Autor Wątek: który klan wyleci z Rokuganu  (Przeczytany 3719 razy)

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
który klan wyleci z Rokuganu
« dnia: 2008-04-23, 08:15 »
The new Emperor will look upon the Clans and determine the one that has most failed the Empire during the Race:

Crab: Lowest Military
Crane: Lowest Politics
Dragon: Lowest Sprit
Lion: Lowest Total Points
Mantis: Lowest Economy
Phoenix: Lowest Knowledge
Scorpion: 2nd place Clan
Spider: Crab.
Unicorn: Lowest (Military + Knowledge)

no i co? kto poleci? Najpewniej Dragon jak wciaz bedzie wspierac Scorpiony w dazeniu do Tronu :) wery najs kutwa. podoba mi się.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #1 dnia: 2008-04-23, 08:24 »
niezle. zwlaszcza ze teraz Lwy nagle zaczynają mordowac fenoli :)
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2008-04-23, 09:22 »

no i co? kto poleci? Najpewniej Dragon jak wciaz bedzie wspierac Scorpiony w dazeniu do Tronu , wery najs kutwa. podoba mi się.

no niezupelnie tak to wyglada :wink:
nie wiem skad kopiowales ale plan ktory zdazylo mi sie czytac jest troche inny i calkiem possible 8)
Shoju na prezydenta! :)

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #3 dnia: 2008-04-23, 10:25 »
A jakiz to mroczny plan:P?
Wogule to jest bezsensowny pomysl zeby wywalic jakikolwiek klan.Glupota.

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

kunoichi

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2008-04-23, 10:31 »
Zapewne założenia są takie żeby zmobilizować jak największą ilość graczy do race. A na końcu i tak nikt nie odpadnie bo wszyscy okażą się silni, piekni i honorowi itd itp ble.

Powinni od razu zapodać hasło: jak nie uda wam się to, to i to, to nie macie klanu, a nie ściemy, cuda i teraz szerzy się panika. Chyba, że mają zamiar wprowadzić kolejne z kosmosu wzięte frakcje, może coś połączą - Modliszka + Żuraw = klan Pelikana  :twisted: Albo Skorpion i Krab = Gąsienica tudzież 100noga.

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2008-04-23, 10:35 »
lew + jednorożec = hmm ... mantykora ? :P

a nie to by bylo lew + skorpion :)

lew + kuc to raczej hiena :wink:
Shoju na prezydenta! :)

Monk

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • The Sexorcist
« Odpowiedź #6 dnia: 2008-04-23, 10:53 »
Jakbym musiał obstawiać na coś to Modliszki, choć nie śledzę wątku fabularnego od ładnych kilku lat, w każdym razie wydaje mi się że tym klanem najmniej chyba osób gra (mogę się mylić).

Jakiego klanu klimat czuję najmniej (zaznaczam - osobiste odczucia, nikomu nie życzę wypadnięcia z gry bo to chamówa teraz jeśli ktoś zacznie grać w Samuraiu jakimś klanem, nakupuje kart, wkręci się w grę, a nagle wyjdzie że jego klan wypada) - Feniks. Nigdy nie przepadałem za magami, czarami itd.

Jakiemu klanowi powinienem życzyć padnięcia, gdyby to był rpg i miałbym się wczuć w postać ze swego klanu jako Krab - chyba najpewniej Żuraw.

Patrząc od strony mechaniki jednak to każdy z klanów ma jakiegoś swojego myka na zwycięstwo, specjalnie pod niego przemyślaną część rulsów, odmienny styl gry narzucony na bardziej lub mniej sztywno, więc trochę na serio bez sensu jeśli coś wywalą.

Najgorzej pod tym względem wydaje mi się (w sensie jest nijaki, nie ma pomysłu ogólnie na "styl gry", bo można tym grać na zbyt wiele sposobów-  Smoczek).

Twoja stara liczy Koku w AEG'u.

Hanson

• Scorpion Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2008-04-23, 11:04 »
Ja zakładałem, że do odpadnięcia będzie wytypowanych 5 klanów, które zajmą ostatnie miejsca w danych sferach. Decyzja, który odpadnie zapadnie na ostatnich imprezach rejsu po tron.

A tak można juz snuć domysły.

Total (Emperor)
Tak wygląda aktualny ranking i na dzień dzisiejszy tak wyglądaja kandydaci:

1) Scorpion: 28+39+45+43 = 155  odpada dragon
2) Dragon: 36+36+40+33 = 145    odpada spider
3) Mantis: 33+43+24+32 = 132      odpada phonix
4) Crab: 35+32+33+28 = 128        odpada spider
5) Lion: 33+29+22+32 = 116         odpada phoenix
6) Crane: 30+26+25+25 = 106
7) Unicorn: 28+23+25+29 = 105
8 ) Spider: 15+23+26+24 = 88
9) Phoenix:19+12+20+16 = 67

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #8 dnia: 2008-04-23, 12:03 »
OŻ. Wiedziałem, że Grupa Trzymająca Władzę wymyśli kolejny sposób, żeby łamać sojusz Dragonowo-Skorpowy, ale tak fajnego sposobu sie nie spodziewałem. Oba klany siedzą teraz na pierwszych miejscach. Żeby było najbardziej po dżentelmeńsku i z klepaniem się po plecach, Skorpy powinny wycofać się z rejsu i oddać prowadzenie Smokom, albo Smoki oddać walkę na wszystkich frontach oprócz Spirita (który to nota bene ciągle jest podgryzany przez Skorpiona). Problem jest taki, że Skorpiony imperatorstwa nie poddadzą. Wątpię, żeby gracze Dragona także poszli na tak daleko idące ustępstwa. Tak, czy inaczej, z mojej perspektywy wygląda to interesująco.

Ale zawsze może być zupełnie inaczej i klany niezrażone skorpionowym (potencjalnym) zwycięstwem zaczną jeszcze ambitniej zbierać punkty.
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

Hanson

• Scorpion Clan
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2008-04-23, 12:09 »
Skorpion: Drodzy przyjaciela, wiecie ile pracy włozyliśmy w raca. ale nie chcemy  waszego końca. Dlatego najlepiej by było abyście przestali walczyć dzięki czemu nie zajmiecie drugiego miejsca  8)

Smok: Przecież to skorpion nieraz specjalnie przegrywał... Może tym razem będzie tak samo...?

Wyglada na to, że smok albo ulegnie manipulacją skorpiona i celowo straci drugie miejsce (swoją drogą mógłby wpaść wtedy z deszczu pod rynne gdyby to jakiś inny klan, a nie skorpion wygrał race) albo będzie walczył o pierwsze miejsce ze swoim dotychczasowym sojusznikiem co zakończy się albo wielkim zwycięstwem albo całkowitą klęską i heroicznym końcem.

Togashi Sparrow

• Dragon Clan
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2008-04-23, 12:25 »
Cytat: "Hanson"

... albo będzie walczył o pierwsze miejsce ze swoim dotychczasowym sojusznikiem co zakończy się albo wielkim zwycięstwem albo całkowitą klęską i heroicznym końcem.

I ta opcja do Smokow najbardziej przemawia :)

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #11 dnia: 2008-04-23, 13:13 »
Ja tam z innej beczki.

Jak mi zlikwiduja kuca to zostaje mi grac:

Zurawiem -> blee
Smokiem -> jakos tez niekoniecznie mi sie to usmiecha chociaz klan lubie
Przestac grac -> najbardziej prawdopodobne

Ciekawe ilu jeszcze graczy mysli w podobny sposob.
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
« Odpowiedź #12 dnia: 2008-04-23, 13:17 »
Cytat: "Erati"
Ciekawe ilu jeszcze graczy mysli w podobny sposob.

Ja tam przerabiałem to już pod koniec Lotusa jak mi myszy skasowali. Zdecydował się (w sumie przez przypadek) na Żurawia, ale jakoś tak sobie się z nim czuję. Jak mi teraz Crany skasują to mam w d.... taki interes. Przerzucę się na szachy  :?

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #13 dnia: 2008-04-23, 13:21 »
Przerzucę się na szachy

Gralem w szachy :) odpusc sobie bo tam 7 letnie dzieci tak wymiataja ze szans nie masz :)

A tak na powaznie. To nie bardzo wiem, z jakiego powodu maja zlikwidowac klan. Zeby sie ludzie starali w race? Tak znaczy co maja zaczac robic? Jezdzic na koteie w calej europie, przebierac sie, zebrac o punkty za best sportsmanshipa czy wreszcie wygrywac koteie crap deckami (bo niektore klany to raczej pod gorke maja)... w sumie mam wydawac kase, zeby moj klan teoretycznie nie zniknal a potem sie okaze ze to wielka sciema, albo ze skasuja klan Zajaca... chu im w d.
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Kakita Tatsuyoshi

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2008-04-23, 13:23 »
Naprzykład ja myślę podobnie.

Jak żurawia mi zaklepią to grał bym kucem ale że kucykiem to gra wielu innych w tym i od czasu do czasu osoba z która zbieram karty to nic mi nie pozostaje.

Skorpion: kochałem ten klan prawie tak mocno jak żurawia ale teraz to jest banda zwyrodnialców z pokurem jako championem. Paneki nawet do piet nie dorasta shoju.

smok: nie lubie smoka w erpegu i nie lubie w karciance gdyż jest nijaki nie dlatego że coś do smoków mam.

krab: mój drugorzędny klan gram nim dla fanu ale średnią zabawę przynosi dla mnie jest prosty.

pająk: tej abominacji nie ruszył bym nigdy t nie powinno istnieć.

Modliszka: jak już wielokrotnie wspominałem to to nie powinno być wielkim kalnem. Jako wielki klan to równierz jest abominacją. Jako sojusz Yoritomo to ok, jako najpotęzniejszy mały klan czemu nie ale jako wielki nigdy.

feniks: czemu nie pograł bym feniksem ale problem w tym że to podstawowy klan jakim gra osoba zbierająca ze mną karty. Poza tym nie wie czy przyzwyczaił bym się do feniksa po tak długiej grze żurawiem.

wygląda więc na to że jak zlikwidują mi zurawia przestaje grać.

Ciekawe czy ludzie z AEG'a pomyśleli o tym że kiedy zabraknie danego klanu który był od poczatku to wiele osób odejdzie od gry.

kunoichi

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2008-04-23, 13:30 »
Wyłaża z założenia, że ludzie się przerzucą. Nie wspierali, jest ich mało, nie ma sensu dla nich czegoś robić - mam nadzieję, że się przejadą ostro na lewym traktowaniu graczy.

Zniknie mi Feniks to się wścieknę i nie mam pojęcia co zrobię.

MotoChagatai

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2008-04-23, 13:31 »
Cytat: "Kakita Tatsuyoshi"
Ciekawe czy ludzie z AEG'a pomyśleli o tym że kiedy zabraknie danego klanu który był od poczatku to wiele osób odejdzie od gry.

to jest pytanie retoryczne.. ale nie ma sie czego bac gdyż Shawn Carman zpewnie iż oni już dobrze wiedzą co robią   :roll:  :roll:  :roll:
Unicorn clan Samurai* Tactician* Cavalry* Uniq* Loyal*
'Who can stop me?" only The Khan could stop himself...

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #17 dnia: 2008-04-23, 13:33 »
ale nie ma sie czego bac gdyż Shawn Carman zpewnie iż oni już dobrze wiedzą co robią

Akurat o nim mam dobre zdanie. Moze zle nie bedzie.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #18 dnia: 2008-04-23, 13:46 »
skasowli mi najpierw chi killa
potem chitika
a jak już gorzej być nie mogło to walneli mi całe ciemniaki
teraz w sumie gram czym popadnie ale jest mi z tym źle
może znowu wróce do fenoli mam taką myśl od dłuższego czasu ale popsuło to  moje zgubienie kart:/
Walec

Hanson

• Scorpion Clan
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 2008-04-23, 13:48 »
Chcieli chyba żeby cała ta eliminacja wzbudzała emocje (wszystkie klany), powodowała napięcia między klanami (skorp-smok) i konieczność rywalizacji.
Nie pomyśleli tylko o jednym - bez któregoś z klanów Rokugan będzie dużo uboższy. Czy gracze zlikwidowanego klanu odejdą z gry czy tez przejda na inny klan to ciężko powiedzieć - przynajmniej gdyby mi zlikwidowano żurawia to nie wiem co bym zrobił, ale pewne jest, że Rokugan już nie będzie taki sam.

Jedyną opcją ratunkową jest to, że klan nie zostanie całkowice zlikwidowany, ale jedynie utraci swoją dotychczasową pozycję i status wielkiego klanu, najlepie przy równoczesnym pozostaniu grywalną frakcją. kto wie, z czasem zlikwidowany klan może odzyskać swoje dawne miejsce.