Autor Wątek: [PotD] Kakita Kensho-in  (Przeczytany 11049 razy)

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: [PotD] Kakita Kensho-in
« Odpowiedź #20 dnia: 2009-07-29, 11:55 »
jakas taka kwadratowa

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #21 dnia: 2009-07-29, 12:00 »
Ja mam tylko jeden problem... na co wygrywac militarnie czy na honor w tym zurawiu :)
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 2009-07-29, 12:56 »
Ja mam tylko jeden problem... na co wygrywac militarnie czy na honor w tym zurawiu :)

Na jedno i drugie jednocześnie. Działa najlepiej.

Doh.

Jager

• Personality
    • http://img49.imageshack.us/img4/3302/iambatman1ud7.gif
« Odpowiedź #23 dnia: 2009-07-29, 14:21 »
No i znowu będzie Żuraw i reszta Cesarstwa.
Nawet gwiazdy płaczą razem z tym, kto płacze w nocy.

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
« Odpowiedź #24 dnia: 2009-07-29, 14:28 »

Na granie żurawiem?  ::)
+5 do lansu (by Sephirion)

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 2009-07-29, 14:52 »
To już chyba kiedyś ktoś powiedział.

Crane is not a clan, it's a victory condition.

Ale poważnie, strasznie jakoś demonizujecie. Jeszcze krejn niczego nie wygrał, jeszcze nie było większego turnieju, gdzie widać by było, czy faktycznie będzie taka krejnowo-krabowa dominacja, a wszyscy już zdecydowanie twierdzą jaki to krejn nie jest wygięty. Zluzujcie trochę.

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #26 dnia: 2009-07-29, 14:57 »
Co do przegiętości żurawi, to powiem to tak, złożyłem deck krabowy, którym do tej pory wszystkim wpieprzałem. Potem zagrałem z porządnym żurawiem...
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Chemik

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 2009-07-29, 15:01 »
słowo klucz - synergia

kiedy inne klany myślą jak złożyć deck i zawsze jeszcze w nim coś będzie zgrzytać (a to brakuj postaci z takim traitem, a to nie taki force na napad, a to i tamto...) Crane dostaje karty tak pasujące do siebie, że średnio inteligenty szympans od kopa będzie wiedział co wchodzi na 100% do decku aby działało...

0 wysiłku, po prostu deck wam drukują w dodatku i tyle...

bo co dostaliście - genialną kartę do robienia honoru w limited z opcja na więcej honoru/napad oraz dwóch artisanów jeden robiący honor drugi mający dodatkowo dueliste, zajebiste staty (4ph) i karcącą zasadę ?

auto include do decku i będzie działać nie ?

obudować to duelami + hamstrungi + jakieś karty na def  i nie będzie działać ?
« Ostatnia zmiana: 2009-07-29, 15:05 by Chemik »

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 2009-07-29, 15:13 »
Chciałbym zobaczyć te karające, wygrywające ze wszystkim żurawie.

Chociaż ostatnim razem jak zaczęły naprawdę karać (początek Lotusa), to po 3 miesiącach były 4 erraty (WLP, Obi, NV i chyba coś jeszcze). Więc pewnie tym razem będzie tak samo. Jak na forum AEG-a zacznie się ogólnoświatowy whine, to pewnie szybko zrobi się parę zmian i bedzie po krzyku ;)

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 2009-07-29, 16:26 »
To już chyba kiedyś ktoś powiedział.

Crane is not a clan, it's a victory condition.

Ale poważnie, strasznie jakoś demonizujecie. Jeszcze krejn niczego nie wygrał, jeszcze nie było większego turnieju, gdzie widać by było, czy faktycznie będzie taka krejnowo-krabowa dominacja, a wszyscy już zdecydowanie twierdzą jaki to krejn nie jest wygięty. Zluzujcie trochę.

masz racje kolego crane jeszcze nie wygrał zadnego duzego turnieju w celestialu powodem moze być to że taki turniej jeszcze nie miał miejsca. I sam sobie zluzuj, wiem ze cieżko jest przyznać że sie gra samograjem. R3sp3ct dla Chemika podpisuje sie pod tym co napisał wszystkimi dostępnymi kończynami  8)

JNQ

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 2009-07-29, 16:52 »
Chciałbym zobaczyć te karające, wygrywające ze wszystkim żurawie.

Chociaż ostatnim razem jak zaczęły naprawdę karać (początek Lotusa), to po 3 miesiącach były 4 erraty (WLP, Obi, NV i chyba coś jeszcze). Więc pewnie tym razem będzie tak samo. Jak na forum AEG-a zacznie się ogólnoświatowy whine, to pewnie szybko zrobi się parę zmian i bedzie po krzyku ;)

Hmmm... Skoro AEG wypuszcza prev, po czym zanim wyjdzie do sklepów już mu wali erratę na crane'y to chyba rzeczywiście sami widzą że przeginają crane'a

http://www.alderac.com/forum/viewtopic.php?f=123&t=77707

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 2009-07-29, 16:56 »
To nie była errata, tylko błąd. Ktoś wysłał starszą wersję, mimo, że ta "zerratowana" była zatwierdzona.

Kakita Aoshi

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 2009-07-29, 16:57 »
I sam sobie zluzuj, wiem ze cieżko jest przyznać że sie gra samograjem. R3sp3ct dla Chemika podpisuje sie pod tym co napisał wszystkimi dostępnymi kończynami  8)

Jest mała różnica pomiędzy dobrym deckiem a samograjem. Crane jest tier 1 i tyle i zapewniam że z tego co widze na forach spokojnie mozna ten deck  źle złożyć, bo inaczej bys nie widział postów na alderacu, jakiś przypadkowych kolesi co twierdzą że jest nawet tier 3.

Na razie w CE tylko dwa klany nie wygrąły storylinowego turnieju Dragon i Phoenix. Juz nawet Scorpion wygrał jeden (19 osób) dla porównania Crane wygrał cały 1 (na 12 osób).

Crane jest mocny tak samo honorówka phoenixów, na tyle że moim zdaniem trzeba grac na chociażby na mecie eventowej, no chyba że ktoś zakłada że jego przeciwnik się położy.  
Kakita Aoshi
Crane Clan Samurai*Bounty Hunter
"Zniszczmy całe zło, nie będzie konkurencji"

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 2009-07-29, 17:03 »
masz racje kolego crane jeszcze nie wygrał zadnego duzego turnieju w celestialu powodem moze być to że taki turniej jeszcze nie miał miejsca.
No właśnie o to mi się rozchodzi ::)

I sam sobie zluzuj, wiem ze cieżko jest przyznać że sie gra samograjem.
Nie wiem jak Ty, ale ja jeszcze nie zagrałem ani jednej gry z kartami z PotD. Co więcej, nie udało mi się zagrać w Celestialu z większością decków, więc ciężko mi się przyznać, że gram samograjem. Nie twierdzę, że krejn nie będzie bardzo dobry/zajebisty, ale byłbym ostrożny z twierdzeniem, że będzie wszystko wciągał nosem i w ogóle o rety ratuj się kto może.

Chemik

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 2009-07-29, 17:42 »
I właśnie dlatego ludzie patrzą się na to co jest teraz dostępne... nikt nie mówi, że cran jest słaby, bo nie jest, ma potencjał już teraz.

Teraz lecimy do prev - ludzie nie dlatego walą ochy i achy nad kartami kranowymi, że są silne (choć moim zdaniem są) tylko dlatego, że tylko cran (i spider jak być totalnie uczciwym) dostał tzw support na talerzu. Zero kombinacji - wytyczona ścieżka do jednego decku.

Mało tego - te postacie są nie tylko pod dany theme (artisan) ale też są na tyle uniwersalne aby być dodatkiem w innych deckach...

A co do turniejów - 12 czy 18 osób to dla mnie nie żaden wyznacznik... na takim turnieju ktoś może zrobić jakąś jednorazówkę na którą łatwo się można sidować w przyszłości (jakiś deck na the last one albo inne zwichnięte pomysły) i rozwalić wszystkich...

Ja chcę tylko zobaczyć decki cranów po patch i czy te pokazane karty się w nich znajdą - ja twierdzę, że tak...
« Ostatnia zmiana: 2009-07-29, 18:03 by Chemik »

Kakita Aoshi

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 2009-07-29, 18:09 »
Jeśli chodzi o mnie to dla mnie dodatek to Path of the Crane, a może raczej celestaliowe KD czy WoL.

Z tym że z tego co się orientuję sporo ludzi twierdziło, że po PoD najlepszy deck Cranowy to turbo honor na boxach bez dueli, gdzie jedynie mieścił się z niezerratowany bukita.
Kakita Aoshi
Crane Clan Samurai*Bounty Hunter
"Zniszczmy całe zło, nie będzie konkurencji"

Jager

• Personality
    • http://img49.imageshack.us/img4/3302/iambatman1ud7.gif
« Odpowiedź #36 dnia: 2009-07-29, 21:48 »
Mi się wydaje, że tam w stanach to przygłupie dzieci grają żurawiem (zawsze piękni, delikatni i zabójczy są popularni) i narzekają jak to źle działa. A potem dostajemy takie karty do Crane`a, że nie ma mowy żeby mieć kłopot złożyć porządny deck.
Nawet gwiazdy płaczą razem z tym, kto płacze w nocy.

Brzana

• Personality
« Odpowiedź #37 dnia: 2009-07-29, 22:01 »
Tak a potem kiedy poziom Crane Hata osiąga maximum i wylewa sie z forów wszystkimi oknami windowsa dostajemy nerf batem.
Brzana's HunterZ Team Member

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 2009-07-30, 00:19 »
no tak
naprawde bedzie trudno zlozyc deck:
artisan/duelist albo magister(pozyczki z innych klanow)+duel.

fate-zestaw pojedynkowicza + kilka kart do obrony
reszta to juz tylko detale-> i tak,2-3 duele rozwiazuje wiele problemow.

Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Brzana

• Personality
« Odpowiedź #39 dnia: 2009-07-30, 00:39 »
Jakos sie nie martwię tym, że będe miał mocny deck  ;D Każdy ma swoje zmory i klany które uważa za przegięte lub dostające to much love ze strony AEG. Tak naprawde nad powerlevelem nie ma się co rozwodzić dopuki nie wyjdzie cała edycja.
Brzana's HunterZ Team Member