Autor Wątek: Dywagacje  (Przeczytany 16740 razy)

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
Dywagacje
« Odpowiedź #40 dnia: 2009-05-21, 15:00 »
Wszystko rozbija sie o to ze postacie liona kosztuja mniej od postaci innych klanow. Postac ze zdolnosica w lionie nie uniq bedzie kosztowala 6-7G a podobna postac w innym klanie 7-8G. A to przez to ze lion ma 3g na domku. Tylko ze nikt nie patrzy ze potem secluded outpost, diamond mine, 2x klanowka wystawiaja postac a jak cos dolozysz to z honorem i to czesto 4. Tyle. Mnie w ogole wkurza shemat zlota w lionie.
Shigetoshi jest koksem i tyle.

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

Walec

• eternal Personality
Dywagacje
« Odpowiedź #41 dnia: 2009-05-21, 15:13 »
Nie no, nie wierzę. Ok Walec, masz rację. Domotai jest tak samo droga jak Shigetoshi. Obiad jest tak samo drogi jak bilet lotniczy. Za obie rzeczy możesz przecież zapłacić dwoma banknotami. Co tam, że w pierwszym wypadku to dwa banknoty 10-złotowe, a w drugim 200-złotowe.

Ale ok, uproszczę. Gold cost Shigetoshiego jest mniejszy niż większości innych championów. Zgodzisz się, czy nie?
ale nie mowimy o koszcie nominalnym tylko realnym to tak samo można powiedzieć ale że audica jest tańszy od  jest tani porszaka ale niektórych stać na 6 porszaków a niektórzy nawet nie pomarzyć po marzyć o audicy stary przestań bujać w obłokach i zejdź na ziemie jak bylo wiecej holdingów produkujacych 3 kasy to i tak lion miał problemy z kupieniem postaci za 9 HR, a czempion w pewnym momencie przestał pojawiać się w dekach a Crany mimo ze champion był drozszy chyba zawsze domotaikę grały a 9 kosztu tez spokojnie się pojawiają gdzie w lionie to kosmos
Walec

Walec

• eternal Personality
Dywagacje
« Odpowiedź #42 dnia: 2009-05-21, 15:18 »
Dobra, moze ja poprostu jestem przyzwyczajony do akcji typu zabij w krabie i wogle ze kraby sa duze ...
Ale wg mnie Shigetoshi jest kozacki - jade nim i jakims crapnym boxem np wlasnie na kraba ... a do defa staje mi 8forca z 10oma followerami, weaponem, zbroja i cukierkami dookola, chociaz bym sie zesral to i tak go nie przeforsuje ... no to poswiecam boxa za 5G i ROZPIERDALAM choinke za zyliard ... dopalam sie z taktyka i lykam prwoke ... wg mnie to nie jest zle ...

i nie mowie tu o blitzu czy czyms w ten desen bo do tego to moze i nie pasuje ...
no tak box dostaje w oko czymś i pupa

a taka Kei no tak wjezdzasz w kawaleri jak się postawi to walisz w choinkę duela nic nie kosztujacego taktyk i prowincja wg. mnie to też nie jest złe
Walec

Togashi Sparrow

• Dragon Clan
  • experienced Personality
  • *
Dywagacje
« Odpowiedź #43 dnia: 2009-05-21, 15:18 »
ale nie mowimy o koszcie nominalnym tylko realnym to tak samo można powiedzieć ale że audica jest tańszy od  jest tani porszaka ale niektórych stać na 6 porszaków a niektórzy nawet nie pomarzyć po marzyć o audicy ...

Wszystko ladnie pieknie, tylko ze porzadna audica jest drozsza od porsche :)

TooS

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • In your base, smashing your statues.
Dywagacje
« Odpowiedź #44 dnia: 2009-05-21, 15:20 »
ale nie mowimy o koszcie nominalnym tylko realnym to tak samo można powiedzieć ale że audica jest tańszy od  jest tani porszaka ale niektórych stać na 6 porszaków a niektórzy nawet nie pomarzyć po marzyć o audicy ...

Wszystko ladnie pieknie, tylko ze porzadna audica jest drozsza od porsche :)

A moj tata ma Forda. O!!!!

Olo

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
Dywagacje
« Odpowiedź #45 dnia: 2009-05-21, 15:25 »
shigetoshi jest najtanszym clan championem obok kei
domotai jest drozsza o 3 i ma nadal 40 hr i mowicie ze jest niezla
jakos tego nie rozumiem

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Dywagacje
« Odpowiedź #46 dnia: 2009-05-21, 15:46 »
Nie wiem ile kosztuje domotajka, wiem za to że w CE w lwim decku będzie następującyu układ godl produkcji :
- domek : 3g
- copper mine (uo to x3) : 3g
- wszystko inne : 2g
A dlaczego ? a dlatego, że wszystko to co produkuje więcej, więcej też kosztuje - i to 'więcej' przeważnie oznacza 'więcej niż domek' (o ile nie we wszystkich wypadkach). Każdy inny klan będzie w stanie wrzucić dla poprawki hodligni dające więcej golda. Dlatego champion może kosztować mniej, ale więcej - bo u Lwa za wszystko bedziesz płacił 3+2N, i wszystko co do schematu nie pasuje moze cię kosztować holding więcej. Przestańcie zatem pieprzyć, że inni championi kosztują więcej, popatrzcie np. teraz ile Lwów gra na gościach z 8G+ (którzy nie są uniq albo Hachigoro)

Barleyki - dzielenie biedy w inny sposób to ciągle ta sama bieda. Barleyka NIE robi +1G w turze; barleyka robi 2G które mozesz rozdzielić na pojedyńcze koku. Sorki, ale jak zużyję 1G z barleyki, to nie wyprodukuje mi ona 2G na kolejną postać czy holding tylko 1G. Czyli - nadal tracę gold na postać.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Klepek

• temptation Personality
Dywagacje
« Odpowiedź #47 dnia: 2009-05-21, 16:22 »
Zgadzam sie z Walcem i Sejmitarem. Wezcie pod uwage samuraia i starego shigetoshiego ,  ktory byl najlepsza lionska postacia w calym SE i jedna z najlepszych w SE , a jak pojawial sie na poczatku lub srodku gry to czesto ladowal w discardzie, mimo ze sam potrafil wygrac cala gre...Dlaczego? Dlatego ze w lion-ie zwykle bardziej oplaca sie wystawic 2 postacie slabsze zamiast 1 mocnej. Prawda taka ze w lion-ie postac , ktora kosztuje 8+ (a nawet 7) musi byc naprawde bardzo dobra i miec naprawde mocna zasade zeby sie zastanawiac nad uzyciem jej w decku i wystawieniem w grze.
Nowy Shigetoshi jest tani , ale dla lion-a jest drogi , kosztuje tyle co dwie postacie a nic soba nie prezentuje. Mozecie mowic ze domotaika jest drozsza lub ze inni championi sa drozszi ,ale podejrzewam ze ich bedzie sie grac bo bedziecie w stanie nie tracac tempa ich wystawic , a wystawienie Shigetoshiego bedzie kosztowalo lion-a tempo , ktore jest chyba najwazniejsze w graniu tym klanie , w zamian za slaba abilitke...

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
Dywagacje
« Odpowiedź #48 dnia: 2009-05-21, 16:36 »
Second that. Wolę na stół postawić 2 postacie za 6 (np. benia, yufcia, yosa, robun, ganzo) niz wywalić 8g na jednego gościa. Zwłaszcza, jak gość ma zdolność 'zabij kogoś u siebie albo kicha'.

Olo

• Crane Clan
  • *
Dywagacje
« Odpowiedź #49 dnia: 2009-05-21, 17:24 »
to tylko narzekanie
co prawda juz nie grywam lwem ale duzo nim gralem
nikt nie uzywa klanowej zbroi bo za droga? nieprawda ja zawsze zbroje mialem
tsi blade dla lwa za drogi? ja czesto uzywalem i sie sprawdzal
postacie 8g+? zawsze mialem 2x hachigoro 2x terumoto shigetoshi otemi i yoshino
popatrzcie ile lwow gra na takich kartach? ja na pewno gralem

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
Dywagacje
« Odpowiedź #50 dnia: 2009-05-21, 17:50 »
Wszystko milo i ladnie, ale gdyby tak jakis mod mogl jednak przeniesc czesc postow do innego topic'u bo ostatnie pare stron dyskusji na temat tego czy Shigetoshi jest drogi czy nie, czy Audi jest drozsze od Porshe i jak bedzie wygladac typowy gold-scheme w CE raczej do niczego nie prowadzi. Pare postow na ten temat (bo niektore poruszaja dobry temat) mozna zostawic, ale jakies 80-90% jest zbedne imo.
Time is precious. Waste it wisely.

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
Odp: Dywagacje
« Odpowiedź #51 dnia: 2009-05-21, 19:45 »
stało się
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Keigo

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 2009-05-22, 00:17 »
Amen
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste Bunny into your sig to help him gain world domination.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 2009-05-22, 01:00 »
Olo, ja złożyłem talię na dyshonor i grały tam wszystkie lwie kurtiery - także ufoludek. Zbroi używałem w massharpunie. Endriu złożył kuce na kucowych kurtierach.

Ale to nie znaczy że karty które 'ktoś włożył do tallii' są grywalne.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: 2009-05-22, 01:43 »
czemu? to co Tobie sie nie sprawdza, nie znaczy ze nie sprawdza sie innym- sorry ale twoje spojrzenie wyrabia jednostronne patrzenie na karty i decki. ja zlozylem sobie kensaiow jak wszyscy mi mowili ze sa kompletnie z dupy, niegrywalni i w ogole. i moze nie sa rewelacyjni ale potrafie cos z nich wycisnac... wlasnie tak sie robi nowe decki- omijajac schematy

dopoki ktos nie przetrze szlakow wielu deckow ludzie maja tendencje do mowienia ze sa one z dupy, dopiero jak dostana od nich wpierdol to zaczynaja je doceniac. szkoda ze nie bedziesz mial mozliwosci (czasu) docenienia zbroi w lionie. ale moze chociaz sprobujesz nowy majcher klanowy, bo dla mnie on tez nie wyglada slabo. ani troche
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Olo

• Crane Clan
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 2009-05-22, 02:57 »
dobrze inaczej
moja talia dzialala
spisywaly sie tsi blady
otemi byl zajebisty
a zbroja super i dla mnie must have
nie rozumiem stwierdzenia za 4g to dla lwa za drogo
wlasciwie o tyle mi tylko chodzilo
fakt lew ma 3g na sh ma coppery z 3g ale tez wszystkie postacie o 1 tansze
bez przesady ze cos jest za drogie bo za 4 czy szef za 10

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #56 dnia: 2009-05-22, 09:01 »
czemu? to co Tobie sie nie sprawdza, nie znaczy ze nie sprawdza sie innym- sorry ale twoje spojrzenie wyrabia jednostronne patrzenie na karty i decki. ja zlozylem sobie kensaiow jak wszyscy mi mowili ze sa kompletnie z dupy, niegrywalni i w ogole. i moze nie sa rewelacyjni ale potrafie cos z nich wycisnac... wlasnie tak sie robi nowe decki- omijajac schematy
nie mów breaker ale teraz kensaie w tej czy w innej formie to jebydy turniejowy dek dragonowy (sprzewdź jakie dragony wysoko dochodzą ) pozatym z dragonowymi kensaiami to my z mały pojawiliśmy ise pierwsi w katosach bo pamętam jak przeglądałeś dek i mówiełeś ze też chcesz sobie takie złozyć tylko trochę inaczej

dobrze inaczej
moja talia dzialala
a co to dokładnie oznacza że wygrałeś parę turnieji? czy może miałeś wysoki stosunek wygranych do przegranych wiesz bo goście mowią że mi deck działa ale w porównaniu to tali T1 sobie nie radzi w tym jest problem bo zawsze jesteś w stanie złożyć dek działajacy ( np ja złożyłem spidery honorowe dobijałem do 40 z honorówkami wygrywałem ale co z tego jak z dekami T1 miałem około 50% szansy na wygraną)
Walec

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: 2009-05-22, 09:47 »
nie mów breaker ale teraz kensaie w tej czy w innej formie to jebydy turniejowy dek dragonowy (sprzewdź jakie dragony wysoko dochodzą )

Wyjątkiem był Budapeszt gdzie Top Dragonem była honorowa ringówka :)

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 2009-05-22, 10:29 »
zbroja jest b.dobra,szczegolnie jak sie miesza taktykow z czyms jeszcze (ost modne paragony)-wtedy ten trait to dobra rzecz. jej zdolnosc tez jest ok.
tsi blade tez jest fajny-o ile nie rozwiazuje sie dociagu w inny sposob.

koszt 4 przyzwoity...a ze za domek nie mozna kupic?trudno. nadrabia sie o 1 tanszymi postaciami-mniej wiecej wychodzi sie na swoje (choc kombinowania wiecej)
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Olo

• Crane Clan
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: 2009-05-22, 11:09 »
nie ma talii wygrywajacej zawsze i ze wszystkimi?
coz to jest T1? to kolejny dek i tyle
jesli masz z nimi 50% szans na wygrane to chyba znaczy ze sa rownorzedne
chyba ze uznajesz swoj wplyw na gre zwiekszajacy znacznie szanse zwyciestwa