Autor Wątek: [PotD] Bayushi Hisoka  (Przeczytany 9893 razy)

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
Odp: [PotD] Bayushi Hisoka
« Odpowiedź #40 dnia: 2009-07-30, 01:57 »
Jeszcze gdyby się wygrawało tę politykę grając w Legendę, to spoko. A jak było, każdy widział. I wszystko wskazuje na to, że RftT było totalną kupą, niedługo będziemy mieli kolejną "mega-game"  ::)

Mi się właśnie bardzo podoba, że poza zwycięstwem grą jest też zwycięstwo polityczne. Dzięki temu słabsze klany też mogą coś ugrać - spójrz na wyniki polityczne Spidera w tym kotej sezonie.
Crab Clan • Lion Clan • Scorpion Clan • Spider Clan • Shadowlands • House Greyjoy • AGOT Paratrooper • Inexperienced • Unique
Hokus-pokus, nie masz buta, Twoja stara to Fosuta!

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 2009-07-30, 09:28 »
porządny support do bojowego dyshonoru.

tu nie przeszedłem testu i stoczyłem sie pod stół ze śmiechu

scorpion? bojowy? chyba jak mu dasz tak z 5 tur forów na rozpęd. nawet ninja nie dają rady. Jedyny sposób to narazie grać na boxach i modlić sie zeby po drugiej stronie nie było furii

Wiesz, bo w postniętych przez AEG skorpowych wayach było o bojowym dyshonorze na SSK, o ile pamiętam :P no i właśnie wyszła chyba do tego pierwsza karta poza domkiem (nie ma to jak umiejętnie przycinać cytaty, prawda? :P).

to to co piszesz to najprawdziwsza prawda cos o militarnych wayach aeg tam pisał :) i nie twierdze ze jesteś kłamcą, problem tylko z tym ze ten "bojowy scorpion" ma poważny problem ze zjechaniem prowincji (co zresztą jest potrzebne do ssk) i wierz mi w moim przekonaniu równie dobrze mogło by go nie być :), aha a umiejętne przycinanie postów to podstawowa zdolność każdego skorpiona

duelowac sie z hisoka?!? :o

co za.. za.. za profanacja!

Hisoka sie nie dueluje, on mowi ze TY masz umrzec i ty umierasz ;)

spoko spoko jeśli hisoka pobierał lekcje duelu od kaukatsu to nie ma sie czego obawiać, nigdy nie zapomne jak Kaukatsu kropnął Mirumoto Kei w duelu będąc wyposażonym wyłącznie w kijek (fakt autentyczny)

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 2009-07-30, 11:27 »
Cytat: Flint
Mi się właśnie bardzo podoba, że poza zwycięstwem grą jest też zwycięstwo polityczne. Dzięki temu słabsze klany też mogą coś ugrać - spójrz na wyniki polityczne Spidera w tym kotej sezonie.
A mnie się własnie nie podoba. Bo wygrać mogą nie tylko słabsze klany, ale i silniejsze. Wszystko zależy od tego, ile jesteś w stanie wydać pieniędzy. Więc wkurza mnie, że ludzie, którzy nie mają ochoty wydawać 500$ w jakimś Food Drive są z góry skazani na porażkę. Spoko, niechby tacy fanatycy dostali od TO Koteia dyplom przodownikla charytatywności, jakąś postać z keywordem "good-hearted" czy coś, ale nie Imperial Chancellora. Niech takie decyzje zapadają przy kartach, bo legenda to gra karciana.

(fakt autentyczny)
Co? :o
« Ostatnia zmiana: 2009-07-30, 11:38 by gaijin »

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #43 dnia: 2009-07-30, 11:34 »
To ze gdyby ten fakt nie byl faktem to dalej bedzie autentyczny :)
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 2009-07-30, 12:48 »
fakt autentyczny:

jechalem kiedys kei w jakas dziwna prowincje, glownie dlatego ze bronil tam kaukatsu, on zaczal zagral nic potem ja od razu walnalem duel z kei, biore focus poola 3 dwojki (mialem ich w decku 5, reszta wyzej), obydwaj focusujemy po 4 karty strike okazuje sie ze mimo tego ze mialem miecz z +1 do chi on wygral, no nic masters of steel kei nie zdechla. potem on znowu pass no to ja wale znowu duel, no kurna juz chyba zuzylem wszystkie niskie karty to moze sie uda. gdzie tam focus pool 2 dwojki i jakas trojka znowu wpierdolilem. od tego czasu przestalem uzywac zdolnosci kei...

a ta nowa tez robi mi psikusy, na pre wpierdolilem duel ktory wygrywalem o 3, cos nie mam do niej farta
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #45 dnia: 2009-07-30, 12:59 »
To zrobiles bardzo inteligetnie , trzeba bylo rowniez nic nie zagrywac i zniszczyc kaukatsu w rezolucji , a tak to zdyshonorowales sobie Kei targetujac kaukatsu i jeszcze zuzywajac do tego bez sensu karte. Twoj przeciwnik bronil tym kaukatsu chyba tylko dlatego zebys go ztargetowal i zie zdyshonorowal bo po co innego mialby podstawiac postac z 0 f do obrony i mowic pas;P

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: 2009-07-30, 13:04 »
no widze Klepek ze ty tam ostro byles szkolony przez poludniowych skorpionow ;)

widac ze wiesz co i jak, hehe ;D
Shoju na prezydenta! :)

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 2009-07-30, 13:08 »
ojejku to nie chodzilo o bycie zdyshonorowanym bo honoru mialem wpizdu i chyba i tak wygralem ta gre... chodzilo o sam fakt wpierdolenia duelu kei z kaukatsu.

a ja juz wiem dlaczego sie bilem. on mi zagral game of sincerity wiec gdybym nie walczyl to oboje bysmy sie rozstrzaskali co mi nie pasowalo...
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 2009-07-30, 14:12 »
klepek, przecież ten kaukatsu mógł zrobić z tą keią wszystko, dosłownie (ten duel tylko to potwierdza)

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 2009-07-30, 14:19 »
a ja juz wiem dlaczego sie bilem. on mi zagral game of sincerity wiec gdybym nie walczyl to oboje bysmy sie rozstrzaskali co mi nie pasowalo...

pomyslmy - on traci kaukatsu, ty tracisz Keike?
znaczy ten duel to twoj blad, ja bym taka wymiane bral w ciemna grajac ze skorpem :)
i dodatkowo marnuje GoS...

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #50 dnia: 2009-07-30, 14:23 »
Nie traci Kei-ki bo ma masters of steel na rece , wiec rozjezdrza kaukatsu w rezolucji i przezywa z mastersow;)
Ta historia doskonale pokazuje z bitwach ze skorpionem najlepiej mowic : pas , a zagrywac cos tylko wtedy jak mamy mniej f;p

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: 2009-07-30, 14:28 »
chwilowo to faktycznie w grach ze skorpionem mowie pass, bo on jest tak maly i slaby i nic nie robi ze faktycznie nic nie musze robic, po prostu pompuje force'a i juz... rozjezdzam ich razem z prowincja...

ale tak masz racje, wiekszosc gier ktore wygralem ze skorpami to byly te w ktorych lazlem do bitwy i mowilem pas. ewentualnie czasme zagrywalem jakis ruch albo odtapke... najwazniejsze- nie dotykac skorpionow..
Mirumoto Breaker

TooS

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • In your base, smashing your statues.
« Odpowiedź #52 dnia: 2009-07-30, 14:31 »
najwazniejsze- nie dotykac skorpionow..

madry polak po szkodze ... urwal jego nac ...

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 2009-07-30, 14:38 »
Ta historia doskonale pokazuje z bitwach ze skorpionem najlepiej mowic : pas , a zagrywac cos tylko wtedy jak mamy mniej f;p

czyli nigdy ;)

Pavcio

• blank Personality
  • "Why so Serious?"
« Odpowiedź #54 dnia: 2009-07-30, 14:59 »

czyli nigdy ;)

Czasem się dzieją dziwne rzeczy, jak np okazuje się że część twoich postaci utraciła mózg razem ze zdolnościami walki w pojedynku ze strzałami Ninja;-) (ech ten target w chi) wtedy trzeba podpompować Force- w końcu nie wszyscy mają 4 inteligencji lub chronią się za zewnętrznymi murami.

A Hisoka prócz obrazka jest ok- zawsze jakieś statyczne ściąganie honoru nie uzależnione od niszczenia prowincji (a pomysł kluska pokazuje że warto dokładnie czytać karty).

Daigotsu Pavcio
Spider Clan - Courtier - Berserker - Loyal - Inexperienced - FFG TCG paratrooper