Autor Wątek: [PotD] Togashi's Guidance  (Przeczytany 5689 razy)

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
[PotD] Togashi's Guidance
« dnia: 2009-07-20, 22:47 »

Trzeci z kolei.

A ja mówiłem, że krejnowy jest słaby...

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
Odp: [PotD] Togashi's Guidance
« Odpowiedź #1 dnia: 2009-07-20, 22:55 »
Trzeci zprevowwany celestial i pierwszy sensowny. Taki ktorego wlozysz do decka bo czemu nie ale nie taki, ktory powoduje placz i zgrzytanie zebow u przeciwnika z powodu wprowadzenia tego cardtypu do l5r.
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2009-07-20, 22:56 »
ta karta jest ok, tylko ze jest pewien problem. chwilowo dragon wypstrykuje sie z kart z reki w przeciagu pierwszej bitwy a efektow do dociagania jakos tak nie za duzo... ale moze potem... rzekomo mamy dociagac karty... ja nie wiem... moze w nastepnej edycji  8). zreszta danie efektu unlimited hand size clanowi ktory ma militarzyc jest troche powiedzmy nie na miejscu

a akcja jest ok, tylko czy jest warte tego zeby to wsadzic? watpliwe

@sephirion- od poczatku SE kiedy gram nie widzialem karty do dragona ktora wywoluje u kogokolwiek efekt wymiotny
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
« Odpowiedź #3 dnia: 2009-07-20, 22:59 »
Faktycznie, aż dziwne... Znaczy owszem, brak limitu ręki jest bardzo fajny, ale akcja koszmarnie odstaje od reszty (nawet od Doji). I taki celestial mi się podoba. Szkoda, że na bank wyjdzie jeszcze parę kami równie albo i bardziej przegiętych od Hidy (obstawiam przede wszystkim kuca i spidera).
+5 do lansu (by Sephirion)

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2009-07-20, 23:04 »
Jestem trochę poirytowany. Podoba mi się Dragonowy kami, bo jest fajną kartą, która coś daje, ale tak jak napisano wyżej - nie powoduje zgrzytania zębów (w przeciwieństwie do Hidy, gdzie jak jest na stole, to jest niefajnie dla nie-kraba i jak się odpali to jest też niefajnie dla nie-kraba), natomiast durne jest to, że w porównaniu nawet do DG, to Togashi jest mientkim siusiakiem póki co. Jeżeli w tym dodatku i powiedzmy następnym po PotD Dragonowi mnisi i kensajowie dostaną jakieś chore dociągi kart, to to może okazać się lepsze. Póki co - wolałbym trafić kolejnego spearheada w boosterku, niż to, nawet grając dragonem.

Aki

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2009-07-20, 23:07 »
trait super! brak limitu ręki to świetna sprawa!
reakcja to teraz w teorii:
Wisdom Gained + ten celestial + Ring of Void = dociąg karty...

szczerze... w moim odczuciu to jest o wiele słabsze od tego co dostały kraby i trochę poniżej tego co mają żurawie (żurawiowe praktycznie wyłącza magistratów, krabowe miażdży)

to kami bez jakiegoś sensownego dociągu kart jest biedne... (czyżby najsłabsze z 9 i pierwsze/jedyne z sensem?)
"Czasem drobny gest znaczy więcej, niż najbardziej heroiczny wyczyn..."

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #6 dnia: 2009-07-20, 23:08 »
od poczatku SE kiedy gram nie widzialem karty do dragona ktora wywoluje u kogokolwiek efekt wymiotny
Masujiro. Jako podstawa decku ktory wywolywal u mnie odruch wymiotny.
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #7 dnia: 2009-07-20, 23:09 »
I to jest właśnie to o co mi chodziło. Togashi ok, niech jest w deckach, a może się przyda w niektórych. Ale w porównaniu do Doji czy Hidy jest żenułosny. I już mamy dziurę w balansie, a teraz to będzie wisiało... bo jak dadzą nowe krabowe celestiale i będą słabsze to nie będą ludzie na nich grać (bo po co), mogą dać tylko silniejsze. Z kolei smocze mogą tylko wzmocnić - i już się zaczyna wyścig zbrojeń... Dać tylko mocniejsze niż T, a może tak mocne jak H czy D ?

PS : Nie żebym nie doceniał AEG i twierdził, że nie potrafią zrobić karty jeszcze słabszej. Np. Boję się Akodo's Guidance, bo tam może być np. wszystkie twoje postacie bez paragona dostają paragona, ale nie mogą używać akcji tactical... Albo jak masz favor to twoje Lwy mają -1F +2PH, raz na grę odeślij atakujący oddział bezz attachów do domu.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2009-07-20, 23:14 »
Same here, Sejmi. Co prawda nie widziałem przyszłości, ale mimo wszystko (mimo narzekań w SE, mimo tych celestiali) wierzę w DT i AEGa. Inaczej bym w tą karciankę po prostu nie grał... Albo przynajmniej nie wydawał takich pieniędzy jakie wydaję. Po prostu czasem nie mogę oczom uwierzyć, jakie oni pomysłu forsują. Mimo, że całokształt jest zazwyczaj okej, to niektóre elementy po prostu odrzucają...

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2009-07-20, 23:18 »
aż strach się bać co będzie dalej

najnormalniejszy z celestiali - sensowny i nie burzy balansa gry
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Suzan

• Wrocław
  • blank Personality
  • Agasha Suzu
« Odpowiedź #10 dnia: 2009-07-20, 23:25 »
Jak tak patrzę jakie to DT daje SUPER KAMIkadze KARTY, to aż się boję co dostaną Fenole... bo jak na razie to Hitchcocka to nie przypomina. Co prawda na początku bomba atomowa - HIDA, ale potem napięcie opada... oby Fenole nie były na końcu listy... :D

A poważnie liczę na jakąś synergię z postaciami, albo innymi kartami.
Phoenix Clan ? Shugenja ? Bloodspeaker ? Experienced ? Unique

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #11 dnia: 2009-07-20, 23:32 »
Trait jest pomijalny a reakcja super. Jak grasz na duelach to smialo zrzucasz ringa i albo ci wraca na reke albo od razu na stol. Dla mnie bardzo fajne.
Time is precious. Waste it wisely.

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #12 dnia: 2009-07-20, 23:40 »
Ale to beznadziejne
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2009-07-20, 23:44 »
moim zdaniem trait w tej karcie jest właśnie najlepszy

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2009-07-20, 23:50 »
we wszystkich kami trait jest najlepszy... akcja to taki detal... wg mnie nawet w krabowej, sorka chlopaki ale tak uwazam. jak wdupie przez to gre to moze zmienie zdanie... poki co uwazam ze +2 sily prowincji boli mnie bardziej
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #15 dnia: 2009-07-21, 01:42 »
hahahahahahaha
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2009-07-21, 07:37 »
we wszystkich kami trait jest najlepszy... akcja to taki detal... wg mnie nawet w krabowej, sorka chlopaki ale tak uwazam. jak wdupie przez to gre to moze zmienie zdanie... poki co uwazam ze +2 sily prowincji boli mnie bardziej

lol ale ty czytałeś ten crabowy celestial prawda ?

co do dragonowego . z każdym dodatkiem będzie więcej draw'a . w clock deckach jak enlightment czesto poprostu nie ma co zrzucić[ring czy karty do jego wystawiania] a DT nie chce dać mechaniki "i drawuje czały fate na ręke], więc trait jest wporzo. akcja jest imba , bo pomaga wystawić fire albo jaki kolwiek inny ring jak długo masz postać która ma w koszcie zrzucanie karty[nawet kei z jej tiktakiem]. soldiny celestial.
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2009-07-21, 08:11 »
ta karta jest ok, tylko ze jest pewien problem. chwilowo dragon wypstrykuje sie z kart z reki w przeciagu pierwszej bitwy a efektow do dociagania jakos tak nie za duzo... ale moze potem... rzekomo mamy dociagac karty... ja nie wiem... moze w nastepnej edycji  8). zreszta danie efektu unlimited hand size clanowi ktory ma militarzyc jest troche powiedzmy nie na miejscu

a akcja jest ok, tylko czy jest warte tego zeby to wsadzic? watpliwe

@sephirion- od poczatku SE kiedy gram nie widzialem karty do dragona ktora wywoluje u kogokolwiek efekt wymiotny

tego draw troche jest
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 2009-07-21, 08:26 »

lol ale ty czytałeś ten crabowy celestial prawda ?

co do dragonowego . z każdym dodatkiem będzie więcej draw'a . w clock deckach jak enlightment czesto poprostu nie ma co zrzucić[ring czy karty do jego wystawiania] a DT nie chce dać mechaniki "i drawuje czały fate na ręke], więc trait jest wporzo. akcja jest imba , bo pomaga wystawić fire albo jaki kolwiek inny ring jak długo masz postać która ma w koszcie zrzucanie karty[nawet kei z jej tiktakiem]. soldiny celestial.

nawet lepiej, zrzucam ring żeby użyć jego akcji, pyk TG i mam go w grze

Rise above.

Shiba Qwal

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 2009-07-21, 08:32 »
Mi akurat się w tej karcie najbardziej podoba akcja. W dotychczasowych grach w CE zawsze brakowało dociągu i karty na ręce kończyły się bardzo szybko. Ten celestial pozwala na regularne i praktycznie bez kosztowe wystawianie Voida, co daje niekondycyjny darmowy dociąg co turę. Ale może ja się nie znam. A co do mocy celestiali to ten i tak jest póki co moim zdaniem najsłabszy i aż się boję co dostaną feniksy :/ pewnie akcja zabij sobie 3 w czym musi być przynajmniej jeden samurai i shugenja żeby zabić kolesia bez attachy  ;)