz jest power. No dobra przeginam

Zombi Damien

• Spider Clan
  • *
  • Srogi Plugawiec
Spider
« Odpowiedź #28 dnia: 2008-04-15, 21:32 »
no wlasnie wkurzyłem sie na swojego championa po raz pierwszy bo gdyby nie on to moze byloby shugenja, a wtedy to by bylo znacznie grywalniejsze :D tak to mozna tylko sie smiac na mysl o "strzal za 20, obniżam force o 6.A! i jeszce obniżam o twoje ph, bym zapomniał"

Lose 20 Honour.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Spider
« Odpowiedź #29 dnia: 2008-04-15, 21:47 »
Domek : kurcze, a niemozna bylo zdolnosci domku napisac : Target dead personality. Remove it from game. Destroy target personality with lower cost ? (lub wariant) ? Co za ludzie ...

Previu : niezle.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
Spider
« Odpowiedź #30 dnia: 2008-04-15, 22:03 »
Demented Craftsman jest pod Katashi'ego, bo spiderem ciezko samemu stracic honor, tez ewentualnie do dyshonoru (przeciwko innemu spiderowi, wyciagam legacy -> trace 1 -> rzucam incydent).
Tetsuo - the best grafa ever
Time is precious. Waste it wisely.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Spider
« Odpowiedź #31 dnia: 2008-04-15, 22:23 »
holding promo fajny :)
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
Spider
« Odpowiedź #32 dnia: 2008-04-15, 22:46 »
Cytat: "Centurion"
MROK, to co dostaną kraby i kuce :shock:

zadaj sobie te pytanie jeszcze raz .czy naprawde chcesz juz teraz wiedziec co dostaną CRABY i kuce?

Ja sie ciągle zastanawiam jak spiderów wsadzic do mantisowego tematycznego deck  :? a może ja to źle robie i odrazu trzeba było testować na szadsowym . w sumie kilka fajnych ziutków z -hr mamy.
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
Spider
« Odpowiedź #33 dnia: 2008-04-16, 09:56 »
A mi Mama powiedziała, że jak tak dalej pójdzie to zaraz wskoczy tu Drożdż i nas wszystkich skrzyczy :cry: .

BTW ciekawe jak bardzo popularny w różnych deckach będzie Michio. Jestem pewien, że gdyby nie honor loss, to byłby nowym wielkim przyjacielem Tsimaru i Etsuja. ch...FFG... wie, może go nawet do dyshonoru wcisnę...

EDIT: O_O To na tym forum jest auto-cenzor?
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

krzemian

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
    • www.uwolnij-orki.pl
Spider
« Odpowiedź #34 dnia: 2008-04-16, 10:44 »
Cytat: "Sephirion"
A mi Mama powiedziała, że jak tak dalej pójdzie to zaraz wskoczy tu Drożdż i nas wszystkich skrzyczy :cry: .

Prawda :D

Cytat: "Sephirion"

BTW ciekawe jak bardzo popularny w różnych deckach będzie Michio. Jestem pewien, że gdyby nie honor loss, to byłby nowym wielkim przyjacielem Tsimaru i Etsuja. ch...AEG... wie, może go nawet do dyshonoru wcisnę...

EDIT: O_O To na tym forum jest auto-cenzor?

kurde jest dobry ,nawet myslalem czy go nie wcisnac do decka ale tak naprawde to juz bym wolal wlozyc duzego sozena . A poniewaz na niego miejsca nie ma to na Pana Michio tym bardzien , aczkolwiek umiejetnosc ma zajebista

8)

ciekawe co konie dostana .Pewnie wypierdolone w kosmos szugasy 1/5 za 8 kasy ,bez kawalerii ktore nie bede sie bowowac do speli ....ehhhhh wow albo beda odbowowywac magistrejta

Zombi Damien

• Spider Clan
  • *
  • Srogi Plugawiec
Spider
« Odpowiedź #35 dnia: 2008-04-16, 11:06 »
michio niestety do dyshonoru jest swietny...

a co do uniksa to nie przesadzajmy, pewnie Jedno miejsce bedziesz musiał zrobic w decku krzemian :D

Lose 20 Honour.

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
Spider
« Odpowiedź #36 dnia: 2008-04-16, 13:15 »
ciekawe co konie dostana .Pewnie wypierdolone w kosmos szugasy 1/5 za 8 kasy ,bez kawalerii ktore nie bede sie bowowac do speli ....ehhhhh wow albo beda odbowowywac magistrejta

sprytny trick z wyminiem tu tych statów zdolnosic i traitów , bardzo sprytny.  :lol:
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

TASIEK

• Spider Clan
  • Personality
  • *
Spider
« Odpowiedź #37 dnia: 2008-04-17, 00:04 »
Hmm.
Ciekawe bardzo ciekawe.
Pojawiła sie kolejna postać do Darków oraz wskrzeszacz i niezły czar, jednym słowem nie moge sie już doczekać dodatku   :twisted:  :twisted:  :twisted:

Vol

• Spider Clan
  • Personality
  • *
Spider
« Odpowiedź #38 dnia: 2008-04-25, 00:51 »
Moja kolej:

Black Silk Castle - grywalny domek, jupi! Nic lepszego do duelówki sam bym sobie nie wymyślił - jestem w pełni zadowolony. Ale poza duelówką to ciężko może być z zastosowaniem domku (pozostają hired killery...). Tylko duelówką użyje domku z Unicornem (ja w bitwie wydueluje 2 postacie, on w bitwie usunie tylko jedną). Ogromny plus, jeden z lepszych domków w edycji (przynajmniej jeśli myśli się o duelówce:P)!

Michio - W koncu dostalem jakiegos 'all clans want that'! Jedyny minus (zawsze sie jakis znajdzie;) ) to ze jest monkiem, pod ktorych techniki nie ma.

Daigotsu Masisha - Po co mi to?! Jak by bylo lose 2 honor to by mozna bylo mrocznie kombinowac. Ale tak to na nic mi ona (pewnie pod koniec edycji wyjdzie na niej jakas mega bomba^^).

Fatina, Chuda Jinsei - kolejny tech spiderów - tworzenie postaci. Postacie do tego są świetne, ale czy sama idea decka nie będzie za wolna?

The Jackal Kiss - na papieprze ładnie wygląda - w praktyce nie wiem. Zbyt kondycyjna karta... za 4 golda mam Maseru no Oni (6F) na stałe, a tutaj za 3 golda będe miał max 5F (non uniq) na jedną ture.

Darknes Unleashed - troche mi przypomina 'goryla', ale mimo wszystko za mało jeszcze kart pod monki by coś poskładać, a monki mają tak małe straty honoru (albo wcale ich nie maja) na postaciach ze obecnie nie jest to mocne. Chociaż zawsze odejmie force'a... Gdyby tylko odejmowanie forca nie składało się po 1 justly earned victory;P

Daigotsu Harushi - n00b. Zrzuć karte za zniszczenie atachmentu? Mam od tego 2 panów, którzy robią to za darmo (a nuż jeszcze ukradną albo zbowują).

Tetsuo - K0x, ale nie bez minusów.
1. Jest monkiem, to obecnie jakby wcale nie mial traitu.
2. Nie jest shadowlandem (czasami to utrudnia. Nie wstanie z Daigotsu i takie tam).
3. Nie ma honor loosa - styl klanowy na nim nie działą

inaczej mówiąc mimo broken battle akcji, ciężko go będzie zmieścić w decku na samuraiach czy duelówce.

Spider Abot - za drogi, można włożyć do kontrolki shugenjowej i z 'paper to steel' daje rade. Ale nic specjalnego...

Demented Craftsman - w końcu będę mógł wystawić ringa, i łańcuszek kiho. Idea decku na monkach coraz bliższa, ale dalej odległa. I w końcu legacy 2 za 2! I moge dostać 1 honoru xD Suuuper, dzięki temu na bank wygram z dyshonorem;)

Web of Pain - jakiś żart.

W sumie jak narazie genialny dodatek dla spidera! I dalej mamy najlepsze artworki!:)

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
Spider
« Odpowiedź #39 dnia: 2008-04-25, 01:07 »
Cytat: "Volrath"

The Jackal Kiss - na papieprze ładnie wygląda - w praktyce nie wiem. Zbyt kondycyjna karta... za 4 golda mam Maseru no Oni (6F) na stałe, a tutaj za 3 golda będe miał max 5F (non uniq) na jedną ture.

Niedoceniasz tej karty. W przeciwienstwie do maseru nie jest jednorazowego uzytku i jest swego rodzaju sidem na lwa i unicorna.
Time is precious. Waste it wisely.