Autor Wątek: [GotE] Codzienna dawka dopingu  (Przeczytany 196151 razy)

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
Odp: [GotE] Codzienna dawka dopingu
« Odpowiedź #300 dnia: 2008-12-30, 15:23 »
Karta meh... jakby nie byla uniq (ale mozna bylo by ja zagrac raz na gre) to by byla znacznie lepsza i znalazla by moze miejsce w jakis blitzach... takto... Crane i Fenol i tak juz maja niska prowincje, kroluje moda na postac + attach = wystarczajaco F na zjechanie prowincji wiec dodatkowe obnizenie o 1 wiosny nie czyni.

Alternatywa... wydaje mi sie lepsza w jakims decku obronnym... moze w masturbo honorze by to znalazlo swoje miejsce. Sredniak jak dla mnie.
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #301 dnia: 2008-12-30, 15:25 »
no jest średniawe, wydaje mi się że do jakiegoś klasycznego DVD może wejść ale raczej na siłe, są lepsze rzeczy do bronienia prowincji
Shoju na prezydenta! :)

marecky

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #302 dnia: 2008-12-30, 16:08 »
Karta meh... jakby nie byla uniq (ale mozna bylo by ja zagrac raz na gre) to by byla znacznie lepsza i znalazla by moze miejsce w jakis blitzach... takto... Crane i Fenol i tak juz maja niska prowincje, kroluje moda na postac + attach = wystarczajaco F na zjechanie prowincji wiec dodatkowe obnizenie o 1 wiosny nie czyni.

Alternatywa... wydaje mi sie lepsza w jakims decku obronnym... moze w masturbo honorze by to znalazlo swoje miejsce. Sredniak jak dla mnie.

ja wrzuce
i gowno z tego ze mam 5 sily prowincji. trzeba sie przebic przez moje postacie, a i tak kazdy ma okolo7 forca wiec i tak mi to bez roznicy :))

p.
Cytat: ertai
Oj bo wrzuce maly hipokryto rozmowy z gg

dobrze że nie macie nagranego swojego sapania pod prysznicem :)

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #303 dnia: 2008-12-30, 16:29 »
i gowno z tego ze mam 5 sily prowincji. trzeba sie przebic przez moje postacie, a i tak kazdy ma okolo7 forca wiec i tak mi to bez roznicy Uśmiechż

Dokladnie to napisalem... gowno z tego ze masz 5 obrony prowincji po tej karcie... pozdro
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Chemik

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #304 dnia: 2008-12-30, 17:27 »
spoko może jakaś honorówka albo oświecenie na krabach to zmieści...

aa kurde plan dał w łeb... nie ma jeszcze takich decków...

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #305 dnia: 2008-12-30, 18:12 »
czyzbys zaczynal przypominac Self-Appointed Prophet of Doom, nabierasz zdolnosci profetycznych?

a karta jest warta przetestowania, ja na pewno w kensaiach sprobuje, chociaz wydaje mi sie lepsza do honorowki
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #306 dnia: 2008-12-30, 18:17 »
ciekawe ale nie wiem czy zwróciliście uwage że to obniża/podnosi siłe prov wszystkich provincji nie tylko twoich czy przeciwniak

ogólnie karta średnia
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Chemik

• Spider Clan
  • *
« Odpowiedź #307 dnia: 2008-12-30, 20:10 »
czyzbys zaczynal przypominac Self-Appointed Prophet of Doom, nabierasz zdolnosci profetycznych?

a karta jest warta przetestowania, ja na pewno w kensaiach sprobuje, chociaz wydaje mi sie lepsza do honorowki

a broń boże, nie śmiałbym nędznie kopiować tak niedoścignionych wizji proroczych Self-Appointed Prophet of Doom !!!

a na temat karty to była ironia... równie dobrze mogłem napisać, że karta jest z dna dupy ale jakoś tak chciałem inaczej...

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #308 dnia: 2008-12-30, 21:48 »
fajne w scoutowym domu mantisów , bo tam dużo boxów i followerów i jak sie jedzie w dwie to można dwie pyknąć . ale to raczehj jank [karta a nie pojazd w dwie].
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #309 dnia: 2008-12-30, 22:52 »
Nie rozumiem was... -1 dla naporow + 1 dla oporow toz to staple... i nie mowcie mi ze 1 to nic bo gdyby faktycznie tak bylo to slabe domki kranow nie bylyby slabe :P a krabow mocne...przy sporej ilosci odsylaczy i bowujacych akcji i pierwszej akcji broniacego 1 to az 1 nie tylko 1.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #310 dnia: 2008-12-30, 23:41 »
Nie rozumiem was... -1 dla naporow + 1 dla oporow toz to staple... i nie mowcie mi ze 1 to nic bo gdyby faktycznie tak bylo to slabe domki kranow nie bylyby slabe Język a krabow mocne...przy sporej ilosci odsylaczy i bowujacych akcji i pierwszej akcji broniacego 1 to az 1 nie tylko 1.

Przeczytaj sam siebie.

Z czym to zagrasz? Z wjazdowka VS wjazdowka? Wychodzi na 0. Z wjazdowka VS honorowka (grasz tym pierwszym tak zakladam)... to wlasnie napisales... broniacy ma pierwsza akcje, usuwa ci presence i co z tego ze ma mniejsza obrone prowincji jak juz ciebie tam nie ma?

Ponadto sila domku dla ciebie to sila jaka daje prowincji? To czemu jakos kraby nie graja na swoim cudownym domku z 9 obrony?

Naprawde nie wiem gdzie ty tutaj widzisz staple w tej karcie... ona sie absolutnie nigdzie nie miesci.
« Ostatnia zmiana: 2008-12-30, 23:43 by Ertai »

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
« Odpowiedź #311 dnia: 2008-12-30, 23:43 »
Wiesz... Grając Żurem w defensywie mnie jest wszystko jedno czy mam siły prowincji 2 czy fefnaście, liczy się że jestem w stanie pozbyć się przeciwnika z tej prowincji i mieć święty spokój. Jeden siły w te czy w te równo mi wisi. A do presenceless obrony OW lepsze bo przeciwnik się nie nastawia od razu że musi te dodatkowe 3PS wycisnąć.
« Ostatnia zmiana: 2008-12-31, 00:31 by Jar Jar »

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #312 dnia: 2008-12-31, 00:34 »
nie wiem w jaką wy grę gracie dla mnie jeden różnicy na wszystkich prowincjach to kolosalna różnica zwłaszcz w początkowej fazie gry wiele deków np jest nastawiona na zjeżdzanie prowincji o sile 7 i zjechanie wtedy np prowincji 8 lub 9 to nie lada problem zwłaszcz przy atakach na parę prowincji
powiem tak napewno ta karta znajdzie się w moim breederze w swithach wszelakiej maści to tez fajna karta gram na pojazd obniżam gram na honor podbijam
ile razy w ciągu gier zdarzało mi sie że przeciwnik się nie przebijał właśnie o to oczko itp

jeżeli gracie jednym klanem max 2 to może wie czujecie tej różnicy ale jest ona bardzo duża
Walec

Chemik

• Spider Clan
  • *
« Odpowiedź #313 dnia: 2008-12-31, 01:05 »
no tak drogi walcu ale popatrz na def prowincji... na 6 siły prowincji 7 nic nie daje bo i tak ludzie grają z innymi klanami i muszą z tym żyć, a nierzadko liczą jeszcze przeciwnik ma outer walla. Koń nie gra tylko ze słabymi naporami i jednak stara się mieć te 7 a jak może to 11 F w ataku coby na niebronionej się po wallu przebić... fakt może do breedera to pasuje bo 9 siły prowincji + tokeny + outer i kiepsko z najazdem a tokeny się produkuje, jednak reszta nie ma tak różowo.

może w CE będzie słabo z kartami obronnymi i to się będzie mieścić. jednak na teraz to z lekka crap...

edit: jeszcze open... zero zaskoczenia.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #314 dnia: 2008-12-31, 01:51 »
ile razy w ciągu gier zdarzało mi sie że przeciwnik się nie przebijał właśnie o to oczko itp

Jezeli zdaza sie to nagminnie to moglbys rozwazyc np wstawienie 1x khan's gambit. Da w sumie wiecej niz ta karta i jest bardziej zaskakujace :)

(bo rozumiem, ze mowimy o sytuacji kiedy to ktos mialby wygrac gre ale zabraklo mu 1F)
Time is precious. Waste it wisely.

TomaK

• blank Personality
« Odpowiedź #315 dnia: 2008-12-31, 02:27 »
Hem hem... ja jeszcze odnośnie Unexpected Arrival. Czy można w ten sposób kupić postać o 2 taniej za karte i o 2 za kupowanie bez honoru??

TooS

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • In your base, smashing your statues.
« Odpowiedź #316 dnia: 2008-12-31, 02:36 »
nie,

2 taniej bez honoru jest tylko w dynasty phase, chyba nawet w rulebooku to jest.

katsa

« Odpowiedź #317 dnia: 2008-12-31, 13:50 »
nie wiem w jaką wy grę gracie dla mnie jeden różnicy na wszystkich prowincjach to kolosalna różnica zwłaszcz w początkowej fazie gry wiele deków np jest nastawiona na zjeżdzanie prowincji o sile 7 i zjechanie wtedy np prowincji 8 lub 9 to nie lada problem zwłaszcz przy atakach na parę prowincji
powiem tak napewno ta karta znajdzie się w moim breederze w swithach wszelakiej maści to tez fajna karta gram na pojazd obniżam gram na honor podbijam

jeżeli gracie jednym klanem max 2 to może wie czujecie tej różnicy ale jest ona bardzo duża

Jasne, ja na przykład grając ninja na weaponach mam duży problem z 8 siły prowincji. Ale ta karta potrzebna mi jest tylko na kraba i spider'a, i musi dojść do 4 tury żeby mieć sens. Lepszym pomysłem wydaje się dodatkowy attachment albo force boost, też rozwiązuje ten problem, a nie jest takie sytuacyjne.

Z kolei podnoszenie siły prowincji jest mało produktywne dla żurawia i feniksa, i tak wszystkie militarki ustawione są na przynajmniej 7, więc może ew. chodzić w breederze albo honorze na ringach.

katsa

« Odpowiedź #318 dnia: 2008-12-31, 15:45 »

Świetne, szczególnie dopóki jest Fatina. Niestety znowu wsparcie do breeder'a. To samo co skorpion, najfajniejsze karty do najmocniejszych decków.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #319 dnia: 2008-12-31, 16:07 »
O kurde... teraz to faktycznie trzeba bedzie grac na trickach ala Gaining Momentum :)