Autor Wątek: Private Shrine + Lion & Unicorn  (Przeczytany 5590 razy)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
Private Shrine + Lion & Unicorn
« dnia: 2008-05-19, 23:26 »
W niektórych pre-release kits rozesłanych do sklepów zamiast promki "words &  deeds" wysłano:

Private Shrine (Region)
Temple * Singular.
Battle: Bow this card: Give all your honorable Personalities at the current battlefield +1F, or +2F if the current battlefield is at this card's province.
Many prominent families maintain private shrines to their own bloodline, in addition to the Kami's.

BoxTopper do W&D:

Lion & Unicorn (Event)
If you control a Unique Personality: Starting with you, each player targets one of his Unique Personalities. Destroy all Personalities this targeted.
The Lion Champion drew his blade as the castle burned. "I have come to avenge my father." The Kahn sneered, "No, to join him."
« Ostatnia zmiana: 2008-05-20, 00:00 by kempy »
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
Odp: Private Shrine + Lion & Unicorn
« Odpowiedź #1 dnia: 2008-05-19, 23:45 »
Event potezny.
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

TooS

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • In your base, smashing your statues.
« Odpowiedź #2 dnia: 2008-05-20, 00:01 »
bardziej podoba mi sie region,

event bylby zajebisty gdybym to ja mial targetowac przeciwnikowi typa, a tak to takie lekkie meh, ja sobie zabije slabego unika, on tez, ja koksa, on slabiaka ... takze kiepawo... z drugiej strony, jak wejdzie wczesnie to moze pomoc, ale to wszystko zalezy co na stole bedzie ...

Monk

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • The Sexorcist
« Odpowiedź #3 dnia: 2008-05-20, 00:22 »
Hahahah bez sensu ten event  :'(

Twoja stara liczy Koku w AEG'u.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2008-05-20, 02:14 »
Event głupi, bo nie działa na przykład na kraby. To jest card effect, można go znegować/delay'nąć, jeśli się nie mylę :/

Jednocześnie dla crabów przez to nieużyteczny w ten sposób, bo jeśli krabowi wejdzie taki event, to to jest jego card effect, a na kartach zwykle jest "other players card effects". Za łatwo jest się przed tym obronić i zbyt duży koszt ma. Fajne do decku na dziwnych rzeczach. Bo dziwacznych eventów jest cała masa ;P Problem jeszcze, jak wchodzi kiedy my mamy unika, a przeciwnik nie  ;D

Monk

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • The Sexorcist
« Odpowiedź #5 dnia: 2008-05-20, 03:02 »
Event głupi, bo nie działa na przykład na kraby. To jest card effect, można go znegować/delay'nąć, jeśli się nie mylę :/

Jednocześnie dla crabów przez to nieużyteczny w ten sposób, bo jeśli krabowi wejdzie taki event, to to jest jego card effect, a na kartach zwykle jest "other players card effects". Za łatwo jest się przed tym obronić i zbyt duży koszt ma. Fajne do decku na dziwnych rzeczach. Bo dziwacznych eventów jest cała masa ;P Problem jeszcze, jak wchodzi kiedy my mamy unika, a przeciwnik nie  ;D

Nie rozumiem co chciałeś przez to zakomunikować. Większość grywalnych Krabów obecnie to uniki i iwent wchodzi w nie jak w masło. Podobnie jak się domyślam jest zresztą z innymi armiami. Dlatego też to taki nowy Festiwal Chryzantem, czyli karta broken. Oczywiście może wyjść na początku gry gdy jeszcze nie ma całego stolu zapelnionego personalkami, ale tak czy siak nie jestem fanem tego typu kart, które pojawiają się od tak same z siebie i ściągają ze sobą cały stół postaci.

Twoja stara liczy Koku w AEG'u.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #6 dnia: 2008-05-20, 03:35 »
Ja tam powiem jedno :) Katsu i Yajinden FTW
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #7 dnia: 2008-05-20, 07:16 »
Ja tam powiem jedno :) Katsu i Yajinden FTW

dokładnie o tym samym pomyślałem:P
Walec

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #8 dnia: 2008-05-20, 08:19 »
Jak mi już wyjdzie ten Sozen to zabijaj sobie tą postać :D
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
« Odpowiedź #9 dnia: 2008-05-20, 11:24 »
Cytat: Paku
Jak mi już wyjdzie ten Sozen to zabijaj sobie tą postać Chichot

Tia... Żeby czasem... Sozena (jednego i drugiego) nie mogą zabić tylko akcje przeciwnika. Więc ten event wciąga go jak "ciotka Róża kiełbasę". Jak dla mnie event MROK.
« Ostatnia zmiana: 2008-05-20, 23:06 by Jar Jar »

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2008-05-20, 13:18 »

Tia... Żeby czasem... Sozena (jednego i drugiego) nie mogą zabić tylko akcje przeciwnika. Więc ten event wciąga go jak "ciotka Róża kiełbasę". Jak dla mnie event MROK.

Dokładnie o to mi chodziło. Jak krabowi wyjdzie, to jego sozen czy grzyb tego nie przeżyje, jeśli go sobie wskaże, ale jak wyjdzie przeciwnikowi, to jak najbardziej - weźmie na klatę i tylko się zaśmieje.

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #11 dnia: 2008-05-20, 13:44 »
Za bardzo losowa karta zeby ja grac tak naprawde , wychodzi Ci jak masz z uniqow tylko championa na stole , a przeciwnik nie ma zadnego uniqa i jestes w dupie , wychodzi odwrotnie jest ok. Na jakis deckach z deadami (soul jary , katsu itp) to moze smigac , gdzie indziej raczej watpie:P

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #12 dnia: 2008-05-20, 14:15 »
Do skorpa i odpalamy AB :P :P
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2008-05-20, 14:16 »

Dokładnie o to mi chodziło. Jak krabowi wyjdzie, to jego sozen czy grzyb tego nie przeżyje, jeśli go sobie wskaże, ale jak wyjdzie przeciwnikowi, to jak najbardziej - weźmie na klatę i tylko się zaśmieje.

event nie jest akcja :)

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #14 dnia: 2008-05-20, 15:44 »
To takie troche gorsze occult murders (ktorego bylem wielkim fanem) wiec mnie sie tam podoba :)
Time is precious. Waste it wisely.

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #15 dnia: 2008-05-20, 16:12 »
Do skorpa i odpalamy AB :P :P
Yo, jakbyśmy nie mieli 666 sposobów na wysadzenie swoich postaci innymi metodami, które dodatkowo już siedzą w decku i nie trzeba dociskać jeszcze jednej karty do dynastii...

Event jest fajny. raczej grać go nie będę, ale jest fajny i tak.
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

katsa

• experienced Personality
« Odpowiedź #16 dnia: 2008-05-20, 20:05 »

Dokładnie, i Sozen i Daizu się składają. Tak czy owak event bez sensu, wchodzi nawet jeżeli Ty masz uniqua a przeciwnik nie, w odwrotnym przypadku nie. Z dupy.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2008-05-20, 22:27 »

No tak, nie jest akcją, ale jest card effectem, czyż nie?

Hm. Sprawdziłem. Na grzybie i sozenie faktycznie chodzi o akcje. Natomiast na pani Yaheiko to już co innego xD

kunoichi

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 2008-05-21, 08:37 »
Yaheiko nie jest uniqiem aby pod event dojść... chyba, że znowu coś przeoczyłem. A ogólnie evencik b dobry. Art by pokazali lepiej..

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 2008-05-21, 09:20 »
Yaheiko nie jest uniqiem aby pod event dojść... chyba, że znowu coś przeoczyłem. A ogólnie evencik b dobry. Art by pokazali lepiej..

chodzilo pewnie o Yasuko