Autor Wątek: Kotei DUBLIN 01.03.2009  (Przeczytany 15446 razy)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
Odp: Kotei DUBLIN 01.03.2009
« Odpowiedź #40 dnia: 2009-03-03, 10:07 »
Aaa, jeśli to ten niemiec miał Top Spider to to nie był swarm, tylko dishonor/breed na TSL. W roli głównej m.in. Tsuruchi Onaka, Daigotsu Masisha, Castle Walls itp.

A jakby się ktoś zastanawiał nad używaniem boxów - 2 razy trafiłem na Furię i raz na Winter Storm.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 2009-03-03, 11:50 »
A to jest taka ciekawostka - w europie często widzę w rozpiskach jakieś anty boxowe zabawki (furia, winter), natomiast w amerykańskich jakoś tego nie zauważam... No chyba, że to przypadek i akurat takie deki widziałem.

Chemik

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 2009-03-03, 11:55 »
Widzialem ze ktos zazartowal o Koteiu wroclawskim: Blitzkrieg... ale chyba nie damy sie im tak jak Irlandczycy?

Hmm... ja raczej twierdzę, że w Irlandii mieszają lekko niekumaci... Kumpel tam siedział 2 lata i twierdził, że sami debile wokoło...

Co do niemców - lubują się w wymyślanie decków na zaskoczkę. Ale myślę, że z Polakami tak łatwo im nie będzie.

Btw - ktoś ma deck listy feniksów ? Bardziej mi chodzi o tego 7 typka i informacje militarka czy honor (taki mam dylemat przed koteiem). Bo na Enlighment się nie porwę.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #43 dnia: 2009-03-03, 12:27 »
Widzialem ze ktos zazartowal o Koteiu wroclawskim: Blitzkrieg... ale chyba nie damy sie im tak jak Irlandczycy?
Co do niemców - lubują się w wymyślanie decków na zaskoczkę. Ale myślę, że z Polakami tak łatwo im nie będzie.

Co nie zmienia faktu, że Niemcy w krążki grać potrafią. Combo Salman+Razor robi swoje, ale niech zacytuję: "Meta ist nicht. Das einzige was halt zählt ist: Military Deck ohne Terrain meta = zu 99% Autowin". Czyli ładujemy w talie terenoniszczarki. (:

Btw - ktoś ma deck listy feniksów ? Bardziej mi chodzi o tego 7 typka i informacje militarka czy honor (taki mam dylemat przed koteiem). Bo na Enlighment się nie porwę.

CoT military.

---

« Ostatnia zmiana: 2009-03-03, 13:26 by kempy »

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #44 dnia: 2009-03-03, 14:08 »
City of tears

3 Silver Mine
3 Seiden Sanzo
2 Famous Bazaar
3 War encampment
1 High Temple of Toshi Ranbo
1 Private Trader
1 Temples to Gisei Toshi
1 A new wall
1 Shrine to Fukurokujin
1 Private Shrine
1 Shiba Tsukimi
1 Shiba Ningen
3 Shiba Daizan
1 Isawa Sawao
3 Shiba Erena
1 Asako Bairei
1 Matsu Aikune
3 Isawa Tokiko
3 Shiba Miiko
3 Isawa Miuhiko
3 Shiba Morihiko

3 Earth becomes Sky
3 Consumed by five fires
3 yuki no onna´s warth
3 Surprising Resistance
3 Stay your blade
3 Ordered Retreat
3 The Saga of Taki
3 Flanking Action
2 Doomed Intention
2 Turn of fortune
2 Final Sacrifice
2 Determination
2 Desperate Wager
2 Konwledge
1 Shuten Doji´s Fury
2 Recruiting Allies
1 Eager to fight

zakonczyl 5:1 jedyna porazka z takim samym jak ten deck feniksem (jeden wager plus seeking by go dociagnac)

Potem porazka w top 8. Co ciekawe przeciwnik zaprpoponowal mu poddanie sie za nagrode, odmowil i to samu mu zaproponowal, tamten pomyslal dluzsza chwile i tez odmowil. Czy to normalne takie zachowanie? Oddanie meczu za nagrode? W Polsce tez mozna sie z tym spotkac? Bo szczerze mowiac jestem troche zszokowany tym zachowaniem...

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #45 dnia: 2009-03-03, 14:12 »
no a o akcji jaka mial Aoshi nie slyszales? ;D

u nas sie tego nie praktykuje ale u zagraniczniakow normalka... bo wiadomo ze to kolki
Shoju na prezydenta! :)

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: 2009-03-03, 14:17 »
Tak naprawdę to jest to nielegalne. Ale kto Ci udowodni cokolwiek?

W MtG dali sobie z tym spokój i całkiem legalnie można takie rzeczy robić, z tego co wiem.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #47 dnia: 2009-03-03, 14:19 »
Potem porazka w top 8. Co ciekawe przeciwnik zaprpoponowal mu poddanie sie za nagrode, odmowil i to samu mu zaproponowal, tamten pomyslal dluzsza chwile i tez odmowil. Czy to normalne takie zachowanie? Oddanie meczu za nagrode? W Polsce tez mozna sie z tym spotkac? Bo szczerze mowiac jestem troche zszokowany tym zachowaniem...

to normalne zachowanie w legendzie i nie ma w tym nic złego nie dobrego poprostu polityka:)

Kotei totalnie dla niemcow, zdeklasowali wszystkich... 4 w top 8, Top Spider, Mantis, Phx, Crab... zawsze tak niemcy wszystko zgaraniaja czy to tylko przypadek byl?

Wiesz co Niemcy chyba mają 3 największy player base w europie ( największy jest w Hiszpanii Francja i Niemcy mogą mieć teraz podobnie) ale np na Worldsach które były w tamtym roku w Karlsruhe w top 16 był chyba tylko jeden Niemiec (jeżeli nawet) 3 polaków jeden islandczyk (chyba z 7-8 hiszpanów i reszta to francuzi)

różnie to bywa
Walec

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #48 dnia: 2009-03-03, 14:20 »

W MtG dali sobie z tym spokój i całkiem legalnie można takie rzeczy robić, z tego co wiem.
jesteś pewien że jest nie legalne bo chyba w floor rulsach teg o nie ma wiec co nie zabronione to dopuszczalne i od kiedy gram w legendę układało się pozastołami
Walec

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #49 dnia: 2009-03-03, 14:21 »

jesteś pewien że jest nie legalne bo chyba w floor rulsach teg o nie ma wiec co nie zabronione to dopuszczalne i od kiedy gram w legendę układało się pozastołami

http://rules.l5r.com/Floor_Rules#Bribery

Innymi słowy, jak ktoś Ci zaproponuje przekupstwo zgłaszasz fakt sędziom i jesteś mecz do przodu. Dlatego radziłbym uważać.
« Ostatnia zmiana: 2009-03-03, 14:23 by kempy »

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #50 dnia: 2009-03-03, 14:38 »
ale pisze tam również
Bribery does not, however, include fan-supplied "bounty" prizes that are announced before the start of the tournament, and that are open to all who win using a certain faction, deck style, etc. Prize winners are also allowed to give away prizes after the match.
Walec

Ithilsan

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
  • "Bo mi karty nie podeszły..."
« Odpowiedź #51 dnia: 2009-03-03, 14:43 »
Czy tak czy siak dla mnie takie zachowanie jest niesportowe i do d***....

Jak ktos chce sie tak bawic, to chyba powinienen zajac sie magickiem. Tam i lepsze numery odchodzily....
Crane Clan ? Lord ? Knight ? Bastard ? Unique ?  AGOT Paratrooper

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #52 dnia: 2009-03-03, 15:01 »
ale pisze tam również
Bribery does not, however, include fan-supplied "bounty" prizes that are announced before the start of the tournament, and that are open to all who win using a certain faction, deck style, etc. Prize winners are also allowed to give away prizes after the match.

Jest raczej mało subtelna różnica pomiędzy dysponowaniem własną nagrodą po uczciwym zwycięstwie a proponowaniem przekupstwa, prawda?

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 2009-03-03, 15:06 »
ale pisze tam również

Jest raczej mało subtelna różnica pomiędzy dysponowaniem własną nagrodą po uczciwym zwycięstwie a proponowaniem przekupstwa, prawda?
Dokładnie. Jak wygrasz Kotei to nikt nie może Cię powstrzymać od oddania nagród jednemu z przeciwników, z którym wygrałeś (albo biednym dzieciom, albo spalenia ich na rytualnym stosie). Ale nie możesz mu czegoś takiego zaproponować przed grą, próbując w ten sposób skłonić go do poddania partii/meczu.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: 2009-03-03, 15:08 »

Jak ktos chce sie tak bawic, to chyba powinienen zajac sie magickiem. Tam i lepsze numery odchodzily....
Lol :D :D :D

Walec, Jaca, jesteście niesportowi i do dupy i powinniście zająć się Magickiem ;)

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #55 dnia: 2009-03-03, 15:10 »
To nie realne nie wszyscy sa przekupni i w koncu trafilby na gracza ktory zglosilby to sedziemu. Rozumiem ze takie akcje sie pewnie dzialy w poprzednim sezonie gdzie punkty byly na wage zlota...

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #56 dnia: 2009-03-03, 15:11 »

Lol :D :D :D

Walec, Jaca, jesteście niesportowi i do dupy i powinniście zająć się Magickiem ;)

To akurat był prawie-że-do-wytłumaczenia wyjątek, ale to czego nam na pewno nie potrzeba w środowisku to nadzianego frajera, który wygrałby Kotei kupując za kesz każdy mecz z osobna.

To nie realne nie wszyscy sa przekupni i w koncu trafilby na gracza ktory zglosilby to sedziemu. Rozumiem ze takie akcje sie pewnie dzialy w poprzednim sezonie gdzie punkty byly na wage zlota...

Jak to mówią - to tylko kwestia kwoty. Nie wiem ilu graczy w Polsce dałoby się oprzec, gdyby za poddanie meczu w swissie ktoś oferował np. 500zł a za mecze w topach sumy 3-4 większe. I tak za 10000zł mozna by było stać się właścicielem deseczki. (: Za to na nastepny Kotei przyjechałoby o połowę mniej ludzi, chyba że normalnych graczy zastąpiła by banda zakompleksionych frustratów z wypisanymi czekami w klaserach. (:
« Ostatnia zmiana: 2009-03-03, 15:19 by kempy »

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #57 dnia: 2009-03-03, 15:19 »
W sumie to masz racje to kwestia kapuchy niestety...

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 2009-03-03, 15:20 »
Generalnie trafiają się sytuacje, gdzie w finale grają dwaj dobrzy znajomi - co im szkodzi się dogadać? Na Youtube gdzieś jest finał jakiegoś turnieju, który zmieniono z gry karcianej w... picie alkoholu :P

Pamiętam też sytuację, gdy gość na turnieju zaliczanym do race'u grał mantisem i grał przeciwko krabowi. Poddał się za część nagród, bo mantis to jego second klan (pierwszy to krab) i w zasadzie ustawiało go to, że wygra albo krab albo mantis. :)

Więc widać - jest to realne, ale faktycznie lepiej znać osobę, której proponujemy taki układ ;p bo można być w plecy jak ktoś nie jest "fajny" ;p

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: 2009-03-03, 15:28 »

To akurat był prawie-że-do-wytłumaczenia wyjątek, ale to czego nam na pewno nie potrzeba w środowisku to nadzianego frajera, który wygrałby Kotei kupując za kesz każdy mecz z osobna.

Yyyyy...to się juz zdarzy(a)ło. Nie w PL, co prawda. Jakiś skorp tak zrobił gdzieś i nikt nie miał przeciwko, a wręcz przeciwnie - wszyscy mu gratulowali wczucia się klimat gry. Ale Self-Appointed Prophet of Doom pewnie może o tym opowiedzieć więcej.