Autor Wątek: Glory of the Empire, part I + II  (Przeczytany 11640 razy)

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
Glory of the Empire, part I + II
« dnia: 2009-01-18, 03:47 »
Jeszcze nikt? Niemożliwe, żeby nikt nie zauważył... Tak czy siak, przeczytałem najnowszą historyjkę i całkiem mi przypadła do gustu :) Dużo zaczyna się dziać.

?YOU WOULD USE TAINT AGAINST THE EMPIRE?? ;D

I już po trzeciej wojnie Yasuki... ;)

http://www.l5r.com/story/glory-of-the-empire-part-i/
http://www.l5r.com/story/glory-of-the-empire-part-ii/
« Ostatnia zmiana: 2009-01-18, 03:49 by Feroz »
+5 do lansu (by Sephirion)

bigrat

• Ronin
  • toolbox Personality
  • *
Odp: Glory of the Empire, part I + II
« Odpowiedź #1 dnia: 2009-01-18, 12:06 »
Nintaja załatwili efektownie trzeba przyznać, szanse jakiegokolwiek wyjścia nowych kart do Ratlingów sięgneły zera - Zamalash, Asp Warriorsi, Pokku raidersi pewnie też - do piachu...jedyny plus to Kami of Names (pewnie Te'tik'kir).

Co do Yasuki war - kurcze pamiętam ile było naparzania o te ziemie w goldzie a tu się skończyło...

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #2 dnia: 2009-01-18, 12:40 »
Opowiadanie zacne :) bardzo mi sie spodobało jak crane zrobił wszystkich w ciula nice
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Kakita Miyato

• Crane Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2009-01-18, 13:48 »
Niach, niach, niach... tak to powinno w wiekszosci wojen z Krejnem wygladac. Bycie honorowym nie oznacza bycia mietkim. No i duzy szacun dla Kuona... jeszcze bedzie z niego Zuraw ;).

No i jak to w wiekszosci wojen rokuganskich bywa... granice Klanow nie zmienily sie nawet o centymetr :-\

miyato,

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2009-01-18, 14:11 »
Granice może nie, ale to w jaki sposób się nie zmieniły ani o centymetr było fajne :) Zwłaszcza, że Kraby mogły wojnę wygrać z palcem w dupie, tylko Kuon uznał, że nie posunie się aż tak daleko. Chociaż w sumie to ma co chciał - ziemie Yasuki zostają przy Krabie, raptem za cenę miłej, kochanej i wbrew pozorom bynajmniej niebędącej szpiegiem żony dla Jinn-Kuena. Looks like a win to me :)

A zmiany i tak są. Trup słał się tym razem dość gęsto...

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #5 dnia: 2009-01-18, 14:13 »
Ale rzeźnia. I oczywiście pojawili się marines z Kawalerii Powietrznej...

Za zarżnięcie Nintaia wielki minus.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Kakita Miyato

• Crane Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2009-01-18, 14:21 »
Chociaż w sumie to ma co chciał - ziemie Yasuki zostają przy Krabie, raptem za cenę miłej, kochanej i wbrew pozorom bynajmniej niebędącej szpiegiem żony dla Jinn-Kuena. Looks like a win to me :)

Powiedz to Jinn-Kuenowi, jak bedzie widzial jak jego dzieci pieknie skladaja origami i ukladaja kwiaty. Kazdego Kraba chyba by krew zalala :D

A tak powaznie, to dobrze widziec Krejny znow w dobrej kondycji politycznej. Jedno z lepsiejszych opowiadan o Krejnach od czasu zmiany wlascicieli wytworni sake ;)

miyato,

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2009-01-18, 14:24 »
tez mi sie wydaje ze Zuraw znowu skrwawił, poniósł nakłady na wojnę której nie wygrał z własnego widzimisie, ma czymś zajać skorpa a efekt będzie taki że skorp zwiększy jedynie nateżenie procesów inwigilacyjnych na klanie żurawia i bedzie znał nawet moment pierdniecia poszczególnych jego członków, jedyne co zyskał to mozliwość podlizania sie cesarzowej

co do kraba to przekuł porazkę w zwyciestwo, nie stracił niepotrzebnie surowców które są potrzebne na ścianie, a co do Potępionych to wielki + dla Kuona który widocznie wie ze jego obowiazkiem jest chronić imperium przed Shadsami a nie wykorzystywać je w rozgrywkach miedzyklanowych (BTW było by śmiesznie jakby stwierdził "albo mi dajecie tytuł cysorza albo moi ludzie schodzą ze ściany burzą jai radźcie sobie sami

szkoda troche nag intrygowała mnie ta rasa

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2009-01-18, 14:33 »
Powiedz to Jinn-Kuenowi, jak bedzie widzial jak jego dzieci pieknie skladaja origami i ukladaja kwiaty. Kazdego Kraba chyba by krew zalala :D

Pośle gnojów na mur, niech się tam uczą tego co każdy Krab wiedzieć powinien. No, może jedno czy dwoje zostawi przy matce (pewnie córki) - w końcu rodzina Yasuki odwala wielce niewdzięczne zadanie robienia za dyplomatów u Krabów ;)

(BTW było by śmiesznie jakby stwierdził "albo mi dajecie tytuł cysorza albo moi ludzie schodzą ze ściany burzą jai radźcie sobie sami

Byłoby do dupy. Totalnie. IMO oczywiście. Myślę też, że taki numer najprawdopodobniej skończyłby się buntem Krabów i seppuku Kuona.

szkoda troche nag intrygowała mnie ta rasa

No przecież Ningen, Mizuhiko i ich wielka kami sikawka zdążyli uratować legowiska Naga zanim dotarł tam pożar? Czy czegoś nie doczytałem?
« Ostatnia zmiana: 2009-01-18, 14:36 by Feroz »

Kakita Miyato

• Crane Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2009-01-18, 14:56 »
tez mi sie wydaje ze Zuraw znowu skrwawił, poniósł nakłady na wojnę której nie wygrał z własnego widzimisie, ma czymś zajać skorpa a efekt będzie taki że skorp zwiększy jedynie nateżenie procesów inwigilacyjnych na klanie żurawia i bedzie znał nawet moment pierdniecia poszczególnych jego członków, jedyne co zyskał to mozliwość podlizania sie cesarzowej

Nie doceniasz szalenstwa Mocy Story Team'u mlody Padawanie. Wydaje mi sie, ze takie wrozenie co teraz zrobi Scorp i jak to zajebiscie teraz wybrnie z calej sytuacji jest jak wrozenie z fusow. Ja zrozumialem to opowiadanie tak, ze Zuraw odniosl same korzysci... ale ja tam nieobiektywny jestem :).

a co do procesow inwigilacyjnych... czy Aoshi nie wygral dla Krejna jakis tam siatek szpiegowskich na jakims Koteiu?? Cos mnie tak wlasnie zaswitalo, ale pewny nie jestem.

miyato,

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2009-01-18, 16:11 »
a co do procesow inwigilacyjnych... czy Aoshi nie wygral dla Krejna jakis tam siatek szpiegowskich na jakims Koteiu?? Cos mnie tak wlasnie zaswitalo, ale pewny nie jestem.

miyato,

co do story teamu pewnie masz racje i zapewne outcome bedzie tak absurdalny ze niek t by na niego nie wpadł nawet po 5 kg grzybów

Black Lotus Cartel dostał scorp , aoshi (choć nie jestem pewien) chyba wygrał postać

ale jestem jedynie młodym padawanem :) moge jedynie snuc domysły

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #11 dnia: 2009-01-18, 16:18 »
Highlights:
Part I:

- Baby Shoju (Btw, jak to ktoś na Alderacu zauważył, Ichiro to przedgempukkowe imię zarówno Shoju (tamtego) jak i Kisady ;)) pobłogosławiony przez Divine Empress
- Susumu i jego gorące przyjęcie

Part II:

- Jade Crab faktycznie jest Jade Crabem.
- Domotajka zdecydowanie poprawiła swój wizerunek w stosunku do tego co pokazała na początku tej wojny.
- Fenole znów nadlatują znikąd i ratują sytuację (Arrival of the Phoenix #345)
- Kanpeki ma nowy kocyk na zimę (genialny motyw - Spider jest złem wcielonym a nie tylko mrocznymi leszczami ginącymi w starciu z pierwszym lepszym Eisakiem.)
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2009-01-18, 16:27 »
Bo Ichiro to generalnie bardzo pospolite imię jest. Oznacza tyle co "pierwszy syn" ;)

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #13 dnia: 2009-01-18, 16:50 »
Bo Ichiro to generalnie bardzo pospolite imię jest. Oznacza tyle co "pierwszy syn" ;)
Ciiiii... Psujesz moją teorię spiskową.
Myśl. Potem pytaj.

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2009-01-18, 17:06 »
Ciiiii... Psujesz moją teorię spiskową.

No tak, Skorpion...

Ostrzegaj wcześniej :P

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #15 dnia: 2009-01-18, 17:16 »
No tak, Skorpion...

Ostrzegaj wcześniej :P
Dwa bannery w sygnie, cytat o decku dyshonorowym znanego gracza skorpionowego, avatar z herbatką, mon clanowy pod nickiem i ranga "Scorpion Clan Personality" to ciągle za mało?

Nie no przepraszam, ale ja naprawdę się staram...  :-[
Myśl. Potem pytaj.

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
« Odpowiedź #16 dnia: 2009-01-18, 17:46 »
...avatar z herbatką...

A ja myślałem że to miecz świetlny  ;D

bigrat

• Ronin
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2009-01-18, 18:33 »
wkurza mnie najbardziej jaka ilość wygranych za koteie i inne turnieje przez Nezumi została przeinaczona przez AEG (oh czy jeszcze wyjdzie follower do OX clanu ::, lub inne bzdury) - nie jest winą graczy że designerzy nie przemyśleli do końca kart w LE i cóż nie pamiętam żeby jakaś frakcyja wcześniej została (no moze prócz spiritów ale to był jeden blok) ukarana za to że jest przerypana (monki poszły do dragonów a ninjasi do scorpów). Co do Nintaja to będzie to moje osobiste bounty na spidera - resztkami szczurów które jeszcze są. Gram szczurami od przedwojnia i ogolić się nie dam ;D

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 2009-01-18, 21:10 »
A tak powaznie, to dobrze widziec Krejny znow w dobrej kondycji politycznej. Jedno z lepsiejszych opowiadan o Krejnach od czasu zmiany wlascicieli wytworni sake ;)
miyato,
Co Ty opowiadasz? Jaka kondycja? No to sprawdźmy, co kto zyskał:

Krab:
- ziemie, o które walczyli
- surowce (które musieliby stracić, gdyby to trwało dalej)
- Jinn-Kuen będzie mógł dymać zajebistą laskę

Krejn:
- Kurohito miał powody, że zagarnąć ziemie Yasuki ALE cesarz tak naprawdę nie chciał, żeby były krejnowe (i wszyscy o tym będą wiedzieć)
- wygraliśmy wojnę ALE oddaliśmy ziemie (bo "byłyby problemy" - co za kretynizm, k.., przecież nawet Jinn-Kuen był przygotowany, że już po wszystkim)
- wyślemy Daimyo Yasukich piękną żonę do dymania ALE nie będzie szpiegiem (z powodów nieprzeniknionych)
- napiszemy trakat pokojowy ALE będzie wynikać z niego tyle tylko, że jesteśmy grzeczni i robimy cesarzowej "prezent dla przyszłych pokoleń" bo ona sama nie potrzebuje prezentów
- Scorpion nie będzie chciał uwierzyć, że jesteśmy totalnymi frajerami ALE jak to ma poprawić naszą sytuację, to, do ch.. pana, naprawdę nie wiem

Jednym słowem, tak naprawdę to krejn nie odniósł ŻADNYCH KORZYŚCI, bo nie wierzę, żeby cokolwiek pozytywnego storylinowo dla nas wynikło z tej zabawy w bliższej lub dalszej perspektywie. A story team robi z ludzi idiotów, bo całe uzasadnienie tych kretyńskich decyzji przez Domotai jest tak bzdurne, że naprawdę chyba trzeba być niespełna rozumu, żeby powiedzieć "OMG, krejni to dyplomatyczni hax0rzy".

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #19 dnia: 2009-01-18, 21:41 »
...avatar z herbatką...

A ja myślałem że to miecz świetlny  ;D
LOL a to nie jest miecz swietlny?
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?