Autor Wątek: [CE] - nie strona główna  (Przeczytany 72441 razy)

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
Odp: [CE] - nie strona główna
« Odpowiedź #280 dnia: 2009-06-24, 19:18 »
Oświecenie przez card draw.
Crab Clan • Lion Clan • Scorpion Clan • Spider Clan • Shadowlands • House Greyjoy • AGOT Paratrooper • Inexperienced • Unique
Hokus-pokus, nie masz buta, Twoja stara to Fosuta!

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #281 dnia: 2009-06-24, 19:57 »
fajnie poprzerabiali stare arty

Rise above.

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #282 dnia: 2009-06-24, 21:18 »
I  strasznie niefajnie znerfowali AWP , teraz juz nie bedzie dawalo 2 honoru co ture z Naomasa:/

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
« Odpowiedź #283 dnia: 2009-06-24, 21:21 »
I całe szczęście...
+5 do lansu (by Sephirion)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #284 dnia: 2009-06-24, 21:48 »
I  strasznie niefajnie znerfowali AWP , teraz juz nie bedzie dawalo 2 honoru co ture z Naomasa:/

Osz fak - nie zauważyłem. ;/
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #285 dnia: 2009-06-24, 21:50 »
To tak apropos zachwytów na Swiftswordzie jak teraz będzie zajebiście.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #286 dnia: 2009-06-24, 22:27 »
Jesli chodzi o militarke to wyglada to narazie slabo tu sie zgodze Sejmitar. Zadnych grywalnych followerow dla lion-a. Bedzie sie gralo najprawdopodniej na itemach. Nowy domek jest calkiem ok , dzieki niemu zdolnosc taktyczna to bedzie dopalka do forca z jednoczesna wymiana jednej karty na druga , do tego dociagarka w bitwie dla taktykow ,jak narazie malo drawa wiec jest to jakis plus. Postaci do zrzucania kart z lapy i tak pewnie nie bedzie sie gralo , sa duzo lepsi zawodnicy (np Ikoma Hagio ktory jak narazie wydaje sie chyba najlepszym lionem do wjazdu)

Jesli chodzi o honorowke to wyglada naprawde bardzo mocno , gdyby nie zmiana w AWP to powiedzialbym ze jest porownywalna , jesli nawet nie mocniejsza od honorowki lionskiej granej obecnie pod koniec SE , wiele akcji do zdobywania honoru i naprawde bardzo mocne karty defensywne. Do tego paragoni maja na sobie dosc ciekawe zdolnosci , do tego czesto dajace honor(choc w honorowce gralem glownie postacie dla traitow , wysokiego ph i niskiego kosztu a nie akcji:P).
Jak narazie way na paragonow wyglada na duzo bardziej przemyslany , karty wygladaja na takie ktore beda dzialac ze soba nawzajem do tego calkiem skutecznie. No ale okaze sie w praniu;p

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #287 dnia: 2009-06-24, 22:44 »
Rozjazdówka - jak na razie jest 2x ranged, 2xbow, 1+1 unique kill plus horda dopałek forca (większość za zrzucenie karty). Aha, oba kilel wymagają poświęcenia czegoś... Gold - porażka, plus polepszenie go u pozostałych (6g holding w pierwszej turze ,anyone ? Lion says pass). Czyli : gramy ręką, żeby coś zrobić przeciwnikowi, gramy ręką, żeby mieć force na postaciach, dociąg nie istnieje, a inni mają alibitki na sobie...

Attachy - lol. A niby za co, zwłaszcza że oba domki muszą być proste w bitwie żeby coś zrobić ? Poza tym attach = brak postaci...

Commander way - commander 2/2 za 5 blank jest ok. Drugi ale już 3/4 za 6 jest be. GDZIE SĄ AKCJE ? ALBO FORCE ? ALBO CHOCIAŻ JAKIŚ HERO/PARAGON/TACTICIAN - cokolwiek ?

Paragon way - Naomasa nagle staje się o połowę mniej grywalna. Honor gain w paragonach ? Kurcze, to ma być main victory condition i przegania nas każda inna honorówka na jałowym biegu. Cud, że AWP przeszło...
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #288 dnia: 2009-06-24, 23:27 »
Rozjazdówka - jak na razie jest 2x ranged, 2xbow, 1+1 unique kill plus horda dopałek forca (większość za zrzucenie karty). Aha, oba kilel wymagają poświęcenia czegoś... Gold - porażka, plus polepszenie go u pozostałych (6g holding w pierwszej turze ,anyone ? Lion says pass). Czyli : gramy ręką, żeby coś zrobić przeciwnikowi, gramy ręką, żeby mieć force na postaciach, dociąg nie istnieje, a inni mają alibitki na sobie...
czyli tak ja przez SE i jakoś nie narzekałem grając pojazdówkom i o co ci chodzi że dociąg nie istnieje? moim zdaniem teraz kurcze masz w lione całkiem fajne możliwości dociągu na trym nowym domku ( jesteś wstanie jak masz dwa AWP i padlera 4karty na rękę żaden inny klan chyba nie ma takiego dociągu (favow zrzuce awp dociągne kartę padler pojade do bitwy taktyk z AWP dociągnę kartę , awp na reke ples karta na koniec gali w podobny sposów grał w se i żadko miewał pustą rękę

Attachy - lol. A niby za co, zwłaszcza że oba domki muszą być proste w bitwie żeby coś zrobić ? Poza tym attach = brak postaci...
czyli jak kazdy plus można grać holdingami pod attache i se też domki działay ak miałeś je proste i tak się grywało na attachach

Commander way - commander 2/2 za 5 blank jest ok. Drugi ale już 3/4 za 6 jest be. GDZIE SĄ AKCJE ? ALBO FORCE ? ALBO CHOCIAŻ JAKIŚ HERO/PARAGON/TACTICIAN - cokolwiek ?
chyba coś takiego jest w CE
Paragon way - Naomasa nagle staje się o połowę mniej grywalna. Honor gain w paragonach ? Kurcze, to ma być main victory condition i przegania nas każda inna honorówka na jałowym biegu. Cud, że AWP przeszło...
to tak a czym was tak przegania na tym jałowym biegu? pewnie tak samo przegania jak w SE przeganiały
Walec

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #289 dnia: 2009-06-24, 23:28 »
Za dobrze wam było na początku poprzedniej edycji, to teraz marudzicie na starcie nowej  ::) Mnie się podoba, że się nie da działającego decku złożyć odrazu, który będzie miał 100% win ratio.

Osobiście chyba najbardziej obawiam się kucyka i feniksa. Ale w praktyce się zobaczy.

Ponarzekać też sobie chcę, a co, więc powiem, że nie podoba mi się podejście do navala. Jak mi ktoś będzie dalej próbował wmówić, że postacie blank z navalem to "free sneak attack" to łeb ukręcę. Liczbę akcji zagrywalnych w navalu można policzyć na palcach dwóch dłoni. Akcji które warto w navalu zagrać - na palcach jednej dłoni. Nie mówię tu o akcjach na postaciach, ale tego nie ma dużo. No i naval+akcja na postaci z navalem, co prawda zła nigdy nie jest, ale nie ma elementu zaskoczenia, jak przy senak'u.

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #290 dnia: 2009-06-25, 00:15 »
moje 3grosze...
jest comander paragon, jeden kwiatek się znalazł, matsu satsune, mi się nawet fajna wydaje, wiadomo że na początku wszystko będzie chodziło kulawo w porównaniu z końcem SE bo za mało się w rulsach zmieniło żeby to jakoś dramatycznie wszytko pozmienało.. chyba że coś przegapiłem... ale trzeba czekać na karty bo póki co to chyba tym zmieniają styl grania, i mi się to w sumie podoba ;p chciałbym widzieć jakiś fajnych deathseekerów pokroju Ushio ;D albo herosów z 4F ;ppp btw szkoda że shouty nie przechodzą xD, co do taktyków to na początku myśle że wróce do tesana i będe się modlił o jakiś z -7HR 6GC xPH  3F blank, 2F byle jaka akcja xD
zawsze zostają samurajowie z 4F ale tu by się naprawdę jakieś folowery fajne przydały
« Ostatnia zmiana: 2009-06-25, 00:20 by Matsu Girro »

Rise above.

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #291 dnia: 2009-06-25, 00:21 »
Nie wyglada to zle, brak winter storma przede wszystkim, pare lionow do wjazdu sie znajdzie, fajne szugasy 4/4 nie uniqi dla fenia i shugas nie unikalny dla mantisa, postacie na pewnoz na plus, slabo ze spellami sporo kart przedrukowanych nawet rarek i brak hireda. Generalnie wjazdy na feniu i lionie do zrobienia i shugasowy range na mantisach miod.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #292 dnia: 2009-06-25, 00:24 »
Nie wyglada to zle, brak winter storma przede wszystkim

Ale jest takie cudo teraz. Przynajmniej mam nadzieję, że Furia nie będzie często grana bo jej główny cel - andedy - będą nietykalne.

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #293 dnia: 2009-06-25, 00:32 »
ugh przynajmniej na jedną ture, ale i tak potrafi skopać dupe blitzowi..
iiiiii wielki powrót...Toturi's Tactics czy to ma zastąpić Unshakable? -.-

Rise above.

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
« Odpowiedź #294 dnia: 2009-06-25, 00:36 »
Przynajmniej mam nadzieję, że Furia nie będzie często grana bo jej główny cel - andedy - będą nietykalne.

Sami będą ją grali, i to wszyscy... nie jestem pewien czy to lepsza zamiana.
+5 do lansu (by Sephirion)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #295 dnia: 2009-06-25, 00:39 »
Przynajmniej mam nadzieję, że Furia nie będzie często grana bo jej główny cel - andedy - będą nietykalne.

Hmm, akcja która czyści discardy i wyłącza domek oraz Saleha? Może.

Chemik

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #296 dnia: 2009-06-25, 00:53 »
ooo widzisz Kempy jeszcze jedna dobra wiadomość dla Spidera. Grając na np. Kensaiach albo na Oniaczach spokojnie można włożyć sobie do decku i Imperial Census i Furię. Wcześniej dla Shadsów Census nie banglał teraz zmienili wording...

Co do draw`u kart u Liona - nie pieprzcie... Co ma powiedzieć np. Spider ? Jaki ma draw ? Peddler ? Nowy holding, który działa jak masz mniej prowincji ? Tyle ? Skończyło się multi siorbanie z akcji bitwnych... Lion wcale nie ma najgorzej imo. Tym bardziej, że jednak posiada jakiś zalążek engin`u do darmowego draw`u kart... Nie mówię, że nie musi "najść" aby działał, ale tak to ma każdy klan na początku edycji...

Ja stawiam na Kraby jednak jakbym szukał top klanu, kiedy jest jeszcze mało kart najlepiej działają proste decki "na wpier...", oba Strongholdy są mocne, zezował bym w stronę tego na followerach.

A co do Spidera - wraz z nowym wordingiem paru bolących wcześniej kart urosła możliwość kombinacji. Niestety nic jeszcze nie jest kompletne...

Domek niby pod te mroczne virtue śmierdzi jak dla mnie malizną, jak i cały ten way pod te karty. Postacie wymagają tony kart na ręce najlepiej mrocznych, a bez nich są średnie albo totalnie z dupy...
A draw`u u Spidera jak na lekarstwo...

Ja skłaniam się ku zombie deck z jakimś dodatkiem, bo proksując sobie pierwsze decki szybko wychodzi, że dobrych shugasów jest jak na lekarstwo... a w pierwszej chwili entuzjastycznie przyjęty Chuda Shuzo robi się przeciętny bo cholernie szybko człowiek przekonuje się, że nie ma za dużo kart do oddania za dodatkowego chłopa 2/2...

Dotychczasowy "must be" czyli 3x touch po pierwszych rozdaniach "ze scianią" wyleciał z decku... nie ma na to kasy... brak za wszystko płacącego waystation boli jak diabli... tak samo ambush to nie to samo co pewny hired...

Zmian jest tona... nie ma co narzekać tylko brać się do testowania :p

Hmm, akcja która czyści discardy i wyłącza domek oraz Saleha? Może.

Spoko - stworzenie chłopów w limited - furia - pojazd w prowincje z chłopem =  na następną turę wszystko działa...

Ps. minus tylko jeden - nie starczy na to golda...
« Ostatnia zmiana: 2009-06-25, 00:59 by Chemik »

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #297 dnia: 2009-06-25, 01:01 »
Ps. minus tylko jeden - nie starczy na to golda...

No coś mi się tak właśnie wydawało. (:

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #298 dnia: 2009-06-25, 01:03 »
@chemik- tjaaa, najpierw zaplac 4-5 golda za te zule a potem jeszcze wygospodaruj 15 na furie bez waystationa i privatow... zycze zdrowia

@winter storm  :'( :'(, bye bye my darling

wg mnie na poczatku banglac bedzie lion na honor, fenol na honor, zur na defensie (tak wiem ze to lipnie brzmi, ale moze bedzie dzialalo), unix w ogole (i battle maidenki i commanderzy wygladaja rownie pieknie), crab na followerach i spider na zulach. reszta wyglada duuuzo slabiej
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Chemik

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #299 dnia: 2009-06-25, 01:09 »
Z drugiej strony kill 2 postaci a już na pewno jakby siadło 3 będzie lepszy niż tokeny... Zawsze potem można i swoja postać dać do diskardu od biedy, aby na next turę działało....