Autor Wątek: Werbowanie nowych graczy  (Przeczytany 3474 razy)

Walec

• eternal Personality
Odp: Werbowanie nowych graczy
« Odpowiedź #20 dnia: 2008-06-30, 10:09 »
jest nawet czasami turnieje tak były robione ale się od tego odeszło bo polowa kart nie działa ła tak jak powinna:)
Walec

Kakita Tatsuyoshi

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 2008-06-30, 10:57 »
nawet storyline nie jest taki najgorszy. Można go po drobnych przeróbkach używać w sesjach.

Ty chyba nie wiesz co mówisz albo nie miałes do czyniania ze storylinem a czasach z przed przewrotu skorpiona. Obacny storyline to absolutne dno. A to co zamierzają zrobić w nastepnej edycji a o czym mówił Self-Appointed Prophet of Doom to będzie tak: jesteś na dnie oceanu w rowie mariańskim i tam leży obecny story line nadejdzie nowa edycja i nagle słyszysz pukanie coś dobija sie do dna od spodu. CO to jest myślisz sobie, a to własnie kolejne storylinowe pomysły AEG'a tak nisko upadły.

PS. Żeby poprowadzić coś z obecnego storylina trzeba być niezłym samobójcą gdyz nie ma tammiejsca dla graczy jko dla tych którzy zmieniają bieg wydarzeń.

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 2008-06-30, 12:41 »
wiesz jak ja bym grał scorpionem , i race wyglądał by tak jak wygląda , i dragony[mam tu na mysli graczy] nadal był tak dziecinne jak są to też bym się cieszył story linem . jak mientusy miału dakka i story line winy , to ja też miałem nadzieje ,że coś się polepszy [a potem dali nam magistratów , wykastrowali naval i range attacki , ale spoko "you had gohei now suffer" nadal chyba działa].
Po co wy gracie
wiesz ja nie wiem ile ty grasz , bo ja osobiście nie mam już ochoty sprawdzać jak bardzo mój deck nie działa przeciwko lion'om[tomiora] , crane'om[gaijina] , a mirrorów z kitsune grać nie chce . to już wole potestować sobie przyszłe dodatki i pojęczeć jak mientusy nie działają .
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #23 dnia: 2008-06-30, 13:31 »
ja już od dłuższego czasu gram nie dla karcianki tylko dla graczy dla ludzi powiązanych z legęda mimo że wielu z nich odeszło już z tej karcianki ale np ostatnio kotei umocnił moja słabnąca wiarę w graczy (Wawa przemyśl kraków dzięki że byliście:) )

ale samurai mi sie srednio podoba co prawda jest więcej miejsca na kombinację i widac bardzo różnicę w skilu gracza nawet grających tym samym dekiem ale bardzo nie podoba mi się spłaszczenie rodzajów deków poza tym wywalenie szczurów i ciemniaków bardzo moim zdaniem zaskodziło tej karciance
Walec

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #24 dnia: 2008-06-30, 14:51 »
Bayushi Seita

Chyba mylisz pewne pojecia. Nie werbuje sie nowych znajomych tylko nowych graczy. Ja mam swoich znajomych od karcianek i gram z nimi we wszystkie karcianki, ktore sa fajne, jezeli legenda przestanie byc fajna to przestane w nia grac... nie gram w ta gre zeby poznac nowych fajnych ludzi, bo ja juz znam fajnych ludzi :] wiec nie potrzebuje szukac sobie nowych kolegow namawiajac ich do grania, potrzeba nowych graczy po prostu, ktorzy by w to grali dla gry, a nie dlatego, ze mnie znaja (czy kogos kolwiek innego). Jasne, ze community jest wazne, i ze dzieki temu ta karcianka jeszcze w Polsce istnieje, ale jezeli myslisz, ze gracze (starsi) wybiora zamiast zony i dziecka udzial w turnieju czy cos podobnego to sie mylisz.
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #25 dnia: 2008-06-30, 16:51 »
i tu chyba się ertai różnimy dla mnie zaczynanie jakiejś nowej aktywności głównie wiąże się z poznawaniem nowych ludzi jeżeli kisisz się ciągle w tej samej grupie osób to trochę to upośledzone myślenie.

Walec

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #26 dnia: 2008-06-30, 16:57 »
Grunt, ze podales przekonujace mnie argumenty... to pozostaje mi przeprosic Ciebie, ze uposledzenie mysle  :-\
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 2008-06-30, 17:04 »
znam kilka osób którzy maja zone lub/i dziecko i daja rade grac w karcianke i jezdzic na turnieje. trzeba tylko chciec

Togashi Sparrow

• Dragon Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 2008-06-30, 17:19 »
Co to za autoreklama, mistrzy horror? :)

Monk

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • The Sexorcist
« Odpowiedź #29 dnia: 2008-06-30, 17:57 »
Powiem tak - pomiędzy jak najbardziej porządanym krytycznym podejściem do danego tematu, brak zachwytu wszystkim i fanboystwa, co jest jak najbardziej oznaką dorosłego podejśćia do sprawy, a whinowaniem jest cieńka granica i każdy ma prawo postrzegać to gdzie ona leży inaczej. Natomiast poziom whinu nieco mnie zaskakuje ostatnio na forum, przez co być może jestem infantylny, ale mając długą przerwę w grze po powrocie osobiście bardzo pozytywnie postrzegam to co zobaczyłem.

Nie ma co wg mnie więc co tęsknić do "starych dobrych edycji" tylko spojrzeć w przód i zastanowić się co my jako gracze możemy zrobić by było lepiej, ruszając ze sprawami na które mamy wpływ i olewając te na które wpływu nie mamy.

Jeśli ktoś zostaje przy grze to mówi to jak dla najlepiej samo za siebie, więc nie ma się imho co licytować kto ma gorzej, a kto ma lepiej i robić swoje.

IMHO co przydałoby się zrobić, jeśli chcemy jako społeczność graczy otworzyć się na nowe twarze;

1. Większy support konwentów. Konwent sf - obecność Krążkowców. Pojawił się też pomysł (tnx Aki!) pojawiania się na konwentach mangowych.
2. Artykuły na portalach typu Gildia, Polter itd. Może również w jakiejś prasie dla graczy gier komputerowych czy bliżej nieco - planszówkowców (sic!).
3. Próba nacisku na AEG ze strony community polskiego by nieco zmienili politykę wobec naszego kraju i zaczęli traktować nas nieco poważniej. To nie jest domeną Krążków jedynie, że jestesmy traktowani po macoszemu, wystarczy spojrzeć bowiem na to co dzieje się na rynku IT. Jednakże jeśli goście z AEG zobaczą, że jesteśmy aktywnym community i zależy nam na promowaniu ich produktu jakby nie patrzeć - może coś wskóramy, nie ma co się zrażać i próbować, choć czasem bywa to trudne, podchodzić do sprawy pozytywnie.

Twoja stara liczy Koku w AEG'u.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #30 dnia: 2008-06-30, 18:01 »
2 i 3 robilem, co do pierwszgo to i polowicznie... sry Monk, ale mozesz napisac co trzeba zrobic, dobrze by bylo zeby ktos to zrobil i tym podobne 'gdybanstwa' ale co z tego? Skoro wiesz co trzeba zrobic to to zrob... bo o robienieniu to tutaj pisac kazdy lubi tylko potem malo osob wlasciwie cos robi.

Monk

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • The Sexorcist
« Odpowiedź #31 dnia: 2008-06-30, 18:07 »
Spoko, spróbuję napisać artykuł o Krążkach. Zrobię co będę w stanie, mogę przed zamieszczeniem arta zapytać co myślicie o nim (merytoryczne uwagi mile widziane).

Pora na reklamę auta ;)
Tu macie próbkę (były fotki, ale wycieli widzę, szkoda wtedy czytało się przyjemniej)
http://www.cytadela.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=656

Tym razem postaram się pisać nieco bardziej węzełkowato. Jeśli macie jakieś specjalne życzenia i propozycje co mogłoby być ujęte w tym artcie to czekam na pomysły.
« Ostatnia zmiana: 2008-06-30, 18:10 by Monk »

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #32 dnia: 2008-06-30, 18:13 »
Tu masz moj artykul, ktory podawalem juz jakis czas temu na forum

http://www.gram.pl/art_8QjrGO3_Legenda_Pieciu_Kregow_orientalna_gra_karciana.html

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #33 dnia: 2008-06-30, 19:40 »
Grunt, ze podales przekonujace mnie argumenty... to pozostaje mi przeprosic Ciebie, ze uposledzenie mysle  :-\
eeee i don't get it
Walec

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 2008-06-30, 20:43 »
@) Walec - to się chyba nazwya sarkazm;)

co do tego kogoś kto napisał Gargamelowi, że trzeba próbować, to zyczę powodzenia. czytając wszystko to, co napisał Sejmitar, jestem pełen podziwu, że jeszcze próbuje coś organizować.

Monk

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • The Sexorcist
« Odpowiedź #35 dnia: 2008-06-30, 21:53 »
No to fajnie, dzięki za życzenia. A karty wysłałeś? ;)

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #36 dnia: 2008-06-30, 22:50 »
@) Walec - to się chyba nazwya sarkazm;)
sarkazm  też musi mieć jakać logikę
a tu ja wyrażałem moje zdanie na ten temat  nie próbowałem nikogo przekonywać a co zatym idzie poco miałem podawać argumenty co za tym idzie ponad połowa teksty dla mnie jest bełkotem nie powiązanym z tym co napisałem

Walec

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #37 dnia: 2008-06-30, 23:14 »
a tu ja wyrażałem moje zdanie na ten temat

Mysle, ze myslisz uposledzenie <- wyrazam swoje zdanie nie podajac argumentow

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #38 dnia: 2008-07-01, 00:03 »
a tu ja wyrażałem moje zdanie na ten temat

Mysle, ze myslisz uposledzenie <- wyrazam swoje zdanie nie podajac argumentow

o i widzisz ja generalizowałem w swojej pierwszej wypowiedzi
pisałem że widze to inaczej niż ty i że jezeli ktos kisi się w swoim tylko sosie to go to upośledza (co jest dowiedzione na wielu płaszczyznach genetycznym , filozoficznym, psychologicznym) wystarczy trochę poczytać książek

a jest takie znane stwierdzenie sarkazm jest bronią słabego umysłu

Walec

Monk

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • The Sexorcist
« Odpowiedź #39 dnia: 2008-07-01, 00:06 »
Moją intencją przyświecającą mi przy zakładaniu tego tematu nie było to by go zamknęli.