Autor Wątek: [PotD] Hida's Guidance  (Przeczytany 16943 razy)

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
Odp: [PotD] Hida's Guidance
« Odpowiedź #40 dnia: 2009-07-17, 11:27 »
Bez kitu ale popieram Sejmitara w 100%

Ta karta jest pokurwiona i niszczy wszystkie nadzieje, z jakmi zaczynalem grac w CE...
Jezeli ktos nie czuje ze ta karta jest br0ken to pozdro...
Nawet jak wyjdzie meta na ta karte to dalej jest z dupy... bo to jest jedna karta w dynasti a musimy zapychac 3 sloty w fate zeby cos z nia zrobic, a moze zapychac sloty tez w dynasti mamy... jezeli nie wyjda karty w stylu:

akcja 1: doslij postac
reakcja: zneguj celestiala

to pozdro bo granie tylko karta ktora w reakcji ma znegowanie celestiala jest zalowe (nawet niszczenie terenow przychodzi czesto jako gratis akcja na jakiejs karcie).

Ponadto opisywane symulacje bitw sa tak smieszne ze zal... krab wciska dwoma breakerami w jedna profke, i odsylasz jednego typa... bum nie ma prowincji... krab wciska jednym typem na profke, odsylasz go... ale on zostanie z reakcji i bum nie ma prowincji... Stracil 1 typa, ktory wraca z willa i smieje ci sie w twarz... ta pieprzona karta ma 0 drawbacku...

A przy mulliganowaniu i 40 kartowym decku to sobie policzcie jaka jest szansa ze NIE wyjdzie do 5 tury.
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 2009-07-17, 11:38 »
bez przesady do decku wejdzie jedna taka karta - nie zapominaj że ty powinieneś też dostać jakiegoś celestaial więc może nie dramatyzujcie tak

zresztą zobaczyliśmy dopiero pierwszy z celestaili
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 2009-07-17, 11:41 »
W sumie jak pokażą przynajmniej drugiego to można coś porównywać... a prawdziwą dyskusję zacząć, jak będą wszystkie. Mam nadzieję, że będzie ich 9 w tym dodatku...

Gothmog

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Barlog's Commander
« Odpowiedź #43 dnia: 2009-07-17, 11:46 »
Karta jest przejebana, wychodzi prawie natychmiast (muligan + temple of tsukune) i daje tak poprostu zniszczenie prowincji, jak nie bedzie sensownych kart do negowania z dodatkowymi grywalnymi akcjami to bedzie przejebane.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #44 dnia: 2009-07-17, 11:51 »
Drozdzu to ze ja dostane do kuca cos bardziej przejebanego nie umniejsza tej karcie... fakt ze wtedy krab moze narzekac my mamy rozdupianie prowincji a kuce maja kupno wszystkich postaci z deck na raz za free... ale co z tego? Czy to znaczy ze power level karty kraba spadl? Nie... nie powinno po prostu wogole byc takich kart.
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #45 dnia: 2009-07-17, 11:58 »
Drożdżu, dowcip polega na tym, że albo będzie 9+ przegiętych kart tego rodzaju - i wtedy mamy 9 cholernych uberkami, albo będzie mniej niż 9 kart tego rodzaju, a wówczas żegnaj balansie na całą edycję.

Holy Site meta : wow. Soooo impressed. Tylko, wiesz, Holy Site działa na SWOJĄ prowincję,a nie na każdą...
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
« Odpowiedź #46 dnia: 2009-07-17, 11:59 »
Drozdzu to ze ja dostane do kuca cos bardziej przejebanego nie umniejsza tej karcie... fakt ze wtedy krab moze narzekac my mamy rozdupianie prowincji a kuce maja kupno wszystkich postaci z deck na raz za free... ale co z tego? Czy to znaczy ze power level karty kraba spadl? Nie... nie powinno po prostu wogole byc takich kart.

I pod tym mogę się podpisać w 100%. Wygląda mi to na pomysł w stylu "yy... no to damy dziewięć przegiętych kart nowego typu, po jednej na klan żeby się nikt nie dopieprzał, będą miały mocne efekty, wszyscy będą szczęśliwi", czyli po prostu brak sensownego pomysłu na to co wcisnąć do dodatku. Choćby celestiale były super zbalansowane (come on...), nadal przyniosą znacznie więcej szkody niż pożytku. Pomóc mogłaby trochę zasada, że może być max jeden celestial w grze i jak wyskoczy nowy to odrzuca poprzedniego, ale to dalej półśrodek :/ Tak jak piszesz - zero drawbacku. Bardzo, bardzo zły pomysł.
+5 do lansu (by Sephirion)

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 2009-07-17, 12:14 »
i wtedy mamy 9 cholernych uberkami

Technicznie rzecz biorąc to mają być C/UC. ^^"

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #48 dnia: 2009-07-17, 12:15 »
uberkami != uberERKI

Gothmog

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Barlog's Commander
« Odpowiedź #49 dnia: 2009-07-17, 12:18 »
i wtedy mamy 9 cholernych uberkami

Technicznie rzecz biorąc to mają być C/UC. ^^"
Jezeli takie karty maja byc C/UC to ciekawe jakie beda erki (np. Limited: Zabij sobie postac: zniszcz przeciwnikowi prowincje.)

TooS

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • In your base, smashing your statues.
« Odpowiedź #50 dnia: 2009-07-17, 12:21 »
w teorii to mialy byc eRki, ale tu jest napisane dlaczego C/UC

Hida's Guidance is uncommon, not a rare. We wanted to make all 9 Guidances rare, but it just wasn't possible, so we made them all common and uncommon. There simply aren't enough Dynasty-side rares, after handling the Personalities. In an effort to be fair to all of the clans (i.e. not make some rare and others non-rare), we made none of them rare.

kunoichi

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: 2009-07-17, 12:25 »
Hmmm. Nie siedzę za długo w l5r, ale słyszałem, że Diamond edition była przegięta. Powrót? Na swój sposób chyba tak ... to tylko jedna karta, ale mam nadzieje, że to nie jest zwiastun kart anihilujacych, gdyż gra będzie swoistą licytacją mocy, kto ma więcej kart robiących straszne kuku wygrywa.

Szczerze, nie obawiam się zjazdu tej jednej prowincji a traitu, bo z domkiem prostujacym w openie 10 siły to będzie jakiś koszmar.

PS no i mirrory będą ciekawe, bo o ile kumam + 2 daje każdemu krabowemu graczowi, więc 12 sily prowincji jest realne.
« Ostatnia zmiana: 2009-07-17, 12:28 by kunoichi »

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #52 dnia: 2009-07-17, 12:27 »
że Diamond edition była przegięta

Zle slyszales. Przegiety byl lotus, a i tak gralo sie lepiej niz w samuraju.

kunoichi

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 2009-07-17, 12:29 »
Akurat Lotusa miło wspominam, choć z reguły dostawałem w ciry nieziemsko. Zaczynałem w końcówce Diamonda i wydawał mi się straszniejszy. 

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #54 dnia: 2009-07-17, 12:36 »
Koncowki edycji zawsze sa straszne, za duzo jest kart zeby zachowac rozsadny balans.

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 2009-07-17, 12:37 »
crab testerom po prostu za rzadko kuon w 2 turze podchodził...

Rise above.

Jager

• Personality
    • http://img49.imageshack.us/img4/3302/iambatman1ud7.gif
« Odpowiedź #56 dnia: 2009-07-17, 12:41 »
Chyba będzie podzieli gry na te z Celestialem i na te bez. Jeśli te kary mają być równe w swej mocy to skończy się miłe granie. A nie wydaje mi się żeby były tak samo silne, bo nie każda jest uncommonem. Nasywa mi się podejrzenie, że zjebią to na maksa i Celetiale będą bardzo nie równe. Pisali, ze jak wchodzi nowy Celestial to stary spada, więc będzie ich więcej. A jeszcze nie muszą być wszystkie unique.

W sumie nie ważne jaką akcję ma ta karta. Krab dostał +2 siły prowincji i na razie nie ma żadnej możliwości temu zaradzić. No od biedy jak mu już nie będzie to potrzebne to zniszczy prowincje przeciwnika.

Eh... A tak fajnie zapowiadała się ta edycja.
Nawet gwiazdy płaczą razem z tym, kto płacze w nocy.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #57 dnia: 2009-07-17, 12:41 »
Przed Diamondem bylo fajnie. Potem juz rownia pochyla moim zdaniem.

Back on topic: AEG powinien sie zreflektowac i wyjebac kompletnie kami (nie dac im buga albo cos, zeby nie byly legalne), bo za granie z takim czyms to ja dziekuje... Automatycznie musisz rezerwowac slota w dynastii na cos takiego...
No kur#!$% (pardon my french)! Przeciez nie poto sklada sie talie militarne, pieczolowicie dobiera karty, ktore pozwala uzyskac przewage, wymysla mroczne komba itp. itd. zeby cala satysfakcja z grania taka talia zostala odebrana przez 1 karte :(
Nie wiem jak wy, ale ja, jak bym zniszczyl prowincje przy uzyciu takiej karty to by mi sie raczej smutno zrobilo niz sie ucieszyl...
Time is precious. Waste it wisely.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 2009-07-17, 12:43 »
Nie urodziłeś i nie wychowałeś się w US and A. To wiele wyjaśnia.

Jager

• Personality
    • http://img49.imageshack.us/img4/3302/iambatman1ud7.gif
« Odpowiedź #59 dnia: 2009-07-17, 12:50 »
Taaa... Nie ma to jak czytać na forum AEGa postu ludzi pt. "Kupiłem dużo kart, włożyłem najlepsze nie patrząc czy razem działają, oczywiście i przede wszystkim nie przeczytałem instrukcji, ale będę marudził jak to jestem słaby, bo przeciez umiem grać." K#$%^!!! Że, tak za przeproszeniem powiem. Niech sobie w M:tG grają dalej...
Nawet gwiazdy płaczą razem z tym, kto płacze w nocy.