Autor Wątek: Chagi XP 4 zbanowany  (Przeczytany 3222 razy)

Chemik

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
Odp: Chagi XP 4 zbanowany
« Odpowiedź #20 dnia: 2009-04-11, 14:53 »
Bah... oni dalej się nie nauczyli kur... robić tego wtedy kiedy trzeba... to tak jak było z Kholl Wallem... Potrzeba było pół kotei sezonu dominacji kuców aby dojrzeli, że coś jest nie tak... a potem okazało się, że następne pół kotei mają szczury... best kotei sezone ever...

mogli go naprawić zamiast dać ban... albo dać bana na początku sezonu...

Imo Ci co to testują to chyba grają przy piwie jakimiś deckami z dupy (mantisowe oświecenie albo crab na dyshonor) i potem okazuje się, że coś w danej edycji jest broken...

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #21 dnia: 2009-04-11, 14:56 »
Ok. to zaprezentuj mi jakimi holdingami wyrobisz 15 golda  w 3 turze.. żeby nie było, ty zaczynasz i nie masz dodatkowego legacy na start!! ..
Khan + dwie klanówki?

Nie zapominajmy o takich np. rodzynkach tez jak clan estate itp.
Akurat kucyki w samuraju na brak zlota narzekac nie moga a jak z kumplem gralem to jeszcze nie widzialem, zeby mial problem kiedykolwiek z wstawieniem chagsa w 3 turze albo w ogole, zeby jakis wiekszy goldscrew mu sie trafil.
1x Khan
1x Western Outpost
1x Daimyo's Vassals
3x Secluded
3x Stables
3x Clan Estate

To juz jest 12 holdingow, z ktorych kazdy daje przynajmniej 3 golda i ktore smialo mozna w kucu trzymac.
Time is precious. Waste it wisely.

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #22 dnia: 2009-04-11, 15:18 »
Imo Ci co to testują to chyba grają przy piwie jakimiś deckami z dupy (mantisowe oświecenie albo crab na dyshonor) i potem okazuje się, że coś w danej edycji jest broken...
Akurat Crab na dyshonor daje radę ;)
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Endriu

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
  • Moral Victor Exp2...
« Odpowiedź #23 dnia: 2009-04-11, 15:24 »
Nie zapominajmy o takich np. rodzynkach tez jak clan estate itp.
Akurat kucyki w samuraju na brak zlota narzekac nie moga a jak z kumplem gralem to jeszcze nie widzialem, zeby mial problem kiedykolwiek z wstawieniem chagsa w 3 turze albo w ogole, zeby jakis wiekszy goldscrew mu sie trafil.
1x Khan
1x Western Outpost
1x Daimyo's Vassals
3x Secluded
3x Stables
3x Clan Estate

To juz jest 12 holdingow, z ktorych kazdy daje przynajmniej 3 golda i ktore smialo mozna w kucu trzymac.
No tak, poza tym w deku trzyma się holdingi które robią coś jeszcze niż Gold jak:
Shrine to Bishamon   
Shrine to Fukurokujin
Temples of Gisei Toshi
i z 2 legacy
które robią 2 golda. Poza tym Secluded w 3 turze  jak dobrze pójdzie będzie robił 3 golda (najczęściej robi tylko 2).
Podczas gry rzadko występuje goldscrew - trzeba mieć wielkiego pecha. Ale zdarza się że w 3 turze ma się na stole. legacy , fukuroku i Bishamon (lub coś innego zależności od konstrukcji deku) co robi 2 golda. i suma golda równa 11. Wtedy Chagi za 12 gloda nie wyjdzie, a zapłacenie 15 gloda jest wtedy problemem.
Unicorn ● Clan ● Samurai ● Cavalry ● Loyal ● Unique
Zły RELEASE boli przez całe życie
NIE JADAM REESOTTO!

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #24 dnia: 2009-04-11, 15:51 »
Mialem na mysli Secluded Village :)
Ale nie to jest wazne. Wazne jest to, ze problemow z goldem u kuca sie nie stwierdza raczej.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 2009-04-11, 15:53 »
najzabawniejsze jest to, ze to chyba wcale nie z powodu chagiego te kuce tak mloca kogo popadnie, tylko dlatego ze wygenerowuja tak chore tempo zjezdzania prowincji, ze sporo deckow nawet nie kwiknie zanim rozjada im 4

przychylam sie do teorii ze playtesterzy aeg graja chyba przy piwie deckami dla funu, a nie testuja mocne karty...
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 2009-04-11, 16:05 »
Obudzili się.

Nie powiem, mnie Chagi jako STRASZNIE nie bolał, ale może innych tak. Tylko po co robić ban na 2 miechy przed rotacją, tego nie rozumiem. Czy coś się nagle zmieniło że C4 zrobił się jakoś bardziej broken niż był?

::)

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #27 dnia: 2009-04-11, 16:09 »
Obudzili się.

Nie powiem, mnie Chagi jako STRASZNIE nie bolał, ale może innych tak. Tylko po co robić ban na 2 miechy przed rotacją, tego nie rozumiem. Czy coś się nagle zmieniło że C4 zrobił się jakoś bardziej broken niż był?

Pewnie zrobilo sie to, ze kuce cos przyduzo wygrywaja i im to w ogole nie pasuje do kart, ktore przygotowali ;)

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 2009-04-11, 20:19 »
ciekawe tylko po kiego grzyba zrobili tego bana na 2 miechy przed restartem  ???
to ze jest-a kij mu w oko,przynajmniej skonczy sie narzekanie na przewalonego 3-turowego chagiego zjezdzajacego 2 prowincje.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 2009-04-11, 21:09 »
wszystko mi jedno - w końcu nie będę słyszał tekstów czemu go nie trzymam

dziwne że 2 miechy przed końcem ale szczerze wali mnie to co z z nim zrobili
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Bayushi Seita

• Scorpion Clan
  • inexperienced Personality
  • *
  • Skorpion z imienia, Skorpion z natury
    • Scorpion hideout
« Odpowiedź #30 dnia: 2009-04-13, 00:06 »

Zaciekawiłeś mnie. Mógłbyś postnąć gdzieś przykład takiego działającego decka??

Ludzie, to nie jest forum o grze "Legend of the Five Lawyers"!

Endriu

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
  • Moral Victor Exp2...
« Odpowiedź #31 dnia: 2009-04-13, 01:00 »

Zaciekawiłeś mnie. Mógłbyś postnąć gdzieś przykład takiego działającego decka??
Craby na dyshonor widziałem i działają (PAkA), pokonując Crane-Honor, poprzez dyshonor...
Unicorn ● Clan ● Samurai ● Cavalry ● Loyal ● Unique
Zły RELEASE boli przez całe życie
NIE JADAM REESOTTO!

katsa

• experienced Personality
« Odpowiedź #32 dnia: 2009-04-13, 02:47 »
Czemu teraz? O co kur#!$% chodzi? Czytelność bannowania karty po tym jak zepsuła edycje niestety wpisuje się w politykę firmy. Coraz mi lepiej z decyzją, żeby od CE ograniczyć się do brydża.

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 2009-04-13, 07:42 »
Obudzili się.

sie musza jakos wytłumaczyc z winów jednego klanu. a tak maja gicik . połowa kotei sezona to winy broken chagatai decków , a wszystko potem to skill unicornowych graczy . razem daje to zbalansowane srodowisko w którym każdy wygrywa i ma zabawe z gry .
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 2009-04-13, 13:23 »
tjaaa, przychylam sie do tej teorii bo jest calkiem zgrabna i trzyma sie kupy. lipa bedzie jak jeszcze koniki wygraja kolejne koteie... (co jest wysoce prawdopodobne) to co wtedy... zbanuja unicorna?  ;D

tak naprawde to powinni chyba dac kazdemu rodowi troche jakies kawalerii, albo chociaz sensowne postacie ktore assignuja sie w cavalry w defensie (tak wiem ze sa takie, ale poza fenolem to malo sensowne)- zreszta to oni nawarzyli sobie takie piwa, wiec niech je teraz pija...
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Aki

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 2009-04-13, 13:51 »
tjaaa, przychylam sie do tej teorii bo jest calkiem zgrabna i trzyma sie kupy. lipa bedzie jak jeszcze koniki wygraja kolejne koteie... (co jest wysoce prawdopodobne) to co wtedy... zbanuja unicorna?  ;D
może stwierdzą wtedy, że Keyword cavalry pozwala asygnować jednostki po piechocie ale tylko raz na grę i nie wcześniej niż w momencie, w którym przeciwnik ma tylko jedną prowincję :P
"Czasem drobny gest znaczy więcej, niż najbardziej heroiczny wyczyn..."

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #36 dnia: 2009-04-13, 13:55 »
Nie rób smaku...

tak naprawde to powinni chyba dac kazdemu rodowi troche jakies kawalerii, albo chociaz sensowne postacie ktore assignuja sie w cavalry w defensie (tak wiem ze sa takie, ale poza fenolem to malo sensowne)- zreszta to oni nawarzyli sobie takie piwa, wiec niech je teraz pija...
Tru. Ja naprawdę ciąglę czekam na nowego, nawet niech będzie unikalny, ninja na wrotkach.
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #37 dnia: 2009-04-13, 14:26 »
Jak dla mnie to powinni teraz dla rownowagi zabanowac tez RtG i przywrocic ten kartonik.
Ciekawe jak by sobie kuce radzily?

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 2009-04-13, 14:40 »
ciekawe ze calkiem sensownie dzialaja decki i bez chagiego.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #39 dnia: 2009-04-13, 15:15 »
ciekawe ze calkiem sensownie dzialaja decki i bez chagiego.

no, na przyklad spidery albo scorpiony
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?