Autor Wątek: Special Gen Con announcement  (Przeczytany 2957 razy)

Togashi Sparrow

• Dragon Clan
  • experienced Personality
  • *
Odp: Special Gen Con announcement
« Odpowiedź #20 dnia: 2009-08-12, 09:23 »
Cytat: Shawn Carman

Cytat: Nezumi tomarrow seeker
Kuon's death has already been revealed. It seems lame that they seem to be losing their clan champion and so are basically immune from this. There's no danger for Crab to lose their champion by this. None.

They *know* Kuon is dying. Nancy said so.

This is all wild conjecture. Your quote from Nancy can mean many things, and honestly when have any of us been that transparent? Clearly she's throwing fuel on the fire, and I love her for it. Kuon's death is by no means assured at this point in the storyline.

Let me be up front with you about the Clan Champions. I have plans for two of them to die during this arc, and not necessarily the ones you think. This vote could either assure that a third joins them, or it could dramatically and emphatically alter the means by which one of the aforementioned two will pass from this world. There is no throwaway vote here. Vote for your own or your enemy, I have no preference, but don't vote beacuse you think the outcome won't matter. Because you'd be very wrong.

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #21 dnia: 2009-08-12, 09:38 »
a więc są "równi" i "równiejsi" i tej zabawie  ;D

Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 2009-08-12, 10:15 »
no tak najlepiej jak by crab miał 3 champów w tej edycji xd
ja bym chciał żeby Shigi padł, pewnie i tak nowy będzie miał 5ph i taktyka  ;p

Rise above.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #23 dnia: 2009-08-12, 10:18 »
chyba że jak nowy wyjdzie to stary bana dostanie  i to by było według mnie gites (...)

Gdyby po śmierci gościa w storylinie był banowany w kartach, to przy lwiej rotacji kadr nie mielibyśmy czym grać przez większość czasu :D

Pomimo ostatnich skuch ST, uważam, że to daje sporo do myślenia. Do tej pory raczej rzadko (praktycznie wcale - nie przypominam sobie) zdarzało się, żeby ogłoszono sezon polowań na championa klanowego lub kogoś tej klasy. A to, że któryś champ nagle zdechnie (dobre słowo) może sporo zamieszać w polityce wewnętrznej i zewnętrznej... W niektórych klanach linia sukcesji jest w miarę jasna, ale np. w Żurawiu 'nowy' champ musiałby sporo popracować nad podporządkowaniem sobie klanu. Jest potencjał, mam nadzieję że zostanie dobrze wykorzystany.

Akurat Shigetoshi nie jest najlepszym pomysłem. Niby kto miałby go zastąpić ? Przecież nie Shigekawa...
« Ostatnia zmiana: 2009-08-12, 10:20 by sejmitar »
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 2009-08-12, 10:24 »
sejmitar nie macie szans na ten "wybór" ;)

moje typy to:
Domatojka - bo tak, przecież każdy nie lubi niebieskich piżdzamowców :)
Daigotsu - niepowtarzalna okazja zeby zabic kogos kogo zabic teoretycznie sie nie da ;D
edit: zapomnialem dodac - zabic Daigotsu za pomoca plagi, hehe mam nadzieje ze to wybiora, bo brzmi niesamowicie komicznie :)

Paneki - bo amerykanie sa poj* i stwierdzili ze jak zaglosuja na zabicie wlasnego klan chempiona (skorpy) to dostaniemy fajna fikcje...
« Ostatnia zmiana: 2009-08-12, 10:29 by Centurion »
Shoju na prezydenta! :)

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 2009-08-12, 10:25 »
Gdyby po śmierci gościa w storylinie był banowany w kartach, to przy lwiej rotacji kadr nie mielibyśmy czym grać przez większość czasu
chodziło mi tylko o tą konkrętna sytuacjie gdzie jest dwóch championów na kartach a nie jak ktoś umiera, po drugie how lame is this: dwóch na stole: I am the right one - No! Im the one :P

Rise above.

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #26 dnia: 2009-08-12, 10:32 »
Zabijanie Daigotsu jest troche bez sensu bo z tego co pamietam juz go raz zabili to mu Fuleng powiedzial "no michal, nie pierdziel tylko wstawaj". I wstal :P
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
« Odpowiedź #27 dnia: 2009-08-12, 10:33 »
Daigotsu nie przejdzie, story team nie pozwoli i w razie potrzeby zmanipuluje wynik. Co nie zmienia faktu, że ja osobiście bym na niego głosował. Niech już wskrzeszą Fu Lenga, ten jego przydupas jakiś taki miałki jest.
+5 do lansu (by Sephirion)

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 2009-08-12, 10:35 »
story team nie pozwoli i w razie potrzeby zmanipuluje wynik.

+1 :)

generalnie pięknie podsumowałeś to co sądzę o ich turniejach, mega grach i głosowaniach :)

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #29 dnia: 2009-08-12, 10:44 »
ja bym wolał Papcia Iuchibana z powrotem to był prawdziwy mada faka - Daigotsu to taki mały był przy nim
a przy okazji powrotu Blood speakerów
Fu leng to tez mięczak
Walec

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 2009-08-12, 10:56 »
Gdyby po śmierci gościa w storylinie był banowany w kartach, to przy lwiej rotacji kadr nie mielibyśmy czym grać przez większość czasu
chodziło mi tylko o tą konkrętna sytuacjie gdzie jest dwóch championów na kartach a nie jak ktoś umiera, po drugie how lame is this: dwóch na stole: I am the right one - No! Im the one :P

Rozumiem, że teraz mówisz o zasadzie 'mój uniq nie blokuje twojego uniqa' i mirror matchach :P ?

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 2009-08-12, 11:43 »
story team nie pozwoli i w razie potrzeby zmanipuluje wynik.

+1 :)

generalnie pięknie podsumowałeś to co sądzę o ich turniejach, mega grach i głosowaniach :)

sadzisz ze race for the throne byl zmanipulowany? wy skorpiony zawsze widzicie wszystko inaczej

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #32 dnia: 2009-08-12, 12:00 »
Oczywiście że był manipulowany ta ustalenie tej różnicy na jeden punkt no proszę was , i jeszcze parę innych przekrętów
Walec

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 2009-08-12, 12:04 »
Wyniesienie na tron Naseru nie było zmanipulowane ... przynajmniej nie znam Illuminatów czy teorii twierdzących inaczej. Wszystkie inne ważniejsze wydarzenia (w tym cały megagame khanowy, pojawienie się szczurów jako klanu, odejście szczurów, Kisada, całe ToE) były według mnie manipulowane. Część spraw, która nie była manipulowana 'otwarcie' (przez odpowiednie dodawanie/odejmowanie punkcików/zasad) została zmanipulowana przez debili z DT i PT, a następnie upór debili rules junta, którzy dopuszczali do gry karty dzięki którym grałeś w Legend of the One Clan.

Taki lajf.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 2009-08-12, 12:16 »
Jak marsz Khana mogl byc zmanipulowany? wytlumacz mi bo nie bardzo rozumiem.

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 2009-08-12, 12:45 »
a zmiana zasad na parę miesięcy przed końcem zabawy, żeby czasem ktoś inny nie wygrał to co to jest jak nie manipulacja?

punktacje ze sklepów to co to niby jak nie manipulacja?

horror ja cię proszę :)

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 2009-08-12, 12:53 »
a zmiana zasad na parę miesięcy przed końcem zabawy, żeby czasem ktoś inny nie wygrał to co to jest jak nie manipulacja?

punktacje ze sklepów to co to niby jak nie manipulacja?

horror ja cię proszę :)

cale srodowisko sie zmowilo przeciwko wam - ot i cala manipulacja. woleli zobaczyc dragona na tronie a nie scorpiona i zagrac wam na nosie. no jest to swego rodzaju manipulacja. liczenie punktow ze sklepow - nie powiem tu moglo dojsc do naduzyc - tylko dlaczego latwiej uwierzyc jest w naduzycia niz w to ze go nie  bylo. ot taka nasza dusza zeby widziec spisek zawsze tam gdzie go nie ma i nie widziec go tam gdzie jest.

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 2009-08-12, 12:58 »
horror ale mi to rybka kto jest cesorzem, naprawde ;D

juz pisalem kiedys ze wlasnie to, ze sie wszyscy zmowili na skorpiona bylo zabawne i fajnie wyszlo :)

nie zmienia to faktu, ze nikt mi nie wmowi ze to co sie dzialo bylo uczciwe, a szkoda ze o zmianie zasad sie nie wypowiedziales - to nie byla manipulacja ze strony aega wg ciebie? ;)

Kakita Miyato

• Crane Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 2009-08-12, 13:03 »
(...)moje typy to:
Domatojka - bo tak, przecież każdy nie lubi niebieskich piżdzamowców :) <--- no comments...
Daigotsu - niepowtarzalna okazja zeby zabic kogos kogo zabic teoretycznie sie nie da ;D
(...)

Paneki - bo amerykanie sa poj* i stwierdzili ze jak zaglosuja na zabicie wlasnego klan chempiona (skorpy) to dostaniemy fajna fikcje...  <--- no comments...

Centurion... Zrób sobie chwilę przerwy od tej gry... poważnie... Z każdego Twojego postu przebija ostatnio fanatyczny Krejn hejt i ślepy Paneki love. To zaczyna mnie przerażać :)

A co do zabijania Champa, to jakiś taki poroniony pomysł. Daimyo umiera ostatni, najlepiej na polu bitwy, przynajmniej takie jest moje zdanie. No i bardzo będzie mi szkoda Domotaiki, nawet bez względu na preferencje klanowe. Z tego, co mi wiadomo, to Żurawie, to jedyny Klan, gdzie champion pochodzi w prostej linii od Kami. Przez wszystkie edycje się udawało, a tu nagle przyjdzie Rusty i jebutnie tak beznadziejną fikcją, że zniknie cały urok tego Klanu. Nowym Championom też dałbym szansę na wykazanie się. Chen, Kai i Shigetoshi po prawdzie jeszcze nigdzie dobrze nie zagrzali miejsca. Daigotsu nie ma jak umrzeć, bo w Krainach Cienia teoretycznie nic nie ma prawa go ruszyć (and then Rusty came along...).

No zobaczymy co z tego wyjdzie, ale jak już pisałem: poroniony pomysł. Nie jest tak łatwo zaj...bać daimyo, a 2-3 naraz, to już zupełnie niemożliwe imho. (and then Rusty came along.... again....)

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 2009-08-12, 13:03 »
, a szkoda ze o zmianie zasad sie nie wypowiedziales - to nie byla manipulacja ze strony aega wg ciebie? ;)

o zmianie zasad sie nie wypowiedzialem bo z reguly sie nie wypowiadam o czyms co pamietam dosc mgliscie albo w ogole. wiec nie bede zmyslal ze cos wiem. ale jak mi przypomnisz albo wskazesz jakiegos linka to poszukam i sie wypowiem :)