Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
gram honorówką. wychodzi mi ten event. jeżeli gram z honorówką, to nic mi nie daje, bo i ja, i przeciwnik dostajemy po 2 honoru. a nie daj bóg żeby wyszło w momencie, w którym on ma 38 albo 39, wtedy właśnie przegrałem grę przez ten "zajebisty" event. jeśli gram z wjazdem, to dostaję 2 honoru, a przeciwnik attachment, żeby czasem nie było mu za trudno mnie pojechać.gram wjazdem. przeciwko innemu wjazdowi chcę wykorzystać każdą przewagę jaką mam - dawanie mu w prezencie kart na rękę raczej nie wpasowuje się w ten plan. jeśli gram przeciwko honorówce, patrz wyżej.fail.
Nie jest solidny. W honorowym fenolu mieszacza mi sie 2 eventy - new wall oraz test of jade champion ktory jest o niebo lepszy od tego nowego eventu bo shugasow w deckach przeciwnika naprawde sie nieczesto widzi... Reszte slotow zapelniaja mi holdingi/postacie i arcy przydatne Three Man Alliance Plains.A teraz ganijin rozwaz inna sytuacje niz to ze akurat event wychodzi i daje ci te dwa honoru na dobicie... rozwaz ze grasz z lionem/crabem/koniem ktory dzieki temu eventowi dobierze sobie dodatkowych brothersow/kloc followerow itd. I to go wlasnie przyspieszy na tyle ze przebije sie przez prowincje szybciej...Wiec mamy dwa skrajne przypadki kiedy event jest kozacki oraz kiedy przez niego wtapiamy. I teraz usrednajac ta sytuacje, w srednim dojsciu przeciwnika i naszym przy srednim wyjsciu tego eventu (wiec jakos w srodku gry, w turach kiedy zaczynaja sie wazyc losy poszczegolnych prowincji) my dostajemy 2 Honoru a przeciwnik busta w najezdzie przeciwko nam...Dla mnie to miekkie jest... test of jade champion bije to na glowe bo o ile nie walczymy ze smokiem (satsu...) albo z kranem co ma w deku shugasow to jest to dla nas poprostu 3 honoru do przodu z zerem ryzyka i jako wisienke dostajemy shugasa co jeden raz wali kicho bez bolowania (wirst lock anyone ?).Ninja edit: po drugim przypatrzeniu sie temu - przetestuje. Ale cos czuje ze to bedzie event ktory bedzie mogl mi przegrac gre...
Favor nie uzywam - mam deck zlozony bardziej na klepanie w limited honoru, moze po nowym dodatku sie to zmieni to moze sie ten event zmiesci.Co do Test vs nowy event - kwestia gustu... przyklad ktory podales (event w turach 1-3) jest tak samo skrajny jak dobijanie nowym eventem do 40 honoru... fakt czasem sie zdaza zlosliwosc decku, ale nie jest to regula...
a tak by the way fajne sa nie które karty jeszcze nie pokazane:) bo my już po pre
Chemik, błagam Cię. event w turach 1-3 to skrajny przypadek? Stary, to jest 50% przypadków.
Cytat: gaijin w 2008-09-20, 17:28Chemik, błagam Cię. event w turach 1-3 to skrajny przypadek? Stary, to jest 50% przypadków.Ja bym tak nie przesadzał.
Ale z czym? Fenix dobija do 40 w swojej 6 turze.
CytujAle z czym? Fenix dobija do 40 w swojej 6 turze.LOL Chyba 40 prowincję stuka w 6-tej turze
raczej patrz nawias honorówka feniksowa teraz robi cuda na kiju
Cytat: Raven w 2008-09-20, 22:58raczej patrz nawias honorówka feniksowa teraz robi cuda na kijuMoże ktoś podać link do jakiegoś T1 tip-top honorowego feniksa? Tak, żeby obadać sprawę?