Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
3.) - ilość kart innych niż powyższe dwie rarity ( Rare, Promo, Fixt etc ) : max 6 na deck ( dla graczy z niskim stażem 10 - niski staż to poniżej pół roku grania w legendy ).
3x Holding klanowy, 2x Legacy, 1x Champion? To nawet mi 3 erki ze startera sie nie zmieszcza?
Champion => a nie potrafisz grać bez ?
Ilośc efektywnych kombinacji na talie jest ograniczona. Liczy się skill, wiadomo, ale odnośnie samych talii to poza małymi zmianami nie da się pewnie nic przełomowego wymyślec na tym polu i odkrywczego wielce. Pewne karty dzialaja ze soba po prostu, inne nie, wsio na temat.
Tu dochodzimy do miejsca w ktorym warto by zapytac zapewne po co tak naprawde ktos gra - czy dla wyniku czy dla przyjemnosci grania samego w sobie jedynie. I na czym gra dla niego polega - czy na graniu wlasnym deckiem czy takim zlozonym przez kogos innego.
Ucinanie nie prowadzi do niczego tak naprawde, bo w koncu powstana decki poucinane w tym wymyslonym formacie ktorymi i tak wszyscy beda grali albo i nie, to zalezy od graczy juz wlasnie czy chca cos kopiowac czy kombinowac swoje.
Cytujktórym będę mógł pokazać że za 100zł można pograć całkiem sympatycznie.Mój znajomy wydał od początku Samuraia 50zł i się dobrze bawi. Co prawda parę kart mu się pożyczyło (najczęściej erki) co nie zmienia fakty że można
którym będę mógł pokazać że za 100zł można pograć całkiem sympatycznie.
Bah, bez sensu format, zabieranie sobie opcji, ciekawych decków tak nie poskładacie. Nie lepiej sproxować sobie rary, jak Cie nie stać? Ew. pożyczyć od kogoś na turniej?
Btw - co wy z tymi nowymi graczami? Sprzedajecie heroinę? 'Ta gra nie jest droga, popatrz, złożyłeś deck za stówkę.', a prawdę powie się potem, jak już będzie uzależniony?Uśmiech
Osobiście uważam, że idea warta jest wskrzeszenia. Z drugiej strony obawiam się, że są klany takie jak chociażby Feniksy, które bez erek daleko nie zajadą. Niemniej, ja Cię Jacek popieram tylko po raz kolejny mam niezłą zabawę, kiedy na całkiem niezły pomysł ktoś odpowiada z d...y argumentami. Przecież nikt wam malkontenci nie każe z takim okrojonym deckiem startować na kotei. Mnie się właśnie wydaje, że takie ograniczenia każą wyjść poza pewien dostępny w sieci schemat czyli tym samym zmuszają do samodzielnego myślenia... To moim zdaniem poza klimatem jest również (a dla niektórych przede wszystkim) rozrywka intelektualna... Zmiana warunków to nie tylko szansa dla nowych graczy na złożenie taniej talii ale też wyzwanie dla starych. Po prostu walka z entropią. No i czasami się okazuje kto myśli a kto gra portfelem.Tyle mojego zdania.
Self-Appointed Prophet of Doom:Something like :6/4/3Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality . Random dude:Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.
Przecież nikt nikogo nie atakował, nie napisał że pomysł jest do dupy itd.
Bah, bez sensu format,
zabieranie sobie opcji, ciekawych decków tak nie poskładacie.
Nie lepiej sproxować sobie rary, jak Cie nie stać? Ew. pożyczyć od kogoś na turniej?
Cytat: Monk w 2008-05-31, 21:15Przecież nikt nikogo nie atakował, nie napisał że pomysł jest do dupy itd. nie??Cytat: katsa w 2008-05-31, 20:21Bah, bez sensu format, szczegóły....w zasadzie deck z limitami w intencji ma grać z innym deckiem z limitami co powinno wyrównać szanse... a nie występować na koteiu czy turnieju gdzie ludzie mają poupychane decki erkami...Cytat: katsa w 2008-05-31, 20:21zabieranie sobie opcji, ciekawych decków tak nie poskładacie. a udowodnisz?? ja osobiście spotkałem sie z innymi reakcjami jak miałem decki poskładane na większej ilości commonów i uncomonow niż pakowania w deck 80% ereka poza tym jakich ciekawych decków?? w większości topowych decków co najwyżej zmienia sie postać dwie... wszystko jedzie na utartych schematach ;/Cytat: katsa w 2008-05-31, 20:21Nie lepiej sproxować sobie rary, jak Cie nie stać? Ew. pożyczyć od kogoś na turniej? jak Cie stać luz.. a jak nie idzie pożyczyć bo ktoś tego samego używa ?? pożyczyć doomed intention w zasadzie nikt nie każe tak grać nie chcesz nie grasz prosta sprawa...