Autor Wątek: IG: 2 Preview  (Przeczytany 52701 razy)

TooS

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • In your base, smashing your statues.
Odp: IG: 2 Preview
« Odpowiedź #80 dnia: 2009-06-12, 18:18 »
new

Fields of Battle - action - przegiete do deckow defensywnych i politycznych
Espionage - event - meh.
Elite Archers - follower - zajebisty, IG2 bedzie calkiem dobrym setem dla mantisow
Wrathful Defense - action - ciekawe, ale raczej do deckow defensywnych (tak, tak ... teoretycznie widze to w SPC)
Suitengu's Embrace - spell - bow spella za 0 bow czegokolwiek ... wydaje sie dobre
My Fathers Shrine - holding - meh. nic specjalnego
Prepared for Death - action - ogolem meh ... ale do blitzow moze wejsc, szczegolnie na poczatku edycji
« Ostatnia zmiana: 2009-06-12, 18:26 by TooS »

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #81 dnia: 2009-06-12, 18:58 »
Fields of Battle - Trochę będzie kminienia jak toto najlepiej wykorzystać w skorpionie ale tak czy owak - mrok.
Espionage - ja tam mam od tego domek
Elite Archers - lulz? Nie za dużo tych RA? tutaj przynajmniej jest do tego sensowny koszt. Ja w każdym razie w CE decku będe mial 6 Outerów  :-\.
Wrathful Defense - O! Nowy Furious.
Suitengu's Embrace - O_O Dżizas ratuj...
My Fathers Shrine - Ja tam nie wiem, na honorówkach się nie znam. Spytać krana czy fenola...
Prepared for Death - Ze wszechmiar meh
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: 2009-06-12, 19:10 »
fields of battle- ja tu nie widze kminienia w ogole, po prostu wchodzisz na battlefield przeciwko shadsom (spiderom) i one NIC nie robia... a reszte tez sie da zdyshonorowac
espionage- hmmm wyglada na to ze beda jakies chore komba jezeli wiesz co jest pod prowincja... a ogolnie crap
elite archers- rewela follower do kazdego, ale ofcors w mantisie bedize chodzil najlepiej, dobrze ze chociaz ciulstwo nie ma navala
wrathful defence- juz nie lubie tej karty
suitengu's embrace- tak chorego czaru to chyba jeszcze nie widzialem, efektywnosc kosztowa gdzies w granicach kosmosu
shrine- na pewno bedzie grany, honorowki zawsze jakiegos bolka wolnego znajda zeby kleknal do miecza  ;)
prepared for death- tak jak toos mowi, moze byc grane w blitzach ale jak dla mnie meh, nie lubie blitzow
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #83 dnia: 2009-06-12, 19:35 »
fields of battle- ja tu nie widze kminienia w ogole, po prostu wchodzisz na battlefield przeciwko shadsom (spiderom) i one NIC nie robia... a reszte tez sie da zdyshonorowac
Shadsów/Spiderów to ja się akurat nie boję. Ja po prostu czekam na jakiś out-of-battle dishonor pokroju tego, jaki mają mantisy czy fenole (bo o kranowym nawet nie marzę) bo to, wyobraź sobie, czasem nie jest takie proste zdyshonorować takiego liona.

BONUS - Delayed Arrival
Myśl. Potem pytaj.

TooS

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • In your base, smashing your statues.
« Odpowiedź #84 dnia: 2009-06-12, 19:38 »
ten bonus to taki troche smieszny jest ... ok, cos robi, moze i pomoc, ale tak samo robi cos event ktory daje +3 provce ... wyjdzie ci takie w nieodpowiednim momencie i kupa ...

tak to jest jak cos robiace eventy wchodza w pierwszej turze, prawda Kuba ?? :P
« Ostatnia zmiana: 2009-06-12, 19:41 by TooS »

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #85 dnia: 2009-06-12, 19:42 »
tak to jest jak cos robiace eventy wchodza w pierwszej turze, prawda Kuba ?? :P
Milcz.

EDIT dla wszystkich niezorientowanych -> pierwszoturowy Consipiring trzy razy pod rząd sucks.

Delayed chyba nawet potestuję. W switchu wyjęcie jednego unitu na mój i jego atak może być bardziej niż fajne.
« Ostatnia zmiana: 2009-06-12, 20:02 by Sephirion »
Myśl. Potem pytaj.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #86 dnia: 2009-06-12, 20:36 »
wg mnie to co podwyzsza sile prowek o 3 na 2 tury jest duzo lepsze... ale to kwestia gustu i pewnie chodzi o to ze tamto jest erka... a to darmowa karta

raven Ci moze cos powiedziec o pierwszoturowym proposalu ktory jakby mu wyszedl pozniej to by gre wygral, ale to detale
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #87 dnia: 2009-06-12, 21:32 »
Cytat: Bryan Reese na AEGu
Somewhere in the intarwebz are the fabled lost Crab previews. Here is something to tide you over until they are found. As with the Mantis, this is game text only, no art or flavor (Sorry, I am not cool like that). Enjoy!

Hiruma Seiko
3/2
2/5/3
Crab Clan ? Samurai ? Scout
Battle: If a Recon action has targeted the current battlefield's province this turn: Ranged 4 Attack.
!!!!!!!!

Krabowi skauci zaczynają mnie przerażać.
« Ostatnia zmiana: 2009-06-12, 21:36 by Sephirion »
Myśl. Potem pytaj.

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #88 dnia: 2009-06-12, 23:16 »
przesadzasz ta scoucica jest normalna . że box a akcją , co z tego . przynejmniej nie bowuje mnie za target gostka jak ten gostek za7 golda. bo jak jest on i kuon to jakaś masakra jest . pierwsza akcja spoda z kuona , potem kuon wciaga scouta , ja coś próbuje zrobić on w reackji bowuje mnie z recona , poczym wstaje z domku....... taka jaka powinno być.
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #89 dnia: 2009-06-12, 23:52 »
całkiem niezłe najbardziej podoba mi się teren
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #90 dnia: 2009-06-13, 01:30 »
mnie się podoba follower i krótka acz treściwa akcja "dam se 2F".

Czar jest zgięty.

Ageto

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Claimster - centrum umów
« Odpowiedź #91 dnia: 2009-06-13, 11:03 »
przesadzasz ta scoucica jest normalna . że box a akcją , co z tego . przynejmniej nie bowuje mnie za target gostka jak ten gostek za7 golda. bo jak jest on i kuon to jakaś masakra jest . pierwsza akcja spoda z kuona , potem kuon wciaga scouta , ja coś próbuje zrobić on w reackji bowuje mnie z recona , poczym wstaje z domku....... taka jaka powinno być.

O jakim gostku mówisz?

Bardzo fajna postać do kraba. Widzę że zacznę od składania scoutów w CE.
Claimster - centrum umów

Brzana's HunterZ Team Member

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #92 dnia: 2009-06-13, 11:39 »
a po co mialbym jezdzic? ;)
pod koniec SE przeciez sie najwiecej robilo w bitwie, tyle tylko ze w obronie, odbieralo sie ile wlezie, ucieczka tym co sie da i tyle ;)
wygrywania w bitwach to nie pamietam ;)

militarka sama do mnie przyjdzie ;)

a jechanie na krejna gdzie ja mu zabiore 6 a on sobie doda 16 tez mi jakos nie w smak... ;D

Podkreslilem to, co w twojej wypowiedzi najwazniejsze. A teraz wyobraz sobie, ze nie masz DVD, Bayushi Saya, Shosuro Uyeda, Bayushi Kaukatsu, Shosuro Takuro, Assigning Blame, Share the Blame, Misdirection itp. itd. i juz twoje dyshonorowanie tylko sie broniac wyglada raczej marnie.

Ja tam sie ciesze, ze skorpy beda musialy w koncu militarnie dyshonorowac, bo zawsze to sie ciekawiej gra, a ten pan z preview sie do tego nadaje perfekcyjnie. Wystawiasz takich 2 = strata prowincji + 4 honoru dla przeciwnika, w nastepnej turze tez traci honor, za to, ze nie ma prowincji.

Skorpy moga byc calkiem mocne, bo bedzie to militarka z wbudowana automatycznie meta na talie honorowe a z innymi militarkami moze wygrac przed czasem/bardzo je spowolnic.

Trzeba nauczyc sie doceniac pewne rzeczy. Ja tam twierdze, ze skorpy nad czym wylewac lez to nie maja.
Time is precious. Waste it wisely.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #93 dnia: 2009-06-13, 11:46 »
najwazniejsze w skorpach jest to ze jako jedyne praktycznie moga probowac kogos zjechac w dol, a nie kazdy ma na to mete albo wysoki ph na postaciach, wiec sila rzeczy skorpy zawsze beda mocne. to tak jak z kawaleria, jezeli tylko Ty to masz, to jest mocne z samego faktu ze nikt nie bierze pod uwage jednego klanu przy tworzeniu talii. no w kazdym razie ja nie biore, nie wiem jak Wy, psychoza skorpowa jeszcze mnie nie dopadla nigdy
Mirumoto Breaker

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #94 dnia: 2009-06-13, 12:01 »
Ja tam sie ciesze, ze skorpy beda musialy w koncu militarnie dyshonorowac, bo zawsze to sie ciekawiej gra, a ten pan z preview sie do tego nadaje perfekcyjnie. Wystawiasz takich 2 = strata prowincji + 4 honoru dla przeciwnika, w nastepnej turze tez traci honor, za to, ze nie ma prowincji.
Ten pan nie nadaję się do tego. 3F i brak proaktywnej abilitki na militarnej postaci za 7g to nędza i bida. Jakby działał zbowowany nawet na battlefieldzie byłby dobry. Jakby miał 4/3 zamiast odwrotnie byłby dobry. Ale ta reakcja ma się do jego 3F nijak. Teraz nikt nie będzie go kiwał (coby wyłączyć reakcję) tylko dlatego, że są inne lepsze ku temu cele. Postać jest fajnie skonstruowana ale wciąż za słaba.

Trzeba nauczyc sie doceniac pewne rzeczy. Ja tam twierdze, ze skorpy nad czym wylewac lez to nie maja.
Jasne, trza się przyzwyczaić do nowego playstylu. Teraz skorpy będą atakowały, żeby znów postawić przeciwnika przed lose-lose situation. Albo nie bronisz i tracisz prowkę, ergo - honor. Albo pobronisz i stracisz zylion honoru, 2 postaci będą zdyshonorowane, jedna martwa...

Co nie zmienia faktu, że do takiego właśnie decka ta postać jak na razie wchodzi bo skorp ma za mało magistrów i nic innego włożyć nie może. Jaktylko dostaniemy jeszcze jednego non-unik magistra - ziemek wylatuje jeszcze przed Takagim.

[...]no w kazdym razie ja nie biore, nie wiem jak Wy, psychoza skorpowa jeszcze mnie nie dopadla nigdy
Psychoza skorpionowa u przeciwnika to jeden z moich ulubionych elementów grania tym klanem  ;D.
Myśl. Potem pytaj.

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #95 dnia: 2009-06-13, 13:37 »
mam pytanie dlaczego wiele klanów gra postacie z 3f a bez jakiś rewelacyjnych abilitek lub w ogóle blank właśnie dla tych 3f

a w dodatku gostek współgra z całym wayem skorpowym który jest prezentowany
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #96 dnia: 2009-06-13, 14:01 »
Bo jak się coś gra dla 3F to znaczy, że ma: dobre keywordy/5-6GC.

Albo, jak się nie ma wyboru.

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #97 dnia: 2009-06-13, 14:22 »
mam pytanie dlaczego wiele klanów gra postacie z 3f a bez jakiś rewelacyjnych abilitek lub w ogóle blank właśnie dla tych 3f

a w dodatku gostek współgra z całym wayem skorpowym który jest prezentowany
Bo jak się coś gra dla 3F to znaczy, że ma: dobre keywordy/5-6GC.

Albo, jak się nie ma wyboru.
Mantis bierze skorpiona w obronę. Co za czasy ;).

Niestety ale.
3F to super sprawa ale na Shigeru. Boxowym(!) courtierze/samuraju(!!) który jest stworzony do chwalebnej śmierci w Desperackiej Bitwie bo swoje już dawno zrobił, a w razie niemca może też zaatakować. 3F za 7G na postaci z reakcją, która działa tylko w ataku i jeszcze dopiero w rezolucji to jest duży problem.

Współgra z wayem? Jasne, że współgra z wayem. Ale i tak jest słaby. Niestety ale nikt przy zdrowych zmysłach nie zostawi takiego pacjenta odbowowanego w grze ze skorpionem. W 90% przypadków jest blankiem.

Zdecywowanie Win More Personality. A takich skorp nie potrzebuje. Skorp potrzebuje Do Sth. to Win Personality.
Myśl. Potem pytaj.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #98 dnia: 2009-06-13, 20:31 »
Hmm... Ja w smokach gralem 3/4 postacie blank. Ale to byl militarny dueling. Jezeli skorpy maja miec jakis militarnych magistrow teraz itp. to typ moze nie byc taki zly, wlasnie ze wzgledu na swoje 4C. A jesli przeciwnik bedzie go chcial zawsze bowowac, to prosze bardzo, oznacza to, ze zostawi odbowowane lepsze postacie (w stricte militarnym sensie) czyli tez jest dobrze.
Time is precious. Waste it wisely.

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #99 dnia: 2009-06-14, 01:41 »
Nieświeży Oddech Satsu
Z CoT będzie karało, że aż strach... :'(
To się robi standardowy koszt spelli...

Kto śmie uważać, że z za słabych fenoli robi się na ostro przegiętych ręka do góry.
Myśl. Potem pytaj.