Autor Wątek: [PotD] Akodo Dosei  (Przeczytany 11535 razy)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
Odp: [PotD] Akodo Dosei
« Odpowiedź #40 dnia: 2009-08-07, 01:08 »
stricte bez zdolnosci sa 4 karty-> samurai(2/2 za 4),taktyk (2/2 za 5), commander (2/3 za 5) i teraz wychodzi paragon/commander (ale ten ma przyniesc ze soba 4PH i ladnie odpalac VPoI)

+
Akodo Sadahige (commander 3/4/PH3 za 6G)
Matsu Mikura (hero 3/2/3PH za 5G)

Matsu Notsuo (trait)
Matsu Shunran (trait)
Nie Sadahige tylko Sagashite ;p

Misato albo wstanie z Tsudokena albo pojedzie do domu z Discretionary Valor lub zginie z duty za silniejszego goscia

co do dociągu jak grasz honorówke to jeszcze couting house, a jak militarka to ten folower z IG2 co dociaga tyle kart ile jest graczy którzy stracili prowincjie jak wchodzi z ręki,

Tylko, że Paku pytał o szczególny dociąg dla Lwów a nie rzeczy ogólnie uzywalne.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 2009-08-07, 01:13 »
'ten dociąg' to chyba ogólnie dociąg w lwie a nie tylko dla lwa ;p

Rise above.

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #42 dnia: 2009-08-07, 01:33 »
Misato albo wstanie z Tsudokena albo pojedzie do domu z Discretionary Valor lub zginie z duty za silniejszego goscia
Tsudoken jest jeden unique. Możesz odjeżdżać z valora, ale to nie zmienia faktu, że nie ma jej w danej bitwie, czyli po zagraniu jej akcji, jesteś postać mniej w rezolucji. Najpierw musisz mieć silniejszego gościa, no i muszą ci go zabijać, a nie odsyłać/kiwać/zerować force.
no mają lepiej ale co zrobić, trzeba grać, mam przyjemność z grania lwem to i nie narzekam
Skoro mają lepiej, to znaczy, że Sejmitar ma na co narzekać...

Co do dociągu, to dalej nie widzę dlaczego lwy mają najlepszy dociąg w grze. Jak dojdzie awp, to ok, lightwatery itp ciągną karty zamiast mielić. Ale jak nie dojdzie, to masz to samo co w innych klanach (albo nawet gorzej, bo lwy mają mniej złota, przez co pedler, village guardian i inne attache gorzej działają). Jedynie domek coś tam daje, ale przez to nie ma się battle akcji z niego, także wciąż nie widzę tego najlepszego drawu w grze. To na kyuden hida złożę deck i będę miał lepszy draw
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 2009-08-07, 02:10 »
Tsudoken jest jeden unique. Możesz odjeżdżać z valora, ale to nie zmienia faktu, że nie ma jej w danej bitwie, czyli po zagraniu jej akcji, jesteś postać mniej w rezolucji. Najpierw musisz mieć silniejszego gościa, no i muszą ci go zabijać, a nie odsyłać/kiwać/zerować force.
ok.. nie ma sensu takie słodkie pitolenie, bo rzeczy które umożliwia taka personalka jest dośc troche, głownie o to chodzi że RA 4-5F średnio sciaga presonalke lub folowera, potem może sobie leżec do góry brzuchem

Rise above.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #44 dnia: 2009-08-07, 07:56 »
no mają lepiej ale co zrobić, trzeba grać, mam przyjemność z grania lwem to i nie narzekam
Skoro mają lepiej, to znaczy, że Sejmitar ma na co narzekać...

Co do dociągu, to dalej nie widzę dlaczego lwy mają najlepszy dociąg w grze. Jak dojdzie awp, to ok, lightwatery itp ciągną karty zamiast mielić. Ale jak nie dojdzie, to masz to samo co w innych klanach (albo nawet gorzej, bo lwy mają mniej złota, przez co pedler, village guardian i inne attache gorzej działają). Jedynie domek coś tam daje, ale przez to nie ma się battle akcji z niego, także wciąż nie widzę tego najlepszego drawu w grze. To na kyuden hida złożę deck i będę miał lepszy draw
docią to kwestia złożenia deka ja nie narzekam  gram wracanie z diskarda attachy tiktak dociąg dołożenie ( to nie dociąg? )

zdziwiłbyś się jakczesto lion może mieć wiecej forsa nawet od kraba zwłaszcza w attaku tylko wiecej musi robić

a pozatym Paku ile gier rozegrałeś z honorówką lionową?
nie odsyłać/kiwać/zerować force
height of courage, setting , shameful albo justly?
Walec

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #45 dnia: 2009-08-07, 08:35 »
Cytat: Matsu Girro  Dzisiaj o 12:56:17

jest jeszcze paragon co moze wstac za zrzutke karty(efekt dodatkowy do bow,i na przyokazji dostajesz nowa karte.

Matsu Fumiyo - wypad + bow ale tylko kogoś z mniejszym forcem, honorówki odeślesz, ale z militarkami może być ciężko

Fumiyo ma w ataku 5 silki,a odsla unit ktory ma mniej F od jej unitu.
zakladamy ze przeciwnik ma att a my nie? nieuczciwe.
a youko robi bow postaci bez followerow albo followera ;)

domek daje piekielnie duzo.
Procz AWP mozna zgrywac follwerow (z zalozenia moga wrocic na stol), pingpongowa paletke (np jako koszt akcji/dopalka taktyka za 3). kilkamozliwosci na rozbujanie przemialu jest.

a pozatym Paku ile gier rozegrałeś z honorówką lionową?
po IG2 mysle ze powoli mozna zlozyc w miare sensowna honorowke. niestety nie wyglada na stricte obronna.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #46 dnia: 2009-08-07, 09:19 »
Quasu ja gram teraz i całkiem dobrze sobie radzi nie wiem w czym ci narazie nie działa,

z innymi honorówkami może bedzie musiała attakować ale sa tam goscie po 5 f w attaku więc nie jest to złe
« Ostatnia zmiana: 2009-08-07, 09:23 by Walec »
Walec

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 2009-08-07, 11:15 »

mi się wydaje że ona ma to wszystko gdzies i pokazuje co o tym myśli  :D

Rise above.

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #48 dnia: 2009-08-07, 15:21 »
Prawda taka ze nawet nie musisz miec AWP zeby ciagnac te karty , ja nie mam w decku a daje sobie spokojnie rade , Seppun blade dzialaja mi lepiej w unopposed niz w opposed , a ligthwater bay w 2 sztukach tez daje rade.
W lwie mozesz 3mac sporo mety , kart na konkretne match-upy nie martwiac sie , ze beda lezec Ci na rece , bo kazda Twoja karta daje sie zamienic na inna.
Nie mamy tak dobrych postaci jak crany , nie mamy tak slabych jak dragony , narazie ciezko stwierdzic na jakim poziomie jest lion , wszystko okaze sie w praniu.
Tak naprawde ze zdolnosciami postaci jest tak , ze sa decki ktore potrzebuja wsparcia abilitek z postaci , a sa decki ktore nie patrza na abilitki tylko na traity.
Do znudzenia bede tu przypominal lwia honorowke , ktora obywala sie spokojnie bez zdolnosci postaci , ktore by cos robily przeciwnikowi.
Powiem tylko tyle jakby bylo stare AWP , honesty , akodo itoku to w tym momencie jestem w stanie sie zalozyc ze zadna inna honorowka nie bylaby w stanie rownac sie z lionska i moglibysmy miec same blank paragony nawet fate akcje pod nie nie musialaby wychodzic i dzialalo by to bardzo dobrze.
Swoja droga tym Akodo Dose-iem nie wzgardzilbym w SE , gdzie do paragonow mialem 2 sztuki black and white w decku;P

Militarka to inna sprawa , ja bede upieral sie ze najwieksza jej bolaczka na chwile obecna jest brak sensownych followerow , oraz few;)

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #49 dnia: 2009-08-07, 15:33 »
Militarka to inna sprawa , ja bede upieral sie ze najwieksza jej bolaczka na chwile obecna jest brak sensownych followerow , oraz few;)

całkowita racja mogło by nawet nie obnizac kosztu follerów byle by ratowało:)
Walec

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 2009-08-07, 16:04 »
zgadza sie, a pewnie inna sprawa ze zabrali to dokladnie dlatego ze obnizalo koszt.
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: 2009-08-07, 16:08 »
Powiem tylko tyle jakby bylo stare AWP , honesty , akodo itoku to w tym momencie jestem w stanie sie zalozyc ze zadna inna honorowka nie bylaby w stanie rownac sie z lionska

A ja jakbym miał to, tamto i siamto, to grałbym T1 Mantisową honorówką.

I, jak wszyscy wiedzą, gdyby babcia miała wąsy, to by była dziadkiem.

Cut the crap...

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #52 dnia: 2009-08-07, 16:36 »
Racja Geralt , ale ja tego nie napisalem w kwestii poboznego zyczenia , tylko zeby podac przyklad ze wcale nie potrzeba super postaci zeby deck dzialal , wystarczy ze wyjda 1-2 dobre akcje ( jak np setting i bambus do herosow) , zeby dany deck dzialal i wcale nie trzeba do tego super postaci:P

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 2009-08-07, 17:16 »
Racja Geralt , ale ja tego nie napisalem w kwestii poboznego zyczenia , tylko zeby podac przyklad ze wcale nie potrzeba super postaci zeby deck dzialal , wystarczy ze wyjda 1-2 dobre akcje ( jak np setting i bambus do herosow) , zeby dany deck dzialal i wcale nie trzeba do tego super postaci:P

Bez dobrych akcji to i wypasione postacie nie pomogą, więc to chyba nic nowego? :P

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: 2009-08-07, 17:59 »
Powiem tylko tyle jakby bylo stare AWP , honesty , akodo itoku to w tym momencie jestem w stanie sie zalozyc ze zadna inna honorowka nie bylaby w stanie rownac sie z lionska i moglibysmy miec same blank paragony nawet fate akcje pod nie nie musialaby wychodzic i dzialalo by to bardzo dobrze.

ten nowy paragon z IG2 jest dobry. dopalka do silki,jak bushidem to honor. do tego jest to battle/open wiec juz wogole zyc nie umierac.
przy starym AWP i itoku bylby to jeden z najmocniejszych deckow w grze. a tak nikt nie zarzuci ze sie gra przegietymi kartami ;)

Quasu ja gram teraz i całkiem dobrze sobie radzi nie wiem w czym ci narazie nie działa,

z innymi honorówkami może bedzie musiała attakować ale sa tam goscie po 5 f w attaku więc nie jest to złe

narazie gram ofensem,po IG2 poprobuje sil z honorowka. dojda holdingi,kilka postaci i pare kart do fate.
5F w ataku tez nie w kij dmuchal.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #55 dnia: 2009-08-07, 18:18 »
Czyli, podsumowując wcześniejsze wypowiedzi :
Lwia honorówka NIE JEST ZŁA, chociaż automatycznie dostanie od Fenolskiej czy Żurawiowej.
Lwi zajazd NIE JEST ZŁY, chociaż boli go kilka klanów.
Z dociągiem nie jest źle...
Z Forcem nie jest źle, jak się zakombinuje i zagra to i tamto...
Postacie - no są ... niezłe.
Wow.

Moje 'żale' - ze lew ma cienko z ręką, bo musoi grac i na rękę i na paliwo, że postacie są słabe i brakuje czegoś jeszcze, że DT nie ma pomysłu i powtarza swoje pomysły - są klasyfikowane jako straszliwe narzekania.

Czyli mam być zadowolony z tego, że klan 'jest niezły' - bo przy dobrym podejściu jest szansa, żeby Lwem wygrać ? Wiecie, przy dobrym podejściu to nawet moja militarka na lwich kensajach wygrywała.

Z mojej strony - koniec...

Jest coś takiego jak 'CYTAT', proszę tego używać, zamiast na siłę kombinować z kursywą. QUOTE się pisze.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 2009-08-07, 18:31 »

ten nowy paragon z IG2 jest dobry. dopalka do silki,jak bushidem to honor. do tego jest to battle/open wiec juz wogole zyc nie umierac.

Jeśli ci chodzi o Mansaiko to tylko Batle, i honor sie dostaje jak jest oposed, wiec nie jest aż taka super

Rise above.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: 2009-08-07, 18:57 »
Wiecie, przy dobrym podejściu to nawet moja militarka na lwich kensajach wygrywała.

whut? to ich bylo wiecej niz 1? :o no chyba ze dolaczyles chwalebnego mirumoto kuronade do tej listy
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #58 dnia: 2009-08-07, 20:29 »
Lwy udawały że są kensaiami, a deck udawał że to działa.

A co do 'więcej niż jeden' to w L5R RPG 'kensai' to lwi wynalazek :)
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: 2009-08-07, 20:43 »
to tak samo jak w dragonie, nic nowego  :)

a co do rpg, czytalem dosc pobieznie 1ed, nie wyznaje sie na zadnej nastepnej, na pewno cos wprowadzili ale niestety nie wiem co.
Mirumoto Breaker