Autor Wątek: [PotD] Forging the Gift  (Przeczytany 6085 razy)

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
[PotD] Forging the Gift
« dnia: 2009-07-22, 01:08 »
Za Home Of The Crane Clan

Forging the Gift

MHROK

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
Odp: [PotD] Forging the Gift
« Odpowiedź #1 dnia: 2009-07-22, 01:30 »
Patrzac na kranowe karty chyba bede musial przeprosic sie z panem "wszysto jest do dupy" Katsa.

Czizys....
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
« Odpowiedź #2 dnia: 2009-07-22, 02:01 »
Tia...

Tekst co poniektórych "poczekajmy na inne karty" po zaspoilowaniu Hidy nabiera nagle nowego znaczenia. Poczekajmy i zobaczmy, którymi klanami jest sens grać (myślę, że jeszcze jeden potwór jakiś się znajdzie obok kraba i krana), a reszta do pudła.

No bo co, teraz feniksowy honor będzie pakować żurawie do decku żeby mieć jakiekolwiek szanse w tym matchupie? Jak już napisałem przy drugim kranowym spoilerze: Fail.
+5 do lansu (by Sephirion)

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2009-07-22, 02:07 »
Eee...

0_o

A jeszcze nie dawno pisałem, że mam wiarę w DT i AEG.

Chemik

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2009-07-22, 02:48 »
Pojebało ich... dam za 2 golda pionowi którego i tak zniszczę z duelu / walnę z controla / whatever i łyknę 4 honoru albo tylko sobie łyknę dwa a mój pionas będzie lepiej łotał ten biedny inny honor co się broni albo piękniej wypłacał sacryfice...

A teraz największa kara: to jest uncommon... jak dla mnie to powinien być k..wa r i mieć koszt inny np: zapłać 6/4 jak nie masz artisana i 4/2g jak masz artisana...

Co do fenola taki żart sytuacyjny:
Przecież Feniks w swoich szeregach typa z traitem Alchemika... może DT pomyślało i da Ci coś do niego równie fajnego... lol...

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2009-07-22, 03:03 »
Niewykluczone, bo nie widzieliśmy jeszcze w PotD nic fenolowego. Ale jakoś wątpię. Ciekaw tylko jestem, czy kuc dotrzyma kroku duetowi c&c, czy zostanie w tyle z resztą peletonu.

Geez... pracowałem kiedyś przy karciance, przygotowałem z Flintem dodatek i base set, i mimo bez porównania mniejszego doświadczenia niż DT piętnastoletniego L5R łapię się za głowę patrząc na ich robotę :/

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2009-07-22, 06:42 »
przegięte i to poważnie
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #7 dnia: 2009-07-22, 07:34 »
Po pierwsze primo Chemik co ci tak pokręcilo z tą rarity? Rerka nie msi być silniejsza od uncommona nawet lepiej niż nie ejst bo nie będzie osiągała zabójczych cen

po drugie primo z fenolem moze nie bedzie dostawał 4 honoru bo fenol za dużo to samurai nie ma

ale zabiła mnie postać mówiąca albo strać 4 albo ja zyskam 4 :( (wyjdzie takich dwóch w drugiej turze i po grze jest
Walec

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2009-07-22, 10:36 »
hahaha. kocham te crane'owe karty są takie piękne. aż człowiek się cieszy ,że mantisa można złożyć na shugasach i non humanach/bushi :D.

karta solidna...
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2009-07-22, 10:37 »

ale zabiła mnie postać mówiąca albo strać 4 albo ja zyskam 4 :( (wyjdzie takich dwóch w drugiej turze i po grze jest
No nie jest już tak źle. Teraz jest tylko strać 2 (więc nic strasznego), albo zyskam 3-4 (często 3, bo printed FV w duelujacym honorze to jakieś 3,5 pewnie..Gdyby był taki jak pokazali, to byłby okrutny, szczególnie że coraz więcej postaci nie ma kreski w HR.

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
« Odpowiedź #10 dnia: 2009-07-22, 10:38 »
ja pier***... :/ za wolno honor robili? :/
Sklep internetowy MGŁA.pl ( http://www.mgla.pl )

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2009-07-22, 10:41 »
no za wolno widać.
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Jager

• Personality
    • http://img49.imageshack.us/img4/3302/iambatman1ud7.gif
« Odpowiedź #12 dnia: 2009-07-22, 10:58 »
Makabryczna karta. Żuraw będzie już całkowicie nie do przeszkodzenia.
Nawet gwiazdy płaczą razem z tym, kto płacze w nocy.

TooS

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • In your base, smashing your statues.
« Odpowiedź #13 dnia: 2009-07-22, 11:38 »
4 honoru za nic, mhm yeah right ... bez jaj ... no i z tego co juz wczesniej gadalem z Sephirionem - nie musi sie ten weapon dolaczyc do przeciwnika, zeby dostac honor ...

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2009-07-22, 11:47 »
ta karta i ten bukita to jakis kosmos jest- juz teraz wtapiam wiekszosc gier z kranuchami, a teraz to dopiero bedzie wpierdol... zalosc

a DT napisalo ze zadnemu rodowi nie da dzialajacego doskonale decku od poczatku edycji zeby nie powielac bledu ze skorpami... o taaaak

no ale, 3 hariye odake i seven folda juz mam, zawsze moge se crana zlozyc. jak nie mozesz czegos pokonac to sie przylacz
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2009-07-22, 11:50 »
no ale, 3 hariye odake i seven folda juz mam, zawsze moge se crana zlozyc. jak nie mozesz czegos pokonac to sie przylacz

I tym to się skończy zapewne :/ Na turniejach będą kraby, krany i fundecki...

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2009-07-22, 11:57 »
i kunie, kunie zawsze sa dobre czego by nie dostaly bo sa kuniami...
Shoju na prezydenta! :)

Chemik

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2009-07-22, 12:18 »
Po pierwsze primo Chemik co ci tak pokręcilo z tą rarity? Rerka nie msi być silniejsza od uncommona nawet lepiej niż nie ejst bo nie będzie osiągała zabójczych cen

po drugie primo z fenolem moze nie bedzie dostawał 4 honoru bo fenol za dużo to samurai nie ma

Wiesz... jak karta jest mocna i to w 90% wypadkow miesci sie do jednego klanu powinno byc ograniczone jej rarity aby jakos przeplyw byl kart... jak juz maja mocna karte niech gracze choc cos za to daja... a tak Cran dostal jak w Erze... karte ktora daje mu 2/4 honoru ktorej komplet bedzie mial po otwarciu jednego boxa i kolesia ktory robi wielkie kaka iiiii do tego zagrywa jeszcze w/w karte lajtowo...

Imo lekko przegieli palke wypuszczajac takie cos w jednym secie...

PS. ALE ALE, karte z powodzeniem moze zagrac... SPIDER... oooo ok odwoluje swoje psioczenia... teraz karta jest uniwersalna, wywazona i wcale nie do jednego klanu... rotfl
« Ostatnia zmiana: 2009-07-22, 12:19 by Chemik »

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #18 dnia: 2009-07-22, 12:57 »
Uhhuuu... dzieki tej karcie robie honor nie w 5-6 a 4-5 turze... nice :)

Teraz do decku musz tylko artistianow zmiescic :)

sick!
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 2009-07-22, 15:14 »
4 honoru za nic, mhm yeah right ... bez jaj ... no i z tego co juz wczesniej gadalem z Sephirionem - nie musi sie ten weapon dolaczyc do przeciwnika, zeby dostac honor ...
No nie musi..Kurde, a myślałem, że tylko ja to zauważę i będę na turniajach ludzi wkur.. jeszcze bardziej ("to ja spróbuję dołączyć Twojemu koledze z Yari weapon. O, nie udało się. Aha, ale wciąż zyskam 4 honoru"). Chociaż szczerze mówiąc, boję się, że dostanie tzw. "techniczną" erratą i napiszą, że nie takie były intencje (odpukać:).

Ale tak poważnie, to nie wiem, czemu Wy tak marudzicie, że krejn to taki teraz uber mega w pytę straszliwy. Przecież pająkowy breeder spokojnie zajeżdża krejna, szczególnie po tym dodatku. Unicorn niszczy 1-2 prowincje na dzień dobry i jak się nie posiadło sztuki top-deckingu to też jest gg. Krab też nie ułomek. Więc chyba nie ma powodu, żeby mękolić aż tak.