Autor Wątek: Preview ze strony głównej  (Przeczytany 61518 razy)

Walec

• eternal Personality
Odp: Preview ze strony głównej
« Odpowiedź #300 dnia: 2008-09-20, 08:02 »
cóż rób jak chcesz:) ja nikogo zmuszać nie będę
ja wiem że ten event będzie grany w pojazdach z attachami napewno w honorówkach może
Walec

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #301 dnia: 2008-09-20, 15:07 »
gram honorówką. wychodzi mi ten event. jeżeli gram z honorówką, to nic mi nie daje, bo i ja, i przeciwnik dostajemy po 2 honoru. a nie daj bóg żeby wyszło w momencie, w którym on ma 38 albo 39, wtedy właśnie przegrałem grę przez ten "zajebisty" event. jeśli gram z wjazdem, to dostaję 2 honoru, a przeciwnik attachment, żeby czasem nie było mu za trudno mnie pojechać.

gram wjazdem. przeciwko innemu wjazdowi chcę wykorzystać każdą przewagę jaką mam - dawanie mu w prezencie kart na rękę raczej nie wpasowuje się w ten plan. jeśli gram przeciwko honorówce, patrz wyżej.

fail.

Gram honorówką (np. Phoenixową), w mojej turze mogę dojść do 38, robiac feniksem np 12 honoru albo wiecej (calkiem realne w moim decku np. 2x Temple to Shinsei, Reverence, pojazd mizuhiko z Seekingiem z Juro na stole, Defining na Zao, postac z 4PH  - w takiej full wypas opcji masz nawet 16 h). Event wychodzi i dobije do 40 ture wczesniej. Raczej nie ma opcji zeby przeciwnik zrobil w MOJEJ turze tyle samo honoru i wygrał dzięki temu. Jasne, jak bedzie mial 38 albo 39 to kupa. Ale jakie sa na to szanse? Nikle.
Grając z militarką w podobnej sytuacji on poszuka co prawda tego attacha, ale jesli mnie to pozwoli dobic, to nie sypnie dodatkowo postaciami w tej jedenej pelnej dodatkowej turze. Ja wole dac komus attach, niz jedna dodatkowa pelna ture. Wiadomo ze event byl wyjebisty, gdyby dawal honor/attach tylko mnie. ale i tak mysle ze jest dość solidny..

Chemik

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #302 dnia: 2008-09-20, 15:48 »
Nie jest solidny. W honorowym fenolu mieszacza mi sie 2 eventy - new wall oraz test of jade champion ktory jest o niebo lepszy od tego nowego eventu bo shugasow w deckach przeciwnika naprawde sie nieczesto widzi... Reszte slotow zapelniaja mi holdingi/postacie i arcy przydatne Three Man Alliance Plains.

A teraz ganijin rozwaz inna sytuacje niz to ze akurat event wychodzi i daje ci te dwa honoru na dobicie... rozwaz ze grasz z lionem/crabem/koniem ktory dzieki temu eventowi dobierze sobie dodatkowych brothersow/kloc followerow itd. I to go wlasnie przyspieszy na tyle ze przebije sie przez prowincje szybciej...

Wiec mamy dwa skrajne przypadki kiedy event jest kozacki oraz kiedy przez niego wtapiamy. I teraz usrednajac ta sytuacje, w srednim dojsciu przeciwnika i naszym przy srednim wyjsciu tego eventu (wiec jakos w srodku gry, w turach kiedy zaczynaja sie wazyc losy poszczegolnych prowincji) my dostajemy 2 Honoru a przeciwnik busta w najezdzie przeciwko nam...

Dla mnie to miekkie jest... test of jade champion bije to na glowe bo o ile nie walczymy ze smokiem (satsu...) albo z kranem co ma w deku shugasow to jest to dla nas poprostu 3 honoru do przodu z zerem ryzyka i jako wisienke dostajemy shugasa co jeden raz wali kicho bez bolowania (wirst lock anyone ?).

Ninja edit: po drugim przypatrzeniu sie temu - przetestuje. Ale cos czuje ze to bedzie event ktory bedzie mogl mi przegrac gre...
« Ostatnia zmiana: 2008-09-20, 16:00 by Chemik »

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #303 dnia: 2008-09-20, 15:59 »
według mnie świetny event

nie za mocny nie za silny ale podejrzewam że się go w deckach zobaczy
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #304 dnia: 2008-09-20, 16:21 »
Nie jest solidny. W honorowym fenolu mieszacza mi sie 2 eventy - new wall oraz test of jade champion ktory jest o niebo lepszy od tego nowego eventu bo shugasow w deckach przeciwnika naprawde sie nieczesto widzi... Reszte slotow zapelniaja mi holdingi/postacie i arcy przydatne Three Man Alliance Plains.

A teraz ganijin rozwaz inna sytuacje niz to ze akurat event wychodzi i daje ci te dwa honoru na dobicie... rozwaz ze grasz z lionem/crabem/koniem ktory dzieki temu eventowi dobierze sobie dodatkowych brothersow/kloc followerow itd. I to go wlasnie przyspieszy na tyle ze przebije sie przez prowincje szybciej...

Wiec mamy dwa skrajne przypadki kiedy event jest kozacki oraz kiedy przez niego wtapiamy. I teraz usrednajac ta sytuacje, w srednim dojsciu przeciwnika i naszym przy srednim wyjsciu tego eventu (wiec jakos w srodku gry, w turach kiedy zaczynaja sie wazyc losy poszczegolnych prowincji) my dostajemy 2 Honoru a przeciwnik busta w najezdzie przeciwko nam...

Dla mnie to miekkie jest... test of jade champion bije to na glowe bo o ile nie walczymy ze smokiem (satsu...) albo z kranem co ma w deku shugasow to jest to dla nas poprostu 3 honoru do przodu z zerem ryzyka i jako wisienke dostajemy shugasa co jeden raz wali kicho bez bolowania (wirst lock anyone ?).

Ninja edit: po drugim przypatrzeniu sie temu - przetestuje. Ale cos czuje ze to bedzie event ktory bedzie mogl mi przegrac gre...
Test of the Jade Champion jest solidniejszy?To chyba żart. Ten event zawsze da Ci 2 honoru. Test nie da Ci honoru w pierwszej turze, nie da w drugiej turze, nie da w 3 turze. Może, powtarzam może, dać Ci honor w 4, 5 i 6 turze (później nie powinien mieć znaczenia). Ale żeby dał Ci ten honor musisz wyrzucić kartę. A jak jeszcze po drugiej stronie stołu jest jakiś shugas (Beniha, czasem Ekei w krejnach, Rikako czy inne shugasy z 4Chi w Unixach na spellach, Dragony, Spidery, mirror match z fenolem - uf, sporo tego) to już w ogóle jest ryzyko, bo pamiętaj, że musisz wygrać - remis nic nie daje. Tak więc uważam, że Test się nie umywa.

Jest natomiast event, który JEST o niebo lepszy niż Test i lepszy niż to co pokazali (i, szczerze mówiąc, dziwię się, że to on Ci się nie mieści do decku zamiast testu) - Favor of the Jade Champion. Daje 2 honoru, może wyjść kiedy chce, dostajesz w bonusie favor, nie musisz niczego wyrzucac i cięzko wyobrazic sobie sytuacje kiedy mialby z niego skorzystać przeciwnik.

EDIT: o widzę, że zedytowałeś post, Chemik. Więc jeszcze a propos Wrista - ja wolę się zbowować, bo to oznacza, że mogę odpalić Juro.
« Ostatnia zmiana: 2008-09-20, 16:24 by gaijin »

Chemik

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #305 dnia: 2008-09-20, 16:43 »
Favor nie uzywam - mam deck zlozony bardziej na klepanie w limited honoru, moze po nowym dodatku sie to zmieni to moze sie ten event zmiesci.

Co do Test vs nowy event - kwestia gustu... przyklad ktory podales (event w turach 1-3) jest tak samo skrajny jak dobijanie nowym eventem do 40 honoru... fakt czasem sie zdaza zlosliwosc decku, ale nie jest to regula...

Co do argumentu przeciw test of jade champion... z kranem gram czasem mirror ale jednak to on ma z gorki (jesli jeszcze ma jakos kontrolnie na limited zlozony deck) wiec mowi sie trudno. Unixy na spellach nie istnieja jako deck ktory cos moze zrobic teraz, moze po dodatku cos sie wykluje. W dragonach jest tylko Satsu nie liczac Wotana z meznym 3 chi. Z breederem nie gralem jeszcze ale chyba jakis kosmicznych focusow to nie ma ?
Mirror match z fenolem - cuz zdaza sie... w mirrorze duzo zalezy od lepszego przyjscia...

Ale w kontrze moge zaczac wymieniac decki tier 1 w ktorych szugasow nie ma i z nimi naprawde czesto gralem i event byl czystym 3 honoru za jedna karte z reki.

nowy event potestuje ale wydaje mi sie slabszy niz to co jest dostepne obecnie.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #306 dnia: 2008-09-20, 17:14 »
popierwsze nie trzeba focusować żeby dostać honor:) a po drugie to raczej wysokiego focusa w fenolowej honorówce nie ma (wydaje mi ise że bliżej 2 niż trójki
breader średnie chi na shugasach ma wyższe niż fenol a focusy raczej wyższe
a wracając do krana to z tych gier które widziałek crana z fenolem to kran miał szansę tylko przy 2 impromptu inaczej przy przeciętnym podejściu fenola na przeciętne krana
kran nie wyrabiał z honorem
Walec

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #307 dnia: 2008-09-20, 17:16 »
a tak by the way fajne sa nie które karty jeszcze nie pokazane:) bo my już po pre
Walec

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #308 dnia: 2008-09-20, 17:28 »
Favor nie uzywam - mam deck zlozony bardziej na klepanie w limited honoru, moze po nowym dodatku sie to zmieni to moze sie ten event zmiesci.

Co do Test vs nowy event - kwestia gustu... przyklad ktory podales (event w turach 1-3) jest tak samo skrajny jak dobijanie nowym eventem do 40 honoru... fakt czasem sie zdaza zlosliwosc decku, ale nie jest to regula...

Chemik, błagam Cię. event w turach 1-3 to skrajny przypadek? Stary, to jest 50% przypadków. Bo powienienś wygrywać swoim deckiem na poczatku swojej 7 tury, więc tur do flipowania masz 6. A jeśli nie wygrałeś w 7 turze to masz pewnie 37 honoru i test nie ma kompletnie żadnego znaczenia. A co do tego dobiajania, to mi się jakoś dziwnie często zdarza, że mam na koniec tury przeciwnika 38-39 honoru. Ta złośliwość rzeczy martwych, o której pisałeś ;)

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #309 dnia: 2008-09-20, 17:29 »
a tak by the way fajne sa nie które karty jeszcze nie pokazane:) bo my już po pre
I co? Wygrałeś?

Btw: jest ta karta, która za 4G podwaja Ci basic honor gain?

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #310 dnia: 2008-09-20, 17:32 »
Chemik, błagam Cię. event w turach 1-3 to skrajny przypadek? Stary, to jest 50% przypadków.

Ja bym tak nie przesadzał.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #311 dnia: 2008-09-20, 17:42 »
Chemik, błagam Cię. event w turach 1-3 to skrajny przypadek? Stary, to jest 50% przypadków.

Ja bym tak nie przesadzał.
Ale z czym? Fenix dobija do 40 w swojej 6 turze. Więc eventy flipujesz 6 razy. W turach 1-3 Test nic nie robi, więc to jest 50% przypadków. Coś się nie zgadza?

Keigo

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #312 dnia: 2008-09-20, 18:50 »
Ale z czym? Fenix dobija do 40 w swojej 6 turze.

LOL :) Chyba 40 prowincję stuka w 6-tej turze :)
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste Bunny into your sig to help him gain world domination.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #313 dnia: 2008-09-20, 19:52 »
Ale z czym? Fenix dobija do 40 w swojej 6 turze.

LOL :) Chyba 40 prowincję stuka w 6-tej turze :)
Przeczytałem to zdanie 6 razy i nie mogę go zrozumieć. Jestem chyba opóźniony, ale czy mógłbyś zrifrejzować Twoją wypowiedź?

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #314 dnia: 2008-09-20, 19:54 »
nie rozumiem o co chodzi

feniksowi rzadko nie zdarza się mieć koło 40 w 6 turze a w turze przeciwnika dobija do pełna

i to jest fakt
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Keigo

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #315 dnia: 2008-09-20, 22:56 »
Ja tego nigdy nigdzie nie widziałem (albo za ludowe Chiny nie umiem składać decków z własnego klanu)

EDIT: Oświećcie mnie panowie bom ciekaw niezmiernie ;)
« Ostatnia zmiana: 2008-09-20, 23:00 by Keigo »
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste Bunny into your sig to help him gain world domination.

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #316 dnia: 2008-09-20, 22:58 »
raczej patrz nawias :) honorówka feniksowa teraz robi cuda na kiju

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #317 dnia: 2008-09-20, 23:05 »

Może ktoś podać link do jakiegoś T1 tip-top honorowego feniksa? Tak, żeby obadać sprawę?
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Pavcio

• blank Personality
  • "Why so Serious?"
« Odpowiedź #318 dnia: 2008-09-20, 23:17 »
Ten nowy Event jest jeszcze bardziej Tricky niż Wisdom of the Keepers w ringówce (danie 5 honoru ringówce z którą gra ringówka, by dobiła do 40 ;-) ). Zgadzam się że zawsze on coś daje też przeciwnikowi. Więc IMO lepiej nie mieć 2 honoru niż dać przeciwnikowi brakujące 2 honoru, lub też jakiś atachment który pozwoli mu wygrać gre.

Daigotsu Pavcio
Spider Clan - Courtier - Berserker - Loyal - Inexperienced - FFG TCG paratrooper

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #319 dnia: 2008-09-20, 23:23 »

Może ktoś podać link do jakiegoś T1 tip-top honorowego feniksa? Tak, żeby obadać sprawę?

http://l5rszc.phorum.pl/viewtopic.php?p=772#772