Autor Wątek: [TH] Previu z l5r.com  (Przeczytany 77013 razy)

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
Odp: [TH] Previu z l5r.com
« Odpowiedź #60 dnia: 2009-12-22, 20:30 »
gdzbz nmie ten kosyt to kadz kto ma troche blankw w decku by go upychał a tak przynajmniej nie ma wygłupów i tylko hardcore go włozy
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #61 dnia: 2009-12-22, 20:38 »
Gdyby nie ten koszt, to by trafił do każdego lionowego swarma. A tak, to trafi tylko do niektórych.
Crab Clan • Lion Clan • Scorpion Clan • Spider Clan • Shadowlands • House Greyjoy • AGOT Paratrooper • Inexperienced • Unique
Hokus-pokus, nie masz buta, Twoja stara to Fosuta!

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #62 dnia: 2009-12-22, 21:15 »
Gdyby nie ten koszt, to by trafił do każdego lionowego swarma. A tak, to trafi tylko do niektórych.

...ale za to zmieści si we wszystkich scorpionowych kensaiach  :P :P :P

Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

TASIEK

• Spider Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #63 dnia: 2009-12-22, 23:20 »
Tak niech wszyscy mają zdolności zrób coś przeciwnikowi a jak jest szadsem to zniszcz, robi sie to troche irytujące.

Mógłby mieć taką zdolność zbołuj karte a jak jest samurajem to nie może sie wyprostować.

Ale musze przyznać że postaćjest dobra mimo wszystko że krzywdzi szadsy  :-[

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #64 dnia: 2009-12-22, 23:57 »
Pytanie sezonu : jak go upchnąć w Lwie. Jak to jak ? Szybko !
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #65 dnia: 2009-12-23, 00:17 »
no wlasnie nie baudzo do liona po pierwsze z powodu kosztu (geez ten palant kosztuje tyle co shigetoshi... a shigiego to juz dawno chyba wszyscy z deckow wykopali...), a po drugie nie ma samuraia- jakos nie usmiecha mi sie brak mozliwosci odpalenia z niego zdolnosci.

moze do kucyka? tam blankow nie brak...

dziwny ten koles, oishi jest raczej lepszy
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Aki

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #66 dnia: 2009-12-23, 00:25 »
do smoczych monków pasuje całkiem nieźle (koszt chwilowo pomijamy), parę blanków jest (ot choćby Sho  czy Akagi)
"Czasem drobny gest znaczy więcej, niż najbardziej heroiczny wyczyn..."

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 2009-12-23, 00:35 »
no wlasnie nie baudzo do liona po pierwsze z powodu kosztu (geez ten palant kosztuje tyle co shigetoshi... a shigiego to juz dawno chyba wszyscy z deckow wykopali...), a po drugie nie ma samuraia- jakos nie usmiecha mi sie brak mozliwosci odpalenia z niego zdolnosci.

moze do kucyka? tam blankow nie brak...

dziwny ten koles, oishi jest raczej lepszy

Jeśli chodzi o Oishiego, to fajny jest, ale nie do każdego decku pasuje. Furumaro owszem kosztuje tyle, co shiggy, i nie ma samuraja, ale lionowy swarm ma to do siebie, że jest tam masa postaci o świetnym koszcie, ale blanków. Którzy nagle z kosztu 4(6) robią się 2(4). Raz się wykosztujesz, a potem napierasz. Jest fajny. Zwłaszcza, że w Lwach (a przynajmniej moich Lwach) zawsze jest Seiden Sanzo, a koleżka jest Herosem.
Crab Clan • Lion Clan • Scorpion Clan • Spider Clan • Shadowlands • House Greyjoy • AGOT Paratrooper • Inexperienced • Unique

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
« Odpowiedź #68 dnia: 2009-12-23, 01:07 »
Tak niech wszyscy mają zdolności zrób coś przeciwnikowi a jak jest szadsem to zniszcz, robi sie to troche irytujące.

Mógłby mieć taką zdolność zbołuj karte a jak jest samurajem to nie może sie wyprostować.

Ale musze przyznać że postaćjest dobra mimo wszystko że krzywdzi szadsy  :-[

Ale wiesz oczywiście, że fabularnie to jesteście wrogami całego Rokuganu? :P
+5 do lansu (by Sephirion)

TASIEK

• Spider Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #69 dnia: 2009-12-23, 02:18 »
Niestety zdaje sobie z tego sprawe.

Jak trafi mi sie ten kolo to złoże coś dla fanu na samych blankach ale będzie to istny misz masz  :P

orzeł

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: 2009-12-23, 08:28 »
ach gdyby byl shugasem...cavalry...
juz nam sie chyba skonczyly opcje

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #71 dnia: 2009-12-23, 12:52 »

. Furumaro owszem kosztuje tyle, co shiggy, i nie ma samuraja, ale lionowy swarm ma to do siebie, że jest tam masa postaci o świetnym koszcie, ale blanków. Którzy nagle z kosztu 4(6) robią się 2(4). Raz się wykosztujesz, a potem napierasz. Jest fajny. Zwłaszcza, że w Lwach (a przynajmniej moich Lwach) zawsze jest Seiden Sanzo, a koleżka jest Herosem.

E???? Pozwole sie nie zgodzic.
Po pierwsze gram lionskim swarmem i postaci bez zasad jest tam mniej niz wiecej. Po tym dodatku pewnie bedzie ich jeszcze mniej. Zostanie z 6-ek pewnie shunran bo masao wyleci i ew shunori/torai.
Po drugie bez tego goscia od 3-4 tury jestes w stanie wykupywac wszystko z prowincji(przynajmniej ja tak gram) , chyba ze Ci zle podejdzie albo kupisz cos drozszego niz 6 , wiec wydanie 10 golda na tego goscia daloby tyle ze po wystawce z prowincji mialbym jeszcze kupe zlota,ale po co;)?
Jedynie jego reakcja i akcja maja sens w lionie ale jest na to za drogi:P
Lionski swarm to najwyzej benia i tsudo , a reszta tak jak piszesz 6-ki ew shunori lub torai;P

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: 2009-12-23, 12:59 »
E???? Pozwole sie nie zgodzic.
Po pierwsze gram lionskim swarmem i postaci bez zasad jest tam mniej niz wiecej. Po tym dodatku pewnie bedzie ich jeszcze mniej. Zostanie z 6-ek pewnie shunran bo masao wyleci i ew shunori/torai.
Po drugie bez tego goscia od 3-4 tury jestes w stanie wykupywac wszystko z prowincji(przynajmniej ja tak gram) , chyba ze Ci zle podejdzie albo kupisz cos drozszego niz 6 , wiec wydanie 10 golda na tego goscia daloby tyle ze po wystawce z prowincji mialbym jeszcze kupe zlota,ale po co;)?
Jedynie jego reakcja i akcja maja sens w lionie ale jest na to za drogi:P
Lionski swarm to najwyzej benia i tsudo , a reszta tak jak piszesz 6-ki ew shunori lub torai;P

W sumie masz rację. Sprawdziłem swoją decklistę i bez zdolności jest raptem mały shunori i shunran.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #73 dnia: 2009-12-23, 13:18 »
wiecie co- ja w sumie mam troche balagan pojeciowy. dla mnie swarm to jest deck glownie na boksach typu mikura, ishigaki i shunori. a deck na postaciach za 6 to tzw. standard- najlepsze personalki za 6, fumiyo, kurogane, shunori, benia i tsudo. a Wy jak to nazywacie?
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #74 dnia: 2009-12-23, 13:27 »
wiecie co- ja w sumie mam troche balagan pojeciowy. dla mnie swarm to jest deck glownie na boksach typu mikura, ishigaki i shunori. a deck na postaciach za 6 to tzw. standard- najlepsze personalki za 6, fumiyo, kurogane, shunori, benia i tsudo. a Wy jak to nazywacie?

Mikura, Ishigaki i Shunori to głównie "wypełniacze", niektórzy ich używają, niektórzy nie. Potęga swarma Lionowego polega na tym, że ma tanie postacie, które można kupić za dwa dowolne holdingi, ale nie tyka ich meta na boksy.
Według mnie swarm to właśnie taki deck - masa postaci za 6, najchętniej z 1/1 F/G ratio w ataku (lub lepiej). Przy czym zaznaczam, że mówimy o swarmie lionowym, inne klany nie maja tak dobrze i ich swarmy muszą się składać z boksów =).

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #75 dnia: 2009-12-23, 13:28 »
Benia , fumiyo , tsudo to nie postacie za 6;p
A swarm to deck , w ktorym wystawiasz jak najwiecej postaci i zalewasz nimi przeciwnika , granie na samych boxach w lionie jest srednim pomyslem chyba ze grasz blitza . Tak jak juz pisalem mozesz oprzec deck na 6-kach z dodatkiem i wystawiac co ture 3-4 postacie , to sprawia ze deck mozesz nazwac swarmem:P

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: 2009-12-23, 13:32 »
Ogólnie swarm to dużo dużo dużo personalek. Przypuszczam, że problem tkwi w różnicach kulturowych - outerclanowcy nazywają to swarmem bo widzą wzbierającą pomarańczową falę. Innerclanowcy czasem rozróżniają 'swarm' (z boxami) i 'classic' (boxy w ostateczności) - see above :)

Ja u siebie używam i Mikury i Shunoriego... Jak doliczymy do tego jeszcze Dancemastera to sa 3 postacie bez abilitek, które mogę wystawić o 2 taniej jak wystawię tego mnisia na stół. To jest opcja do rozważenia... Zwłaszcza, jak wyskoczy na prowincji razem z jedną z tych blankowych postaci, bo wtedy efektywnie gościu też dostaje redukcję 'klanową' dla siebie.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #77 dnia: 2009-12-23, 13:37 »
Tak sobie patrzę na to Generosity i się zastanawiam - nowa cnota bushido czy element eco warfare zielonych...Albo znowu Flattery przedrukują.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: 2009-12-23, 14:11 »
prawie na pewno bushido, od razu tak pomyslalem jak zobaczylem ta liste
Mirumoto Breaker

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: 2009-12-23, 23:31 »
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem