Autor Wątek: Dragon Preview  (Przeczytany 17871 razy)

Tendżaruk

• blank Personality
Dragon Preview
« dnia: 2008-05-12, 12:30 »
noi mamy Dragon previewsy

2 nowych kensai :)
mily armor, bardzo dobry miecz dla kensai,

ale co najbardziej sie spodobac musi - Magistrejci plus terenik, miod:)
az mi sie serducho usmiecha o tym magistrejt deku- odwrotnosc scorpionow- oni dyshonoruja zeby przeciwnik spadl z honorem, my zeby dojechac do 40 honoru :)

reszte skomentuje jak z pracy sie wyrwe

EDIT- liczac non uniki tlyko 7 Erek :D
« Ostatnia zmiana: 2008-05-12, 22:12 by Tendżaruk »
Żelazo nie klęka!!!

"Born a Dragon, but a Crab until death."

Hanson

• Scorpion Clan
  • experienced Personality
  • *
Odp: Dragon Preview
« Odpowiedź #1 dnia: 2008-05-12, 12:42 »
Nagiken i Mayako są straszni. Chciałbym takie postacie w niebieskich ramkach...
Do tego teren, z magicznym you may take aditional. Gdyby nie 1 focusu też bym myślał o jego graniu. Są też kolejni kenseje, a wszystkie pokazane akcje są przewidziane dla smoków.

Imo smoki dostały naprawdę grywalny support do swoich decków.

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2008-05-12, 13:23 »
pytanie:

czy jak mam ten teren na stole i odsyłam kolesia z restoring order to czy wejdzie efekt zniszczenia?

moim zdaniem nie bo efekt terenu wejdzie dopiero po tym jak restoring sie rozegra cały

Kakita Tatsuyoshi

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2008-05-12, 13:31 »
Dokładnie się zgadzam z zurawim przedmówcą. Sam chciał bym takie karty w zurawiu szczególnie magistratów. 4ph plus odsyłająca akcja plus taki terenik to coś wspaniałego. Nie mówię że karty żurawiowe są kiepskie bo nie są sa bardzo fajne choć trait courtier na nowym asahinie sprawił by że ta postać była by mega dopakowana. a tak jest tylko bardzo mocna  ;D

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #4 dnia: 2008-05-12, 14:04 »
Battle dishonor moze teraz ladnie smigac... Teren z untested scoutow + akcja a potem nastepna jesli sie bronimy :) Nagiken kurde mocarny.
Time is precious. Waste it wisely.

Tendżaruk

• blank Personality
« Odpowiedź #5 dnia: 2008-05-12, 14:11 »
Raven nie jest tak jak mowisz,
rozstrzygasz wszystkie efekty kart po kolei, czytaj dokladnie w takiej kolejnosci jak jest na karcie, w tym przypadku teren dodaje dodatkowy efekt,
wiec zagrywamy Restoring- jedzie do domu. dyshonoruje sie. kleka. jest niszczony.

problem polegac bedzie na tym zeby sie ruszyl , devous explorer czy determinacja chyba wleci do deka.

ladnie to bedzie wygladac z untested scoutami :))

Edit - zal tylko ze nie przedrukowali tego sedziego w wersji non unik:(
Nagiken wyzywajacy na pojedynki na PH bylby bardzo mily.

EDIT2 - literowki to juz choroba
« Ostatnia zmiana: 2008-05-12, 14:15 by Tendżaruk »
Żelazo nie klęka!!!

Kakita Miyato

• Crane Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2008-05-12, 14:39 »
Bardzo silne karty Dragony podostawały. Jak zobaczyłem dwie pierwsze postacie, to zwątpiłem, a i reszta trzyma poziom. Jak już pokonamy Kraby, może godnym dla nas przeciwnikiem będzie Dragon?? :D

miyato,
« Ostatnia zmiana: 2008-05-12, 14:53 by Kakita_Miyato »

Tendżaruk

• blank Personality
« Odpowiedź #7 dnia: 2008-05-12, 14:49 »

Miyato- niewiem czy wiesz ale juz mamy dzialania wojenne, cos nam na terenach podleglych rodzinie Asahina taintem pachnie,
wiec niewiadomo kto was wykonczy pierwszy - My czy Skorupiaki :P

zeby nie bylo offtopika -

Te open kiho bedzie bardzo dobre do enlightmenta, oraz pojedynkowca,

Ten gunso hmm strzal za 9 plus strzal za 5? i pozniej juz tylko trojeczki :/ 
przynajmniej to akcja zabijajaca na postaci a w smoku to wielka zadkosc.

Bitewne kiho- dobre dobre,benika here we come, tylko kto gra na militarnych mnichach w smoku, moze wreszcie nie tylko pajeczaki beda mogli sie wykazac...

Wytatuowany mnich - kolejny lancuszek szczesliwych kopiowaczy sily do MFC??
Żelazo nie klęka!!!

Hanson

• Scorpion Clan
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2008-05-12, 14:59 »

Miyato- niewiem czy wiesz ale juz mamy dzialania wojenne, cos nam na terenach podleglych rodzinie Asahina taintem pachnie,
wiec niewiadomo kto was wykonczy pierwszy - My czy Skorupiaki :P

Aha, a skądże to taką wiedze zaczerpnąłeś? Pomijam już fakt, że ziemie Asahina są na samym południu. Mieliście już show z prochem gaijinów więc nic wam do Asahina :P

Równiez wracając do previu: Ładnie układają sie puzle decku magistrajckiego. Agito plus Nagiken i jakiś koks sprzątnięty, honor zrobiony. Naprawe ładnego kopa dostanie ten deck.

mihau

• Dragon Clan
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2008-05-12, 15:54 »
Ja, jak to juz nie raz mowilem oceniam ze wegledu na przydatnosc w deckach ->

1  Kitsuki Mayako - przyjemna, bardzo dobrze za taka tania, nie wiem w sumie musze potestowac Magistratów znow...
2  Mirumoto Toshiyuki - kensja, milo, nie widze cos tego decka jak narazie (za malo akcji) ... zobaczymy
3  Kitsuki Nagiken - ad 1)
4  Kensai's Blade - mieszane uczucia, w sumiem mam lepsze bronie, sprawdze w praniu
5  Mirumoto Atsushi - nie widze zastosowania
6  Mirumoto Otohiko - szkoda ze za 8, sprawdze go na 100% ...
7  Insurmountable Obstacle - revela !
8  Rising Lava Strike - nic nie warte
9  Togashi Binya - przesmieszny koles, bedzie grany u mnie, bardzo mi sie podoba, TATUAZE :D
10 Song of the World - ad 8
11 Kote - do duelowki nie wcisne bo dopaka marna, do inncyh dekow nie ma po co -> ad 8
12 Lightening the Load - ad 8

----
long story szort -> dobry previw, ciekawe postacie, stawialem na kensaji i sie nie przeliczylem, smok jak zwykle nie ma jednej lini programowej wiec mamy all po troche, ciesze sie, szczegolnie ze wzgledu na wsparcie magistratow (choc nadal uwazam ze nie da sie skleciec DOBREGO decka na Smok - Magistrat - Dishonor), co do reszty to teren jest pocieszajacy jak by tez z WaD wyszla Errata do Moto/Hida/Shiba/ Tsimau to juz bomba :D, zal mi tylko ze nie ma zadnego supporta dla mojego ukochanego Osiwcenia (ok, jest duel Uników :D)

Ogolnie oceniam calosc na mocne 4+

Togashi Sparrow

• Dragon Clan
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2008-05-12, 16:27 »
... zal mi tylko ze nie ma zadnego supporta dla mojego ukochanego Osiwcenia (ok, jest duel Uników :D)

Masz nowe kiha.

Chemik

• Spider Clan
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2008-05-12, 16:51 »

10 Song of the World - ad 8

Owrajt ja porposze 3 sztuki do fenola...

Dragon dostal b.dobre karty.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #12 dnia: 2008-05-12, 17:03 »
Dajcie spokoj... genialny pre dla Dragona. Teraz skonczyl sie dyshonorujacy skorpion a zaczal Dragon... restoringi to beda lataly jak szalone chyba... nie mowiac juz o tym, ze dostali chlopaki jeszcze kensaiow i grywalne karty... oj chyba sie tier 1 deck w dragonie z ringowki zmieni na cos innego :)
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Togashi Yeti

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2008-05-12, 17:34 »
w końcu coś nowego i świeżego, po całym żalu, jaki był w StS i HV. ech, Song of the World to już kolejna non-unique erkowa akcja, której będę musiał złapać komplet. mój portfel już szykuje sznur na stryczek.
Toshiro
Ronin*Samurai*Yojimbo*Storyteller*Poet*Tactician*Good Person

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #14 dnia: 2008-05-12, 17:34 »
Oj chyba jednak ringowka ciagle lepsza :)

mihau

• Dragon Clan
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2008-05-12, 18:40 »
3 sprawy:

1) song of words czy jakos tak -> po co mam trzymac karte co mi podgladnie 5 kart ? ja nie wiem. wybaczcie mi kupi jestem ale to jest karta ktora sie za nic nie zmiescie bo po co ?? jak by dociagal 1 karte po tym OK ale tak ? ze co bede wiedzial co idzie ? eh... jest Gisej Toszi, jest TKM, jest Kme, jest ta mala szugaska .... nie wiem czemu sie zachwycacie ale chetnei zaobacze jak bedziecie tego uzywac (to NIE sarkazm, lecz pokorna prosba o nauke)

2) Dragon na Dishonorze jest OK, przed koteje uważałem to za SUPER pomysł i nadal tak uwazam, ten deck jest bardzo przyjemny, kombinowany i ciekawy (wg mnie oczywiście) ale ma jedna KUREW*****O wielka wade jak koles sie nie bedzie dishonorowal to lipa i to po całosci wiec masz do wyboru - wpychasz Saje, Kaukatsu i cala reszte Scorpów (tracisz na szybkosci decka + silnych dragnach) lub wpychasz akcej an dishonor (co za tym idzie tacisz na akcjach ktore robia cos poza dishonorowaniem) - popatrzcie czym Cie dragon moze zdishonorować (GRYWALEN KARTY!) -> Assigme Balme, Mirumoto cos tam ten 4/4, Duel z limita (koles moze przyjac wiec 1/2 na 1/2), no i teraz ten teren -> WOW, na koniec pragne podkreślić że super jest deck na Mag / Dishonor i lubie go bardzo, ale jak koles sie nie zdishonoruje sam lub bedzie sie lapal na sztuczki to nic nie zrobisz btw mag. sa drodzy i deck jest wolny

3) i co ja z tymi kiho w Ośwecenieu zrobie :D
« Ostatnia zmiana: 2008-05-12, 18:45 by mihau »

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #16 dnia: 2008-05-12, 19:14 »
popatrzcie czym Cie dragon moze zdishonorować (GRYWALEN KARTY!) -> Assigme Balme, Mirumoto cos tam ten 4/4, Duel z limita (koles moze przyjac wiec 1/2 na 1/2), no i teraz ten teren -> WOW, na koniec pragne podkreślić że super jest deck na Mag / Dishonor i lubie go bardzo, ale jak koles sie nie zdishonoruje sam lub bedzie sie lapal na sztuczki to nic nie zrobisz btw mag. sa drodzy i deck jest wolny

Jest jeszcze allegations, coward, imperial magistrates, district governor, high courts. Nie ma co rozpaczac az tak bardzo moim zdaniem :)

Monk

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • The Sexorcist
« Odpowiedź #17 dnia: 2008-05-12, 19:59 »

1) song of words czy jakos tak -> po co mam trzymac karte co mi podgladnie 5 kart ? ja nie wiem. wybaczcie mi kupi jestem ale to jest karta ktora sie za nic nie zmiescie bo po co ?? jak by dociagal 1 karte po tym OK ale tak ? ze co bede wiedzial co idzie ? eh... jest Gisej Toszi, jest TKM, jest Kme, jest ta mala szugaska .... nie wiem czemu sie zachwycacie ale chetnei zaobacze jak bedziecie tego uzywac (to NIE sarkazm, lecz pokorna prosba o nauke)

Nie znam się na Smokach, nie wiem czy to się mieści komuś w decku czy też nie i w jakim decku... Ale wydaje mi się że w tej karcie nie chodzi jedynie o poglądanie pięciu kart, ale przede wszystkim o to że można je sobie ułożyć po tym jak się chce, w zalezności od tego co jest potrzebne / będzie zaraz na łapce. To chyba nie jest takie glupie, nie?

Oczywiście są inne możliwości które wymieniłeś interweniowania w podobny sposób w fate draw, ale jeden lubi piwo, a drugi jak mu nogi śmierdzą, więc im więcej opcji tym ciekawiej coś złożyć "pod siebie" wg własnego pomysłu etc.. Jakimś strasznym crapem karta nie jest:P

Nie wiem może faktycznie po prewiu włączyło mi się "cudze chwalicie, a swojego nie znacie mode", bo jakoś widzę dużo dobra do innych klanów, a.. ale nieważne bo będzie że marudzę i będę linczowany :P
« Ostatnia zmiana: 2008-05-12, 20:06 by Monk »

Twoja stara liczy Koku w AEG'u.

Hanson

• Scorpion Clan
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 2008-05-12, 20:04 »
Właśnie, ta karta ma służyć możliwości podejrzenia i zmiany kolejności. A to jest dużo wbrew pozorom, można po tym rozplanować całą ture tzn. moment użycia fukuruku, zamiany karty favorem, odpalania abilitek wymagających zrzucenie karty, ustawienia dociągu na koniec, ustawienie focus poola itd. Ma 4 focusu, więc można mieścić także w deckach bazującym na wysokich fv.
Nie jest to jakiś mega mrok, ale ma szanse zobaczyć gre.

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #19 dnia: 2008-05-12, 20:43 »
Bardzo dobre karty Smok dostał, biędzie trzeba potestować nowych magistratów w żurach kontrolnych na honor/dyshonor może urodzi się coś ciekawego.
Ale i tak super suport.