Autor Wątek: [CE] - nie strona główna  (Przeczytany 72313 razy)

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
Odp: [CE] - nie strona główna
« Odpowiedź #80 dnia: 2009-06-05, 22:23 »
jak już się czepiamy to dragon 4/3 monk wytatuowany duelista

Ithilsan

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
  • "Bo mi karty nie podeszły..."
« Odpowiedź #81 dnia: 2009-06-05, 23:00 »
Jak juz sie czepiamy, to kazdy klan dostanie swoj worek blankow, a jesli nic sie nie zmienilo, to najwiecej bedzie mial ich smok ;-).

Dziwi wiec placz, ale to chyba normalne u mietusa ;-).  Insza inszosc ze powinni pokazac w pre cos arakcyjniejszego.
Crane Clan ? Lord ? Knight ? Bastard ? Unique ?  AGOT Paratrooper

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: 2009-06-05, 23:07 »
moze to jest najladniejszy art w calym secie... jezeli tak, to tylko seppuku nam pozostaje... KEI nie licze, ona jest poza konkurencja
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #83 dnia: 2009-06-06, 01:15 »
Insza inszosc ze powinni pokazac w pre cos arakcyjniejszego.

O to się głównie rzecz rozbija. Już nawet nie o to chodzi, że on kaprawy jest.

Jak to Self-Appointed Prophet of Doom pisze wszędzie - w każdym z tych miniprev widać mniej więcej co dany klan robi, takie info dla nowych graczy. U Mantisa jest blank i domek, który nie robi przeciwnikowi bezpośrednio nic (co dla kogoś, kto z grą nie miał dużo styczności wydaje się o wiele słabszy niż naprawdę jest).

Wracając do domku - nie jest słaby. Jest innego rodzaju domkiem niż inne do tej pory pokazane militarne boxy w CE. Irytujące jest to, że nie wymyślili nic nowego (ciekawego) tylko dali znowu to samo. Po dwóch latach spędzonych na EHP miało się nadzieje, że wreszcie będzie coś innego.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #84 dnia: 2009-06-06, 05:04 »
Wracając do domku - nie jest słaby. Jest innego rodzaju domkiem niż inne do tej pory pokazane militarne boxy w CE. Irytujące jest to, że nie wymyślili nic nowego (ciekawego) tylko dali znowu to samo. Po dwóch latach spędzonych na EHP miało się nadzieje, że wreszcie będzie coś innego.

No jest cos innego. Teraz macie Castle Barracks jako stronghold :)
A jak krabom zostawia CB to sie dopiero wtedy poplaczecie...
Time is precious. Waste it wisely.

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #85 dnia: 2009-06-06, 07:31 »
No jest cos innego. Teraz macie Castle Barracks jako stronghold
istnieje istotna różnica pomiędzy zostawieniem unbowed holdinga , który da ci follower za darmo w obronie [zresztą holding 2a2] , a zostawieniem odbowed domku[4golda wasted] i golda na followera [3 golda albo wiecej wiec czesto dwóch holdingów].

Jak juz sie czepiamy, to kazdy klan dostanie swoj worek blankow, a jesli nic sie nie zmienilo, to najwiecej bedzie mial ich smok ;-).

Dziwi wiec placz, ale to chyba normalne u mietusa ;-).  Insza inszosc ze powinni pokazac w pre cos arakcyjniejszego.

okey policzymy blanki jak CE pokażą.:) ale to mini preview miała za zadanie nowym graczą i starym pokazać , jak ich klan będzie wygądał w CE . wiem to naiwne . ale patrzysz na crana , i favor manipulacja. patrzysz na spidera , i masz zombi . patrz na scorpiona , i dishonor punishment . patrzysz na mantisa , i co widzisz .blank gostaka o koszcie takim samym jak goscie z inny klanów z taką samą ilością traitów tylko ,że bez akcji .
ale jakby dali tylko jego to byłby git . ale na dokładkę dostajemy discard follower'a [to znaczy że my będziemy na discard grać ? my nie mamy do tego akcji i postaci]. , którym nikt nie grał przez 2 edycje . I domeke pewnie najsolidniejszy z całego preview . Nawet jeśli ma taki tempo lost ,żę równiedobrze mógłby być tylko battla a nie open battle . no bo nikt nie zostawi sobie 1-2 holdingów i odbowanego domku . no chyba żę DT widzi tu taki tech . bronisz się an ostaniej prowincji i wrzucasz followery na gości w turze przeciwnika.

A tak zupełnie z innej beczki jak wam się podoba daigotsu ? Bo chyba jest fajny .
« Ostatnia zmiana: 2009-06-06, 07:36 by THE JESKE »
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #86 dnia: 2009-06-06, 21:01 »
Pokazali kraby. Hida Kaoru i Hiruma Aki, obrazki te same tylko chyba flavor inny wiec nie ma sie czym podniecac. Bedziem miely fors, nie bedziem miely akcyj.

I juz nie narzekajcie na blanki, ok? Poza tym, ja nie wiem, dlaczego caly czas mantisy placza nad blank postaciami naval, niektorzy sie ciesza nawet z takich:
http://www.crabclan.net/forum/viewtopic.php?f=16&t=3243
« Ostatnia zmiana: 2009-06-06, 21:55 by Manit0u »

Tafit

• Spider Clan
  • inexperienced Personality
  • *
  • Depilator Umysłów
« Odpowiedź #87 dnia: 2009-06-06, 22:06 »
Może chodzi o to, że mają już dość postaci z Navalem, a wciąż nie mogą z nich nic robić sensownego? Tak tylko zgaduję...

BTW. Mimo że Daigotsu Loyal personalek nie przejmuje, to jednak może dać im perma shadowlandsa. Już widzę oczami wyobraźni Kuona latającą z Shadowlands keywordem i tekstem 'We stand against the darkness'. ^^'
« Ostatnia zmiana: 2009-06-06, 22:14 by Tafit »
"Our Strength is fear. It destroys the weak"

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #88 dnia: 2009-06-06, 22:36 »
Może chodzi o to, że mają już dość postaci z Navalem, a wciąż nie mogą z nich nic robić sensownego? Tak tylko zgaduję...

BTW. Mimo że Daigotsu Loyal personalek nie przejmuje, to jednak może dać im perma shadowlandsa. Już widzę oczami wyobraźni Kuona latającą z Shadowlands keywordem i tekstem 'We stand against the darkness'. ^^'

a to w navalu nie mozna zgrac akcji z reki? ::) sneaka nie potrzeba wiec w zamian moznaby wlozyc jakas akcje
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #89 dnia: 2009-06-06, 22:37 »
tego linka to ja nie rozumiem , pozatym że crabowy blank sozen jest git.

Bedziem miely fors, nie bedziem miely akcyj.
tylko ,że akurat crab ma akcja niektóre nawet wyłącznie pod siebie , wiekszy starting honor [nawet jak EHP jeszcze jakoś działało to uniks i crab to był horror match up dla mantisa] , wiecej siły etc .

naval nie robi nic ja nie masz akcji na postaciach albo akcji do odpalenie z postaci [duele , bowowaczki , clony to do what we must etc] . możemy dołożyć followera. to git . ja w naval daja followera a przeciwnik mnie bowuje , odsyła , wysadza attachment , dueluje itp do tego dochodzi problem z drawem [my nie zaczynamay więc mamy zawsze mniej kart + grająć scout/commanderem followery zżrają nam fate]  . inne klany mają akcje na postaciach . nie mówią że każdy nie mantis z akcją jest broken , ale przynajmniej może coś zrobić . mantis jak mu dojdą followery i 3/4 akcj po jednej bitwie opposed będzie mówił pass.
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #90 dnia: 2009-06-06, 22:38 »
a to w navalu nie mozna zgrac akcji z reki? Z politowaniem sneaka nie potrzeba wiec w zamian moznaby wlozyc jakas akcje
to ty nie wiesz ,że od SE w naval mogę wziąć akcje z karty z navalem albo wziąć akcję która targetuje naval karte ?
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

Kakita Aoshi

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #91 dnia: 2009-06-06, 22:41 »
I juz nie narzekajcie na blanki, ok? Poza tym, ja nie wiem, dlaczego caly czas mantisy placza nad blank postaciami naval

Ja też nie wiem, moim zdaniem część blanków Mantisa wymiata i mam zamiar nimi zagrać w moich Cranach. ;D

Eriko będzie mordować, duelować, strzelać ze strongholdu, dawać honor i jeszcza ma sneaka :)

I jeszcze pożerać prowincję, wszystko za jedyne 5 golda.
« Ostatnia zmiana: 2009-06-06, 22:48 by Kakita Aoshi »
Kakita Aoshi
Crane Clan Samurai*Bounty Hunter
"Zniszczmy całe zło, nie będzie konkurencji"

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #92 dnia: 2009-06-06, 22:49 »
a to w navalu nie mozna zgrac akcji z reki? Z politowaniem sneaka nie potrzeba wiec w zamian moznaby wlozyc jakas akcje
to ty nie wiesz ,że od SE w naval mogę wziąć akcje z karty z navalem albo wziąć akcję która targetuje naval karte ?

Czyli mozesz smialo z navala grac flanking action, brute force oraz inne bij zabij? (chuda hankyu)
W zyciu takiego badziewia nie widzialem...

Przeciez to oczywiste, ze nie dadza wam kupy zajebiaszczych akcji na postaciach, bo co jak co, ale darmowy sneak attack w kazdej turze i kazdej bitwie to juz troche przesada. Jakos inne klany sobie radza bez navala i bez kawalerii militarnie. Mantisy powinny zamiast plakac do DT o akcje na postaciach naval, raczej o akcje fate fajne dla postaci naval.

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #93 dnia: 2009-06-07, 11:54 »
Mantisy powinny zamiast plakac do DT o akcje na postaciach naval, raczej o akcje fate fajne dla postaci naval.
stary mantisy pierdolą naval , bo on nic nie robi sam z siebie . nikt nie mówi o naval postaciach z akcjami [chociaż to troche dziwne że kawaleria+akcja+te same staty jest git a naval +te same staty =blank]. Fakty wyglądają tak . DT zdecydowało , że battle pk i battle control idą do innych klanów oraz że chcą powoli phase out'ować naval w ogóle . żaden inny klan nie miał tylu postaci z komentarzy do postaci od DT w stylu"playable on stats alone" , co się potem ni jak nie przełożyło na decki albo support . Przejżyj sobie CE legal postacie innych klanów nawet bez dodatków , mniej lub bardziej widać zalążki jakiś decków , jakiejś mechaniki . Spoko jakby mantis commander był 5/3 albo 6/2 za 7golda , to fakt mozna by powiedzieć ,że mantisowy tech polega na dołącz followera do dużego gostka i wjazd . fajnie . tylko takie było EHP i takie były orochi , od cholery nudne a przy postaciach bez akcji im dalej w edycje tym bardziej niegrywalne.

Ja też nie wiem, moim zdaniem część blanków Mantisa wymiata i mam zamiar nimi zagrać w moich Cranach.
aoshi jak ja dostane deck mogący grać switcha[tak jak mieli działać magistracie w SE , ale nigdy nie działali] i dostane domek z nie 2 startowego honoru to też pomyśle o niej .

flanking action, brute force oraz inne bij zabij? (chuda hankyu)
tak zupełnie jak w SE , gdzie dzięki navalowi i tym samaym akcja mantis dominowały na turniejach ... nie czekaj coś jest nie tak z tym co napisałem. tylko co ?
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #94 dnia: 2009-06-07, 12:40 »
ojejku, ale marudzisz. co czytam raporty z koteiow to co i rusz jakis mantis ehp military wyskakuje- a czytam tylko top 8. nie dalej jak na wczorajszym koteiu chyba w tuluzie (czyli na pewno slabi gracze... ::)) w top 8 bylo 2 takich mantisow, czytaj sie da

a nie marudz bo moze dostaniecie cos pozniej. akurat blank postacie nie sa rewelacja, ale ja bym zaczekal na liste calego seta zeby zaczac flejma (a pewnie zaczne bo dragony tez mnie nie zachwycaja...)
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Jabbas po transformacji w Jabbosklep ;)
    • www.pegaz-gry.pl
« Odpowiedź #95 dnia: 2009-06-07, 13:00 »
trzeba w końcu wymienić zielonych na zielonych czyli mantisy na Nagi:D
Tylko najlepsze gry planszowe i karciane  www.pegaz-gry.pl Bydgoszcz

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #96 dnia: 2009-06-07, 13:24 »
Breaker - Mantis ma najwięcej drugich miejsc przy najmniejszej ilości miejsc pierwszych na turniejach. Na mientusim forum widziałem taką statystykę pare tygodni temu.

Wejść do topa to nawet Maw's Grave'y mogą. Ale trzeba tego topa jeszcze wygrać. A do tego trzeba mieć i dobry dek i dobrą kierownicę. Jedno nie wystarczy.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #97 dnia: 2009-06-07, 13:35 »

znam mechanike. co nie zmienia faktu ze mozna dolaczyc followera+dowolna akcja albo miec kacje w fate ktore w koszcie maja "target your person."
jezeli skladasz inny fate-masz do tego prawo. tak samo jak nikt nie kaze tictakowym deckom posiadania superriora.
tylko nie narzekaj ze naval jest calkiem do doopy.
bo zupelnie inaczej sie broni gdy na stole masz przeciwnika z navalem tak samo jak z prawdopodobnym sneakiem.

Breaker - Mantis ma najwięcej drugich miejsc przy najmniejszej ilości miejsc pierwszych na turniejach. Na mientusim forum widziałem taką statystykę pare tygodni temu.

Wejść do topa to nawet Maw's Grave'y mogą. Ale trzeba tego topa jeszcze wygrać. A do tego trzeba mieć i dobry dek i dobrą kierownicę. Jedno nie wystarczy.

no tak,niewiele lepiej sie rzecz ma z lwami. tez bywaja w T8 ale juz rzadko w T4
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #98 dnia: 2009-06-07, 13:48 »

no tak,niewiele lepiej sie rzecz ma z lwami. tez bywaja w T8 ale juz rzadko w T4

http://www.jadehand.com/tourneys/

Przewiń sobie pod kolorową tabelkę, obejrzyj zestawienie (jeszcze bez punktów za ten weekend) i lepiej zedytuj to co napisałeś .
« Ostatnia zmiana: 2009-06-07, 13:52 by kempy »
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #99 dnia: 2009-06-07, 13:49 »
mozna dolaczyc followera+dowolna akcja
Nie w CE.

Tylko, że Lew ma dwa deki turniejowe i w poprzednim sezonie wygrał "swoją część".