Autor Wątek: Mantis Blues  (Przeczytany 2350 razy)

Kakita Miyato

• Crane Clan
  • Personality
  • *
Mantis Blues
« Odpowiedź #20 dnia: 2008-04-28, 14:25 »
Ładne określenie Klepek: "dość dobre karty". Podkreśla, że Mantisy mają gorzej, a z drugiej strony zapewnia Ci w ch...FFG... miejsca na dyskusję, gdybym się za przeproszeniem dopierdalał o power level Krejnuszków. Sprytne. Zapamiętam.

Określając jednak meritum Twojej wypowiedzi, to mogę tylko stwierdzić, jak dla mnie, to pieprzysz od rzeczy. Ciekawość i nuda decków, to rzecz subiektywna. To raz. Dwa, to mówisz o Klanie, który nie odstaje tak bardzo od reszty, jak było to np. z Klanem Feniksa w Lotusie, bądź Diamondzie.

Każdy ma prawo do określenia jego subiektywnej opini na temat kart dla danego Klanu... zwłaszcza kiedy mamy czas previewsów (i znów pamiętam słuszne oburzenie np. graczy Klanu Feniksa w tamtym okresie). Ale jak kilku kolesi, w KAŻDYM i JAKIMKOLWIEK temacie podkreśla, że Mantis jest z dupy wzięty (tak, że admin dla nich tworzy odrębne tematy), to dla mnie jest to ewidentny whine. Od Feniksów słyszałem narzekania, w większości słuszne, ale nigdy nie słyszałem od nich whine'a. I to głównie miałem na myśli w poprzednim poście.

miyato,

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
Mantis Blues
« Odpowiedź #21 dnia: 2008-04-28, 14:35 »
Cytat: "Hanson"
Gdyby Skorpion dostawał taki crap jaki mają Matisy sam bym whineował. Nie wiem, czy mniej, czy więcej ale na pewno. Krejny mają fajne, działające kompetytywne, ba, silne decki a i tak whineują na co popadnie.
Gdzie i którzy???
Wiadomo, jeden, dwóch, trzech się znajdzie. Ale w skorpionie to chyba sie tez znajda tacy...
Dobrze, zamilknę. Ani nie mam przygotowanych cytatów z aega, ani ochoty przeglądać na nowo tematy. Plus moje postrzeganie tamtejszych postów graczy żurawiowych może być już ciężko spaczone przez działalność Waakshaniego, czy jak mu tam było...
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

Kakita Miyato

• Crane Clan
  • Personality
  • *
Mantis Blues
« Odpowiedź #22 dnia: 2008-04-28, 14:39 »
Cytat: "Sephirion"
Gdyby Skorpion dostawał taki crap jaki mają Matisy sam bym whineował. Nie wiem, czy mniej, czy więcej ale na pewno. Krejny mają fajne, działające kompetytywne, ba, silne decki a i tak whineują na co popadnie.

Jeżeli grasz w tą grę tak długo, jak piszesz na tym forum, to dla mnie teraz udowodniłeś, jak szybko ludzie mogą nauczyc się wtórności i bezmyślnego odtwórstwa tylko po to, aby byc bardziej cool.

Twoja wypowiedź jest trochę o Scorpie, malutko o Mantisach i o tym, jak chujowy jest cały player base Żurawia (swoją drogą- wielkie dzięki). Zajebiście dużo wnosząca do dyskusji odpowiedź.

miyato,

kunoichi

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
Mantis Blues
« Odpowiedź #23 dnia: 2008-04-28, 14:40 »
Żurawiowe narzekanie mam na codzień (prawda Tatsuyoshi) :?:  :P  Ale sprawa jest taka, że  Crane został zaskoczony w ostatnich dodatkach masą dziwnych postaci, które niby do czegoś się nadają ale w sumie nie współgrają ze sobą. Czy Żuraw może wymiatać? Nie, ale może być bardzo solidny. Mi się zawsze wydawało, że hate Cranowy brał się z mocnych decków w przedsamurajowych edycjach, gdzie postacie były przegięte - a to wina firmy, nie graczy. A gdy raz już ktoś przywyknie do mocy, potem zaczyna narzekać, że jej nie dostaje. Ja widziałęm decki Modliszkowe bardzo ciekawe. Gdyby były absolutnie bezużytecznie nie byłoby zwycięstw. Losowych czy nie losowych ale by nie było, a tak Mantis ma jakieś tam ptk w Race militarne. Obecnie stoi trochę niżej niż decki Feniksowe, które powoli zaczynają hulać coraz mocniej.

Klepek

• temptation Personality
Mantis Blues
« Odpowiedź #24 dnia: 2008-04-28, 14:45 »
Tak naprawde to z kazdego klanu znajda sie narzekacze , kwestia tylko tego jak sa glosni. Pamietam ze na forum lionskim w czasie preview KD ludzie narzekali na Hachigoro ze jest slaby i ze drogi i ze ma wymagania i wogule z dupy.
Zgodze sie z Kakita w tym ze co innego powiedziec raz w czasie preview ze dane karty sa slabe , beznadziejne i do niczego sie nie nadaja , a co innego narzekac co chwila przy kazdej mozliwej okazji.
Ja osobiscie nie zauwazylem zadnego narzekania ze strony zurawii , choc ich forum nie czytam , a na forum aeg-a zagladam zadko. Nie uwazam tez zeby mieli jakis super mocny level , sa na pewno slabsi niz lwy/smoki/konie czy kiedys scorpy , ale napewno sa mocniejsi niz mantisy.
Bo tak naprawde Mantisy i Pajaki to sam dol lancucha pokarmowego ;)
Choc po WD moze sie to zmienic:P

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Kakita Miyato

• Crane Clan
  • Personality
  • *
Mantis Blues
« Odpowiedź #25 dnia: 2008-04-28, 14:48 »
Cytat: "Klepek"

Bo tak naprawde Mantisy i Pajaki to sam dol lancucha pokarmowego ;)
Choc po WD moze sie to zmienic:P

I tego właśnie im życzę... zwłaszcza Pająkom... bo to oni niby mają być przeciwwagą dla pozostałych ośmiu Klanów.

miyato,

Hanson

• Scorpion Clan
  • experienced Personality
  • *
Mantis Blues
« Odpowiedź #26 dnia: 2008-04-28, 14:51 »
Sephirion napisał:
Dobrze, zamilknę. Ani nie mam przygotowanych cytatów z aega, ani ochoty przeglądać na nowo tematy. Plus moje postrzeganie tamtejszych postów graczy żurawiowych może być już ciężko spaczone przez działalność Waakshaniego, czy jak mu tam było...

No popatrz ja równiez nie chce szukac argumetów po topicach bo to nie o to chodzi.
Tyle, że Waakshani to jeden z graczy, a nie wszyscy robią to co on. To tak samo jak np. Niemcy na podstawie wybryków kilku typów wszystkim nam przypinaja łatke złodzieja (sorry za takie porównanie).

Kakita Tatsuyoshi

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
Mantis Blues
« Odpowiedź #27 dnia: 2008-04-28, 14:54 »
PO części prawda, przyznaje się ale ja tylko mówię że za niektóre karty które dostały inne klany a które pokazały by się w niebieskich barwach  dał bym się pochlastać (np. lajońska artystka z nadchodzącego dodatku). Niezależnie od tego żuraw ma fajne karty i choć ostatni dodatek troche zamieszał to nadal (tu przyznam rację kunoichiemu) deki można robić solidne. A moje narzekania jesli takie były to tylko moje przyzwyczajenie do mocy polityków i dueli w Dimondzie których troche mi barkuje (ach saorka co to była za karta :wink: )

Klepek

• temptation Personality
Mantis Blues
« Odpowiedź #28 dnia: 2008-04-28, 14:57 »
Tak pamietam Saorke jeszcze przed errata , jak gralem swojimi szczurami na zurawie i mialem podzielony stol na polowe - po jednej 20 szczurow zbowowanych z Saorki (oczywiscie nie bylo zloto zeby ich odprostowac) , a po drugiej 20 szczurow nie zbowowanych z Saorki:P

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Kakita Tatsuyoshi

• Crane Clan
  • *
Mantis Blues
« Odpowiedź #29 dnia: 2008-04-28, 15:04 »
Ze szczurami każdy miał kłopot. Cięzko jest grać z całą wylęgarnią myszów :wink: . Prawda jest jednak taka że gra jest taka jak jest i trzeba grać jak się njlepiej potrafi. Fakt że częste porażki sa bardzo deprymujące (dlatego lepiej nie grać za czesto bo może to doprowadzić do rezygnacji z gry) ale az tak źle nie jest. Choć wiem jakie to denerwujące kiedy gra sie dekiem polityczny ma się fajną rękę i spokojnie mozna sie obronić a tu jedzie chags którego nie można odesłać albo teraz będzie shono który zdejmuje dueliste.

Może nadszedł czas na zmiane tali na jakąś inną ?

Zombi Damien

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
  • Srogi Plugawiec
Mantis Blues
« Odpowiedź #30 dnia: 2008-04-28, 17:26 »
proponuje hare.

kurde reggae luz ludzie :D

zauważyliście że nie narzekacie na karty tylko na to ze narzekacie :?:  :D

a ze smęceniem czekajcie na prewy, :P
mantisy będą mogły pomędzić na to co dostały....
oraz mantisy będą mogły sobie pomędzić na to co dostaną krejny(chyba że ktoś przypomni sobie o tym ze w SE miało się wygrywać battlem nie pasjansem i zmienią jednego kolesia...) :P
Spider Clan * Daimyo * Middle Finger of the Dark Lord * Shugenja * Shadowlands * Unique * Loyal

Lose 20 Honour.

Open/Battle: Umrzyj.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Mantis Blues
« Odpowiedź #31 dnia: 2008-04-28, 18:16 »
Cytat: "Klepek"
Tak naprawde to z kazdego klanu znajda sie narzekacze , kwestia tylko tego jak sa glosni. Pamietam ze na forum lionskim w czasie preview KD ludzie narzekali na Hachigoro ze jest slaby i ze drogi i ze ma wymagania i wogule z dupy.

To było w Lotusie, klepek. I w Lotusie Hachigoro BYŁ do dupy.

Crane hate brał się nie tylko stąd, że kranuch dostawał mocne rzeczy (każdemu się może zdarzyć), ale także z tego powodu, że DT pisało laurki dla Żurawi... a one zamiast się cieszyć to jeszcze narzekały że karty są kiepskie i w ogóle nie da się nimi grać.

Mantis blues : oojojoj, jak wam źle. A może zamiast narzekać zróbcie coś :) (to cytat z jakiegoś mantisa który tak skomentował WotE i reakcję Lwów :P)

Kilka osób proszę zważać na słowa. Od chujów, kurew i pieprzenia zaczyna mi się chcieć włączyć mod admina, a ostatnio poniżej 2 tygodni nie schodzę.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Bonzai

• Mantis Clan
  • Personality
  • *
Mantis Blues
« Odpowiedź #32 dnia: 2008-04-28, 18:39 »
To i ja dam swój comment...
Co prawda nie narzekam głośno, ale pod nosem owszem.
Mantisi byli killerami (RA). Aktualnie (poza deckiem na spellach feniksowych) to one częściej "zbołują"/odeślą niż zabija - co się nie podoba graczom. Persony/dedykowane akcje mantisów są tylko cieniem tego czym grałem w LE. No, ale czekam dalej, i z tęsknotą spoglądam na leżący w szufladzie mój deck Orochi :(

Self-Appointed Prophet of Doom, Gerald - ale wy faktycznie, co wejde na forum to narzekacie. Myślcie nad czymś konstruktywnym, przegiętym do tego stopnia aby eratowali karty, zamiast użalać się ;)

Kakita Tatsuyoshi

• Crane Clan
  • *
Mantis Blues
« Odpowiedź #33 dnia: 2008-04-28, 19:17 »
Ja tęsknie za porządnym duelem razem z darmowym no victory, victory or death, starym dobrym iaijutsu chalenge a o kenshinzenie, kenku dueliscie i kilku innych zurawiowych kartach nie wspomnę. To były czasy  :wink:

Tak jak niesmiertelny domek dla kraba, orochi dla modlichy, czy hevy matal dla kuca no i oczywiście szczórów czy feniksa na sezaru i kuros fire.

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
Mantis Blues
« Odpowiedź #34 dnia: 2008-04-28, 19:30 »
mnie sie nie wydaje , zeby mientusowi gracze whinowali . bo whining zakłada ze ktos z DT cie sluch i cos z tym predzej czy później zrobi .
Jak geralt juz wczesniej rzekło decki minetusowe są przedewszystim nudne [0 funu z gry] , slabe[wszystko poza EHP] , a na dokładke jestesmy uszczesliwiani wayami których nikt nie chce . to oczywiscie nie znaczy ze mientusowi gracze nie próbują zrobic grywalnych decków na HM , czy jakis hybryd na EHP . Z tym tylko ze jak dotąd gracze bedący w DT/starym playtesci/zwyciezcy duzych turniej itd pisza i zazanaczaja ze wiekszość naszych decków działa tylko i wyłącznie przy perfekcyjny
podejsciu [albo screw przeciwnika ale na to cięzko liczyc] . Dla mnie mientus byl zawsze deckiem z akcjiami na postaciach .corrupt blitz
,piraci , range etc zawsze dało sie cos zrobic w bitwie . W SE mamy paradoxalnie tone blankowych postaci , i brak supportu w sferze akcji [no bo przecież każy follower i item to karta mientusowa :roll: ] do EHP . I totalny brak pomysłu DT co zrobic z nie EHP deckami . a wystarczyłoby printnąć dwojke courtierów z jakismis akcjiami i HM stałby sie jesli nie dobry to przynajmniej interesujacy w grze .

co do uzytecznosci kart  ,no to dam mały przykład .
porównaj power lvl tych dwóch postaci które w testach zajmowały ten sam slot w cranach i w mantisach.

"the Naval 4/4 Useless Trait 2/8/3 Battle: Bow a Dishonored person w/o Attachments? [w jaki sposób minetus ma zdyshonorowac to bołg  jeden raczy wiedziec]
(Future Crane, not W&D)
4/4 5/7/4 Duelist Magistrate Commander Battle: Bow a dishonored enemy personality Gain 2 honor the controler of the dishonored person loses 2 honor for Crane  [akcja dobra do obrony i ataku . i do tego daje honor . mrok] "czujesz rózniece nie nawet statów , ale w sile akcji , synergii akcji z tym jak wygrywa klan itp ? zreszta zaczekajmy na preview mantisowe i craneowe i wtedy porozmawiam o uzytecznosci kart do danego klanu .
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Mantis Blues
« Odpowiedź #35 dnia: 2008-04-28, 20:06 »
Cytat: "Kakita Tatsuyoshi"
Ja tęsknie za porządnym duelem razem z darmowym no victory, victory or death, starym dobrym iaijutsu chalenge a o kenshinzenie, kenku dueliscie i kilku innych zurawiowych kartach nie wspomnę. To były czasy  :wink:

Czyli żal ci takich talii, które grały same i gracz był do nich potrzebny tylko do tasowania kart? Bo do tego sprowadzał się szczyt potęgi Żurawiowych duelówek, zwłaszcza po rozpowszechnieniu się kopiowania build'ów... Sorry, chłopaki, ale jak rozumiem narzekanie na 'kiepskie karty' (bo niektóre są kiepskie czy nawet fatalne), to stwierdzenie że ta karta jest taka sobie (albo : ten klan jest taki sobie) bo to nie to co Lew w Goldzie, Żur w Diamondzie, Szczur pod koniec Lotusa... dajcie sobie spokój. Dyskusja ma być MERYTORYCZNA. Stwierdzenie 'ja chce Kenshinzena' nie jest merytoryczne. Między nami mówiąc - gromadne narzekanie 'ta karta jest do bani' też nie, bo do niczego nie prowadzi.

Granie na kartach które 'chciałbym żeby istniały' to każdy Lippens potrafił (zresztą on w tym był doskonały)... Jak wam nie pasują karty które teraz istnieją, to napiszcie propozycje sensownych kart do AEGa (na forum jest instrukcja jak to zrobić), i wyróbcie sobie nazwisko grając tym co jest żeby AEG was posłuchał. Oni naprawdę robia karty na podstawie tego, co ludzie im zasugerują... a to, że to nie zawsze jest to na co miał ochotę sugerujący - cóż, kart jest dużo i różne ciekawe combosy wychodzą często w ostaniej chwili.

A co do stwierdzenia 'my mamy karty chujowe i tyle' - Tibbels grał i wygrywał tym, co 100% innych Lwów uważało za szajs i prawie skoruptował klan do końca - i dostawał za swoje winy kolejne karty i kolejne story picki. Lwy od DE do LE poza narzekaniem na forum pisały listy, groziły, machały rękami, nawet złapały jednego desingera na Genconie i powiedziały mu prosto w twarz. Ba, nawet było przesłuchanie head DT na Lwim forum, na którym udowodniono kolesiowi, że po prostu to co uważa za dobre dla Lwów nie działa (podaję Lwie przydkłady bo o nich wiem najwięcej).  Akcje Żurawiowych 'dyplomatów', którzy powodowali że Żur dostawał karty chyba na odczepnego przeszły do historii. Skorp wygrał turniej w przebraniu Żurawia, żeby dostać to na czym mu zależało. A wy co robicie ? Piszecie na polskim forum, którego nie czyta nikt poza nami (poza jednym gościem z Kansas i jednym z Budapesztu) że wam źle... Normalnie ręce opadają. Weźcie się, kur#!$%, do roboty, a nie piszcie że wam źle.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Kakita Tatsuyoshi

• Crane Clan
  • *
Mantis Blues
« Odpowiedź #36 dnia: 2008-04-28, 20:32 »
Sejmitar to było tylko wspominanie dawnych przegietych dziejów. Zakończone emotikonem żeby było wiadomo że to humorystyczne. I nie nie mówię że żuraw jest słaby bo nie jest. Widziałem co można z zurem zrobić i jak to działa (na koteiu aoshi to udowodnił). Poprostu trochę ponarzekałem na HV bo nie jak nie widziałem tam zastosowania żurawiowych postaci i tyle. Wiem że saorka kakita i cała reszta nie wróci i juz się z tym pogodziłem.

A mi źle nie jest gram se dla zabawy relaksacyjnie raz na miech czy na dwa tygodnie i tyle. Skręciłem deck najlepiej jak umiałem i najlepszy jaki mogłem zrobić działa w 60%. Wiem że z kucem i lewm niemalże nigdy nie wygram a z innymi mam rożnie. (nie testowałem tylko ze skorpionem).  Trez zrobiliśmy decko tylko na comonach uncomonach i jest fajnie. Może kiedyś pomyśle żeby zrobić coś innego albo ulepszyć to co mam ale z tym poczekam do nowego dodatku. Narazie znowu wróciłem do do starych porządnych erpegów odpoczywając nieco od L5K czy to karcianki czy to rpg.

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
Mantis Blues
« Odpowiedź #37 dnia: 2008-04-28, 20:44 »
sejmitar ale ja nie robie nic innego od 3 lat . dostaje set . testuje wysyłam wyniki . dostaje zmiany opadaja mi rece . testuje dalej . ale spoko to tylko ja . to ze mnie sie cos nie podoba , to nic nowego mnie sie ToE nie podobał [po cześci dlatego ze wiedziałem ze bedzie za niego okrutna kara]. Ale są ludzie jak kuang , Dinnen etc Oni wygrywają [nawet o teraz] turnieje wchodzą do tego przekletego top 8 itd . Ale jak siedzimy na forum i gadamy o "shapes of things to come" to nam ręce opadają . duze postaci bez akcji w koszcie unixów duzych ale bez kawalerii ? grajace na attachach .. czekaj to już chyba bylo w crabach tak z 2 edycje temu i nie działało . Weźmy np taki deck magistratowy . [zeby nie bylo ja magi nienawidze od zawsze z powodów storylinowych] . Idea nawet fajne . Karty ? nie są zle . lock down , bow , send home etc . mozna by zlozyc taki battle control . Tylko jest jeden problem , nie ma jak zdyshonorować przeciwnika [no chyba ze chcesz wsadzic scorpy za 9g]. ale spoko czlowiek idzie w zaparte i chce tym grac . No idziesz do bitwy i nagle okazuje sie ze inne klany maja akcje na postaciach [totalny mrok dla mientusowego gracza] , ale do tego spora czesc fajnych kart wymaga wysokiego ph , courtierów etc mientus tego wszystkiego nie ma . a poniewaz akcje do magich zabieraju mu sporo miejeca w decku [ no bo jak nie zabieraja do po cholere grac na magich ] . a potem dostajesz kolejne pdf i czujesz sie jak lion za kenson gakki i przed chitikiem.

moim problemem prawdopodonie jest to ze musze tez grac scorpem i cranem przewazenie i sciska mnie jak widze karty co maja synergie ze soba , albo akcje bez straty tempa gry . czysty mrok . na razie najlepiej grało mi sie spiderami na wysadzanie i ninjami scorpionowymi . zadne top tier decki , ale fun z grania ogromy .
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
Mantis Blues
« Odpowiedź #38 dnia: 2008-04-28, 21:48 »
Cytat: "THE Self-Appointed Prophet of Doom"
i czujesz sie jak lion za kenson gakki i przed chitikiem.

jezeli sie tak czujecie to chyba nie jest zle, bo wtedy lion byl topowym deckiem (tibbles costam powygrywal)
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
Mantis Blues
« Odpowiedź #39 dnia: 2008-04-28, 22:16 »
Admin Upomina

poraz pierwszy

uspokujcie się troche mniej emocji wiecej danych
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem