Autor Wątek: Dywagacje  (Przeczytany 16716 razy)

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
Dywagacje
« dnia: 2009-05-20, 20:33 »
No cóż, Shigetoshi nie jest taki twardy, jak Kei, ale imo też zły nie jest. Jakby była benika czy jakiś inny tech do tworzenia followerów, to aż tak źle nie jest. Nie wiem czemu jego follower jest reakcją... mieszają; Kei ma traita (który i tak jest opcjonalny) a ten pan ma Reakcję. Strange.

Majcher faktycznie - tylko do blitza... do tego ma 4g, co dla liona będzie oznaczało to samo co granie (a raczej nie granie) zbroi z SE. Mogliby zmniejszyśc bonus do siły (ten na karcie) z +3 do +2 i dać koszt 3. Myślę, że lwom by to spasowało...

No cóż. Jak narazie czempioni pokazują jako tako poziom. Bo taki mój full bleedowy Naizen exp2 to wręcz UWIELBIA siedzieć w klaserze ;p

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
Dywagacje
« Odpowiedź #1 dnia: 2009-05-20, 20:44 »
zara. skąd ty masz nowego naizen jak mantisów jeszcze niepokazali ? pozatym tak zaraz do klasera to chyba przesada  . paneki to on nie jest , ale przynajmniej ma commander traita i jako jeden z niewielu mantisów naval i battle akcję. jak ktos bedzie budował dance commander deck to go wsadzi przy najmniej do czasu ,aż pojawi się commander za 7-10golda.
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

TooS

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • In your base, smashing your statues.
Dywagacje
« Odpowiedź #2 dnia: 2009-05-20, 20:53 »
dobra moze ja sie sie nie znam na Lionach, ale czemu uwazacie ze koles za 3holdinigi z akcja pt zabij jest zly ?? ja rozumiem ze crapny gold scheme i wogole i to tylko przez to ??

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Dywagacje
« Odpowiedź #3 dnia: 2009-05-20, 20:56 »
No nie wiem, co Wy chcecie od tego Yari. Moim zdaniem jest zajebiste. +6/+1 za 4G, płacone z holdingu za 2G. A Shigetoshi też nie jest kiepski. 7/4 za 10 i ma 5 PH, jako chyba jedna z 2 postaci. Że drogo? Droga to jest Domotai i na dodatek nie wiem, czy tak bardzo dużo lepsza. Więc nie jęczcie, bitte.

Yoritomo Itto

• Mantis Clan
  • blank Personality
  • *
Dywagacje
« Odpowiedź #4 dnia: 2009-05-20, 21:02 »
Self-Appointed Prophet of Doom, po 1) Gerald napisal Exp.2 a po 2) Naizen Exp.3 jako jeden z niewielu nie ma kill akcji i moze bedzie grywalnyny na poczatku ale wiekszosc CE przesiedzi w klaserze :(

yari natomiast to +6 do forca, teraz nawet 2F personality moze zniszczyc prowincje

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
Dywagacje
« Odpowiedź #5 dnia: 2009-05-20, 21:18 »
Nie wiem czemu, ale jak zobaczyłem obrazek na miniaturce, to pomysłałem najpierw, że się pomylili i przekopiowali grafię z Hagio. Dziękuję bardzo za takie "portretowe" rysunki - więcej akcji na artach plz.

Shiggy być może znajdzie miejsce w switchu bo 5PH i zabijanie czegokolwiek (kosztem np. bowniętego ziutka) to nie takie głupie jest. A broń? Jak ktoś będzie składał blitza na broniach właśnie to toto wejdzie (War Encampment). Inna sprawa, że wracają Barley Farmy więc to brakujące 1G może się zacząć przydawać. 
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
Dywagacje
« Odpowiedź #6 dnia: 2009-05-20, 23:10 »
Mozecie skracac, tu zwracam sie do uzywajacych-piszacych, Self Appointed Prophet of Doom do SAPOD - bedzie bardziej dla mnie czytelne a i latwiej z odmiana wtedy?

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
Dywagacje
« Odpowiedź #7 dnia: 2009-05-20, 23:16 »
<patrzy na abilitkę Shigiego>

Kto zapisuje się na wspólne zapijanie smutków po odejściu Misdirection?
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

Walec

• eternal Personality
Dywagacje
« Odpowiedź #8 dnia: 2009-05-20, 23:53 »
dobra moze ja sie sie nie znam na Lionach, ale czemu uwazacie ze koles za 3holdinigi z akcja pt zabij jest zly ?? ja rozumiem ze crapny gold scheme i wogole i to tylko przez to ??
3 holdingi powiadasz? ja bym powiedział że raczej 4-5 holdingów ile masz holdingów produkujących 3 kasy w CE ( w powiedzmy 3 turze masz domek (3 kasy) i max 3 holdingi a musisz za niego zapłacić 10 golda bo ma HR 10 co daje klanówkę, domek  i 2 holdingi jak nie ma klanówki 4 holdingi plus domek to mało ? ? pozatym akcja jest nie zabij tylko zamień, nie ma raczej beniki z tanimi followerami na podmianę a postacie to zazwyczaj ceny resource
« Ostatnia zmiana: 2009-05-20, 23:55 by Walec »
Walec

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Dywagacje
« Odpowiedź #9 dnia: 2009-05-21, 00:20 »
3 holdingi powiadasz? ja bym powiedział że raczej 4-5 holdingów ile masz holdingów produkujących 3 kasy w CE ( w powiedzmy 3 turze masz domek (3 kasy) i max 3 holdingi a musisz za niego zapłacić 10 golda bo ma HR 10 co daje klanówkę, domek  i 2 holdingi jak nie ma klanówki 4 holdingi plus domek to mało ? ? pozatym akcja jest nie zabij tylko zamień, nie ma raczej beniki z tanimi followerami na podmianę a postacie to zazwyczaj ceny resource
What? W 3 turze masz zazwyczaj od 6 do 8 holdingów.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
Dywagacje
« Odpowiedź #10 dnia: 2009-05-21, 00:29 »

Raczej - "po 3 turze", albo po lepiej "3 dynastii".
« Ostatnia zmiana: 2009-05-21, 00:51 by kempy »
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Olo

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
Dywagacje
« Odpowiedź #11 dnia: 2009-05-21, 01:36 »
pamietajcie ze celestial to inna bajka bedzie startowanie z holdingiem inaczej sie bedzie na koszty patrzylo
poza tym nie wiem co chcecie od goscia calkiem niezly bron tez
a zbroja lwa byla w kazdym moim lwowym deku i to przed war encampmentami nawet tsi blady sie czesto miescily

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
Dywagacje
« Odpowiedź #12 dnia: 2009-05-21, 02:04 »
GeralT
Fixed for 'ya

2) Naizen Exp.3 jako jeden z niewielu nie ma kill akcji
I nawet by mi to nie przeszkadzało, gdyby nie to, że jest czempionem klanu, który w karciance ma tylko jedno victory condition - militarne.

No nic, może chociaż będzie miał fajnego arta i nie będzie wstyd go w klaserze pokazać ;-)

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
Dywagacje
« Odpowiedź #13 dnia: 2009-05-21, 02:31 »
ma kill akcje- RA6 w navalu to JEST kill akcja... przynajmniej w CE, poza tym naizen ma przyzwoite parametry i wystawia followera 3 taniej... slabo?

wlasciwie prawda jest taka, ze wszyscy clan championi sa mocni. a najwyzej kilku z nich jest troche gorszych od reszty i zaloze sie ze kazdy z was wrzuci ich do decku chocby tylko na poczatku edycji
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Dywagacje
« Odpowiedź #14 dnia: 2009-05-21, 02:51 »
Shigetoshi słaby vs dobry : słaby, żeby nie powiedzieć bardzo słaby.

Koszt - to już ktoś wypisał. Umiejętność - mam sobie kogoś zabić, zeby tobie kogoś zabić. Wow. Nie, w CE nie ma ani beniki do robienia amunicji, ani robuna do czyszczenia przedpola. Dobrze, że się chociaż z Gunso kombi, bo mógłby usuwać poza grę.

Yari : daje dopał do forca (TYLKO!) i kosztuje aż 4 golda. Lew na pure force już był. Działało, owszem, ale ile edycji temu ? I ile edycji temu przestało działać permanentnie ? Pytanie jest retoryczne..
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
Dywagacje
« Odpowiedź #15 dnia: 2009-05-21, 03:09 »
Tyle dobrego, że Yari daje ten bonus unopposed. Ale umówmy się, blitza na to cholerstwo nie stać.

Shigetoshi słaby nie jest, i sądzę, że ta jego zdolność jednak okaże się użyteczna. Tyle tylko, że poprzedni był zwyczajnie lepszy, no i był potworem z Beniką. Niestety, Benika nie przechodzi (chlip, chlip).
Crab Clan • Lion Clan • Scorpion Clan • Spider Clan • Shadowlands • House Greyjoy • AGOT Paratrooper • Inexperienced • Unique
Hokus-pokus, nie masz buta, Twoja stara to Fosuta!

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
Dywagacje
« Odpowiedź #16 dnia: 2009-05-21, 08:25 »
majcherek drogawy jakos. zobaczymy jak bedzie wygladac przelicznik : koszt att vs ilosc niszczenia att.
w szybkim wjezdzie bedzie trudny do wystawienia-> ale tutaj zalezy juz od nowych holdingow(jak chocby outposty)

shigetoshi jest narazie najslabszym championem. szczegolnie ze nie ma skad amunicji brac  :'(. i art tez nie powala.
a koszt? jezeli faktycznie bedzie mozna zaczynac z holdingiem to start z domek+ kopalnia diamentow daje 8 hajsu. w 3 turze wystarczyc powinno na kazda postac.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
Dywagacje
« Odpowiedź #17 dnia: 2009-05-21, 09:06 »
Niestety, Benika nie przechodzi (chlip, chlip).

chciałeś powiedzieć hip hip hurra? ;)

rozumiem ze sie chochlik drukarski wkradl?
Shoju na prezydenta! :)

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
Dywagacje
« Odpowiedź #18 dnia: 2009-05-21, 09:21 »
a koszt? jezeli faktycznie bedzie mozna zaczynac z holdingiem to start z domek+ kopalnia diamentow daje 8 hajsu. w 3 turze wystarczyc powinno na kazda postac.

Ale chyba nie z dowolnym holdingiem, tylko z jednym konkretnym przewidzianym na tę okoliczność, dającym 2 golda...
+5 do lansu (by Sephirion)

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Dywagacje
« Odpowiedź #19 dnia: 2009-05-21, 11:48 »

Raczej - "po 3 turze", albo po lepiej "3 dynastii".
Mylisz się.