Autor Wątek: [PotD] Hida's Guidance  (Przeczytany 16928 razy)

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
Odp: [PotD] Hida's Guidance
« Odpowiedź #100 dnia: 2009-07-20, 13:02 »
To dlatego ciągle nie mogę wygrać...

[irony_mode_off]

:D

Najczarniejszy z czarnych scenariuszy to sytuacja gdzie obrońca ma dwie prowincje, krab po równo dzieli swoje siły na obie i ma Hida's Guidance na stole. Jeżeli przeciwnik zabroni tylko jedną, to krab tam zacznie i w pierwszej swojej akcji odpali HG, drugą zjedzie bez opozycji (głupota broniącego). Zmusza to obrońcę do rozdzielenia obrony, co tylko ułatwia krabowi zadanie, ten wybiera sobie bitwę, w której uzna, że będziem u trudniej i tam się wysadzi. Ewentualnie może też to rzucić jak już widzi, że różowo nie jest, ale wciąż ma te PSprzeciwnika+1.

Dla mnie to wystarczająco broken. To taki Crab only broadfront...

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #101 dnia: 2009-07-20, 13:08 »
dokłądnie o to samo mi chodzi, bólem jest to że normalnie atak w dwie ostatnie prowincjie to jest puszczenie przeciwnka w jedną a w drugiej obrona i rozwalenie armi oponenta a jak jest HG na stole to trzeba się postawić na dwie prowincje gdzie i tak w jednej sie straci prowincjie

Rise above.

Chemik

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #102 dnia: 2009-07-20, 14:16 »
i dlatego imo powinni zmienic tylko jedno w tej karcie - 3 albo wiecej prowincji zamiast 2 i wiecej...

i juz byloby cacy dla wszystkich - akcja stracila by wiele, honorowka dalej by mozna bylo zapizgac jedna prowincje z tego bez problemu a z militarkami nie byloby juz tak cacy...

no i dalej zostaj + 2 do prowincji ktore jest kozackie...

czekam na fu leng mrok... stawiam ze jako kami ktory walczy z cala reszta bogow bedzie rozwalal inne celestial... pasywny bonus do forca postaci tez lykne :P albo drugi maly chlop co ture :P

btw ma ktos pdf`a nieformalny spis kart (;p) z tego dodatku ? Moze jakis hacker brzydal gdzies go juz umiescil ?
« Ostatnia zmiana: 2009-07-20, 14:17 by Chemik »

Zombi Damien

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
  • Srogi Plugawiec
« Odpowiedź #103 dnia: 2009-07-20, 14:20 »
no co ty przeciez aeg by do tego nie dopuscil... ::)
Spider Clan * Daimyo * Middle Finger of the Dark Lord * Shugenja * Shadowlands * Unique * Loyal

Lose 20 Honour.

Open/Battle: Umrzyj.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #104 dnia: 2009-07-20, 15:43 »
cholerni hakerzy nigdy się nie pojawiają gdy są potrzebni :/
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #105 dnia: 2009-07-20, 15:56 »
i dlatego imo powinni zmienic tylko jedno w tej karcie - 3 albo wiecej prowincji zamiast 2 i wiecej...

I wtedy karta bylaby nieuzyteczna :P

Co do obrony:

Jak z Hida guidance na stole ktos zabroni tylko jedna prowince, a druga pusci wolno to nawet jesli mialby szanse na wygrana to by na nia nie zaslugiwal.

I tak, sytuacja w ktorej przeciwnik ma tylko 2 prowince a crab guidanca na stole jest dosyc ciezka :P
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #106 dnia: 2009-07-20, 16:25 »
jak wyjdzie karta negująca efekty kami to ta karta przestanie być broken

chodzi Ci o ten event który zrzuca dowolną karte celestial?

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #107 dnia: 2009-07-20, 16:48 »
Jaki event ? Nie ma previu ? To hush, hush, na kłódeczkę.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #108 dnia: 2009-07-20, 20:21 »
Jaki event ? Nie ma previu ? To hush, hush, na kłódeczkę.

przepraszam prosze Pan juz będę grzeczny :)

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #109 dnia: 2009-07-20, 20:59 »
chodzi mi o coś w stylu: ''Reaction: after reasolution of action which was taken from Kami/celestial card, target your personality: negate that action's efects.''  ::) :P
ale się nie zanosi na takie coś  ;)

Rise above.

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #110 dnia: 2009-07-20, 21:24 »
raczej zniszcz postać zdiscarduj wszystkie celestial karty w grze. shadow of the ebon daughter to bym nazwał ten event. niestety najlepsza nazwa 37 days of dorkness jest już zajęte. Tak w starych dobrych czasach to umieli nazywać eventy .

ale enough of off topic. ja się zastanawiam , jak to obejść ma magistrat mantisowy . nam nawet 4ph to jest już problem , a jak cały line up postaci ma 4 albo wiecej ph [i dzięki Bogu że jest limit 5ph] to ja nie wiem . mamy grać na broniach i pewnie scorpach[scorpowe magi mają 4 chi] ? bo inaczej to cały fate i wszystkie akcje na postaciach nie działają. nie wiem czy battle maidenki mają podobny problem.
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
« Odpowiedź #111 dnia: 2009-07-20, 22:44 »
Battle maidenki mniej się teraz opierają na różnicy ph niż w samuraju, poza tym mają zawsze jeszcze opcję na wjazd. Co nie zmienia faktu, że pani Doji niestety udupia praktycznie wszystkich magistratów, bo teraz żeby skutecznie zmacać krana jakąś akcją potrzeba będzie Asako Fosu z dołożonym weaponem dającym bonus do chi, ewentualnie któregoś champa szóstkę z magistrate's blade...

Drugi zaspoilowany celestial tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że cały ten pomysł to koszmarne wprost kupsko.
+5 do lansu (by Sephirion)

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #112 dnia: 2009-07-21, 11:35 »
Przegięcie tej karty leży w tym ze daje +2ps więc trzymamy ja kiedy op ma dwie prowincje. Wciska y armia na jedna a single kuonem ma druga. 10 obrony prowincji na mitarki a akcja idealna na honor runnery. Czy krab faktycznie był tak słaby ze potrzebowal czegoś takiego.  koronnym argumentem nie narzekaczy było "poczekajmy na resztę kart to może wyjdzie ze krab nie jest broken". I co, są dwie inne i o ile można by powiedzieć ze sa wkurzajace i pomocne o te ciężko użyć słowa broken. Da sie? Da się.

« Ostatnia zmiana: 2009-07-21, 17:06 by Ertai »
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #113 dnia: 2009-07-21, 17:16 »
Przegięcie tej karty leży w tym ze daje +2ps więc trzymamy ja kiedy op ma dwie prowincje. Wciska y armia na jedna a single kuonem ma druga. 10 obrony prowincji na mitarki a akcja idealna na honor runnery. Czy krab faktycznie był tak słaby ze potrzebowal czegoś takiego.  koronnym argumentem nie narzekaczy było "poczekajmy na resztę kart to może wyjdzie ze krab nie jest broken". I co, są dwie inne i o ile można by powiedzieć ze sa wkurzajace i pomocne o te ciężko użyć słowa broken. Da sie? Da się.

wydaje mi sie ze zadna inna nie bedzie tak mocna.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.